Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

  • 28 814
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 2 297
Кой беше уреда, на който дъното на купата не беше равно? Четох ви преди няколко месесца, че някоя потребителка се оплакваше от неравното дъно на купата, но забравих за кой модел се отнасяше. Да не взема да улуча точно този модел, че ще се изям от яд.

# 556
  • Мнения: 288
Сравни си и другите опции - дали искаш да има су-вид като опция, дали искаш по-точно регулиране на температура примерно за квасене на мляко, колко степени искаш за сотиране а не само за налягането... Ти си знаеш най-добре какво харесвате да ядете и готвите у вас, някои опции и да ги има, ти може никога да не ги включиш тях. Капаците също на мен не ми изглеждат еднакво удобни на двата които си посочила - при единия са два капака които само разменяш, а при другия имаш част на капака която се сваля и слага всеки път но пък не търсиш място на втория капак. Ако не ме бърка мястото, поне аз бих взела с отделни капаци вместо този комбинирания. Представям си как съм сварила нещо под налягане и искам да го запека после да довърша така, ама целият капак е горещ и трябва тепърва да му махна едната част и да го сложа пак. И на този разглобяващ се капак не се сваля целият ами само тази част която закрива реотаните?
Това е моята гледна точка без да имам нито единия вид, де, аз предпочетох моят да не е комбиниран че хем исках бюджетен, хем и си имах еърфраер от преди това. Но си струва да помислиш ти кое повече искаш и вече съответно дали ти се чака да намалят другия, ако решиш той да е.
Благодаря Blush
Искаше ми се да се убедя ,че е правилно да поръчам Instant Pot DUO CRISP ULTIMATE LID,но имах нужда и от такъв отговор за да се вразумя .

# 557
  • Мнения: 24 866
Е, може и за теб той да е подходящият, но това само ти можеш да кажеш а не ние Grinning
Той не че е лош уред, много хора го имат и си го харесват. Другият също не е.
 
Кой беше уреда, на който дъното на купата не беше равно? Четох ви преди няколко месесца, че някоя потребителка се оплакваше от неравното дъно на купата, но забравих за кой модел се отнасяше. Да не взема да улуча точно този модел, че ще се изям от яд.
Не е само на един модел дъното надигнато леко в средата, по-добре виж изрично за модела който си си харесала.

# 558
  • European Union
  • Мнения: 1 997
Agila, аз също се колебаех между двата модела. Избрах про-то, защото не бях сигурна дали ще имам място за другия под абсорбатора. Не съжалявам изобщо. След това няколко пъти попадам на потребители с ултимейт, които са изпуснали парата веднга след варене и им е залепнал капака. С про-то това никога не може да се случи.
А, и дъното му е равно.

# 559
  • Мнения: 288
Много благодаря
Вече съвсем ме убедихте.
Искам не искам,ще чакам 😁

# 560
  • Мнения: 6 159
Лу_лу, на Про Крисп дъното е равно. Дуо-то е с леко криво. Мисля, че тогава това коментирахме.

# 561
  • Мнения: 2 166
А какъв е проблема да се махне горещия капак и да се запече? Правя го почти всеки ден и не е никакъв проблем. С едната ръка натискам копчето, с другата ръка с ръкавица хващам капака.
Аз съм доста доволна от ултимейт лид.

# 562
  • Мнения: 24 866
Чак проблем не, но примерно аз бих предпочела да не го правя така. То е ясно че има доволни и от двата вида капаци, просто всеки си преценява нещо дали му харесва или не е неговото.

# 563
  • Sofia
  • Мнения: 1 617
Искам да сготвя агнешко с лапад и малко ориз на програмата за бавно готвене. Дайте ми акъл, моля, колко време, всички продукти заедно ли да сложа, колко течност/бульон да добавя, с кой капак!?
Относно капака – имам оригиналния за под налягане или обикновен стъклен, който пасва. Други нямам. Досега съм ползвала уреда само за соте и под налягане и това бавно готвене ми е тъмна Индия... обаче съм си наумила.

# 564
  • София
  • Мнения: 20 200
Сложи само месото на бавно. Лапада и ориза го добави след като е готово месото. 8 часа за месото, после добавяш лапада и ориза и или за малко под налягане, или със запичане за около 15.

# 565
  • Мнения: 4 382
Аз за бавно готвене ползвам капака за под налягане.

# 566
  • Мнения: 714
Здравейте, кой модел е подходящ за приготвяне на супи, ориз и печене на месо? Гледам в момента, че има в сайта им намалени модели, но не знам какво да гледам. Като размер за 4 човека.

# 567
  • Мнения: 24 866
За супи и за ориз всеки един модел ще ти свърши работа. За печене вече ти си прецени от комбинираните кой би бил "твоят", тя разликата е основно в капаците дали са два отделни които се махат изцяло или един комбиниран който пък стои закачен за уреда. Дискутирахме на предната страница, там също всеки си има предпочитания.
Като размер - имай предвид че те пишат колко литра е но това е до горе, а ти под налягане като готвиш ще пълниш най-много до 2/3 тая тенджера. Като си знаеш в какви тенджери готвиш обикновено у вас, си прецени вече за големината.
На комбинираните не ми харесва че като тенджера и като еърфраер събират различно количество храна, но пък има много хора си ги харесват тях.
Ако се чудиш между два размера, според мен вземи по-големия от двата. И дори и да решиш да го поръчаш да ти го доставят, в Технополис и от сорта вериги мисля че ги имат също - можеш да отидеш на място и да го видиш визуално колко е голяма примерно кошницата за еърфрай и да прецениш колко ще ти побира че в нея основно дъното те бърка колко е голямо.

# 568
  • Мнения: 714
Редактирам се: видях клип в YouTube и разбрах как става.
Взех DUO CRISP ULTIMATE LID 6.2L.
Чета рецепта за пилешка супа, но не разбирам след като е минало времето, в което е под налягане как налягането да се освобождава естествено за 10 минути, след което да се освободи бързо (ръчно) останалото налягане.

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 20:22 от Chory

# 569
  • Мнения: 14 496
10 минути след приключване на програмата с клапана освобождаваш ръчно налягането.

Общи условия

Активация на акаунт