💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 3 💛

• 15 716
  • 777
  •   1
Отговори
# 30
И моето дете има сухи участъци. На коленцата, едно петно на бузката имаше , изчезна за 6 -  7 дни. Мажа си със стандартните козметики, които съм накупила - хип, себамед, здраве - здравето за мен е най - добро и аз го ползвам, та съм правила сравнение с другите, хип най - зле ми действа на кожата. Големия ми син също е имал сухи участъци като бебе, минавали са от самосебе си. Аз като една по - невежа явно, някой дали може да ми каже в случай, че има детето атопичен дерматит какво точно значи и какво се прави?
За Мустела - големия ми син реагираше супер остро на него още като новородено - щом го помиришеше и рев, и това всеки път, когато се пробвах да го мия или мажа с мустела, изхвърлих кремчетата тогава.

# 31
Синът ми също получи ужасен обрив от Мустела. След като съм виждала Мустела в парфюмерия Ивис, не знам колко е медицинска козметиката.

# 32
  • Варна
Viksdreams най-кратко казано това е изсушаване на кожата. Бебетата нямат като големите горен мазен слой кожа, който да пази и затова се стига до прекомерно изсушаване на бебешката кожа. Затова при АД се препоръчва къпане през ден. Ние също бяхме с АД и взех А-Derma Exomega control душ гел и мляко за тяло пак на A-Derma. Появи се след 3-ти месец. Реших да къпя всеки ден и мажа всеки ден. Вече от по-малко от месец няма грапавинки по корема и крачетата. И съм доволна  от марката.

# 33
Ние сме на Мустела и нямам оплаквания. Единствено не ми хареса консистенцията на крема им за подсичане - вместо него използваме лосион за тяло.
А иначе моята Гергана си хваща само левия крак, няма интерес към десния JoyJoy

Да ви се оплача, моята девойка е с лека температура 37.4. и много мрънка от миналата нощ, не спи добре.
Днес педиатърката каза, че вижда зачервено гърло. Знам, че не е нещо драматично, но за първо бебе, първо разболяване...меко казано съм филмирана. Няма да се спи тази нощ

# 34
Аз уж ги избирах, като сравнявах в приложенията рейтингите и лошите съставки, нямах близки, които да ми дадат съвет. Мустелата не ми харесва как мирише, много силна и остра ми е, ама я взех.
Преди време ми препоръчахте Здраве за обривите на дупето и ни спасява няколко пъти, но пък от Здраве бебе се обрива, странна работа, Бочко невен и бадем шампоанчето също не й понесе и имаше червени петънца след къпане. Така че може и оъ Мудтелата да реагира, щом и вие казвате. Де да знам, всеки гледа да си продаде нещата, цените са космически, а качеството, чесро съмнително, поне мостри да даваха да пробва човек преди да набие 50лв за шишенце.
Аз само се чудя оказват ли по някакъв начин влияние на кожата, като се водят за по-суха, в смисъл да привиква и после все да се нуждае от такава грижа за суха кожа, нз колко добре се изразих 🫣
Ще помисля и видя как ще е следващите дни и ще ти пиша да ми обясниш кои са продуктите.

Относно крачетата,Зори ск ги хваща, даже успя чорапа да си издърпа, хич не обича да е облечена и се събува за секунди. Новата магарийка е да се избутва с крачета нагоре и настрани, когато е по гръб, а по корем не й се занимава на килима, но докато цока се изправя на ръце и ме разтяга като дъвка 😄

# 35
Сигурно се привиква, но то като й е суха кожата, нямаш голям избор. По принцип е и хубаво да се сменя, но когато нещо работи за мен, не ми се иска да го сменям. Зимата ще изкарам с тази серия на А-дерма, а лятото ще сменя с не толкова хидратиращо, освен.

# 36
Ние сме на козметиката на Бебо.Още в болницата беше с нея и продължих да си я ползвам.Доволна съм от всичките им продукти за новородено,а и аромата им е много лек и нежен.А иначе аз да ви питам ползвате ли масажното масло и ако го ползвате след това мажете ли с мляко.Аз го ползвам само да почиствам гънките на памперс зоната че с него най-лесно се чисти.
Ние в понеделник бяхме на консултация + ваксина.Лл каза че вече можело да я слагаме от време на време да стои седнала,ама на мен ми се струва много рано.А за това набира което прави,да вдига глава и да стяга коремче когато е легнала не трябвало да го прави,нещо свързано с гърдичките.Ама как да го избегна,тя като е по гръб само това прави,понякога и докато спи пак така си надига главата.Много се обърках вече,иначе нашата госпожица от две седмици си хваща крачетата та дори и като е боса започва да си смуче палчетата.Много е сладко.
Към мамите които кърмят вашите деца докато сучат случва ли се да ви стискат зърното с венци.Моята Боряна все по-често го прави и не ми е ясно защо.

# 37
И моето бебе си вдига главичката и се набира. Все едно прави полу коремни преси. Не знаех, че не е препоръчително, но как да я спреш? Смятам, че щом прави нещо и не й некомфортно и неприятно, не би трябвало да е опасно.

# 38
Нормална фаза е това набиране. Така се подготвят да седнат след някой друг месец, укрепват си мускулатурата. Колкото повече се движат, по-бързо ше им се случват нещата. Нямам думи за това как било лошо 🙄🙄 Как не я научиха тази педиатрия.  И Плами доста се набира и почнах да я вдигам за ръчичките, много се радва. Детската количка ми е лятна близнашка и там също и повдигнах гръбчето на 30-40 градиса да има стимул да се оглежда. Голяма жилка е, 5 кила ама силничка 😄
Козметиката на децата е Мустела в момента, подарък ни е. Нямам оплаквания, харесва ми, но аз къпя доста по-рядко с нея. Дупе мия на всяко акане или само с вода или с малко бебешки сапун. Хидратирам също през няколко дни, но то си е и до кожа. Сега ще и търся кремче за студ, че нещо зачервява бузите след разходка.
За кърменето и моята стиска, дърпа, започва да си играе като се нахрани и я премахвам набързо 😂
Благодаря ви че ме успокоихте за неакането ❤ Аз бързах да се притеснявам, тя днес пак започна да си ака нормално. И през нощта яде само веднъж. Та всичко нормално, ще я видим.

# 39
Фрезия, ей сега тъкмо прочетох, че няма проблем кърмените бебета да не акат по няколко дни, ако акитата са кашкави и меки, проблем би било ако са твърди или на топчета.
Относно набирането, не мисля, че е притеснително. Зори вече месец го прави и я вдигаме на ръчички, даже ортопедът каза по 5 вдигания за ръчички на всяка смяна на пелените да правим. Мъжът ми даже я бъзика, защото тя не обича д алежи и като я вдигне се усмихва, като я върне да лежи се сърди и така по 20 пъти си прави гаргара с детето 😁
Иначе се задържа седнала за първи път 2 дни преди да навърши 5м и сега си седи самостоягелно по минутка-2 приведена напред и си играе с крачетата

# 40
Да се включа и аз по темите.
Ванина още не се обръща, но от повече от месец си се набира. И на нас ортопеда ни каза да я вдигам с ръчички - умира си от кеф. И на краката си стои стабилно, само баланса и се губи, също голям кеф. Не че я държа така ама я пробвам. Краката не само ги хваща, ами ги яде на поразия, но също само когато е съблечена. Явно с дрехи и е неудобно.
С козметиката на Юриаж сме ние - доста съм доволна. Когато се роди и се белеше, ЛЛ ни каза да я мажеш с преварен зехтин - да ви кажа пробвахме и добре и се отрази на кожата. Grin

Днес реших да я пробвам с малко пюре от тиква, че имахме домашна - кеф и беше на душицата. Най-накрая нещо различно. Joy Мамите, които захранвате по ЗВБ - дали мога да я пробвам с малко парче? Аз уж чета книгата ама много бавно и не съм стигнала дотам. Simple Smile

Trixie, бързо да се оправяте. И при нас първото боледуване, макар и леко си беше стресиращо.

# 41
Да се включа и аз по темите.
Ванина още не се обръща, но от повече от месец си се набира. И на нас ортопеда ни каза да я вдигам с ръчички - умира си от кеф. И на краката си стои стабилно, само баланса и се губи, също голям кеф. Не че я държа така ама я пробвам. Краката не само ги хваща, ами ги яде на поразия, но също само когато е съблечена. Явно с дрехи и е неудобно.
С козметиката на Юриаж сме ние - доста съм доволна. Когато се роди и се белеше, ЛЛ ни каза да я мажеш с преварен зехтин - да ви кажа пробвахме и добре и се отрази на кожата. Grin

Днес реших да я пробвам с малко пюре от тиква, че имахме домашна - кеф и беше на душицата. Най-накрая нещо различно. Joy Мамите, които захранвате по ЗВБ - дали мога да я пробвам с малко парче? Аз уж чета книгата ама много бавно и не съм стигнала дотам. Simple Smile

Trixie, бързо да се оправяте. И при нас първото боледуване, макар и леко си беше стресиращо.

Значи може да се каже, че не е задължително първо да са обръщанията, не че се бях притеснила, ама все пак ми минаваше едно наум.
Преди малко дочетох книгата, още не съм почнала да захранвам, смятам да изчакам, но там пишеше, че по принцип не е проблем да се пробват и пюрета и парчета, но има опастност бебето да се обърка кое трябва да преглъща и кое да дъвче или плюва, виж стр 199-200:) аз приключих с изцеждането и лягам, лекинка Simple Smile

# 42
За беленето при раждане. Има си го при всички бебета и е нормално. После с мазане си минава. Това е, защото са били във вода.

За ЗВБ не е ли хубаво да са поне на 6 месеца за парченца? Вижда ми се още рано, но нека по-опитните да кажат.

# 43
Парченцата се приготвят толкова меки, че да се скашкват при смачкване с ръка или в устата. Не си представяйте парче прясна ябълка или круша, което то да отхапва. Плодовете и зеленчуците се правят на фурна/пара. Картоф, броколи, тиквичка, тиква, сладък картоф, морков,целина, пащърнак, цвекло (сигурно има и други) са си подходящи за приготвяне на "пръстчета"
за хващане с ръка. Може да се прави и крем супа- спанака така може да се въведе. Възрастните супата не я ядем на парчета, т е идеята е да ги учим да ядат нещата максимално близо до вида, в който ще ядат и като пораснат. Банан и авокадо например са си меки и се дават директно.
 Игор като номер 3, отнася доста експерименти. Смука ябълка от нашия двор на два пъти, банан, краставица и нищо не избутва с език. Въпреки, че е на 4 месеца и половина, хваща и слага в устата без проблем. Слагам го да сяда по малко, но е далеч от стабилен. За сметка на това, от полулегално се вдига до седнало положение сам. Хваща си левия крак, към десния няма интерес 😆 Обръща се отдавна по корем, но не се връща обратно по гръб. Когато е по корем, забива главата, вири дупе и се привлачва напред. Научих го да дава боц също. На фона на килограмите си е много подвижен.

Ето така изглеждат 10кг бебешки сладости:

# 44
Лелеее, 10 кг ли е този юнак 😃 Мишелинче ❤

Общи условия

Активация на акаунт