Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 3)

• 16 870
  • 369
  •   1
Отговори
# 240
Ох, просто не мога да реша кое ядене да й дам с прибори, че да не стане страшно мазало. Може би ще започна с вилицата и нещо нарязано на парчета. Да свикне първо да си нацелва устата с приборите. Няколко пъти й дадох да хване лъжицата, но държа и насочвам към устата, защото съм сигурна, че иначе всичко ще отиде на земята. А аз как мразя цапаници. Представям си манджата от кухнята на обяд да бъде намятана по стол, дрехи, под, стени. Grinning

# 241
Моя син ядеше повечето неща в пюретата, но последните седмици става все по-зле. Не иска да опитва, само с много голям зор, и то манджи от кухнята, които знам че харесва...
За самостоятелното хранене не искапочти нищо сам да яде - само палачинки, гофрети, бисквити и кроки. Отказва да лапне  почти всичко - плодовете са му "мокри" или меки, яйцата също се мръщи, сварени картофи, моркови, броколи.... ТЦ . Иначе ако е някой боклук от земята навън - като нищо ще го оближе...Expressionless  Така добре тръгнахме със захранването, но сега на самостоятелен етап е зле.
И аз малко изоставам с приборите, давала съм му от преди, но не достатъчно системно. Сега ще засилим - дано от интерес започне да боде неща, които не иска да вземе с рака.

# 242
Момичета, какви прибори за самостоятелно хранене ще препоръчате?

# 243
Приятели ни дадоха тези: https://sgusheni.com/produkt/%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d0%bb%d0%b … 0%b2%d0%b8%d0%bb/
Изглеждат странни и неудобни, но започна много бързо да си улучва устата с тях. Явно са идеалната големина.
Може би вече трябва да вземем за 12м., ако са по-големи, защото загребва доста храна и пада от лъжицата.

# 244
Аз дори не знам какво не съм въвела. Давам просто и не го мисля 🤣
С прибори местно казано не съм пробвала, но трябва купя и да започна да предлагам. С ръка не иска да яде, хвърля веднага освен хляб или други “сухи” неща.
И ние не сме изцяло проходили още, навън за една ръка ако може постоянно, но той като хване на една посока и ако не тръгна с него е война. Вкъщи се пуска за по 10 стъпки сам, но само ако аз или баща му го чакаме. Абе не си дава зор хаха

# 245
И от мен глас за приборите на doddl. Има понякога малко проблем с пластмасовите, че се хлъзга храната, ако е по-мазна. Но то така или иначе вече им е време да минават към следващия модел, който е от метални: https://www.ozone.bg/product/doddl-set-vilitsa-lazhitsa-nozh-purpur/

С лъжицата се справя добре, вилицата малко е за красота на този етап

# 246
  • София
Здравейте и от нас!

Рая е болна отново и имам чувството, че целият март ни мина в хреми, температура, от няколко дни вече е и с кашлица, правим изследвания и не могат да разберат какво и има.
На всичкото отгоре не иска да спи в леглото си, даже вече и в стаята си, от 4 месечна си спеше сама, сега заспива само на ръце след 1 час носене. Изморени, изтощени сме, нямаме никакъв режим - нощем след 12 се буди и до сутринта се приспива, не може да спи от кашлица.

ММ почва да полудява - мери и температурата по 3 пъти с различни термометри, защото не им вярва, спи до нея, постоянно е в паника и тормози педиатърката, без да има ефект обаче.

Търся консултант по сън, искам да оправим режима като оздравее. Моля, да препоръчате някой. Пожелавам ви само да сте здрави!

# 247
  • София
Теди направете тест за RSV, моето беше с това февруари, знам какво е... ту се подобрява, ту се влошава, отнема две три седмици да се оправи напълно

# 248
Ох, не знам какъв е тоя респираторен вирус, но аз със сигурност го карам трета седмица. Детето го избута за около две. Хрема, кашлица, но почти без температура. Не беше от тези стряскащите състояния, а от тези досадните, които нямат особено развитие и ти писва. От днеска пак е със сополи Grinning

Теди, аз направих около три консултации със Слийпи панда. Помогна ми да фиксна някои дребни неща, които се оказаха от значение за съня. Интересното е, че докато боледуваше някамеше проблем с режима, може би се будеше няколко пъти нощем, защото носът й беше пълен със секрети. И по това време растяха и кучешките, та според мен направо й се образуваше някакво локва в гърбото от назални течности и слюнка.

Стискам палци да мине бързо при Рая и бързо да се върне към доброто настроение и покрай нея и вие.

# 249
И нас не ни подмина този странен вирус..
Бяхме в спешното заради подуване на пишк@та и температура , всичко ескалира за минути .. там голямо чакане и явно сме лепнали вируса..
Първо повали мен, после детето и накрая и мъжа.. Аз започвам вече 2ра седмица, детето го кара на биозин и осцилококциNum, мъжа от вчера е без нос и той😁
Съня е мираж унас, детето хем му растат кучешки зъби, хем беше травмиран от сумати лекари баращи го за Органа, отделно и самият орган пострада, нищо не яде и накрая и болен … Поне температура няма вече.. По цели нощи крещи, не може да диша, спи при нас от 2 вечери (заспива в кошарата в неговата стая и след 20мин се почва цирка.. та към 23ч си го взимаме при нас и задружно не спим, ама поне сме легнали😂😂)

Нещо страшно е тук, надявам се по-бързо да отминава всичко и отново да сме здрави и всичко да си влезе в коловоза..

Желая на всички да сте здрави🍀❤

# 250
  • Сливен
Момичета, знам че питах наскоро, ама пак да  ми кажете - какво да дам за зъби на детето. Снощи се събуди с рев в 03:00 и към 03:40 заспа, като го люлех на ръце - 12кг  младеж🙄. Поглеждам днес - долните кучешки, побелели отпред, самият венец.. 😱😱😱 А сме и на гости, при едните баба и дядо, а аптеката днес и неделя не работи,в съседният град иначе има.

# 251
Ако е било кофти положението, съм давала Панадол преди сън няколко дни докато избие зъба.

# 252
И аз снощи дадох Панадол. Беше отчайващо положението. Толкова много не е ревала досега. Чак се мяташе като се опитвах да я сложа да спи. Единият й биберон е скъсан, толкова много го дъвче. Не мога да видя обаче къде ще избива зъбче. Бута си биберона някъде назад. Тя вече има 4 кътника излезли, явно някой до тях ще избива.
Та снощи и аз прибягнах до дундуркане и приспиване на ръце. След Панадола се поуспокои и заспа. Но през нощта в съня си проплакваше от време на време.

# 253
Момичета, знам че питах наскоро, ама пак да  ми кажете - какво да дам за зъби на детето. Снощи се събуди с рев в 03:00 и към 03:40 заспа, като го люлех на ръце - 12кг  младеж🙄. Поглеждам днес - долните кучешки, побелели отпред, самият венец.. 😱😱😱 А сме и на гости, при едните баба и дядо, а аптеката днес и неделя не работи,в съседният град иначе има.

При моят човек, бързо действие имат - панадол, нурофен, анафтин бебе, калгел..
Иначе съм почнала да давам осадент пилули, дентокинд и камилия.. Забърквам ги и трите и по 3 пъти на ден 😁

Редактирам, за да добавя, че и при моето дете избиват 2та долни кучешки, ама при него избиват вече 3 месеца, зъболекарката при която го водих, каза, че много бавно ще избият, въпреки че е подут и побелял венеца отпред.. Та вече 3 месеца, за по седмица се побърква милият ми 😣
Надявам се при твоето момче бързо да стане работата❤

# 254
  • Сливен
Благодаря момичета. Ами какво да ви кажа - да излизат вече тези зъби, веднъж и завинаги. 😅

Общи условия

Активация на акаунт