Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 3)

• 16 866
  • 369
  •   1
Отговори
# 255
Камилая, камомилия, дентинокс, панадол. И при нас е ужас !!!!! Само реве, страшно кисела, посред нощите пищи, реве на сън, нищо не яде..... ааааа пардон от вчера я захранване с пица Маргарита. Сега 2 дни яде само това. Нз как издържа на тая фотосинтеза. Щом се предадох и от цялото ми готвене, предлагане и от кухня също взимам , се примирих и дадох пица ааааа и солети сметнете какво е положението.

# 256
И нас ни мъчат зъби.. когато видя, че наистина е много много кисел, не яде и не спи, му давам вечер панадол, но това е рядкост. Иначе имам чувството, че венците от вече три месеца са подути, навсякъде.
Иначе за пица и храни.. давам всичко, въобще не гледам особено хаха Само захар не давам.

# 257
Момичета тези които вече сте си запазили места в частна ясла, да попитам какво капаро ви поискаха за да ви пазят мястото ?

# 258
При нас сумата за пазене на място е половин такса или 425лв., която след това приспадат, ако детето все пак започне при тях.

# 259
Капаро не ни искаха, защото нямали такава практика. Но на едно от местата, на които бях звъняла преди това, искаха капаро колкото посещение за един месец (~1000 лв)

# 260
Благодаря момичета,  ще почвам да звъня и в нашия град да видим има ли такава опция въобще.

# 261
..............

Редактирам, за да добавя, че и при моето дете избиват 2та долни кучешки, ама при него избиват вече 3 месеца, зъболекарката при която го водих, каза, че много бавно ще избият, въпреки че е подут и побелял венеца отпред.. Та вече 3 месеца, за по седмица се побърква милият ми 😣
Надявам се при твоето момче бързо да стане работата❤

Как успяхте да накарате детето да е спокойно и да го прегледа зъболекар. Ако може координати на зъболекарката, ако е от София. Моето диваче не дава на никой с пръст да го пипне  освен мен или баща му.

# 262
  • София
За детски зъболекар с две ръце препоръчвам ДаРа дент, голямото ходи там от 2 годишен, първия преглед е опознавателен, ама не мисля освен ако няма проблем е нужно сега като още не разбират да се водят децата

# 263
Това капаро връщат ли го ако се опкажете от мястото, защото са приели детето в общинска ясла? Не съм търсила и не съм наясно. Мислим някакви други варианти ако не ни приемат, но не се знае дали няма да опрем до частна ясла, ако се намери място въобще.

# 264
  • София
не, за това е капаро. Иначе в нашата искат само 50лв, ама места няма от миналата година за септември 2025та

# 265
..............

Редактирам, за да добавя, че и при моето дете избиват 2та долни кучешки, ама при него избиват вече 3 месеца, зъболекарката при която го водих, каза, че много бавно ще избият, въпреки че е подут и побелял венеца отпред.. Та вече 3 месеца, за по седмица се побърква милият ми 😣
Надявам се при твоето момче бързо да стане работата❤

Как успяхте да накарате детето да е спокойно и да го прегледа зъболекар. Ако може координати на зъболекарката, ако е от София. Моето диваче не дава на никой с пръст да го пипне  освен мен или баща му.

Не сме от София.

Не беше спокойно детето😂 Няма как да бъде спокойно, все пак чужди хора му ровят в устата… Зъболекарите, които преглеждат бебета, знаят това, иска се само родителя да е спокоен и детето да седи в него. Прегледа не е нещо фрапантно, има недоволство, има плач, има бутане, но се случва бързо.
Аз лично много държа да започне от рано с посещенията при зъболекар. Първото беше януари месец (беше на 1.2г, имаше причина да отидем, но ако нямаше, щях да го закарам  на 1,6г) следващият мисля да е юни или юли (1,7-8г).
Да свиква, че няма нищо страшно и че е част от живота. Той е много усмихнато дете, бързо му минава бясът след прегледи(каквито и да са), та имам късмет..за сега. 😂

За яденето - всичко давам, само и само да яде нещо, НО! Нейсе..
Много ме е яд, хора.. Точно беше започнал да яде всичко редом с нас на масата.. И ден след ден започна да отказва всичко..
Тези дни, Живее на бисквити, плазмон(захарни са), беззахарни всякакви от био щандове, крекери, маслени, сурови плодови барчета от лидл беше започнал да яде , амааа и това отказва..
На който се оплача, казва “и моето беше така, 2г ядеше само яйца/кисело мляко/хляб/бисквити/солети…” Малко ми вдъхват кураж, че все пак отново ще започне да се храни нормално НЯКОГА..  Но ме съветват да се въоража с търпение, което аз изначално нямам, но той ще ме научи, явно 😁😁😁

# 266
Знам, че децата зациклят на някакви храни и действително могат известно време да ядат едно и също. Малката има периоди, в които отказва друго освен кисело мляко, някоя бисквита, кус-кус. Предлагам друго, но като не иска, оставям я да хапва каквото желае.

И друг път съм казвала, бях злоядо дете или поне така ми беше внушено от семейството. Постоянно някой ми буташе лъжица. От днешна дата окачествявам това като психически тормоз и насилие, което в моя случай продължи с години. Определно няма да причинявам това на детето си.

# 267
Здравейте на всички! Моето момиченце тръгна на ясла на 1 годинка и смея да твърдя, че супер бързо започна да се развива от тогава. Преди не смееше и 1 крачка да направи сама, а на яслата за 2 седмици проходи. Също така прояде! Мисля, че като гледат другите деца им влияе. Не е задължително това да е ясла разбира се, просто да има контакт с други деца е много важно. Вкъщи все още яде предимно кисело мляко и бисквити, но поне там съм спокойна, че е по-разнообразно менюто. Иначе ми е много трудно да и даваме месо
Тя категорично не ни дава да и бъркаме в устата, нямам идея колко зъба има, но има пробили кътници - беше мъка. Тъкмо се успокой една седмица и сега явно пак и растат зъби и не се спи Sad и двамата с мъжа ми работим и положението е много тежко. Буди се по 3/4 пъти на вечер, и мляко пие и не иска да заспи след това, реве и вика , нищо не помага, нито да я вземем при нас, нито биберон. И при други ли е така? Нормално ли е? Казвам си, ме и това ще мине, но е тежко сега

# 268
  • София, България
У нас отказването на храна обикновено става когато избива зъб. Продължава 1-2 седмици пак прояжда. В този период буквално давам, колкото да хапне нещо. Случва се и на повече адаптирано мляко да бъде, ако например не е обядвал нищо.

# 269
  • София
Тори при нас положението от два месеца също не е никак розово,  особено сега като е болна. Има само 2 зъба и мисля, че в момента пробиват още няколко. Не иска да си спо в леглото, даже и в стаята, снощи не искаше и да я вземем на ръце, да я пипаме. Заспа на килима в хола и с голямо усилие я пренесохме до нейното легло. Всяка нощ се буди по няколко пъти, понякога сама заспива, понякога трябва да я успокояваме.  Явно е такъв периода, не иска и да яде, едва хапва Каша и йоголино. Не сте сами, мисля че повечето сме в тази лодка

Общи условия

Активация на акаунт