💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 3 💛

• 15 681
  • 777
  •   1
Отговори
# 720
По повод спането - при нас е различно. Понякога с две, понякога с три спанета, но първия интервал е най-къс. Колкото и нощен сън да има, сутрин се събужда, час и половина, макс два и заспива. Ама не с мъки, ами само да помирише възглавница и вече спи. Аз не се и оплаквам, защото често и аз лягам да доспивам с нея. Grinning

Иначе за седенето - седи си девойката още около Коледа, като бяхме миналата седмица при Фурлакис и той ни даде зелена светлина да седи колкото си иска тя, защото е стабилна, но все още няма твърде голям интерес да пълзи. Фурлакис каза, че обикновено първо започват по корем да се въртят във всички посоки, после да се движат назад и последната стъпка е пролазването напред, като Ванина за момента давам леко заден, но напред още не е успявала. Иначе каза, че за да се случи най-лесно, задължително и аз по корем пред нея Grinning добре звучи, ама ако сме по цял ден така не разбрах, кой ще готви, чисти и т.н.
И по повод един коментар от него как спят децата на 7м. - вашите как спят? Ванина спи основно настрани и по гръб. По корем не е спяла абсолютно никога, а той каза, че в тази възраст така започвали да спят, та просто ми е любопитно.

# 721
Davisgirl, нашата девойка спи основно по корем от около 4.5/5м насам.
В четв сме при Фурлакис за втори път, но се чудя нещо. Днес установих, че малката пищи и се сърди когато я оставя да си играе на килимчето, но ако я подпра да седне е в много добро настроение. Тя е на 6м и половина. Подпряна по колко време е ок да седи? Ще го питам в четв, но ако някой тук знае.

Ние нали сме изтърсаците на групата и още е на 3 дремки. С това спане по 30/35мин нямам идея как ще мине на 2 спанета. Засега издържа около 3ч интервал.

Този месец трябва да ѝ пусна урина. Как за бога се използват тия колектори😆

# 722
Ами не съм го питала за подпирането изобщо аз. Sad Иначе за пищенето и рева на килимчето каза, че е напълно нормално и очаквано от тях.

Иначе гордостта от миналага ми година е, че успях от първия път да и събера урина с колектора. Аз я издебнах да се събуди, веднага я храбнах да я измия, сложих колектора (първо наобратно ама то си личи, че не е логично да е така) гледах хубаво да го опъна Grinning и я оставих на спалнята да си лежи и да си играем и до 5-10мин беше готова.

# 723
Днес не стана с две дремки. Поне за третата нямаше нервни изблици. Та ще я карам с 3. Не бързам, просто гледам на нея да й е ок.

Ортопеда на нас ни каза, че спокойно мога да я слагам седнала. И на столчето за хранене я слагам изцяло седнала, и в количката, но не и постоянно. Сама не може да стои и се килва. За да стои по-изправено трябва да я закопчея с коланите. Иначе по корем се върти на всички посоки. Назад върви, ама като е по гръб. Изтласква се с крака и дупе. Много е смешна. И по корем вдигаше дупето, но спря. Одеве пък се обърна сама, но я видях.

Не искам да се сещам как събрах урина. Да знаете, че 5-7 мл стигат 🤣 Ако бяхме я държали гола в банята с мъжа ми и с една чашка отдолу, щеше да стане по-бързо сигурно. Ако е момче, предполагам няма голям проблем, но момиче… и гледайте да стои по изправена, че ако се търкаля и колектора ще се разлее.

Иначе никога не е спала по корем. Най-често по гръб с вдигнати ръце или настрани.

# 724
Аз я слагам седнала, но днес например си откара 1.5ч така на дивана с разни неща за джвакане. Нз дали не е много

# 725
Ако я оставя на килимчето е като часовникова стрелка. Не я знам ще лази ли, какво ще прави, ама ми къса нервичките. Голяма е ревла. Не знам на кого прилича такава, и аз и баща й не сме били такива. Нищо не мога да върша из къщи, защото трябва да сме нон стоп заедно. И не спи особено, или за да спи следобед я гушкам. От цялата тема аз съм изтеглила най-късата клечка. 😁
Преди се напъваше и ръмжеше като се запичаше. Днес пак започна да прави това с ръмженето, но ака, така че не ми е ясна причината. Може ли да се е запекла така бързо от обяда да речем?

# 726
  • София
Днес успях да го избутам с две дремки, да видим как ще е нощният сън 🤞

Момичета, не ви се похвалих- преди седмица чух най-сладкото МАМА 😍😍😍 вече казва “баба” по-често от “мама”, но според мен са несъзнателни звуци все още и не повтаря нищо, което го помолим 🤣

# 727
И при нас е същото. Крещи и вика, ако е на килима. Понякога от радост, друг път от скука или яд. Ама така крещи, че вчера и под душа я чувах съвсем ясно. Направо е адско. Спира да вика само, ако я сложа седнала или ако я носим на ръце.

# 728
И ние сме така с крясъците 😀 Редува един ден крясъци, на другия ден само бърбори мама, тата, баба и всякакви подобни. Започна да се върти като часовниче и да движи назад, значи да очаквам скоро пролазване. Иначе постоянно търси внимание и трябва все някой да седи при нея. Вашите бебета нервни ли са? Имам чувството, че прекалено често се ядосва и криви за всяко нещо и започва да плаче. Май е наследила на баща си нервния темперамент за жалост 😄

# 729
И ние сме така с крясъците 😀 Редува един ден крясъци, на другия ден само бърбори мама, тата, баба и всякакви подобни. Започна да се върти като часовниче и да движи назад, значи да очаквам скоро пролазване. Иначе постоянно търси внимание и трябва все някой да седи при нея. Вашите бебета нервни ли са? Имам чувството, че прекалено често се ядосва и криви за всяко нещо и започва да плаче. Май е наследила на баща си нервния темперамент за жалост 😄
Ние също сме големи нервачки. Не знам аз ли я направих такава, по рождение ли е крива, ама на баща си се е метнала. Той като е гладен е ужасен, тя също. 2 минути не може да изчака тихо за млякото си, то рев, все едно не е яла от преди 3 дни. Реве, че не й давам да играе или да лапа нещо си, което не трябва. Като й е скучно реве. Като й писне нещо реве. Дори и на ръце като е реве, ако не е обърната накъдето иска. Абе, постоянно реве за нещо. Дали пък аз не я направих много глезена не знам. Уж твърдят, че първите месеци няма как да преиграва бебето, ама вече не вярвам. Що педиатри посещава и нищо. Примирих се, че е такава и се надявам поне като стане по-мобилна да ме остави малко на мира. 😁

# 730
Моята от 3 дни е с по 3 дремки, не е ли рано за 2? То Коледа насам все нещо и се обърква режима, ама таткото беше отпуска, баткото ваканция и всичко се разбута. Тъкмо тръгнаха кой на работа, кой на училище и се тръшнах със зъбна инфекция. Днес мъжа ми беше отпуска, за да мога да отида на зъболекар. Във времето за съня й бяхме намън, тя се преумори, всички часове се избутаха напред и заспа 21ч за нощен сън. Да, ама само за 15мин Sad след час и половина рев и киселеене заспа в 23ч. Утре една приятелка ще я гледа, за да отида пак на преглед, че нещата не са както трябва. За пръв път ще я гледа друг човек освен мен и баща й, ама мацката е огън, отгледала е 2 деца сама и и вярвам.

# 731
Момичета, малко се притеснявам - от известно време нашето бебе си изкарва деня с един памперс, който е нормално пълен. И през нощта още един ..
Струва ми се малко и се чудя дали му стига кърмата.
Вода не пие.
Вашите кал са?

# 732
Форест, честита думичка! Heart Exl

Моята не говори още, но като е в настроение бърбори нещо си и също така пищи. Ама така силно, че чак мислите не си чувам. Отдавна спи настрани или по корем и все по-рядко по гръб. Когато е по корем, също се върти като пумпал, а от няколко дни се плъзга и назад. Напред не иска. Рехабилитаторът ми е казал да я "дразня" с поставяне на играчки пред нея, не около нея, за да има стимул да ги достига. Обаче тя, като види, че не стига нещо, почва да се върти, докато не си намери друго интересно нещо. Хитра е. SatisfiedSatisfied Научила се е и да ни манипулира с писък, когато нещо не ѝ изнася. Не седи самостоятелно, иска да я подпирам, обаче хич не е стабилна и се забива напред. Така че я подпирам с ръце, а тя си пипа крачетата. Обаче много настоява да седи така. Повтарям се,  като казвам, че не я слагам така за дълго, защото трябва сама да се научи да сяда и съответно да заякне.

Днес сама си направи режим с две дъъъълги дремки - първата беше 02:30 ч. и ако не я бях събудила, още щеше да спи. Зор видях с нощното приспиване. То отдавна ми е така и вече откачам. Да ви питам - вашите бебета как заспиват? Моята само на ръце гушната, с песен и бял шум. Ама вече кръст не ми е останал и искам да я отуча. Не знам как, та може би ще прибегна до курс на Мамо, спи ми се.

Имаме проблем с пюретата - изобщо не ги иска, въпреки че е гладна. Преди хапваше от тях, а сега едни физиономии, едно чудо. И ето как се хвърля храна. А пък с кашите настана обратното - почна да ги яде доста настървено.

# 733
И моята не пие вода. Ама с един памперс караме само през нощта. Не става да яде, иначе сигурно щях да го сменям. Понякога не мога да я хвана и колко пишка. Днес смених само 4 наакани памперса. Но си беше пишкано в тях. Би трябвало на кърма да е по-добре. Води ли го на профилактичен за вътрешни болести. Педито ни каза, че ни се полага такъв преглед и ни даде направление. Жената огледа и бъбреците и не каза нищо притеснително. Та при теб да не би да задържа вода, знам ли? Или направо на нефролог иди. Според мен не е нормално чак един памперс за през деня.

# 734
Момичета, малко се притеснявам - от известно време нашето бебе си изкарва деня с един памперс, който е нормално пълен. И през нощта още един ..
Струва ми се малко и се чудя дали му стига кърмата.
Вода не пие.
Вашите кал са?
При нас  се случи един период да има много малко пишкан памперс, също кърмя. Като го сменя сутринта и чак до вечерта е изкарвал. Не знам колко е нормално и за мен е малко това пишкане. Със захранването и пиенето на вода, започнах повече памперси да сменям през деня. Пробвай малко водичка да му даваш, да функционира по - добре отделителната система.

Общи условия

Активация на акаунт