💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 3 💛

• 15 666
  • 777
  •   1
Отговори
# 45
Безкрайно ме изненедва високото самочвствие на някои лекари и вероятно чувство за превъзходство заради професията и повечето знание по дадена тема от нас, хората с различно образование, но пък майки, стресирани от нуждата да "опрем" до тях, лекарите.
Как се прави заключение и се поставя диагноза от едно, 2 или дори 5 петна? Просто нямам епитети, с които да замаскирам емоциите си и това да не прозвучи вулгарно. Грешно, нередно и отвратително е, да се плаше майчица!
Съжалявам, че и теб са стреснали, aleksieva.dani!!!
А за подобни изживявания с бебешката кожа, са ми помагали нехаресваните от мен мустела, и по-точно стелатопия. Като на най-раздразнените участъци съм мажела с цикастела. Беше вълшебно. Редувала съм с крем здраве, не бебе, а обикновенният и понеже е доста твърдичък върху него мажа нещо "по-тънко", както мъжете се изразяват за маслото за кола. 🤭 Това включва всеки качествен лосион, крем, масло - тези на българската марка Бебо -бебешкият лосион от тях, чисто бадемово масло от българската марка за био масла Алтеа, или който и да е друг любим продукт за бебето. Нещата на д-р Пенев за прекрасни, всички те! От чайове и вазелини за устни, мехороиде и лешеи, до кремове и лосиони за всякаква нужда и част по тялото. Наричат се Талодерма. Страхотни са!

Бясна, бясна, бясна съм, не мога да си намеря място в кожата, ревах от бяс чак -след прегледа при педиатърката.
Нашата я нямаше и заместващата я ме изправи на нокти.
На крачето на Зори онзи ден се появиха нвколко сухи участъка, прилича на лишей, попитах я какво е и веднага каза атопичен дерматит, каза тя цялата й кожа е така, целите й гърди, гръб, а това не е вярно, всъщност има само на крачето.
Как ги лепват тези диагнози?
Каза: тя е бяла, руса, синеока, тези деца имат атопичен дерматит. Пък кожата й е нормална, не е бяла, нито пък е руса, с кестенява коса е, само очите й нацели, че са сини, но успя да ми вдигне кръвното Confounded
VaniaK, при твоето бебче имаше суха кожа или бъркам, може ли малко разяснения, отделен участък ли е, как изглежда и т.н и с какви продукти третираш, от лекар или по твоя преценка взе.
На въпроса какво да взема, каквото искате,всяка марка ги има.
КремонаЛиза имам спомен, че и ти нещо препоръчваше преди време.

Ние я къпем (през ден)с измивния душ гел за коса и тяло на Хип, шампоана на Мустела за Крусти и масажното олио на Мустела. В почивния ден не я мажа с нищо, вие всеки ден ли ги мажете и ако да, с какво?

# 46
И Плами има такова петно зад едното коляно. Мисля си да не и остава мокро повече време, защото не съм подсушавала добре след миене на дупе. Почвам я с мустелата и ще подсушавам специално коленцата 🙄
За педиатрите и аз имам по-особено мнение и съм спряла да споделям такива неща. Аман от съвети от зората на демокрацията 🙄

# 47
От мустела, Стелатопиа е онзи крем или балсам (зависи коя консистенция избереш), който на нас ни помогна. Въпреки всичко, което изприказвах за тях и недоволствах от мустела... парадоскално е, че ни помогнаха. Стелатопиа няма никакъв аромат, за цялото тяло е. А по за по-концентрирани петънца и зачервявания мажех с цикастела. По време на преглед получих тестерчета и така видях, че "странно, обаче действа! 😲"
 Аз обаче признавам, още от времето на първото ми дете, доста съм се подигравала на хора, ползващи точно мустела. Че й превзети, казваха "мустелка" 🤭

И Плами има такова петно зад едното коляно. Мисля си да не и остава мокро повече време, защото не съм подсушавала добре след миене на дупе. Почвам я с мустелата и ще подсушавам специално коленцата 🙄
За педиатрите и аз имам по-особено мнение и съм спряла да споделям такива неща. Аман от съвети от зората на демокрацията 🙄

# 48
  • София
Момичета, сменихте ли локацията за повиване? Аз съм сложила повивалника на масата в кухнята и мия дупето на мивката, но скоро ще е опасно това и се чудя как ще става. Ще се радвам на идеи ❤

# 49
Аз засега ще си го държа на кошарата, удобно е. Всичко ми е подредено там. Просто едната ръка винаги да ти е върху бебето.

Мустелка е върха 😂😂 И аз много се дразнех че всички са с нея, ама ми подариха голям комплект и сега мажем.

# 50
Да, нали! 😂

Иначе съм заклет фен на Бебо ❤! Пастите им за зъби, всичко! Дори и аз понякога си мия косата с розовото шампоанче с балсам "за кака" с деликатен аромат на малинки! Има и зелено и те са за над 3 годинки.
А бебешките са нещо без което не влизаме в банята! Обожавам ги!
Всичко започна в началото на Август 2016, когато на изписването от Щерев ни дадоха тестерчета.. ами какво да ви кажа момичета, влюбих се! Клечки, кърпички, обожавам им всичкото! Това е последната ми поръчка, затова още не е горе на повивалника и в баните. Но горе имам от всичко останало! Този спрей го получих безплатно, защото имах поръчка над 50лв.  Ще го пробвам. 🙂
Гелчето за никнещи зъбки е подходящо за бебета над 3 месеца 😊
Крем за студено време също им мажа от тях. Стикче само имам на мустела в чантата, ако забравя да намажа вкъщи. И да не мажа с мръсни ръце навън.

Аз засега ще си го държа на кошарата, удобно е. Всичко ми е подредено там. Просто едната ръка винаги да ти е върху бебето.

Мустелка е върха 😂😂 И аз много се дразнех че всички са с нея, ама ми подариха голям комплект и сега мажем.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 09:46 от КремонаЛиза

# 51
А този спрей на бебо, ако почистя килимчето му с него и той после ближе, ок ли е, Кремона имаш ли представа?

# 52
Той им е от био серията и тя е нова, аз до сега не съм го ползвала. Щом е бебешки обаче, си мисля, че не би трябвало да има проблем. 🤔 хубав въпрос, не се бях замисляла, честно казано. Обаче ще направя снимка на бутилката, когато сляза, защото сега се кърмим и може би ще спи. Ще прикача снимката, но обикновенно не ми позволава да пиша коментар, щом съм била последна.
Ако има начин кажете ми го, ако не, ще чакам да пише някоя от вас 🙂

А този спрей на бебо, ако почистя килимчето му с него и той после ближе, ок ли е, Кремона имаш ли представа?

# 53
Момичета, сменихте ли локацията за повиване? Аз съм сложила повивалника на масата в кухнята и мия дупето на мивката, но скоро ще е опасно това и се чудя как ще става. Ще се радвам на идеи ❤

Моят повивалник е върху един скрин в спалнята, става си опасно, детето доста шава и винаги го държа, когато е там. Пробвах върху леглото да го сменям и преобличам, но ми е много ниско и страшно неудобно. За сега ще си е на повивалника и ще го държа да не падне.

Бебо не ползвам, имам няколко мостри, крема за подсичане не е зле, може козметиката им да е хубава. Обаче бях взела тампони още като новородено, да почиствам пъпче и други места, но бяха с буби вътре, някакви малки, умрели!!! Изобщо не отворих пакетите, изхвърлих ги. Мислех да ги снимам възмутено, но не ми се занимаваше. Хич не останах с добри впечатления.

# 54
Аз също съм голям фен на Бебо, но се оказа, че мокрите им кърпи, поне тези които не са 99% вода имат съставка, която е доста вредна и дори е забранена за ползване при деца под 3 год. възраст. Anguished Другите неща са им ок, мокрите кърпи с вода също са ок, но да имате предвид за обикновените. Аз не обръщам внимание обикновено на такива неща, когато става въпрос за мен, но за бебче... 
И сега се чудя накакво кремче за лице да и взема, че яко ни брули вятъра, но се чудя кое. Това на бебо, на мустела или някое друго да пробваме.

Иначе за повивалник - ние така и не се научихме да го ползваме. Супер удобно е реално, но ние някак си свикнахме да я преобуваме/обличаме на леглото или дивана и така си остана. Grinning

# 55

Ето го препарата.

Ужасно да чуя за кърпичките! 😲 коя е съставката, моля те кажи ми я, за да следя и аз за напред и в други кърпички!

Аз също съм голям фен на Бебо, но се оказа, че мокрите им кърпи, поне тези които не са 99% вода имат съставка, която е доста вредна и дори е забранена за ползване при деца под 3 год. възраст. Anguished Другите неща са им ок, мокрите кърпи с вода също са ок, но да имате предвид за обикновените. Аз не обръщам внимание обикновено на такива неща, когато става въпрос за мен, но за бебче... 
И сега се чудя накакво кремче за лице да и взема, че яко ни брули вятъра, но се чудя кое. Това на бебо, на мустела или някое друго да пробваме.

Иначе за повивалник - ние така и не се научихме да го ползваме. Супер удобно е реално, но ние някак си свикнахме да я преобуваме/обличаме на леглото или дивана и така си остана. Grinning

# 56

Ето го препарата.

Ужасно да чуя за кърпичките! 😲 коя е съставката, моля те кажи ми я, за да следя и аз за напред и в други кърпички!

Благодаря! Не става за съжаление. Ще си продължавам със сребърната вода за повърхности, които се лапат. Трябва да проверя и фроша, но силно ме съмнява да става и той.

С кърпите на бебо кмаше скандал с хлебарки в пакетите.

# 57
Взех на биодерма едно малко синьо кремче. Два пъти съм мазала, уж има подобрение. Ще видим.

# 58
И аз бях чула нещо за хлебарки в кашони мокри кърпи на Бебо и ги избягвам. Разбира се, хлебарки може да има навсякъде и да е от някой неподдържан склад, но знам ли. Иначе им ползвам клечките за уши, де. Дадоха ми и някакви мостри от Щерев, но не съм ги ползвала тях. Но и сега с тези умрели буби в тампони - не!

# 59
И аз бях чула нещо за хлебарки в кашони мокри кърпи на Бебо и ги избягвам. Разбира се, хлебарки може да има навсякъде и да е от някой неподдържан склад, но знам ли. Иначе им ползвам клечките за уши, де. Дадоха ми и някакви мостри от Щерев, но не съм ги ползвала тях. Но и сега с тези умрели буби в тампони - не!

Да, в една от темите някоя мама писа за хлебарки, спомням си още в периода на бременеене. Когато се зареждах с неща просто тампони за почистване имаше само на Бебо от онлайн магазина, от който поръчквах и проблема не е, че е до съхранение в нечии склад. Опаковката е прозрачна и те бяха сред тампоните, които би следвало да са хигиенични и чисти. Това е от самото производство, което е  недопустимо.

След като в обикновените мокри кърпи на бебо има забранена и неподходяща съставка, някой дали знае как са кърпите на бочко? От години ползваме тях.

Общи условия

Активация на акаунт