Бременност - допир с улична котка

• 956
  • 13
  •   1
Отговори
Момичета, помощ!

Бременна съм в 18-та гестационна седмица.

Слязох на пейката пред блока да си чета книга и там вече за пети път идва една котка, която доста изглежда като домашна, да ми прави компания. Аз по принцип никога не съм имала домашни любимци и никога не докосвам улични животни, но сега не знам какво ми стана, че след като тя ми се умилкваше около 15 минути, реших да я погаля. И така - тя идва и в скута ми 2-3 пъти, аз я галих - хващаше ме страх, ставах от пейката, после пак сядах. Тя така и не си тръгваше, искаше да си играем и аз се увлякох.
Донякъде се и радвах, защото не съм свикнала с животни и ми беше приятно.
Прибрах се - измих си ръцете 10 пъти, свалих всички дрехи - пуснах ги за пране, и сега мисля да се изкъпя цялата.
Опитах, колкото можах да дезифенкцирам книгата, телефона си и чашата с кафе, в чието ръбче тя си опря муцунката, и седнах да чета в интернет...
Стана ми лошо... Навсякъде пише, че допирът с улична котка е опасен и съм изпаднала в някаква паника. Чудя се дали миенето на ръцете ми е било достатъчно ефикасно - аз пипнах след като се измих кой знае какво из къщи.

Чудя се на акъла си - никога не съм пипала така улична котка - какво ми стана точно сега, когато съм бременна?!

Бихте ли ме посъветвали какво да правя - дали да не си направя някакви изследвания?

Благодаря ви!

# 1
  • София
Отиди на психолог. Или просто се успокой, нищо ти няма.

# 2
Малко ме успокоихте, да си призная.
Аз никак не се шегувам. Четох за въпросната тоскоплазма, с която котките се заразяват и оттам се филмирах...

# 3
  • Melmak
Моля те, само не дезинфекцирай котката.

Не бива да пипаш котешки тоалетни и екскременти, което съм сигурна, че няма да направиш.

Помисли колко семейства имат котки и си ги пипат докато са бременни.

Котката не те е драла, не те е хапала, успокой се!

Повече вредиш на себе си и бебето си от толкова стрес и вглъбяване!

# 4
  • София
hechicera_ е написала как може да се заразиш с токсоплазмоза.
За твое успокоение можеш да си пуснеш едно изследване за токсоплазмоза, но аз лично не виждам смисъл. (Аз съм си го пускала по Здравна каса.)

# 5
Аз пусках по препоръка на гинеколожката ми на всеки триместър тест за токсоплазмоза. По принцип не харесвам котки и не пипам, освен ако не са домашни и много любвеовилни.
Имай предвид обаче, че може да се заразиш и от неизмити зеленчуци.

# 6
А има и жени които си изхвърлят домашните любимци като забременеят. Умолявам те никога не си взимай домашно животно.

# 7
  • Телиш/Плевен
Аз никак не се шегувам. Четох за въпросната тоскоплазма, с която котките се заразяват и оттам се филмирах...
Прочети и по какъв начин става заразяването, както и за самата токсоплазмоза, защото не само от котка може да се зарази човек. Хубаво е човек да е информиран, но не и да психясва от прочетеното. Както вече са написали и другите, няма повод за притеснение, сама си създаваш напълно излишен стрес, който не влияе добре и на бебето. Опитай се занапред да си максимално спокойна, защото си едва в средата на бременността, а спокойствието е много важно.

# 8
Нищо ти няма, всичко ще е наред с бебето!
Важно е да не пипаш котешки изпражнения, а котката не те е ухапала или одраскала за да те зарази с нещо друго.

# 9

Тоскоплазма...

Очевидно нищо не си чела. Не се ври в улични животни и не се паникьосвай.

# 10
Ама ти не се ли сещаш, че преди да седнеш на тази пейка, котката пак се е качвала на нея? Сто пъти си се докоснала до котката косвено, преди да я пипнеш реално.

# 11
А да не мислиш, че дръжките, вратите на обществени места са много чисти. Не се филмирай, защото няма нищо по-важно от това как се чувстваш по време на бременност и не само, разболяват ни негативните емоции и стреса. Излишно е.

# 12
sou_clon, абсолютно нищо ти няма! Не е нужно нищо да правиш! И няма за какво да се притесняваш!
Както вече са казали по-напред - опасното е да се почистват котешка тоалетна от бременна жена.
Самият контакт с котка не.
Аз лично съм луда по котките и не съм си поставяла никакви ограничения докато съм била бременна.
Сестра ми пък имаха домашна котка и докато беше бременна единствено не се ангажираше с почистване на тоалетната й.

Тест да токскоплазмоза имам спомен, че се пуска по някое време на всички бременни. Или поне навремето беше така.

# 13
Не се ври в улични животни и не се паникьосвай.

+1

"чашата с кафе, в чието ръбче тя си опря муцунката" - как става това? Не е ок да ти пипат животни храната, без значение какви са и дали си бременна или не.

Общи условия

Активация на акаунт