Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 3)

• 16 855
  • 369
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, какво правите със сополите? Няма температура, не кашля, но постоянно има някакъв секрет. В някои дни е повече, в други по-малко, но все едно има нещо отзад, на носоглътката и звучи като да е със запушен нос, а не е - дърпам с аспиратора няколко пъти на ден.

Слагам Хюмер морска вода, но няма особен ефект. Някакви капки? Или това са прочутите сополи, за които всички говорят Grinning

# 271
  • София, България
За задна хрема е Назориг спрея. Ако продължават мнооого дълго време и са цветни, бих пуснала секрет. Аз не съм фен на излишното взимане на секрет, но ако повече от 2-3 седмици няма подобрение, съм пускала.
Инхалатор също помага, но ако са течни сополи, не бих го пускала, за да не слиза назад секрета.

# 272
За задна хрема е Назориг спрея. Ако продължават мнооого дълго време и са цветни, бих пуснала секрет. Аз не съм фен на излишното взимане на секрет, но ако повече от 2-3 седмици няма подобрение, съм пускала.
Инхалатор също помага, но ако са течни сополи, не бих го пускала, за да не слиза назад секрета.
Фъстъче, благодаря ти от сърце, ще го взема. А спрей за тази възраст може ли? Попитах в аптеката веднъж за спрей, аптекарката с такова презрение ме изгледа и заяви - спрейовете са за над 6 годишна възраст.

Сополите са безцветни, воднисти. Ще пробвам с Назориг и ако не мине, ще вземем секрет. Обаче това къде се прави?
Против съм самолечение. Личната е готина, обаче никаква не ме отразява - онзи ден съм й писала във вайбъра, тц. А не ми се ще за едни сополи да я водя и да чакаме 3 часа пред кабинет пълен с всякакви кашлящи и храчещи хора.

# 273
  • София
Смоуки аз промивам, със спринцовка и физиологичен разтвор. Завивам го в едно одеяло и го слагам настрани, и от едната ноздра влиза от другата излиза.( това си има рискове, но при нас риска е да не може да яде и спи и да кашля нон стоп) Нещо страшно изкарва в момента, брутална хрема и ларингитна кашлица. Слагаме и адреналинови капки ( правят се в аптеката) и преди сън капя и ксил@метазолин, нищо че е за над 2г, просто иначе няма спане

# 274
При нас е същата работа със сополите от 2 седмици. Някои дни текат като вода, някои дни са по-малко, но няма напълно изчистване. Аз не виждам цвят като дърпам с прахосмукачката, леко ми белеят само. Пръскам с Низита и капя Сенсиал. Преди малко повече от месец изкара РСВ и после беше здрава две седмици, но след това дойде сопола. Няма други симптоми, въпросът е, че сме отложили ваксина, а аз искам да е била напълно здрава 1-2 седмици преди да я бием. Отделно и аз се разболявам всеки път с нея и при мен са същите симптоми.

# 275
Ирки, и аз имам чувството, че си прехвърляме хрема тримата вкъщи - детето, мъжът ми и за финал съм аз Grinning Никога досега не е боледувала и ми е супер ново и необичайно, но гледам да съм дзен - аз си повтарям Оммм, малката върви след мен и повтаря Аммм - всеки с методите си - един с духовен стоицизъм, друг с ядене на солети Grinning

Маце, тези адреналинови капки с рецепта ли са? Имах някъде такава май, обаче моята подредена природа хвърля всичко и 100% съм я замотала някъде.

# 276
  • София
Трябва ти рецепта за аптеката, пращам ти я

ох... какво да ви кажа, до 4г е нормално да боледуват 6-12 пъти годишно... дам... това е всеки месец а понякога и два пъти на месец...  и да и ние с тях... ние с голямото толкова много боледувахме, аз даже отит направих от него...

# 277
Преди няколко месеца моя син имаше прозрачен воднист сопол, без никакви други симптоми. Давах разни неща, но след като по всичко изглеждаше че не е болен, а сопола не изчезва и му избиват 4 зъба, остана само на солен разтвор (и мисля че и витамин Ц). Като пробиха 2 от зъбите и сопола изчезна.

# 278
И аз мислех, че сопола е от зъбите, които му избиват, обачееее от вчера е с кофти кашлица и вече не издържах и му дадох АБ(и на мен същия).. 3та седмица не се спи нормално, не яде, кривее, аз също вече едвам дишам и кашлям по нощите.. Никва хомеопатия и имуностимулатори не свършиха работа :/ 
Взимам акъл от вас за спрейчета, че нашия лекар е пълно хахо и изобщо не обръща внимание на пациентите… тоя АБ го изписа още в началото като беше само безцветен воднист сопол.. За него всичко се лекува с АБ..Като оздравее детето и направим ваксината, ще се моля на други лекари да ни запишат, че тука е нещо страшно.. Никой няма места :/

# 279
Момичета, вие сменихте ли първоначалните столчета за кола с по-големи? Ние сме със Cybex Aton B I-size, който се води до 13 кг. на детето. Ема е 10 кг. в момента, обаче имам чувството, че вече й е тясно и неудобно. Оглеждам се за ново и се чудя както за марка, така и до какъв ръст и кг. да взема. Май ми се иска и да е от въртящите се на 360 градуса. Ама пък не ми се дават 1000 лв. Някаква препоръка от вас? Намерих една тема тук, но очаквах да намеря вътре повече информация.

# 280
  • Сливен
От месец Юли 2024, сме с ето това столче в колата.

# 281
След много четене избрахме столче Britax Romer Advansafix I-Size. https://britax-roemer.bg/product/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA% … dvansafix-i-size/
Не е евтино, но има добри отзиви и резултати от краш тестове. Освен това, ще се ползва доста време и мисля, че си заслужава.

# 282
И на мен ми се върти, че много препоръчваха Britax. В Raya Toys в момента има 20 % намаление на марките Britax, Joie и Lionelo, което е доста добра отстъпка и ми се ще да се възползвам. Този модел не е от въртящите се на 360 градуса, нали?

# 283
Ние сме с този от раждането и за сега ни е удобен.

# 284
Не се върти, може би това е недостатък. Доколкото знам е добре да е обратно на движението възможно най-дълго. Но нашето момиче въобще не искаше да седи така, но откакто гледа напред,  положението е доста по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт