AVON - обсъждане на продукти - тема 30

• 11 052
  • 213
  •   1
Отговори
# 105
Много харесвам един яркомалинов, от страницата на аутлета. Тропикал Мексикана.

# 106
Поръчах си ето това от изданието за представители. Опитах мострата и съм страшно разочарована.
Описанието беше пленяващо но изпълнението не ми допада. Върху моята кожа е, все едно в стандарния Имари някой е добавил няколко капки мъжки адтършейв (Барбон, ако някой го помни). Нищо лимоново бергамотно, нищо свежо, никакви водорасли... и класическата базата на Имари задушава всичко.

# 107
  • София
_re_ge, благодаря ти за мнението, защото му се чудех. Мислех, че ще е нещо различно, нещо лятно. А и са доста трайни за ценовия клас. Е, ще си пръскам зеления чай, не че ми е уау 😀

# 108
Здравейте,това и аз си го поръчах и платих,дано да не се разочаровам

# 109
Обяснявам за онлайн поръчки. Това,че някой е от 100г представител,е разбрал всичко. Не е необходимо да имате линк от представител,още повече той да е за ел .брошура, или пък да се регистрирате д номер като представител.
 Съвсем различни неща са.
През сайта на Ейвън избирате каквото си харесате и добавяте в количката.. като сте готови с избора на продукти ,влизате в количката и въвеждате данни за доставка. Появява се директна доставка до адрес, доставка до бг поща. И по-долу  В зависимост от адреса ви, ейвън ще ви предложи и пазаруване чрез представител. Избирате си чрез кой метод доставка искате. Когато е директна доставка до дома,се доставя от бг поща куриер,на който плащате. Когато е до бг поща,плащате на гишето като получавате. Ако изберете доставка с представител -плащате на него.

Поръчка през линк от ел.магазин на преставител, ваша приятелка/напр.Мария Иванова- процедурата е същата,само че ако изберете доставка с представител, точно  Мария със сигурност ще приеме и изпълни поръчката. Съответно ако сте избрали директа доставка-доставка е от бг куриер ,с поръчката ще се осъществи през нейния линк,за което тя ще получи комисион.

Ако имате линк за ел.брошура- може да избирате продукти,които са само посочени в тази брошура и поръчката отива към представител с данни само име и телефон. Съответно представителят трябва д я приеме и изпълни.

И поръчка чрез регистрация с номер на представител-имате си номер и право на отстъпка от стойността на продуктите.

# 110
Здравейте момичета ,
Не знам ама стана много сложно нещо,линкове,номера.
Аз пак ще споделя,  разглеждам си онлайн брошурата добавям си в количка каквото искам и си давам опция до пощенска станция . Или другия още по лесен варянт за мен е да си въведа кода на желания артикул в лупичката най-отгоре на брошурата и там със сигурност вече става.  И хоп след 3 дни ,отивам до пощата да си взема поръчката.  Както е казала и gqa има опция и  с представител и до адрес.

# 111
Благодаря за разяснението!
Значи вече мога да поръчам и без представител, което си е облекчение. И ако наистина нещата пристигат след 3 дни, не вярвам представителя да се справи за това време.

# 112
Според мен идват директно от склада на вашия адрес,а представителя си получава комисионната.Аз ей така преди да си намеря представител в нашия град купувах през онлайн магазина на едно момиче в Норфолк и ми ги пращаха директно на адрес с доставчик.

# 113
Да,когато избирате директна доставка, пристигат директно от склада в Румъния до вас.

# 114
gqа
Продължават да са ви много мътни нещата,  а коментарът ви, че кашоните  идват от Румъния е уникален. Да не мислите че ги опаковат в Долно спънчево?
Следващия път като ви дойде празен парфюм или сменен продукт или гранясал крем  споделете как са ви решили проблема от македонския кол център или от румънския склад.

# 115
  • София
Може ли да споделите колко ви струват таксите при получаване на кашона. Говоря за поръчка през сайта като клиент ( без регистрация), без посредничество на представител. Вие нямате връзка с него, но той съществува.

# 116
Може ли да споделите колко ви струват таксите при получаване на кашона. Говоря за поръчка през сайта като клиент ( без регистрация), без посредничество на представител. Вие нямате връзка с него, но той съществува.

Има го упоменато  в секция помощ на сайта - 3.95 до пощенска станция и 4,95 до адрес.
Като се комбинира с плащане при получаване. Абсолютно равностойно е на това представител да ти спедира клиентски кашон до адрес или пощенска станция и да укаже плащане при получаване (но трябва да е стар добре познат клиент, иначе всеки представител е изпадал в ситуация на поръчани и непотърсени/отказани  продукти).  В пощата  се плащат всички суми по обслужване на кашона - сума за продукти (каталожна), плюс доставка, плюс за наложен платеж. Въпросът който продължава да стои на дневен ред е, какво става ако кашонът не се вземе или  около кашона се случи нещо, което налага комуникация с ейвън.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 11:00 от _re_ge

# 117
gqа
Продължават да са ви много мътни нещата,  а коментарът ви, че кашоните  идват от Румъния е уникален. Да не мислите че ги опаковат в Долно спънчево?
Следващия път като ви дойде празен парфюм или сменен продукт или гранясал крем  споделете как са ви решили проблема от македонския кол център или от румънския склад.
Като гледам Вие сте с мътни разбирания. Хич не ми са ми мътни нещата. Всички кашони,без значение как са поръчани и от кого в сайта на Ейвън идват от Румъния. Там е скада. България и Македония имат един и същ търг.директор.  Както има и македонци,които работят за цент.офис в София. За кол центъра в момента не зная къде е позициониран в момента и не ме и интересува. Рекламациите се връщат към центр.офис в София. Дори тези хора които поръчват през сайта като нормален онлайн магазин си връщат нещата до соф.централен офис и никой не търси представител,че да му търси плащанията на сметката или други неща.
То затова продължават по срещи на различни нива -мениджъри и представители се излагат ,как са правили уж поръчки за тях, или пък техни клиенти,но  пък тези поръчки отивали при други представители

# 118
Здравейте,това и аз си го поръчах и платих,дано да не се разочаровам
Може би аз имах различни очаквания, за повече свежест в комбинация бергамот и водорасли. Но това не значи че върху друг човек и друга кожа няма да е свежо. Върху мен няма "свежест" в аромата. Сладък е.

Скрит текст:
gqа
Като гледам Вие сте с мътни разбирания. Хич не ми са ми мътни нещата. Всички кашони,без значение как са поръчани и от кого в сайта на Ейвън идват от Румъния. Там е скада. България и Македония имат един и същ търг.директор.  Както има и македонци,които работят за цент.офис в София. За кол центъра в момента не зная къде е позициониран в момента и не ме и интересува. Рекламациите се връщат към центр.офис в София. Дори тези хора които поръчват през сайта като нормален онлайн магазин си връщат нещата до соф.централен офис и никой не търси представител,че да му търси плащанията на сметката или други неща.
То затова продължават по срещи на различни нива -мениджъри и представители се излагат ,как са правили уж поръчки за тях, или пък техни клиенти,но  пък тези поръчки отивали при други представители

Хайде сега малко по-детайлно че като ви чете човек голям социализъм пада.

Ако  представител връчи продуктите на клиента (предварително поръчани) или спедира кашон с лична клиентска поръчка до дома или пощенска станция по избор на клиента, то тогава също така представителя  организира процедурата по неразбории около кашона. Ако има "брак" връща на клиента парите за "брака" веднага като взема нередната продукция, както  и сам организира и заплаща връщането на "брака" към централа. Той притежава и фактура, която Ейвън издава на профила му. Какъв документ има клиента за тази поръчка - стокова разписка? Представителя  чака да му върнат парите за "брака". Както и носи отговорност за непотърсени кашони и продукти пред ейвън.  И това  е онази част от услугата, която той трябва да извърши, защото за нея му е заплатено с отстъпката  получавана от продуктите поръчани от клиента. Това е неговият хонорар.

Сега да преминем от другата страна , тази на клиента, защото съм била и в тези обувки. В случая който обсъждаме, клиентът поръчва от сайта, не ползва отстъпка (тя отива "някъде", в джоба на някой представител, мениджър , whoever, към който е прикачена клиентската поръчка), плаща не само каталожни цени за продукти , плаща и доставка и такса наложен платеж. А ако има "брак" в кашона, не стига, че е платил всичко горе,  ами и остава сам да си организира връщане, заплаща го (немаловажно)  и чака по какъв начин ( ето това вече и на мен ще ми е интересно да  науча, защото  във фактурата са цените с отстъпка ) и кога ще му върнат парите.

Сега, като теглим чертата, ако сме клиенти, къде точно стигаме? Защото,  ако аз съм клиент, за  мен дискусията свършва точно тук. Информацията е дадена. Всеки си има глава на раменете.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 18:09 от _re_ge

# 119
Здравейте на всички! Blush
Издирвам този фон дьо тен, който от много време изчезна от каталозите. Пиша тук с надеждата, някой да има представа къде мога да го намеря? Конкретния цвят, който ползвам е "Cream"

Общи условия

Активация на акаунт