Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 3)

• 17 074
  • 369
  •   1
Отговори
# 30
И аз се бях навила на триъгълник, понеже уж на Киндиру му харесваше. Реших първо да наема от Инфинити той бокс- мижав интерес. Май ще почака. Това което обаче му харесва е да готвим заедно и май ще се преориентирам към Монтесори кула.
За Инфинити той бокс лесно и бързо ли става взимане и връщане на играчки? Относно прохождане, моят калпазан от 10 месеца започна да ходи по мебелите и да се пуска сам да стои прав тип борче, но не иска да се пусне още, а след няколко дни прави година и един месец.

# 31
Ние сме далеееееч от прохождане Simple Smile
Тепърва започва да лази напред, засега беше винаги назади и също сяда вече сам. Виждам, че си му трябва време за тези неща и нито се притеснявам, нито го мисля. Когато тогава Simple Smile Той е на 11++.

# 32
И моя син от доста време се изправя по мебели и бързо се движи по тях, но до преди 2 седмици категорично отказваше и една крачка да направи като се държи за ръчички. Не му давах зор, но си му предлагах системно и като си премина психологически тази граница, сега и за ръчички и с уокъра движи насам - натам. Самичък не смее още, но от време на време остава да се клатушка прав без да се държи.
Тренираме и пиене със сламка, не знам защо се надявам, че така ще пие малко повече течности, но той много дъвче сламката и тя пуска мъничко и сега май има грешната асоциация за дъчене, вместо смучене Sweat Та май  ще направя пауза с това за известно време.

# 33
Даяна направи първите си крачки преди малко повече от месец, днес прави годинка. В началото и тя не смееше, но заставахме срещу нея и протягахме ръце за прегръдка и така се престрашаваше да се пусне. Тя е доста гушлива.

Нооо пък ние сме малко назад с гърнето, със самостоятелно хранене (няколко пъти се задави и ме е страх доста, даваме само хляб, мек плод) и с махането на сутрешното мляко. Това са ми задачите до края на годината, пък да видим 😃

# 34
Здравейте и от мен.. Драгослав още спи на горното ниво 🤣 .. изобщо не прави опити да се изправя , камо ли да проходи.  Даже както седи седнал решава ,че рязко ще легне назад за това не го слагам и много по земята от страх да не си разбие главата. Инъче в паяка хвърчи като луд от стая в стая и като го хвана за ръце също прави смели крачки,  но си личи , че още не е стабилен и не е готов. Не се притеснявам изобщо от тези факти. В един момент всичко ще направи. Аз ще правя рожден ден с всички мои близки и роднини. За съжаление се разделихме с баща му преди 5 месеца. И аз като една жена тук в групата разбрах за изневери и така нататък. Минах през доста труден етап от живота си, на всичкото отгоре изцяло сама го гледам без помощ от някой.  Финансово е почти същото. Не съм осъдила баща му за издръжка понеже водим постоянно нянакви устни преговори, а и каквото и да си говорим издръжката е не - повече от 230 лв. Може би след рождения ден на детето ще се заема по-сериозно с това просто наистина беше голям шок за мен.. Не се оплаквам,  оправям се..приела съм си съдбата и съм си продължила живота.. научих много отвратителни неща , които няма да коментирам,защото все пак е баща на детето ми и предпочитам да ги запазя за себе си.. почти не се интересува от детето смисъл само на думи му е интересът..
Да ми е жив и здрав , изключително крътко и спокойно дете е..много е любвеобилен и умен..супер много е привързан към мен до такава степен,че само като излезна от стаята и започва да плаче..предполагам с времето ще утихне това.. има 6 зъба само- 4 отгоре и 2 отдолу..яде всичко пасирано , защото от парченцата му се повдига, инъче хляб като му дам си дъвче,картоф също, някакви гризини и бисквити, но всичко което се яде с лъжица трябва да е пасирано.😁 не лази,предпочита да лежи по корем и така да си играе с нещо. Сокове категорично отказва да пие иска само вода. Казва мама,тати,баба,дядо, не, да..опитва се да повтаря след мен нещо което го карам. Пляска с ръце,танцува, маха с ръчичка за чао.  Сега го уча с пръстче да показва 1 , но се смее като му го правя. Все още се пробужда почти през цялата вечер. Галямо въртене, наместване, офтене , пуфтене..все още иска да го клатя в кошарата,  няма отучване, но знам,че няма да е все така. Важното е той да е добре!  Да са здрави всички рожденици, които са минали и разбира се всички предстоящи ! 🙂

# 35
Кристина, голямо гуш от мен! Най-неприятното е зад гърба ти, всичко ще се нареди Green Heart

Аз не смятам да почвам тренировки за гърне преди малката да стане на 15 месеца.

# 36
Кристина, много съжалявам. Нека всичко се нареди по най-добрия за теб и малчо начин. Hug
Аз купих Икейското гърне, но още не съм започнала да я слагам.

# 37
Аз за гърне дори не съм се замисляла, при нас ще чака поне 7-8месеца още. 🤭
Малкия пропълзя сега за няколко дена уверено и е навсякъде. Направо ми пълни душата 🥰 Свалихме леглото една степен надолу, защото се опитва на колена да застава.
Спи неспокойно през нощта още една седмица, най вероятно започна скока в растежа преди годинката.
Имаме все още само 4 зъба.

# 38
  • София
kristina.d много съжалявам за това през което минаваш, нека най-лошото да е зад теб а пред Вас само хубави моменти! Purple Heart

Рая и аз сме болни от седмица. ММ донесе нещо, при него започна с хрема, при Рая и мен с хрема и температура. Голям рев беше, особено първите 2 дни, не може да диша, не дава да и се пръскат капки, нито промивки, нито инхалации. Накрая стана доброзорно - аз я държа, а ММ пръска и после почиства. Имам чувството, че ще ни намрази. Като се храни си почива за да вземе въздух, изобщо много гадно. Поне никакви сериозни медикаменти не се налага да взима за момента.

Рая ползва гърнете от няколко месеца, но това е по инициатива на баба и. Нито съм я карала, нито съм го искала, но се радвам, че се справя.

Честити първи рожденни дни на всички бебоци, бъдете здрави! Flowers Hibiscus

# 39
Честити да са всички бебенца, които вече имаха Рожден ден и тези, на които им предстои. Ник ще почака, той е чак края на декември 🙂 Моят маймун лази от месец и чак сега започна да се обръща от корем по гръб и много се кефи. Едва от седмица и нещо започна да стои на колене. Като цяло при него и обръщането по гръб беше по-късно. Честно казано, не го мисля и не се притеснявам кога ще започне сам да седи или ще проходи. Може да си представите как реагира баба ми като получи отрицателни отговори на въпроси като има ли зъби, слагаме ли го да седи, пробваме ли го да ходи. Е, вече има и един положителен отговор - излязоха два зъба, но и това не ме е притеснявало, все някога излизат зъбите, нали? Като цяло водя се по детето и не се вкарвам в драми.
Теди, да оздравявате скоро. ММ ми и Ник също са с вирус. Ник вдигна за първи път температура и не спах няколко нощи, че все се будеше по 4-5 пъти.
Кристина, вярвам, че ще намериш човек, който искрено ще те обича и уважава. Нямам думи за такава постъпка. Гледай напред и се радвай на живота с малкото чудо до теб. ❤️

# 40
Момичета, как процедирате с подстригването на мъниците? Препоръки за фризьор в София много ще ме зарадва. Не че малката има коса до кръста, но е абсолютна рошла - всеки косъм е с различна дължина и посока, та ми се иска малко да й пооформят прическата.

# 41
Момичета, как процедирате с подстригването на мъниците? Препоръки за фризьор в София много ще ме зарадва. Не че малката има коса до кръста, но е абсолютна рошла - всеки косъм е с различна дължина и посока, та ми се иска малко да й пооформят прическата.
Борис ще го водя за втори път на фризьор, сега е на година и един месец. За първи път го водих на 11 месеца. Имаше едно момиче може би на 9/10 години, на което му миеха косата и то ревна и моят сладур ревна. Като седна на стола не се впечатли от машинката, момичето, което го подстригваше бързо действаше, но тъй като не може да стои дълго на едно място се изнерви и се наложи да седне в татко си, за да го довършат. На сушенето на косата се разрева /като поотрасна като чуе звука на сешоар и почва да реве/. Фризьорката ни доста бързо действаше, така че пак при нея съм го записала. Общо взето за 15 минути мина цялата процедура, но се изнерви доста и картинката беше той стои в баща си, аз срещу него пея песни и размахвам разни дрънкалки, той си взе някакви играчки от тези на салона да ги дъвче. Салонът е от верига П@зели, този, който е в Лозенец и има много играчки и общо взето отвън изглежда като детски кът.
На гърне почнах отскоро да го слагам, общо взето не си давам зор да ходи на 100 % всеки път, но да свиква с идеята.

# 42
Дейзи, много ти благодаря за споделеното изживяване Simple Smile И моята като види сешоара и пуска драматичен писък. Също гледах Пъзел салона, ще им звънна да видя за свободни часове. Подозирам, че и при нас ще е нещо такова - аз седя, тя се върти в мен.

# 43
  • София
В Пъзел Смоуки. Можеш и онлайн да си запазиш. Гледай да е с рейтинг 5 дамата при която запазваш. Ще ти отрежат и едно кичурче за спомен и го опаковат. На датата на рождения ден е безплатно. Ние тогава ще го водим,брат му също на първия рожден ден го подстригвахме.

# 44
Здравейте момичета, Моника яко върви по мебели, уокър и за ръце. Много е стабилна и си го обяснявам, че е слабичка - 7900 е още, но си хапва добре. За лош късмет в неделя реши да се пусне изцяло в кошарата за игра, но падна назад като талпа,  пресрешна си 2га горни и 2та долни зъба и единия горен щръкна напред към устната. Виждаше се корена чак. Газ в спешното,  викаха лицево-челюсхен-дентален лекар на деца, но за жалост не успя да спаси зъбчето .... сега горкото след 7-10 години ще има ново .... обясниха, че даже ще излезе трудно защото няма корен който да провокира образуването на нов зъб. С ортодонт говорих и той ми обясни, че сега ще се разредят и като стане на 3-4 години да я заведа да прецени кога да сложи апарати за да остави място да излезе нормално новия зъб. Доста последствия ще има. Скенер правиха всичко е наред там поне.

Общи условия

Активация на акаунт