Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 85

• 33 782
  • 765
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
А другите наемодатели дали няма да се сетят преди теб? То е като при биткойна, който излезе първи, печели но всички други губят.

Не. По-алчни са от мен Simple Smile

Сега гледам обява - 96 000 евро в Люлин 3, за ремонт, на 15 мин от метростанция. Кухня и две стаи, т.е. спокойно може да се преустрои в тристаен. Сложи още 40 000 евро за ремонт и обзавеждане - 136 000 евро. Какви са тези 300 000, които се коментират тук и как нямало нищо под това. Ми има. Ама не щем в Люлин и ревем, че нямало достъпни семейни жилища.
Ще седим под наем, ще чакаме балона, ама да вземем в Люлин, полека да се замогнем, па след 10 г. да се преместим, не ни идва...

# 451
Хора които сега излизат на пазара да купуват жилище за живеене, т.е. първо жилище не помнят цени от 30-40-50-60 хил евро, тогава са били на по 10-15 години
Затова и работят толкова много. В Сф заплата 2- 2.5 е старта

# 452
А другите наемодатели дали няма да се сетят преди теб? То е като при биткойна, който излезе първи, печели но всички други губят.

Не. По-алчни са от мен Simple Smile

Сега гледам обява - 96 000 евро в Люлин 3, за ремонт, на 15 мин от метростанция. Кухня и две стаи, т.е. спокойно може да се преустрои в тристаен. Сложи още 40 000 евро за ремонт и обзавеждане - 136 000 евро. Какви са тези 300 000, които се коментират тук и как нямало нищо под това. Ми има. Ама не щем в Люлин и ревем, че нямало достъпни семейни жилища.
Ще седим под наем, ще чакаме балона, ама да вземем в Люлин, полека да се замогнем, па след 10 г. да се преместим, не ни идва...
Да се придържаме към "ябълки с ябълки".
300к евро е НС тристаен, затворен комплекс или подобно, евентуално и гараж(и)

Иначе, морално остаряло, скапани асансьори, общи части. Съседите кой знае какви ще са.

Панелките са под 200к, каквото мярках. Имаше във фейсбука някакъв оптимист, продаваше панелка в дружба за 200к, не помня имаше ли ремонт. Ами надценил се беше човекът, като е вярно, е вярно.
Въпросът е, че купуваш изцяло различна стока за тия пари. А че може да се ползва за живеене и семейство, може.
И да, както казах преди, много хора се ориентират именно към такъв вариант.

Но, да. При висок пазар купуваш по-компромисно, или от размер или вид строителство, и после надграждаш. Ако имаш дупе.

Хора които сега излизат на пазара да купуват жилище за живеене, т.е. първо жилище не помнят цени от 30-40-50-60 хил евро, тогава са били на по 10-15 години
Затова и работят толкова много. В Сф заплата 2- 2.5 е старта
Голяма част от хората, които излизат на пазара да купуват жилище не помнят промяната на цените от последните 4 години. Joy

# 453
  • Бургас
При СС поне можеш да проучиш съседите. При НС - котка в чувал. Не знаеш какви ще ти се паднат.

# 454
  • София
И като проучиш, разбираш, че 50% от имотите са наследени и не плащат никаква поддръжка. И чувала съдран, и котката проскубана Confused
В голяма част е така, личи си по входа.

# 455
Тексас бие в пъти другите щати в САЩ, че и провинциите в Канада още повече.
Какво доказва това.
Въпросът е, че на малко хора им се ходи да живеят в Тексас.
То Тексас е на средата на нищото, Далас също, а предложената къща, хептен Simple Smile
Тексас бие София по ПП (пърчис парити ли беше, че забравям вече), но бие и почти всяко друго място в развития свят.

И въпреки всичко, повтарям си първоначалния довод. И в София сглобяема къща на 1час с кола от центъра би струвала 100ина хил лв, въпросът е, че никой не я иска. И, да, това е едногодишен доход за бая семейства и в София.

Цените на колите може и да са еднакви навсякъде, но ако ти е жизненоважно за живота, се ориентираш към по-скъпи, нови и надеждни коли. Отделно амортизацията, която ти самия им правиш.
В София може и без кола, може и с кола за 3к лв.
Тук се изминават по 5-10км на пътуване. Може и по-малко.
В Щатите се пътува здраво. Съответно имаш 100к км на година.
Това в бензин ли да го мерим, в гуми ли, в шанс за катастрофи ли, в амортизация на колите ли. Затова казвам, че имаш 1/3 за бензин и транспорт. Защото имаш 500$ поне за бензин от тая сума. В София има няма 20лв за газ. И то не всеки месец.
И това ПРЯКО касае ЛОКАЦИЯТА на имота, който коментираме. И защо нещата струват, колкото струват.

Аз плащам под 100 долара на месец за бензин и нула долара за гуми и поддръжка на колата. И понеже раз стоянието ти е голям проблем ето ти няколко таунхауза малко над $2000/кв в едно от най- хубавите и желани предградия на Далас. Това е на 30 минути до центъра ако трябва да ходиш там, ама както Крис вече ти обясни в предградията има доста големи работодатели и на доста хора не им се налага да карат толкова. Сега тези таунхаузи излизат около 2 годишни дохода на семейство с двама вишисти с 3 години опит. Колко годишни дохода ти трябват за да купиш и завършиш апартамент с чисти 150 квадрата в хубав квартал на София?

https://www.redfin.com/TX/Plano/6525-Rutherford-Rd-75023/home/31656559

https://www.redfin.com/TX/Plano/3300-Belladonna-Dr-75093/home/32581953

https://www.redfin.com/TX/Plano/2233-Caniesto-St-75074/home/144139060

# 456
Добре, тексас печели.

Не се заяждам, ама 1те 2 къщи изглеждат абсолютно еднакви. Човек може да се обърка и да влезе в някоя чужда. Simple Smile

# 457
Промоутърите на Тексас що се дерат в тази тема, а не купят един имот в Далас и да си свиркат?
Винаги се стига до киселото грозде.
Върви си пазара на имоти в България не го мислете. Има за всеки джоб стига, човек реално да си направи сметка на доходите и квартала.
Не сме паднали надолу в класацията за процент собственост на глава от населението. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 458
Ние не пишем тук за да промотираме Тексас ами за да помогнем на хората да разберат че не сме ударили лотарията с цените в Бг в момента противно на това което една група от хора се опитват да проповядват тук. И не е учудващо че същите тези хора са се наклали с имоти до ушите и не могат да приемат психологически че цените могат да паднат и с една стотинка.

# 459
Фрау К, с този темп на намаляване на населението ми се струва, че трудно ще паднем в класацията за процент собственост на глава от населението.

Tintina, дъщеря ти е наясно,а и ти, че няма да я оставиш на улицата и затова не иска да купува жилище с ипотека и гледа да си харчи и инвестира парите за други неща, а не за НИ.

Все си мисля, че човек трябва да купува ликвиден имот, а панелка в Люлин е далеч от представите ми за такъв.

# 460
И таунхаусовете в предградията по витошката яка стартират от 2200 е/кв на ШиЗ. От предградието Симеоново се излиза с поне 1 час висене в трафик в пикови часове. За кратерите, проблемите с тока и водата, дори няма да говоря. Искам да видя как в Далас взима ляв завой от крайна дясна лента, минавайки през тротоара на червено в пиково задръстване. Това е редовна практика на черно връх от всякакви лукс джипове. Вероятно цената на къщите им позволява.

# 461
При СС поне можеш да проучиш съседите. При НС - котка в чувал. Не знаеш какви ще ти се паднат.

И как точно ще проучиш съседите? Примерно 10на семейства в непосредствена близост, какво ще направиш - ще минеш и ще правиш анкети?

И като проучиш, разбираш, че 50% от имотите са наследени и не плащат никаква поддръжка. И чувала съдран, и котката проскубана Confused
В голяма част е така, личи си по входа.

То това е от пръв поглед и са бели кахъри. А как ще разбереш че примерно съседа отгоре е идиот и всяка втора вечер надува чалга до дупка с местните пияници? Или че имаш истерична тийнка вдясно?

# 462
Като свършат наемателите, ще продам на половин цена - те и без това ще се избият дотогава - и ще ида в луксозен старчески дом, в който не приемат със стипендия.
Или ще дам под наем наполовина на пазарната цена и пак ще печеля, щото един наемател да има, при мен ще дойде Simple Smile

Най - после едно мнение, което е честно и коректно - какво ще правиш с имотите си и изобщо с инвестициите си - защо стискаш и не продаваш. Писна ми да слушам за бедни бабички мизерващи в 5стайна тухла на центъра на ... няма значение къде. Давиш се - не продаваш - тъпа стратегия. Продаваш, когато имаш нужда, а не да има за някога ... за децата. Щото пък ако ангажираш децата със себе си, когато недай - Боже имаш нужда, ще им блокираш техния прогрес. Т.е. ще те обслужват, щото после ще вземат и продадат панелката да речем...
Ти щом си го направил, създал, купил, построил - и децата ще го направят, не можеш да осигуриш 10 поколения.

# 463
Не знам защо постоянно решавате, че ние като народ като не се размножаваме територията ще остане празна?
Ще има кой да живее тук няма да останат празни жилища с 2 млн. население.

# 464
Ние не пишем тук за да промотираме Тексас ами за да помогнем на хората да разберат че не сме ударили лотарията с цените в Бг в момента противно на това което една група от хора се опитват да проповядват тук. И не е учудващо че същите тези хора са се наклали с имоти до ушите и не могат да приемат психологически че цените могат да паднат и с една стотинка.
И какво го интересува Тексас човек, който отваря темата защото обмисля покупка на имот в България?
Какво значение има за него как ти и Крис живеете в Америката и колко ви е хубаво там?
Аз искам да си купя жилище във Варна и изобщо не ме интересува какво става в Далас и Тексас, акциите, опциите, дцк, никела, какаото и т.н. също не ме интересуват. Чист спам са за мен такива приказки.
И не ме трепва дали цената ще падне или ще се качи. Недвижимите имоти са дългосрочни активи.

Общи условия

Активация на акаунт