💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 3 💛

• 15 690
  • 777
  •   1
Отговори
# 15
Аз също търся столче за втората ни кола. В колата на мъжа ми сме с Бритах, одобрено от Деца на борда, но е до 105см.
Сега си търся някое до 125 или 150см, което да може да се върти на 360. Защото Axkid да ме прощават ама нз как дете 100см ще му кажа да седи обратно на движението. И ако то протестира и не желае да седи в него - ново столче да се купува.
Та ако се сещате за столче 65-125 или 150см ще се радвам

# 16
И аз обужавам всички по-горе описани уреди и ме мога без тях. Малко преди да се роди бебето си купих и вертикална прахосмукачка на xiomi около 320 лв. беше (от години съм с робот roborock и с него чистя изцяло) с нея обирам набързо, има приставка за дивана, ползвам я за климатици и паяжини. А за готвене от 3 години имам Ninja комбиниран кукър с айрфрай, ами фурната почти не се ползва от тогава. Също добри отзиви имам и за Instant pot.

# 17
Бясна, бясна, бясна съм, не мога да си намеря място в кожата, ревах от бяс чак -след прегледа при педиатърката.
Нашата я нямаше и заместващата я ме изправи на нокти.
На крачето на Зори онзи ден се появиха нвколко сухи участъка, прилича на лишей, попитах я какво е и веднага каза атопичен дерматит, каза тя цялата й кожа е така, целите й гърди, гръб, а това не е вярно, всъщност има само на крачето.
Как ги лепват тези диагнози?
Каза: тя е бяла, руса, синеока, тези деца имат атопичен дерматит. Пък кожата й е нормална, не е бяла, нито пък е руса, с кестенява коса е, само очите й нацели, че са сини, но успя да ми вдигне кръвното Confounded
VaniaK, при твоето бебче имаше суха кожа или бъркам, може ли малко разяснения, отделен участък ли е, как изглежда и т.н и с какви продукти третираш, от лекар или по твоя преценка взе.
На въпроса какво да взема, каквото искате,всяка марка ги има.
КремонаЛиза имам спомен, че и ти нещо препоръчваше преди време.

Ние я къпем (през ден)с измивния душ гел за коса и тяло на Хип, шампоана на Мустела за Крусти и масажното олио на Мустела. В почивния ден не я мажа с нищо, вие всеки ден ли ги мажете и ако да, с какво?

# 18
Dani, нашата девойка е синеока, руса и бяла. Засега без дерматит. Къпем през ден с мустела. Горе долу вс ден масаж с млякото на мустела и бепантен за дупе. А сега и крем за лице за студ на мустела

# 19
Дани, голямата ми имаше такива участъци. Къпахме с биодерма атодерм тяло и коса, но доста по-нарядко, например веднъж в седмица. Мазахме всяка вечер пак с биодерма атодерм.

# 20
Avene Xeracalm Concentrate и къъпане с душ олио Linola

Не знам защо им се впрягате на докторите толкова. Викай добре и си прави твоето.

# 21
Aleksieva.Dani,
Ето така изглеждаше сухия участък. Тук е на лампа и не изглежда сухо, но е. Може би е и намазано с нещо, не помня, че е стара снимката

Бяхме на дерматолог и той каза, че от едно сухо петно не може да говорим за АД. Изписа ни кортикостероиден крем и ако се появят още, каза да пуснем IgE. Появиха й се на гърдичките и на едната ръчичка и отидох да я боцнат. Излезна 1 и нещо резултат при реферетни до 15. Доктора каза, че е добре и да продължа да я мажа с този крем. Обаче за себе си реших, че не искам да продължавам да я мажа с кортикостероиди и й взех А-Derma Exomega Control измивно и лосион за мазане. Лосиона го взех 3 капки. И съм много доволна. Усеща се, че още има сухи участъци, но няма нови и старите са много по-добре. Мажа я с него от около 2 седмици може би. Предполагам ще й минат изцяло. Все пак това е козметика, а не лекарство. Появи й се няколко дни след последната ваксина и точно тогава и времето захладня и може би в комбинация от всичко. Казват, че със застудяване на времето им се появяват такива сухи участъци. София също е с бяла кожа. Не я кърмя, не съм я захранила, на козе мляко е почти от начало и няма как да е някаква алергия. Чувала съм, че на бебета с алергии препоръчват да минат на козе мляко, а тя отдавна си е на такова.
Иначе с този лосион на А-derma, с който я мажа се усеща веднага как хубаво попива и кожата до другия ден й е мека. Вечерта вече се усеща сухота. Мажа я един път на ден. И реших да не я къпя всеки ден. Аз и сега съм пропускала (мия само дупето вечер и като се наака), но не винаги. Реших, че е студено, че е бебе, че не се цапа, нито поти, няма нужда да я къпя всеки ден. Сега ще я карам два дена само дупето и на третия косичката и тялото. Иначе А-Derma са Avene (който препоръча Lucy) и ако заложиш на тях, няма също да сбъркаш. Аз не искам да сменям за сега, защото съм доволна (а и се презаредих на Черния петък 😃).

# 22
  • София
Бебетата ви хващат ли си крачетата вече? Нямам търпение за този период 😁

# 23
Моето не, но се видях с момичето, с което раждахме в един ден и нейното много сладко си ги хващаше. Искам и аз 😃 Явно няма да е гъвкава като майка си 🤣🤣

# 24
  • София
Моят син си вдига краката нагоре и си ги гледа и аз му ги подавам в ръчичките 🤣🤣🤣

# 25
Ще взема да я потренирам как да си ги хваща 😃

# 26
Моето си ги хващаше, когато ходеше само по боди, но сега като е облечена спря...

# 27
Е, ме, пак ми се загуби коментара, а бях на последното изречение, определено, не ми е ден!

Момичета, благодаря ви!
Лина, Фрезия, аз се чудех дали нямам вина заради това, че не я хидратирам всеки ден и, че я мажа само с масажното олио.
Люси, впрягам се, защото диалог-нулев, ей така от вратата с диагнозите, а аз й показах петънцата, а като я питах какво препоръчва, отговорът беше едва ли не все тая, каквото й взема. Отделно каза да започваме пюретата и като отговорих, че смятам да изчакам да я кърмя 6м и после по ЗВБ, ми каза - детето си е ваше, ако искайте не го захранвайте. Как да не я фраснеш 😠
Междудругото съм ти писах съобщение преди няколко дни, ако имаш възможност да те питам за ЗВБ някои неща.
Ваня, благодаря ти за изчерпателния отговор.И аз смятам, че диагнози току така не се лепят на килограм. Радвам се, че мъничето се повлиява от козметиката и мисля, че правилно си постъпила да й спреш кортикостероидния крем. Аз одеве взех да чета за тази козметика, но видях, че има много разновидности и се обърках. Ние преди я къпехме по-рядко, но решихме да зачестим през ден и коса и тяло. Освен кърма нищо друго не съм й давала. Единственото необичайно е, че снощи мъжът ми прекали с мустелата и много я намаза, цялата беше много блажна, но не ми се вярва да е направила реакция от нея, още повече само на крачето, има по-деликатни зони.
Ще пробвам сега за 2-3 дни да я мажа всяка вечер да видя как ще се повлияе и ако няма успокоение, ще се насоча към препоръчаните от вас 🩷

# 28
Да не те шашкам, но като избирах козметика преди да родя, си писах с две приятелки, техните деца вече са на годинка+. Та едната ми каза, че нейното бебе от Мустелата се е обринала. Знам, че много са доволни от нея, но аз като чуя едно лошо мнение от близък и се отказвам. Тогава взех Юриаж. Знаех, че А-дерма са добри, ама… питай ме защо не заложих на тях. С Юриаж работата е, колкото да намажеш с нещо. Но вече като й излезна това петно и го смених. Сега аз го изразходвам, но наистина е слаба работа. Аз и по нея виждам каква й беше кожата с едното, каква е с другото. Сигурно и Авен са добри, но както казах, не ми се сменя. Авен между другото имат добри отстъпки в Гален. Аз си напазарувах някои неща за мен. Ако решиш да минеш на А-дерма, ще ти покажа кое ползвам, че в началото наистина е объркващо, защото тези не са в бебешката серия, а в тази за АД, алергии и сърбежи.

# 29
  • София
И аз не съм доволна от Мустела Sad явно маркетингът им е добър.

Общи условия

Активация на акаунт