Бременна съм в 18-та гестационна седмица.
Слязох на пейката пред блока да си чета книга и там вече за пети път идва една котка, която доста изглежда като домашна, да ми прави компания. Аз по принцип никога не съм имала домашни любимци и никога не докосвам улични животни, но сега не знам какво ми стана, че след като тя ми се умилкваше около 15 минути, реших да я погаля. И така - тя идва и в скута ми 2-3 пъти, аз я галих - хващаше ме страх, ставах от пейката, после пак сядах. Тя така и не си тръгваше, искаше да си играем и аз се увлякох.
Донякъде се и радвах, защото не съм свикнала с животни и ми беше приятно.
Прибрах се - измих си ръцете 10 пъти, свалих всички дрехи - пуснах ги за пране, и сега мисля да се изкъпя цялата.
Опитах, колкото можах да дезифенкцирам книгата, телефона си и чашата с кафе, в чието ръбче тя си опря муцунката, и седнах да чета в интернет...
Стана ми лошо... Навсякъде пише, че допирът с улична котка е опасен и съм изпаднала в някаква паника. Чудя се дали миенето на ръцете ми е било достатъчно ефикасно - аз пипнах след като се измих кой знае какво из къщи.
Чудя се на акъла си - никога не съм пипала така улична котка - какво ми стана точно сега, когато съм бременна?!
Бихте ли ме посъветвали какво да правя - дали да не си направя някакви изследвания?
Благодаря ви!