Отговори
# 570
Здравейте, момичета!Една тишина настана навсякъде,почвам да се плаша.
Да видим фокусника какво е сътворил.Има слухове,че е сменен сценария и не са успели да заснемат сцените.Дано си остане само слух,да не гледаме още хей ръчички с халкички.За Джем говориха,че е подписал за 5 епизода,ама още се мотае в сериала, макар и за по 3 минути.Не смея да мисля за Пакил.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 12:05 от Sikorski

# 571
Здравейте, момичета Simple Smile
Изгледах серията снощи с буквички, късничко се включвам, страстите са уталожени. Изчетох 20-тина страници написано и ... да добавя. Blush
Първо да кажа, че след оная силна сцена, наситена с любов (продължавам да го твърдя), първият въпрос, който възникна у мен беше: играе ли Ферит или се разкъсва от съмнения в Сейран и в себе си... В разговора с майка си се видя, че е гневен, но също и че силно обича Сейран - това Гюлгюн го разчете без грешка и директно му го заяви. В разговора със Сейран иска сцената да бъде забравена (да, да, така лесно се забравят такива чувства Stuck Out Tongue Winking Eye ). Но пък се изправи пред нова реалност: щом искаш да знаеш отговорите на водоразделни въпроси, ще трябва да си понесеш последствията. И още: "Искаш всички да са влюбени в теб? Всички да мислят само за теб? Както преди жените да воюват за теб? Егото доволно ли е от получения отговор?" Е, при така поставения проблем е трудно да се бяга. "Няма да се получи" е бягство от себе си и от реалността.
Така че, тази серия за мен има една основна цел - Ферит да рационализира страховете, съмненията и колебанията  си. Той не играе със Сейран, разкри тревогите си, изслуша отговорите на съмненията си. Не играе и с дядо си. Разговорът с него си е като разговор с мъдрец (няма как да не го кажа, въпреки че ми е трудно да възприема Халис ага от първите два сезона като мъдрец). Аналогията между любовния триъгълник и отношението: излишък - недостиг е интересна с това, че човек трябва да се определи между два порока, две крайности и да открие мярата на страстите си. Любов - прагма ( в която търсиш удобството и спокойствието) и любов - мания (базирана на страст и ревност). Нито едното, нито другото.
Теорията е на Аристотел и се отнася до определянето на добродетелите на човека, които го правят устойчив и самодостатъчен в разнообразните му отношения и действия. Пълно-ценен според Халис. Кога си пълноценен - когато любовта е да си "познаван, разбран, обичан" (в тоя ред вървят при "предсказуемата"Дияр) или когато си в безкрайно търсене на загадъчното в момичето, мислиш за него, жертваш живота си за него ("интересната" Сейран според Дияр). Коя е истински обичаща жена? Която се стреми да притежава, изисква извинения и обещания (Дияр), или която честно признава грешките си, но е и готова да си отиде в името на щастието на любимия.  
Ей това трябваше да открие за себе си Ферит в този епизод, да прогледне в душата си - оледало. Дали си свърши работата докрай? Ами според мен - не. Пак потърси помощ и не каза думите, които се очакват от обичащ мъж. Но поне направи първата крачка - обгръщащата прегръдка. Така прегръща мъж, готов да бъде с жената в радост и скръб. И няма нужда от думи.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 17:02 от Katya_I

# 572
Здравейте, момичета!Една тишина настана навсякъде,почвам да се плаша.
Да видим фокусника какво е сътворил.Има слухове,че е сменен сценария и не са успели да заснемат сцените.Дано си остане само слух,да не гледаме още хей ръчички с халкички.За Джем говориха,че е подписал за 5 епизода,ама още се мотае в сериала, макар и за по 3 минути.Не смея да мисля за Пакил.
Сменен сценарий или сменени сценаристи? Wink
Пу, дано е второто!
Със старите сценаристи, всички версии на сценарий ме плашат.

# 573
А така! Вместо да се режат пръсти с пръстени, по-добре да падат глави на сценаристи.

Моята ръчичка крия,
че с халка съм още там
Дебне ме Сейран с чекия
Ще ми резне пръста, знам

А опциите любов-прагма и любов-мания съществуват, но няма място и за двете едновременно. Дали ще гледаш в огледалото или ще се вгледаш в себе си, в душата и сърцето си, там ще откриеш една от двете или нищо няма да откриеш. Та тези страдания на младия Ферит, ако перифразираме малко Гьоте, звучат вече прекалено.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 13:02 от Милна

# 574
# 575
  • София
Аз пък мисля, че тези сценаристи трябваше да поемат още миналия сезон.

# 576
И в Аржентина са номер 1, нашите! 🎉🎉🎉

# 577
Цитат
А опциите любов-прагма и любов-мания съществуват, но няма място и за двете едновременно. Дали ще гледаш в огледалото или ще се вгледаш в себе си, в душата и сърцето си, там ще откриеш една от двете или нищо няма да откриеш. Та тези страдания на младия Ферит, ако перифразираме малко Гьоте, звучат вече прекалено.
Че съществуват, съществуват... Но няма място за нито една от двете в истинската любов, щото и двете са крайности. Тоя път при Ферит не е налице, не е завършен.
Съпоставката на любовта на/към Дияр и Сейран изисква да се поразмислиш и да укротиш страстите си, егото си.
То е като щедростта - мярата на две крайности (прахосничество - скъперниество, излишък - недостиг).

# 578
Значи Алейна беше права. Независимо колко сериала ще снимат и колко интерпретации ще правят, Ферит си го пишат направо като Кенан (Ако кралят загуби) Head Band
Съжалявам, но тези терзания Феритови и неспособността му да вземе решение, да избере една от двете жени, за мен лично е недопустимо и неприемливо. Особено ако едната жена е Сейран.
Язък!

# 579
Кака му в имението ли е?

# 580
Кака му в имението ли е?

Беше качила истории как е в колата, но не знам дали не е от друг ден

# 581
В ялъто е кака ви.

# 582
Значи Алейна беше права. Независимо колко сериала ще снимат и колко интерпретации ще правят, Ферит си го пишат направо като Кенан (Ако кралят загуби) Head Band
Съжалявам, но тези терзания Феритови и неспособността му да вземе решение, да избере една от двете жени, за мен лично е недопустимо и неприемливо. Особено ако едната жена е Сейран.
Язък!

Абсолютно. Просто сядаш и решаваш кого обичаш и с него ли искаш да прекараш живота си. Не са нужни години за това. Вместо да повтаряш като папагал, че обичаш и другата и да търсиш начин да задържиш и двете. Не, не обичаш другата както се обича жена и не, не можеш да имаш и двете. Едната ужасно ще страда, но иначе и тримата ще се погубите.

# 583
  • София
Лелчето преди малко е тръгнало за сет, преди това е била на репетиции, има пак сторита. Дали ще е в ялъто не е ясно, но вероятно.
Ами не обича я обича Ферит, не знам защо толкова много хора си мислят така. Той има зависимост от нея, но не я обича и се вижда супер ясно.

# 584
Лелчето преди малко е тръгнало за сет, преди това е била на репетиции, има пак сторита. Дали ще е в ялъто не е ясно, но вероятно.
Ами не обича я обича Ферит, не знам защо толкова много хора си мислят така. Той има зависимост от нея, но не я обича и се вижда супер ясно.

Пфф, тая жена вече започна да става все по-противна и по-противна с всеки изминал ден, задължително трябва да качи и всички да разберат че има снимки

Общи условия

Активация на акаунт