Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 3)

• 16 893
  • 369
  •   1
Отговори
# 195
  • Сливен
Summer-момичето с което бяхме в една стая, наскоро се чухме и каза, че детето й е започнало да използва уокър и  да се изправя по дивани/подобно при вас/, Януари месец. Дори каза, че уокъра много не е допаднало на детето. Но, наскоро е проходило/ходи и правили прощапулник.
Ох,преди 30-40 се прибрахме от площадката и да ви кажа, какво стана.
Малкия мрънкаше към 2 без нещо и щяхме да си ходим, ама дойде една майка със сина си и моят хубавец, "реши" да останем 😃. Отначало се прави на срамежлив, ама после се гонеха по площадката. Има от онези люлки - едното дете сяда на едната седалка, другото на другата и се люлеят - в случая, ние ги люлеехме 😅. Майката вика " Ще го държа моя , защото той е по-тежък, а твоя е бебе все още ".Викам й "а бе не е много тежък сина ти, така като гледам". Оказа се, че детето е на 3 години и 15 кг, а сина ни е 1,3 месеца  и е 12кг 😆😆. Много се смяхме..😂🤣😅😆 И накрая какво стана - към 14:30-40 решиха да си тръгват и нашият син като видя, че се отдалечават и като ревна... 😔😔😔 Ама добре че сме зад блока и набързо се прибрахме.

# 196
Малката вече няколко пъти я оставяме при баба, за да пътуваме в чужбина за около 10тина дни. Първия ден-два й е малко криво на моменти, на нас също, но в крайна сметка сме доволни, защото имаме нужда от време за нас. Не сме от хората, които пътуват с толкова малки деца - обикаляме доста и ще е мъчение за всички.

Малката е на 1 дрямка. Спазва си доста стриктно режима, но аз като цяло също държа и не правя изключения - евентуално, ако пътуваме има малко отклонения.
Сутрешно събуждане до 7.30, закуска. Обяд около 12 и обеден сън от 12.30-14.30/14.45. Следобедна закуска около 16ч и вечеря в 19. АМ преди сън в 20.30 и лягане.

Детето може да маха, да посочва и тн, но не я карам да го прави постоянно. Животни не имитира още. Много е комуникативна, даже в повече - аз не съм и ходенето по детски площадки ми е малко анти, но заради нея сее прежалвам.

За гърнето - прочетох две или три книги. Чакам да чукне 18 месеца и почваме с мисията.

# 197
Аз отглагам гърнето, показах го, няколко пъти сяда, но нищо не прави. Този уебинар ми се стори интересен по темата с гърнето: https://milidumi.com/video-kak-da-nauchim-gyrne/?sc=284759863420 … af490c2ccb731b666
Чакам да се затопли и да я пускам по гащи вкъщи.

Нямам и аз търпение да се върна на работа. Липсват ми контакта с хората и удовлетворението от работата. Затова и търся частни ясли, в случай, че нямаме късмет с държавната.

Все по-често я оставяме на баба и дядо, но вечер си я прибриаме. Много й е хубаво с тях и даже не иска да си тръгва. Та скоро ще гледам да се престраша и да я оставя и за нощувка.

Доникъде сме с пиенето със сламка и чаша, но и аз не съм настоятелна.

На 1 дрямка е и вече се пооправиха нощите, но си трябва яко изморяване навън, за да спи добре.

# 198
Малката вече няколко пъти я оставяме при баба, за да пътуваме в чужбина за около 10тина дни. Първия ден-два й е малко криво на моменти, на нас също, но в крайна сметка сме доволни, защото имаме нужда от време за нас. Не сме от хората, които пътуват с толкова малки деца - обикаляме доста и ще е мъчение за всички.

Малката е на 1 дрямка. Спазва си доста стриктно режима, но аз като цяло също държа и не правя изключения - евентуално, ако пътуваме има малко отклонения.
Сутрешно събуждане до 7.30, закуска. Обяд около 12 и обеден сън от 12.30-14.30/14.45. Следобедна закуска около 16ч и вечеря в 19. АМ преди сън в 20.30 и лягане.

Детето може да маха, да посочва и тн, но не я карам да го прави постоянно. Животни не имитира още. Много е комуникативна, даже в повече - аз не съм и ходенето по детски площадки ми е малко анти, но заради нея сее прежалвам.

За гърнето - прочетох две или три книги. Чакам да чукне 18 месеца и почваме с мисията.

Разбирам те, като излезем с Ники навън и тя ходи при всички ,маха им, радва им се и иска постоянен контакт.От една страна това ми харесва ,защото предполагам в яслата ще й е по-лесно (надявам се), но от друга страна и аз не обичам висенето по детските площадки пък и не попаднах на една по-нормална така да кажа майка.
Ако има някоя мама от София - Младост 1 предлагам да се виждаме и да станем приятелки покрай децата Joy
На гърне ще се пробвам да я уча живи и здрави от другия месец, аз също търся частни ясли (които дават точки за детските градини), защото ние сме с 15т. и не мисля че имаме големи шансове , но каквото такова.

# 199
Досега, да чукна на дърво, съм попадала само на приятни майки - то като ходя по едно и също време, срещам едни и същи хора. Просто на мен не ми се водят т.нар. small talks, които неизменно се въртят около децата, то няма и какво друго. Много се радвам, че денят вече порасна и ще мога да изпращам малката с баща й на детската площадка докато аз съм на фитнес или нещо друго.

Частна ясла и аз открих, дори е в голяма близост до нас и доста прилична цена - бях се приготвила за 1300-1500 лв, но е под 1000. Няколко родители ми я препоръчаха, не съм я посещавала или говорила с учител/директор, но наличието й ми внася душевен мир.

# 200
  • София
За частните ви съветвам да говорите, че повечето вече са затворили прием за септември, може да се намери тук таме място, оставя се капаро, че след класирането ще се юрнат повечето да търсят.

# 201
Малкия е на прага на прохождането. Ходи с уокъра или като ни държи за една или две ръце. Пуска се и прави по 4-5 стъпки, та да видим.
Иначе имитира котка, куче, мечка, лъв.
“Говори” постоянно на неговия си език. Казва обаче осъзнато не (или клати главата за не), мама (само като нещо не е добре или му трябва нещо), папа, показва с ръката като иска нещо (отваря и я затваря), с пръстчето сочи. Като хвърля едно шише нарочно на земята и той го носи в торбата за шишетата, които хвърляме хаха.
Яде вече само от нашата храна и спрях с пюрета преди около 3 седмици. Има 6 зъба и 7 май избива.
Става сутрин между 7:45-8:30, ляга към 13:30 за около 2 часа и после ляга да спи към 20:30. Аз го кърмя още, просто не иска да започне да пие вода (пие около 50-100мл, на добри дни до 200).
Събужда се през нощта по милион пъти и понякога се чудя как живея хахаха Иначе през деня като го кърмя, то е гимнастика, то е чудо. Не знам как да ви опиша какви пози заема и как се върти докато суче.
Не сме ходили никъде само двамата от раждането, но и не искам още особено. 🫣
Аз при нас също не намирам някоя мама с която да се виждаме заради децата понякога, но и до сега беше студено.
За гърне дори и не мисля, всеки започва и опитва по различно време. Аз си мисля, че може да опитаме септември и ако не стане тогава, на малко по късен етап като стане на две.
Биберон не ползва от около 3 месеца. Реши сам да се откаже от него хаха
Ходи си на частната ясла по половин или един ден в седмицата, като си му харесва. Единствено е малко трудно разделянето сутрин, но е нормално. Той като ходи само толкова малко, няма как да свикне много много.
Много е контактен иначе, усмихва се на хората по улицата и им маха с ръка.

# 202
  • Сливен
Момичета идвам да се "похваля"-избиват му 9ти и 10ти зъб, от дясно, горе и долу. Ама не са 3-ти подред - сякаш са 4ти или 5ти 🤔, не мога да видя хубаво, че на моменти не дава да видя.
И още една "хвалба" - взехме тротинетка 😃. Голяма радост, още първият  ден/вечерта / в къщи я" кара", качва се по нея, а бе чудо 😆. Излизахме вчера с нея - доволен е много 😀. Иначе тротинетката е малко по-тежка от количката.

# 203
Здравейте момичета, Моника проходи на 25.12 и от тогава сме по площадки постоянно. Зъбите я мъчат и не яде много ама тя винаги е била с този проблем. За 2 седмици избиха 5 зъба .... без температура само не ядеше много, раздразнителност имаше, сополи, и приреваваше нощем. Говори си нещо което тя си разбира, започна да имитира животните, всичко разбира вече, сочи си предметите които иска и е страшно силна и жилава. Тя е 9кг а мести преносимата си кошара също 9 кг размяна си я из цялата стая за игра. Много е любопитна и упорита. Започнахме да се вълнувам за темата ясла да видим ще ни приемат ли. Ако не трябва да сондирам мнения за частна такава. Аз бих си я гледала до 4г нооооо не е ок за нея нито за семейния бюджет ще е ок. От сега се моля да не я приемат на държавна да я запиша на частна, че страшни неща чета за държавните .... да видим аз трябва да тръгна на работа няма как. Така си свикнах с нея двечките вкъщи да си се гледаме, толкова ще ми е мъчно за нея ..... от сега съм ред сълзи, ред сополи като си помисля.

# 204
Момичета идвам да се "похваля"-избиват му 9ти и 10ти зъб, от дясно, горе и долу. Ама не са 3-ти подред - сякаш са 4ти или 5ти 🤔, не мога да видя хубаво, че на моменти не дава да видя.
И още една "хвалба" - взехме тротинетка 😃. Голяма радост, още първият  ден/вечерта / в къщи я" кара", качва се по нея, а бе чудо 😆. Излизахме вчера с нея - доволен е много 😀. Иначе тротинетката е малко по-тежка от количката.

Много ми харесва, би ли споделила какъв модел е?Аз също търся тротинетка,  защото принцесата не дава да я сложа в количката.Пищи и се опитва да маха коланите ..

# 205
  • Сливен
Ще погледна в Интернет за модела, защото тя е без кашон-така ги продават. BYOX е марката.

Надявам се, че за последно редактирам поста си 😆😆😆. Ето това е точният модел -  първият със син цвят.
https://www.hippoland.net/byox-trikolka-s-vartyashta-se-sedalka- … x-tyurkoaz-107694

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 11:47 от сикрет

# 206
С ръка на сърцето си признавам, че чак сега осъзнавам, че избиването на зъб може да е гадничко. Винаги се чудех като обясняват другите колко е драматично и не вярвах, защото малката нямаше почти никакъв дискомфорт, а като имаше - давах две-три вечери по малко панадол и това беше.
Но сега избиват кучешките и милото се лигави невъобразимо, чуди се какво да захапе и и всичко това върви с прекрасна, дълбока кашлица и носни секрети - последните са екстри, донесени от площадката. Все пак се държи доста мъжки - и понася издевателствата с прахосмукачката, пие си сиропа и дава да й капя капки.

Официално я броя проходила от края на миналата седмица. Май е време и аз да й взема някаква такава тротинетка, защото се оглежда по чуждите. Не вярвам, че ще я кара още, но поне като се залепи за нечия друга да предлагам нейната като бартер.

# 207
Момичета, на вашите бебоци издадоха ли им от сините здравни книжки и откъде ги взехте? Мислех, че ги продават в книжарниците, а се оказва че не било така отдавна. Confused В четвъртък сме при педиатъра и още миналия път ни я поиска, а нямахме.

# 208
От здравната каса по район се взима, с копие от акта за раждане на детето и ваша лична карта. Попълва се заявление и ви я дават безплатно. Хубаво е да помолите педиатъра да впише всички направени ваксини в нея

# 209
Благодаря. 😊 Сега ще видя къде е тази здравна каса, че трябва още днес да я вземем.

Общи условия

Активация на акаунт