Какво ви говори за липса на вкус и възпитание

• 10 040
  • 296
  •   1
Отговори
# 150
Хората си купуват всичко. От Пепко, до Версаче (или там, което е най-скъпото). На мен лично ми е все тая де, така или иначе нито познавам скъпите чанти, нито ме вълнуват. Дори и да видя, няма да я преценя, че струва толкова. Интересно ми беше кое ѝ е "произведение на изкуството". Точно тези скъпите чанти, не ми изглеждат нито практични, нито красиви.

# 151
Ами отново въпрос на възприятия. Аз харесвам много скъпите чанти, за мое най-голямо съжаление, не мога да си ги позволя. То е и кожа, и изработка, и прецизност. И лукс.

# 152
Честно казано такова протяжно обсъждане-осъждане на хорските харчове и предпочитания е доста извън добрия вкус.

# 153
Е, то във форума си обсъждаме всякакви неща. Като се сетя как и креванти изпълнения се коментират в някои теми, чантите и дрехите са последен дерт.

Пуснах търсене в гугъл - скъпи чанти. На мен лично нито една не ми хвана окото. Иначе нямам против, който ги харесва и може да си ги позволи, нека си купува.

# 154
Аз пък някакви екзистенциални въпроси започвам да си задавам при такива скъпи стоки. Например като прочета за футболист, на който са му откраднали часовник за 250 хиляди евро, или като видя в темата за компроматите някои произведения на Баленсиага - фланелка драна от тигър, чанта имитираща чувал за боклук, маратонки, които са изкуствено състарени, за да приличат на клошарски - на някакви неверотни цени. Има нещо ужасно вулгарно в това. Особено в луксозни продукти, имитиращи бедност, и то крайна бедност. Бедността като естетика.

Давам пример, 1850 долара:
Скрит текст:

# 155
  • София
Ох, има големи простотии за четири- и петцифрени суми.
Но откровено признавам, че ако имах възможност, със сигурност щях да инвестирам в по-висок клас материи - кашмир, чиста вълна, коприна. Особено кашмир - дрехите от чист кашмир са си бая цифра. Но тук не говорим за лога, а за издръжливост и комфорт.
Суперфен съм на сериала "Наследници" и смятам, че добрият вкус е в тихия лукс.

# 156
Скрит текст:
Чантите излитат за има няма 2 часа по ФБ маркетплейс.  Не съм пробвала да продавам Лв и Прада, но Коуч и разни по евтини наистина държат цена. Коуча беше чисто нов веднъж носен и му взех точно парите за които беше купен, а другото чанте носено поне 2 години, го взеха на половин цена от цената в магазина. Наистина чантите са си легитимна инвестиция. Ако чантите са ти много специални и вече не ги произвеждат може и да им се вдигнат цените, но това е за колекционери, а аз не съм.

Барбарела това майтап ли е или наистина викаш на хората от метрото да внимават че си с гучито?

Тоест едното си го държала няколко време и после си му взела същите пари, а на другата си взела 50% и казваш, че това било инвестиция???

Не зная много неща, които можеш да продадеш втора употреба за същите пари или да са ужасно износени и да можеш да продадеш въобще, камо ли за 50% от цената. Освен това само за чанти и стар килим са ми се обаждали до два часа от публикуването… такаче просто споделям, статистика. Незнам ти дали имаш опит с продажбите по интернет, но чак чудеса не очаквай.
Под “инвестиция” не разбирай че ще направиш печалба от марковите си чанти, а по- скоро, че може да си възвърнеш 1/2 от цената и да реинвестираш в  нова.

Продавала съм доста неща, но за да се отърва от тях - хем някой ги отнася, хем и някакви пари оставя. Но съм много далеч от мисълта, че това е инвестиция.

Аз съм практичен човек и търся потребителска стойност.
Например едни панти за шкаф за баня от неръждаема стомана са по-скъпи от обикновените, но има защо и цената покрива тази по-висока потребителска стойност. Но ако същите панти са от злато ще са много пъти по-скъпи, но вече без никакво покритие като по-голяма потребителска стойност. И единствената причина да си ги купи човек е снобизъм.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 10:25 от Черна станция

# 157
Ох, има големи простотии за четири- и петцифрени суми.
Но откровено признавам, че ако имах възможност, със сигурност щях да инвестирам в по-висок клас материи - кашмир, чиста вълна, коприна. Особено кашмир - дрехите от чист кашмир са си бая цифра. Но тук не говорим за лога, а за издръжливост и комфорт.
Суперфен съм на сериала "Наследници" и смятам, че добрият вкус е в тихия лукс.
И за мен най-приятната част на скъпите стоки е в качеството на материите, чисто сензуална наслада
Едно хубаво палто от качествен вълнен плат няма нищо общо с други добре изглеждащи палта
какво да приказвам, знаете го

# 158
  • София
Не обичам да пазарувам и ако мога си купувам достатъчно скъпи неща, за да не се налага да ги сменям скоро. Скандално по днешните критерии съм със зимно яке на 18 години, зимни боти на 10. Обувки винаги купувам скъпи. За други неща не бих дала много, например тениски.
Ако се върнем на чантите – има среди, в които са атрибут на престиж, затова е толкова зор. Никога не съм била в позицията да се показвам и доказвам като състоятелна и съм пропуснала тая радост. Колкото и пари да имам с удоволствие бих ги давала за самолетни билети, вместо за чанти по 50К. Но пък ако някой обожава чанти да си купува. Намирам супер селско да се гледа кой с каква марка чанта и дрехи е, никога не би ми хрумнало да гледам.

# 159
Не знам дали някой се е сетил да го напише, но за мен едно от първите неща за липса на такт, възпитание и уважение е да НЕ изчакаш 40 дни от смъртта на близък и да започнеш да се "разпореждаш" с наследство.

# 160
А да наричаш някой сноб , защото знае защо инвестира в нещо, от което печели и което ти не можеш да си позволиш какво е , мили дами?

# 161
А да наричаш някой сноб , защото знае защо инвестира в нещо, от което печели и което ти не можеш да си позволиш какво е , мили дами?

Ако печели, значи всичко е ОК, тогава е инвестиция. Но за сега не видях примери как някой печели от чанта Гучи.
А ако не печели, а купува за да се показва, тогава е сноб.
Пък кой какво може или не може да си позволи никой не знае тук.

# 162

Ако печели, значи всичко е ОК, тогава е инвестиция. Но за сега не видях примери как някой печели от чанта Гучи.
А ако не печели, а купува за да се показва, тогава е сноб.
Пък кой какво може или не може да си позволи никой не знае тук.

Ама никой не е длъжен да ви преподава тук икономика и инвестиции. Аз не обиждам хора, защото знаят , могат и печелят. Съвсем тактично се включиха и други потребителки . Иначе на мен не ми пречите на печалбите , само ще помоля да се въздържате от обиди.

# 163
Къде написах "MERA e сноб"? И защо се идентифицираш с моето обобщаващо изказване? Това не е никаква обида.
Но ако ти печелиш, купувайки си чанти Гучи, ще се радвам да споделиш някой положителен пример. Аз съм стара, взела дала и безработна, и не ги разбирам нещата.

П.П. Има тема "Инвестиции", може и там да споделиш за чантите.

# 164
  • France
Ако искаш да печелиш по-добре да заложиш на бижута уникати ими поне лимитирана колекция на Картие или поне Тифани. Колиета, брошки и диадеми се продават в момента на 3 пъти от началната им стойност (инфлацията е сметната вътре). Просто са колекционна рядкост. Същото е с дрехи на 50-60 години от Диор и Шанел. Чантите ЛВ също тръшкат инфлацията в земята. Самата фирма изкупува дори и много захабени за няколко хиляди. Но това естествено е недостижимо за обикновените простосмъртни.

Общи условия

Активация на акаунт