Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 3)

• 16 852
  • 369
  •   1
Отговори
# 285
  • София, България
Нашето е Cybex Sirina S i-size . Доволна съм много. То си ми е от големия син. Новият вариант на тази категория е Gi i-size.

# 286
Аз на прозрачен сопол и кашлица в никакъв случай не бих дала антибиотик. Първо се взима кръв и се гледа дали е бактериално, но след като няма температура (или аз съм пропуснала) значи не е. Моя сим също се влачи от две седмици със сополи и кашлица, заради сополите. Не давам нищо и вече започват да изчезват.

За столчето: ние сме от миналата година Юни с това и сме доволни, но има и по евтини, които са също супер. Най добре отидете в магазин, за да пробвате как на малчо ще му е, защото и аз бях харесала онлайн едно друго, но изглеждаше толкова неудобно на живо.. :

# 287
Благодаря на всички за предложенията. Hug В крайна сметка взехме Britax Romer Advansafix Pro. Лиших се от удобството да се завърта на 360 градуса. Дано сме направили добър избор. Blush

# 288
Ние, още преди раждането, му взехме столче Мони Серенгети( сикрет е качила снимка нагоре), изключително недоволни сме.. Няма хубаво легнало положение, изофикса е мн странен, абе не се усеща тежко и стабилно…
Вярно, изкарахме до сега с него, активно ползвано, по няколко пъти на ден, също и доста хиляди км из държавата сме навъртяли😄 Ноооооо Мислим да го сменяме! Просто си личи, че на детето този стол, не му е удобен за дълъг път..
За момента не сме на вълна да разглеждаме за столчета, нооо със сигурност ще изхвърчи 😄

# 289
Здравейте, момичета. Някоя от вас използвала ли е за детето си слънцезащитата на Wooden Spoon? Интересува ме дали оставя мазна следа и дали не е тежка. Понеже е био козметика, срещнах мнения, че не се разнася леко като стандартните марки. Миналата година бяхме с La Roche Posay, но свърши толкова бързо, а е доста скъпа и се чудя дали да не сменя с Wooden Spoon, които поне са био и има много доволни от продуктите им. На добра промоция е в Benu. Blush

Иначе наша Ема е болна за първи път откакто се е родила. Явно е лепнала вирус като ходихме да й купуваме столче и маратонки. Четвърти ден вдига температура. Има хрема и кашля леко. Вчера я водихме на лекар и казаха, че гърдичките са чисти, но гърлото е зачервено. Не може да спи като хората. Вече и аз и баща й сме с леки симптоми. Mask

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 09:10 от Bobby®

# 290
Здравейте, момичета. Някоя от вас използвала ли е за детето си слънцезащитата на Wooden Spoon? Интересува ме дали оставя мазна следа и дали не е тежка. Понеже е био козметика, срещнах мнения, че не се разнася леко като стандартните марки. Миналата година бяхме с La Roche Posey, но свърши толкова бързо, а е доста скъпа и се чудя дали да не сменя с Wooden Spoon, които поне са био и има много доволни от продуктите им. На добра промоция е в Benu. Blush

Иначе наша Ема е болна за първи път откакто се е родила. Явно е лепнала вирус като ходихме да й купуваме столче и маратонки. Четвърти ден вдига температура. Има хрема и кашля леко. Вчера я водихме на лекар и казаха, че гърдичките са чисти, но гърлото е зачервено. Не може да спи като хората. Вече и аз и баща й сме с леки симптоми. Mask

Миналата година бяхме с тази марка. Остава си мазно, по-трудно се разнася. Инаме като защита е топ и е с невидим цинк, поне бели следи няма.

# 291
  • София, България
Не се разнася леко, така е. Трудно се размазва по тялото. На мен не ми пречи това. Доволна съм.
Бързо оздравяване!

# 292
Здравейте, момичета. Аз се включвам, за да ви попитам дали дезинфекцирате ръцете на децата след игра навън и ако да, с какъв препарат по-точно?
Ние с Ник сме добре, аз на работа, а той с баща си вкъщи. Още не ходи сам, само като се придържа за нещо. Млякото го отказа сам, но още не е преминал към нашата храна. Даваме му по нещо от нашата вечеря, но на обяд си яде пюре и следобед и вечер каша. Как върви процесът с храненето при вас? Ник не се храни и самостоятелно все още.

# 293
Елфейс, аз просто измивам ръцете със сапун, а навън с мокри кърпички. Не дезинфекцирам Simple Smile
Малката яде реално всичко - единствено не давам шоколад и пакетирани храни тип кроасани, кексчета, чипсове и т.н. Храни се самостоятелно с ръце, с прибори все още не успява. Предстои да тренираме това, както и махане на памперс.

Към тези, които вече имат опит с махане на памперс - от каква възраст мога да почна да я приучвам на тоалетната със стълбичка или седалка? Решила съм скоро да почна с гърне, но директно в банята, крайно ми е неприятна идеята да върши физиологичните си нужди извън помещенията за тази цел, но да видим кой ще надделее Grinning

# 294
  • София
Навън минавам с бочко антибактериални кърпички, вкъщи с бочко сапун

На обща храна е почти от 8 месечен, всичко му давам, че и киндер яйце яде наскоро... Имам едно злоядо вкъщи дето го пазих от всякакви храни, не давах нищо сладко да яде, само кухня и пюрета и още си бера ядовете с него, та с второто сме на каквото му душата иска. Даже наскоро бяхме в Германия, яде навсякъде с нас каквото и ние, пробвах го с едни на Хип менюта, май са нови и там, нещо не му харесват

# 295
Ема яде сама с ръце, но с прибори не. Още не мога да се пречупя да я оставя да омаже всичко и яденето да отиде на земята. Но и това ще трябва някак да научим. Посяга към лъжицата като я храня и може би това е знак, че иска да е самостоятелна вече. Няколко пъти й държах ръчичката докато е стиснала лъжичката и я насочвам към устата.
А като давате от вашата храна, слагате ли сол в нея? Трябва да проверя от каква възраст може да консумира леко посолени ястия. В кухнята мисля, че не им слагат. Ние обикновено отделяме за нея преди да сложим сол, но някои ястия няма как да се направят без сол, защото ще останат блудкави.
От пакетираните неща й давам само солетки за деца без сол и бебешки бисквити, но доста рядко. Много обича да яде хляб. Гледаме да взимаме по-здравословен хляб (пълнозърнест, със семена).
Дезинфектант не използваме за нея. Навън използваме мокри кърпички. Вкъщи течен сапун, обикновено взимаме някакъв био течен сапун. Още докато правихме инвитрото минахме основно на био шампоани, балсами, душ гелове, течен сапун и т.н.

# 296
  • София, България
Моето дете яде всичко, каквото ядем и ние. Но ние се храним вкъщи предимно с готвени храни, не само сухи и скара.
Не е на кухня вече. Държавната категорично я отказваше. Частна докато взимах беше в период на отказ на храна и само я изхвърлях. Спрях да купувам и си свикнах. Правя му супи, манджи, всичко.

Навън бърша и аз с мокри кърпички, а имам и едно от дм  на Alverde за почистване. Нещо не го намирам в приложението им, има подобно:

Нашето е такова, но зелена бутилчица, не е с хиалуронова киселина.

# 297
  • Сливен
За ядене стане ли дума - една купичка си я  изяжда. За самостоятелното хранене - понякога  му помагам, като държа лъжицата, понякога Аз го храня. Но само да види че някои яде или че има храна на масата - става чудо.. 🤣🤣🤣
Яде всичко - картофена манджичка, супи, кюфтета, кебапчета, телешко, суджук, пастърма, чушки с яйце и сирене. Но Най-много обича Хляб 😆. По Великден яде Агнешко с ориз -  първо сварено, после наситно съм го нарязала, като добавих малко сол, ориз, магданоз, чубрика, червен пипер и гюзум. Качвам снимка, да видите. 😁
Преди 1 месец го теглихме - беше към 12-13 кг.
Като се прибираме от разходка  - мия ръцете със една пяна на HIPP, тя е за лице и ръце.
Момичета - много съм доволна от триколката, както и детето. Само да я види и сам се качва 😅. Направо се родих с нея.

# 298
  • София
Боби след 1г са на обща храна, обща храна е с всички подправки, сол каквото за вас това и за нея. Ние през седмицата взимаме държавна, ама яде за вечеря и после каквото ние ядем дояжда. Уикенда си яде каквото съм сготвила за всички

Моето за Великден и дроб сарма яде, с все дробчетата, кебапчета на скара... хахах

# 299
Включвам се да се оплача, че НЕяденето продължава тук.. Солети, бисквити, йоголино, паучове(ама не всички, а само които той си реши)… Нищо не иска това дете.. Поддържа си килограмите (10,200кг), жизнен, щастлив, много тича и всичко изучава (напоследък глухарчетата са му заниманието навън😁 и да гони гълъби викайки “къшшшшшш” 😂)

Като чета как си хапват вашите и ми става много миличко, искрено се радвам☺ Да са ви живи и здрави и все така хапващи 😊 ❤

Общи условия

Активация на акаунт