Априлче 2025г./тема 3/

• 30 104
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Скрит текст:
Момичета,

Аз минах на втора фетална вчера при др. Марков.
21 седмица 😍Много съм доволна, взе ни навреме не сме чакали. Човека казваше всичко, което вижда на ехографа и всичко, което е важно да се отбележи като milestone. На 2 пъти ни пита имаме ли въпроси. Плюс, че снимката на бебо стана супер, въпреки че много се беше скрил.

Иначе аз ударих 105 хемоглобин 😅А това е седмица след вливане на желязо при Тончев. Каза ми да изследвам след около 15-20 дни желязото, феритин и хемоглобин, че желязото се усвоявало поне 20 дни. Но да ви кажа се чувствам много добре след вливането. Виеше ми се се свят и много се уморявах, сега мисля имам повече сили и съм по-адекватна.

С предна ниска плацента съм, обаче е взела лекичко да се вдига. Била на 3 см над шийката, моля се да се вдигне, че да нямам усложнения 🙏🏻
Иначе странно за всички, обаче усещам бебо от 16-17 седмица. Всичко е супер индивидуално.

Аз да ви питам момичета вие разходки правите ли? Опитвам се всеки ден поне по 5 км да вървя. Студ или не, обличам се и излизам. Но днес сууупер много се уморих, веднага почти ме заболя кръста и сядах на всеки километър и половина.
Аааа и да не забравя да ви кажа, че съм +5кг 😅а тамън ще влизам в 6 месец. Не знам това добре ли е, зле ли е🧐
Скрит текст:
Мадам, ние с теб, освен, че сме с един и същи термин, сме при един и същи хематолог и с еднакви стойности на хемоглобин 😂 Ама точно 105 заковах днес 😏 преди точно месец беше 115, но уви… Не съм правила до сега терапия с желязо, нито таблетки, нито вливания, но до сега самото ми желязо винаги е било в норма. Ще ходя при Тончев пак на 09.12, каза ми, че ако не го вдигна малко (от днес пия Софбифвр) ще правим вливане.
Знаете ли момичета, доколкото разбирам хемоглобинът се понижава и от ниски витамини Б и Д. Тях, уж, ги пия, ама ще видим.
Ан, моля те, дай съвет като човек, който е бил на вливане. Как минава? Какво да си приготвя и нали не те хоспитализират? 😏
Кактусче, Книга за бебето я имам, но не съм я започнала. В момента чета “какво те очаква ,, когато очакваш дете” - не съм впечатлена! Ама никак.
Моята втора фетална морфология е за 22 г.с. Ходя в клиника Оскар при доктор Мария Янкова. Чака се доста, но съм доволна.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 16:26 от Zaria999

# 406
Здравейте и от мен! Терминът ми е на 16-18 Април (всеки път има някакво разминаване с 1-2 дни). Все още не знам пола, защото последните 2 пъти седи по турски с пъпната връв между краката... ще се крием явно. 😀 Имам си и една киста в момента, която следя. За 2 седмици се е смалила с 1 см, да се надяваме, че ще изчезне сама. Някоя да се следи в София, МЦ Пентаграм при д-р Тошева?

# 407
Зари, благодаря ти за отзива 🤗❤️ Дано успееш да вдигнеш желязото и хемоглобина. Поне към момента притесненията ми за хемоглобина са били напразни, много се надявам да не пада в бъдеще. Може пак да започна с крем супите от червена леща 🤣  Аз имам час за втора ФМ при доктор Чучумишев в 20+6г.с. Надявам се вече да потвърдим пола и да разберем дали растежът вече е нормален или пак си продължава седмица напред. Също и плацентата да огледа добре.

Лютеничка, нашето бебче също си държи пъпната връв между краката 🤣 Първо имахме предположение за момче, после за момиче, после уж видя пишле под пъпната връв, ама нищо не е сигурно. Иначе с мъжа ми сме се настроили вече за младеж и така си говорим за него, в мъжки род 😁 🩵 Ще те запиша с термин 17ти, че е по средата 😅
Аз не знам дали писах, че официалният ми термин по документи не е 17ти, а 18ти(Великден). По принцип беше 17ти(по ПРМ), но според датата на трансфера е 18ти април. Понеже се явих на ТЕЛК и там пише термин и кога започва да тече 45 дневният. А по размер бебчето отговаря на термин 10 април 😅 Ще го видим този мушмурок, че както имам огромни желание да раждам естествено, може да се окажа с твърде тесен таз и твърде голямо бебе. Иначе размерът на таза се мери около 45 дни преди раждането. Иначе майка ми също е била с тесен таз и са ѝ казали, че трябва да съм секцио, но тя ме е родила естествено.....за съжаление с доста шевове. Ще видим, има време. Само да сме живи и здрави ❤️🤗🍀

Някоя от вас да се похвали с нови покупки 🤗 Моите стоят във виртуалната количка все още, защото се чудя едни детски книжки дали да ги поръчвам сега 😁 От поредицата Марти и няколко от Камий, една на Кате Коте. Чееее 100лв са само книгите 🤣 И от едно време Горската аптека+горската болница, бяха ми любими и станах фармацевт 😅

ПП Гери, много ти благодаря за съвета за кошарата. Щях да направя грешка, ако бях взела next to me, защото бебчето ми може и 4ри месеца да не изкара в нея. Ще си купя 120×60 със същата функция 🤗

Честит ден на християнското семейство!
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 08:54 от Kactus

# 408
На мен желязото ми е паднало драстично, та от днес си започвам приема му + вит Д отделно, защото и той е доста нисък.
Аз единствено вчера се изкуших да купя още една дрешка, то ми стана навик като излезна и да взема нещо малко 🤣
Иначе и ние се спряхме на тези кошари кактусче. Говорих с приятелки и са по-удобни, след това детето може да играе в тях. Ние ще вземем такава, която е отгоре с повивалник, за да ни е максимално удобно през нощта

Скрит текст:
Зари, благодаря ти за отзива 🤗❤ Дано успееш да вдигнеш желязото и хемоглобина. Поне към момента притесненията ми за хемоглобина са били напразни, много се надявам да не пада в бъдеще. Може пак да започна с крем супите от червена леща 🤣  Аз имам час за втора ФМ при доктор Чучумишев в 20+6г.с. Надявам се вече да потвърдим пола и да разберем дали растежът вече е нормален или пак си продължава седмица напред. Също и плацентата да огледа добре.

Лютеничка, нашето бебче също си държи пъпната връв между краката 🤣 Първо имахме предположение за момче, после за момиче, после уж видя пишле под пъпната връв, ама нищо не е сигурно. Иначе с мъжа ми сме се настроили вече за младеж и така си говорим за него, в мъжки род 😁 🩵 Ще те запиша с термин 17ти, че е по средата 😅
Аз не знам дали писах, че официалният ми термин по документи не е 17ти, а 18ти(Великден). По принцип беше 17ти(по ПРМ), но според датата на трансфера е 18ти април. Понеже се явих на ТЕЛК и там пише термин и кога започва да тече 45 дневният. А по размер бебчето отговаря на термин 10 април 😅 Ще го видим този мушмурок, че както имам огромни желание да раждам естествено, може да се окажа с твърде тесен таз и твърде голямо бебе. Иначе размерът на таза се мери около 45 дни преди раждането. Иначе майка ми също е била с тесен таз и са ѝ казали, че трябва да съм секцио, но тя ме е родила естествено.....за съжаление с доста шевове. Ще видим, има време. Само да сме живи и здрави ❤🤗🍀

Някоя от вас да се похвали с нови покупки 🤗 Моите стоят във виртуалната количка все още, защото се чудя едни детски книжки дали да ги поръчвам сега 😁 От поредицата Марти и няколко от Камий, една на Кате Коте. Чееее 100лв са само книгите 🤣 И от едно време Горската аптека+горската болница, бяха ми любими и станах фармацевт 😅

ПП Гери, много ти благодаря за съвета за кошарата. Щях да направя грешка, ако бях взела next to me, защото бебчето ми може и 4ри месеца да не изкара в нея. Ще си купя 120×60 със същата функция 🤗

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 08:40 от Lilyivanova

# 409
Някой беше споменал, че не знае как да слага скрит текст 😁 Зари, Лили, за да се сложат дългите цитати в скрит тест се пише: [spoiler*] някакъв текст/цитат/снимка[/spoiler*]. Просто преди затваряне на скобите се маха звездичката * 🤗 Може да пробвате като редактирате коментарите си. ❤️

# 410
Йейй, успях, хаха. Благодаря тии

# 411
За нищо, Кактус. От опит казвам кое на нас ни е било удобно. На всеки е различно и затова има и толкова различни продукти.
Хахаха, Кактус от рано си захванала с горски аптекии болници. Препоръчвам детските книжки - Приказки незабравими в рими - детето ми беше влюбено в Лече буболече,  Меца Мецана и Сиводрешко и Бързобежко. Също мн обичаше музикалните книжки.
За бебето имах сума книги, въобще не стигнах да ги чета, защото с недоспиването, проблемите с бебето (не се хранеше добре и не спеше, заради което обикаляхме по педиатри и така й не се намери точно проблемът) въобще не ми беше до четене.
Някой беше казвал за повивалници - споделям своя опит - ние купихме гумен повивалник, който носихме навсякъде и става за маса, диван, легло и каквото се сетите. Просто тия на кошарите ми изглеждаха така, все едно че всеки момент бебето ще падне - то както можете да си представите не се върти и колкото и да шава, поне до 4, 5 месеца не се обръща и съответно не може да падне. Но в моята глава все се въртяха екшън сцени.
За ваничките пак споделям моя опит - най-големият екшън беше това къпане. Детето само като го слагахме в ъв ваната и започваше да се дере неистово все едно го колиш. Затова докато можеше го къпехме на мивката, за да няма такъв неистов рев. За мен това беше един от шоковете, защото все съм виждала щастливи гукащи бебета, а не възчервено пищящо октоподче... Просто пак споделям опит, надявам се вашите бебета да не са такива.
Честит ден на християнското семейство и от мен Simple Smile всички да сте здравички, усмихнати и много спокойни Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 09:12 от Gery666_

# 412
Здравейте, на мен днес ми излязоха кръвните изследвания и акушерката ми каза, че лекарката искала да започна да пия феро-фолгама Нео.......
Прочетох и виждам че на опаковката пише феро-фолгама при анемия, и пише че е феросулфат/фолиева киселина.
Хемоглобина мине 102, при реф. 100-148.
Освен това ми излизат бактерии в урината и искат да пусна урокултура. Може ли да има такъв резултат бактерии - 1107, при реф 0-7 ??????
Това ли всъщност е ниско желязо което коментирахте по - рано и няма ли начин да се вдигне с някаква храна, че не ми се пият още таблетки по принцип.

# 413
Желязото е отделно изследване. Но приема му вдига и хемоглобина съответно. Аз цял живот се опитвам с храна да си го набавям, но не се получава.

# 414
Момичета, може ли да покаже такова легло, като линк. Иначе и аз съм се насочила към next to me  кошара. Не знам колко голяма ще се роди госпожицата.

Записах час за Маринов за 17.12, но не знам дали няма да е проблем, че пък на 16.12 ще съм на ФМ. Два поредни дни да я гледат с доплер, не знам дали не е проблем.

Тогава ще съм 21 гс. По Коледа не знам дали ще пускат часове да записвам.

# 415
  • Смолян
Момичета, може ли да покаже такова легло, като линк. Иначе и аз съм се насочила към next to me  кошара. Не знам колко голяма ще се роди госпожицата.

Записах час за Маринов за 17.12, но не знам дали няма да е проблем, че пък на 16.12 ще съм на ФМ. Два поредни дни да я гледат с доплер, не знам дали не е проблем.

Тогава ще съм 21 гс. По Коледа не знам дали ще пускат часове да записвам.

Защо да е проблем? Те вече и апаратите им не са като едно време.
Ние вчера минахме на 2 ФМ при Стоилов. Потвърди и каза, че ще си имаме здрава и прекрасна госпожица. Няколко пъти повтори органи и системи перфектни. Измерва гънки, кости, направи доплер нищо, че не обясняваше чрез цялото време. Каза, че има две артерии към бебето, плацентата е висока дясна.
В първия момент накрая като взех листа и вече в колата се вкарах във филма, че тази НГ е 6мм, но е в нормата, а и аз влизам в 21 седмица след 1 ден, но пък той каза, че всичко е перфектно. И на първата ФМ и сега.
Иска да се видим чак в 28 седмица и оттам ако държа да раждам при него всеки месец.
Допълвам - купихме от Айко next to me,но не кашон😁 Имат намаления, комплект за нея, дрешки, поръчах шишета и вана.

# 416
Здравейте и от мен! Терминът ми е на 16-18 Април (всеки път има някакво разминаване с 1-2 дни). Все още не знам пола, защото последните 2 пъти седи по турски с пъпната връв между краката... ще се крием явно. 😀 Имам си и една киста в момента, която следя. За 2 седмици се е смалила с 1 см, да се надяваме, че ще изчезне сама. Някоя да се следи в София, МЦ Пентаграм при д-р Тошева?

Хей хей, аз се следя при д-р Тошева. При нас предния път си беше сложило ръката между крачетата, но май ще сме с момче Laughing

# 417
Момичета,

Аз минах на втора фетална вчера при др. Марков.
21 седмица 😍Много съм доволна, взе ни навреме не сме чакали. Човека казваше всичко, което вижда на ехографа и всичко, което е важно да се отбележи като milestone. На 2 пъти ни пита имаме ли въпроси. Плюс, че снимката на бебо стана супер, въпреки че много се беше скрил.

Иначе аз ударих 105 хемоглобин 😅А това е седмица след вливане на желязо при Тончев. Каза ми да изследвам след около 15-20 дни желязото, феритин и хемоглобин, че желязото се усвоявало поне 20 дни. Но да ви кажа се чувствам много добре след вливането. Виеше ми се се свят и много се уморявах, сега мисля имам повече сили и съм по-адекватна.

С предна ниска плацента съм, обаче е взела лекичко да се вдига. Била на 3 см над шийката, моля се да се вдигне, че да нямам усложнения 🙏🏻
Иначе странно за всички, обаче усещам бебо от 16-17 седмица. Всичко е супер индивидуално.

Аз да ви питам момичета вие разходки правите ли? Опитвам се всеки ден поне по 5 км да вървя. Студ или не, обличам се и излизам. Но днес сууупер много се уморих, веднага почти ме заболя кръста и сядах на всеки километър и половина.
Аааа и да не забравя да ви кажа, че съм +5кг 😅а тамън ще влизам в 6 месец. Не знам това добре ли е, зле ли е🧐
Мадам, ние с теб, освен, че сме с един и същи термин, сме при един и същи хематолог и с еднакви стойности на хемоглобин 😂 Ама точно 105 заковах днес 😏 преди точно месец беше 115, но уви… Не съм правила до сега терапия с желязо, нито таблетки, нито вливания, но до сега самото ми желязо винаги е било в норма. Ще ходя при Тончев пак на 09.12, каза ми, че ако не го вдигна малко (от днес пия Софбифвр) ще правим вливане.
Знаете ли момичета, доколкото разбирам хемоглобинът се понижава и от ниски витамини Б и Д. Тях, уж, ги пия, ама ще видим.
Ан, моля те, дай съвет като човек, който е бил на вливане. Как минава? Какво да си приготвя и нали не те хоспитализират? 😏
Кактусче, Книга за бебето я имам, но не съм я започнала. В момента чета “какво те очаква ,, когато очакваш дете” - не съм впечатлена! Ама никак.
Моята втора фетална морфология е за 22 г.с. Ходя в клиника Оскар при доктор Мария Янкова. Чака се доста, но съм доволна.

Да, да, забелязах аз съответствията 😍Обявяваме челните места за раждане април месец 😅Ама да видиме дали няма да отидем за края на март.

За вливането при Тончев нищо особено не ти трябва, освен търпение, книга и евентуално слушалки, ако не искаш да слушаш съседките по легло 2 часа. Аз съм много доволна от Света София. Трябва обаче раничко да отидеш, да ти пуснат кръвни изследвания за прием. Аз имах готови кръвни, но Тончев каза, че за “прием” трябва там направени. След това ме прати да закуся и ме качи в отделението. Под прием разбирай, че ме държаха 2-3 часа и после ме пуснаха. Никой не те задължава да стоиш там 3 дни по клинична пътека. Системата е важно да тече бавничко, аз и без това си имам леко сърцебиене от време навреме та за 2 часа ми изтече. Преди това сестрата ми вкара лекарство за предпазване на стомаха, да не се разповръщам случайно и още едно лекарство да не получа алергична реакция към желязото. Много съм доволна от сестри и отношение. Даже храна ми сервираха на обяд, но беше гадничка да си призная 😅Не съм я яла, носех си някакви глезотии.

За ефекта от желязото още нищо не мога да кажа, като го изследвам ще пиша. Иначе на третия ден чак след вливката имах главоболие. Едно такова доста различно и специфично, като от нищо не се повлияваше. Понеже знаех, че е от желязото се заинатих и не съм пила лекарства за болката. На четвъртия ден също една неприятна тежест в главата. И после вече отмина Simple Smile Та предупреждавам, това е една от най-честите реакции.

# 418
Луничке, бяха ме предупредили, че не е добре да се пуска доплер често. За ехограф няма никакъв проблем. За всеки случай предупреди лекаря си, че предния ден си била на доплер. Иначе тук ти оставям линк към кошарката, която ние поръчахме ☺️ От лен е и с падаща преграда тип next to me, за матрак 120×60см.:

# 419
Кактусче, аз това се притеснявам, че са 2 поредни дни. Но ще видя дали ще мога да изместя ФМ за петък, вместо понеделник. Никой не ми е назначил часа за ФЕхоКГ, сама искам да мина и се притеснявам дали няма да реагират лошо. Другата опция е да звънна в клиниката да ги питам дали могат да ме запишат около Коледа …

Общи условия

Активация на акаунт