💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 3 💛

• 12 662
  • 716
  •   2
Отговори
People Baby Добре дошли в бебешката ни тема! People Baby

Нашите майски бебета:
мама Your princess | момче | 12.05.2024 |  
   мама caprice | Маргарита | 22.05.2024 | 3520гр | 51см  
   мама mama 06| Мартин | 23.05.2024 | 2785гр | 47см  
   мама Alexandrova17| Петър | 29.05.2024 |    

Нашите юнски бебета:

мама RadinaV | Боряна| 02.06.2024 | 3160гр | 50см  
   мама enigma_enigma| Виктория| 03.06.2024 | 3990гр |    
   мама aleksieva.dani| Зори | 04.06.2024 | 3700гр |    
   мама davisgirl| Ванина | 05.06.2024 | 3550гр | 52см  
   мама joannama| Марина | 05.06.2024 | 4390гр | 53см  
   мама Фрезия| Пламена | 10.06.2024 | 2940гр | 49см  
   мама IvGG| Бориса| 12.06.2024  
   мама TrixieJinx| Гергана | 14.06.2024  | 3710гр  
   мама forest_girl| Мартин | 14.06.2024 |    
   мама -Karina-| София | 18.06.2024  | 3250гр | 50см  
   мама GamaMama| Борис | 18.06.2024 | 3850гр | 50см  
   мама LucyFord| Игор | 21.06.2024 | 4кг | 53см  
   мама -VaniaK-| София | 24.06.2024  | 3040гр | 50см  
   мама КремонаЛиза| Верена | 24.06.2024  | 3500гр | 52см  
   мама kiss06| Калоян | 24.06.2024 | 2780гр    
   мама ioni_666| Емил | 28.06.2024 | 3250гр | 50см  
   мама Fir3gIrL| Станислав | 28.06.2024 | 3410гр | 50см  

Нашите юлски бебета:
   мама Lina Ivanova 672609| Ева| 03.07.2024  | 3300гр | 50см  

Линк към предишна тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1683955

# 1
"Ето съм" 🤭

# 2
  • София
Хоп, ето ме и мен!
 Добре сме ние, минаха ваксините на този етап ,сложихме Хексацима и Синфлорикса преди две седмици и на мен ми олекна на душичката, че отметнахме и това.
 Педиатърката предложи да почваме захранване на навършени 4 месеца, като ми предложи супер странна за мен схема.Всеки ден да въвеждам различен зеленчук, да заместя и следобедното хранене с каша по избор (можело и глутенова 😳) , а на мен ми идва прекалено избързване с всичко, затова предпочитам да изчакаме.Ще си го захраня вероятно в средата на петия месец, с бавната схема, с която съм захранила и баткото.
Какво е това бързане, какъв е тоя зор?
Или тенденциите за 7 години са се променили?

Сега харесали ли сте нещо за черния петък?
Аз мисля да взема ето това столче за хранене
https://www.hippoland.net/chipolino-stol-za-hranene-candy-shop-granit
 И столче за кола Axkid-Minikid или Move

# 3
  • София
И аз съм харесала това столче. Мисля в неделя да ида до Бг хлапета и да разгледам какви столчета има. Видях, че имат и намаления, така че супер ✌

# 4
Ние вече взехме столче за хранене. Беше намалено в Айко. В О-zone май памперсите идват на добра цена най-големите пакети на Pampers. Взех два 3-ка и 4-Ка гащички. Сетих се, че трябва да подменян биби и биберони, та ще пусна още една поръчка. Мислех да купя и купички за хранене, но май в началото ще си е от бурканчета. Харесах едни лъжички на Томи Типи, които променят цвета си според температурата на храната. Водят ги също така антибактериални. Не се задържа в тях храна и бактерии. 4 бр за 11-12 лв мисля, че бяха. Взех и преходна чаша на Филипс Авент за 6+. Тя беше намалена в Гален. Там между другото също има добри отстъпки и си заредих и за мен козметика. Трябва да купя зимно чувалче. Със Сайбекс съм и май ми се иска да е оригиналното. Тези универсалните нещо не ми харесват. Чудя се между зимното, което е 5 тог и по-олекотеното (4 тог). И двете ги дават да топлят до -10 градуса като е облечено детето с подходящи дрехи. Визуално ми харесва 5 тог и заради двустранния цип е подходящо и за ходещо дете с обувки (евентуално ще се ползва и другата зима), но това, което е 4 тог е подходящо и за не толкова студено време (например сега) и съм в дилема. И трябва да вземем по-голямо столче за кола, но то и не е спешно още. Между другото Януари и Февруари също са мъртви месеци и магазините пак правят отстъпки, за това не искам съвсем да се захласвам по истерията “Черен петък”.

# 5
Затрих си коментара Sad
Момичета, вижте хубаво за Axkid дали имате релси в колите на които да монтирате коланите и имайте предвид, че столчетата са доооста големи. Ако има възможност, помолете на място в магазина да ви сложат мостра в автомобила и да пробвате преди да набиете едни пари. Ние сме с 2 големи масови автомобила и не стана монтаж. Бях в истерия с тея столчета. Купихме нашето август и е на Joie-i prodigi. Пак е от препоръчаните от Деца на борда с шведския краш тест. Ако проявявате интерес, ще фам подробности.
VaniaK може ли да покажеш тези преходни чаши и за вода ли са, не съм наясно,калто и лъжичките на Томи Типи.
Като цяло ако някоя от вас дава вода, преварявате ли тази на Девин изворната или директно. Още не мисля да почвам с вода, но да се запозная

# 6
Ето това са лъжичките. 12.80 лв в o-zone

Това е чашата. 13.10 лв. Аз я взех от Гален за около 12 лв. Като биба е, но все едно е срязана по дължината. По-късно мога да снимам. Дават я от 6+

# 7
Благодаря за новата тема Heart

Да, тези лъжички са супер, ние взехме комплекта за захранване на Томи Типи с чашки и чинийки. Много са сладки, не удържах Joy
Столчета ни подариха, два броя, ще ги тестваме в близкото бъдеще. Не знам на каква марка са, прибрани са отдавна... Хем ми е любопитно захранването, хем малко ме е страх. Ще го видим Grinning

# 8
Аз засега ще ползвам на каката столчето, пък като си е вкъщи ще се захранваме в парка да не ревнува 😂 Имаме сребърна лъжичка от погачата подарък, ще я храня с нея. Купички също ми подариха силиконови. Много хубав термос за пюре си взех от маймунче, за навън ще и нося в него.
Столчета откъде купувате? Дебна и аз нещо интересно ако пуснат на намаленията 🫢😄
Някаква прахосмукачка по-хубава ми се ще да си вземем. Гледам едни на Дайсън ама са по една кофа пари. И някакъв друг уред ако има измислен да ми улесни ежедневието 🙄😂

# 9
За уреди, улесняващи ежедневието за мен на първо място е робота. Пускам го всеки ден, когато излизам. Не става за основно почистване, но пак е нещо, когато събира, каквото види. Иначе точно снощи мъжа ми гледаше тия Дайсъни, но много скъпи. Искаме да има и мокро почистване. То и робота има мокро, но не сме го ползвали. Минаваме с обикновен моп. Другия уред за мен е сушилнята. Комбинирана е, защото нямаме място за два уреда. Спестявам си гладенето на нейните дрехи, защото нали казват, че сушилнята дезинфекцира. Гладя, само ако нещо е смачкано. Пускам пране, сушене и някаква функция уж за гладене и след 5 часа детето има чисти дрехи. И третата ми помощница е миялната. Проблем ми остава готвенето. Чудя се за някакъв еър фрайер, обаче просто няма съвсем да ми остане място на плота от него. Евентуално, когато махна един ден стерилизатора. Най-любимия ми уред вкъщи е кафемашината ❤ Иначе съм суетна и обичам косата винаги да ми е изправена. Иска ми се да си взема и Дайсън сешоара, ако наистина успява бързо да ми изсуши и изправи косата, но за така инвестиция първо трябва да го пробвам. Евентуално бих се замислила като тръгна на работа, за да си спестявам време от сушене и изправяне (над час ми отива само за косата). Сега, за съжаление, доста се неглижирам и физически нямам време да си оправя косата.  Понякога детето е добро, но не винаги и си ходя като разплетена дамаджана 😃 Ако са измислили уред, който да мие бани - дайте го насам. Ама плочки, батерии, огледало, мивка, всичко да мие 😃😃😃

# 10
От прахосмукачките най-добрите са Керхер, със сигурност. Много мощни са, много добре смучат, не са една торба пари. Имали сме няколко досега, супер доволна съм. Наскоро ще взема и малката, за да мога да минавам набързо под и диваните.Heart

# 11
Тези купички  и лъжички на Томи Типи са страхотни! На нас от батковците са ни останали такива. 😊
Има и едни капачета, към които се закрепя лъжичка, ако сте навън примерно.

# 12
Ние имаме Керхер, освен робота. Наистина са добри, здрави, чистят добре, обаче няма къде да я държим. Тя е от тези тумбестите, не е вертикална. А и е по-неудобна. За това искаме да я сменим.

# 13
  • София
. Купихме нашето август и е на Joie-i prodigi. Пак е от препоръчаните от Деца на борда с шведския краш тест. Ако проявявате интерес, ще фам подробности.

Благодаря ти, че писа!
Ако може ми дай подробности.

Довечера се надявам вече да стигна до Айко и ще помоля да монтираме едно.
Ние ще сме с две столчета, въпросът с мястото наистина ме притеснява в такъв случай, макар и ние да сме с големи коли.

# 14
. Купихме нашето август и е на Joie-i prodigi. Пак е от препоръчаните от Деца на борда с шведския краш тест. Ако проявявате интерес, ще фам подробности.

Благодаря ти, че писа!
Ако може ми дай подробности.

Довечера се надявам вече да стигна до Айко и ще помоля да монтираме едно.
Ние ще сме с две столчета, въпросът с мястото наистина ме притеснява в такъв случай, макар и ние да сме с големи коли.

Да, помоли го тествате. Joie се води доста по-компактно, но въпреки това предната седалка е бутната до края, за да пасне, като в момента е на най-полегатия наклон и при порастване, ще се поосвободи място. Много лесно се монтира заради Изофикса. Дават го от раждането, но първия подглавник доста стеснява мястото за главата на бебчето и ние го махнахме, като оставихме само подложката отдолу (това не ми харесва, защото има като луфт, който се пеитеснявах, че ще дразни бебка, слава Богу, седи си, няма проблем) Иначе на външен вид е хубаво, надявам се да не се налага да го тестваме в реална ситуация.Моделът е наличен само в Емаг и е на промоция 900лв.
Axkid са по-висок клас, с повече функции, но и на доста по-висока цена, специално с Изофикса. Можеш да си изтеглиш приложението Bilt, за да видиш на Axkid как става монтажа, идентичен е на моделите (аз на производителя писах, за да ми помогнат, но уви нямаше как, а мъжът ми каза, че в нито един автомобил не е виждал такива релси на пода)

Общи условия

Активация на акаунт