Сто и четвърта плетаческа тема

• 18 167
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
valyanto, браво!
Напълни ми душата! 🥰

# 106
  • Бургас
Тези принтове изискват концентрация,  затова адмирации за всеки, който е способен да се задълбочи в изработка на такива детайлни плетива!

# 107
valyanto, разкошни! А схеми от къде взимаш?
Иначе, аз плета от седем годишна, но чак когато мъжът ми започна да ходи активно за риба, започнах повече да се заседявам с плетките. Баш като във вица... Laughing

# 108
Mlv, аз плета такива, като за всеки преход между два цвята ползвам отделно кълбо. За следващия преход пак ново кълбо. Ако са множество ситни триъгълничета ще имаш доста кълбенца, но разходът на всяко от тях ще е малък, т.е. можеш предварително да разделиш голямото кълбо на няколко по-малки.
Дано се разбира какво искам да кажа.

# 109
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
има два вида ализе пуфи - едното е само пуфи, другото е "файн".

# 110
st. Dobri , точно! Плюс, че има и трети вид - двустранното пуфи файн.
Плела съм бебешко одеало от пуфи файн, завря ми скута, докато го изплета. Никога повече, ужасно спарва!
Плела съм за себе си и жилетка от пуфи файн, мнението ми е същото. За мен лично, тази прежда не  е подходяща за дрехи и одеала, а само и единствено за килими.

# 111
valyanto, разкошни! А схеми от къде взимаш?
Иначе, аз плета от седем годишна, но чак когато мъжът ми започна да ходи активно за риба, започнах повече да се заседявам с плетките. Баш като във вица... Laughing

Радвам се, че са ви харесали!
Схемите си ги създавах, като си избирах модели основно от Pinterest. Отгатвах схемите с гледане и броене.
Разхождах кучето и в главата ми само брой бримки и цветове. Луда работа Joy

# 112
valyanto, прекрасни стилни чанти, изработени с много майторство! Адмирации и за това, че сама си сътворила тези хубави модели. Ще чакам с нетърпение да ни зарадваш очите с още произведения на изкуството.

Как  са направени дръжките на първата и последната? Изглеждат ми кати тъкани.

# 113
valyanto, прекрасни стилни чанти, изработени с много майторство! Адмирации и за това, че сама си сътворила тези хубави модели. Ще чакам с нетърпение да ни зарадваш очите с още произведения на изкуството.

Как  са направени дръжките на първата и последната? Изглеждат ми кати тъкани.

Благодаря ти, Diorela!

Ами  скръндза съм си  и не ми се дават пари за да си купувам моделите. Открих, че не е сложно да ги разгадаеш.
Дръжките са тъкани на малък стан, който моята половинка ми измайстори по модел на този.
Скрит текст:
Много полезна вещ за плетачите на чанти.

# 114
Доста сложно станче изглежда. Simple Smile

# 115
Има видео обяснения и е въпрос на мотивация и най-вече време.
Дръжките за чанти се получават много интересни, както ти отбеляза.
При интерес, мога да пусна линк за работа с този стан.

# 116
Аз искам,ако не ти е проблем.

# 117
# 118
Авторката на видеото е голяма майсторка. От нея съм се учила.
Заповядай и линка!

# 119
Знаете ли марка прежда с такъв състав 85% вълна, 10% алпака, 5% еластан  ?

Самоцитирам се ,защото :  ако някой може да отговори, а не е видял въпроса, нека отговори.

Общи условия

Активация на акаунт