Сто и четвърта плетаческа тема

• 18 141
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
  • Radnevo
Начина на сглобяване е специфичен, владееш ли го?
Умея да плета на 1 и 2 куки, макраме, да шия гоблени / с кръстчета, полукръстчета, фр възели, контур/, мога да скроя и да ушия дреха от нулта, пробвах и основните елементи от ирландската дантела, получиха се, ще се справя със сглобяването, основно не мога прежда да си избера.

# 91
Аз Ализе не обичам изобщо

# 92
  • Radnevo
Аз Ализе не обичам изобщо
Ще се радвам на препоръки.

# 93
Според мен добре ще се плете с Картопу тя май беше с памук преждата или с Бонбон има много цветове . Аз харесвам преждите на Нако . Тунч също не е лоша има и голяма цветова гама . Не знам обаче как ще се плете с по дебела прежда . Имаше едно момиче в Инстаграм , което плетеше такива жилетки . Сложно ми се вижда определено . Успех и очакваме снимки после.

# 94
  • София
Здравейте, майсторици, за първи път се захванах да плета одеялце с Ализе пуфи и много ми хареса как става и колко бързо се плете. Намислила съм да направя и едно голямо одеяло, но искам да има шарка. Тя ще е с диагонални очертания, което май няма как да стане, ако плета с две чилета в различен цвят - за фона и за фигурата.  Или има как? Гледах някакво пуфи, което е двойно (Alize pufy more), но се чудя дали няма да стане много дебело одеялото, защото се плете двойно. Някой ползвал ли е този тип ализе? Изгледах доста клипчета и би ми свършило работа, но ми се вижда с дебелина като на обикновеното пуфи, което е много за двойна плетка.

# 95
  • Radnevo
Пробвах вече няколко елемента, трябва ми плътна, гладка, хубава прежда. Не е никак сложно всъщност, но от тънка, мека прежда формичките стават едни отпуснати.

# 96
sanian, защо не пробваш с по-малък номер кука?
Иначе за мен Alize Bella е хубава, чист памук. Ако не искаш чист памук, то тогава Alize Cotton Gold (55% памук 45% акрил)
И аз се надъхвах по едно време да плета ирландска дантела, ама не не знам как се свързват елементите по между им, а нямам нерви да гледам клипове.

# 97
Момичета, ще ви помоля за мнение. Решила съм да пробвам да плета ирландска дантела, елементи от които да си сглобя жилетка. Рускините плетат страхотни неща от ализе суперлана, с 50 % вълна. Не боцка ли тази прежда? A друга плътна 100/240 и гладка бихте ли ми препоръчали?

Мисля, че не боцка, но боцкането е доста относително понятие.  Мека прежда е. По-твърдите прежди са с памук, лен.
На мен малко не ми се връзва в представата жилетка от ирандска дантела. Това е ефирна плетка, с много дупки, опасващи елементите и  в това е красотата й.  А жилетката трябва да е плътна, да топли. Мисля, че на блуза ще е много по-красиво. Но това е мое лично мнение, вкусът на хората е различен.
Жилетка без ръкав от ирландска дантела. С по-дебела прежда изглежда.
https://www.youtube.com/shorts/VmBIzP8zQDo

На Жилет в технике « Ирландское кружево » излизат някои идеи
https://www.bing.com/search?q=%D0%96%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%82+%D0 … 9&PC=U531&ntref=1

На Кардиган в технике « Ирландское кружево » излизат с ръкави, но май всичките са тънки от памъчна прежда.
Ако решиш, разгледай памучните прежди на Перформанс ярн.
https://www.bing.com/search?q=%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D0% … h=0&ghacc=0&ghpl=

Ето една красива
https://www.knittingideas.ru/posts/3588-kardigan-v-tehnike-irlan … koe-kruzhevo.html

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 14:47 от Diorela

# 98
  • Radnevo
  Нещо такова, но не толкова дълго за пролет ми е идеята. Плетени са с ализе ланаголд, доколкото видях на кука 5ца. На мен точно това, че са големи фигурите ми хареса, не си падам никак по традиционните плетива. И се притеснявам да не боцка тая прежда, че наоколо няма откъде да си взема едно кълбо за проба точно такава.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 15:13 от sanian

# 99
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте, майсторици, за първи път се захванах да плета одеялце с Ализе пуфи и много ми хареса как става и колко бързо се плете. Намислила съм да направя и едно голямо одеяло, но искам да има шарка. Тя ще е с диагонални очертания, което май няма как да стане, ако плета с две чилета в различен цвят - за фона и за фигурата.  Или има как? Гледах някакво пуфи, което е двойно (Alize pufy more), но се чудя дали няма да стане много дебело одеялото, защото се плете двойно. Някой ползвал ли е този тип ализе? Изгледах доста клипчета и би ми свършило работа, но ми се вижда с дебелина като на обикновеното пуфи, което е много за двойна плетка.

Simple Smile

# 100
  • София
Здравейте, майсторици, за първи път се захванах да плета одеялце с Ализе пуфи и много ми хареса как става и колко бързо се плете. Намислила съм да направя и едно голямо одеяло, но искам да има шарка. Тя ще е с диагонални очертания, което май няма как да стане, ако плета с две чилета в различен цвят - за фона и за фигурата.  Или има как? Гледах някакво пуфи, което е двойно (Alize pufy more), но се чудя дали няма да стане много дебело одеялото, защото се плете двойно. Някой ползвал ли е този тип ализе? Изгледах доста клипчета и би ми свършило работа, но ми се вижда с дебелина като на обикновеното пуфи, което е много за двойна плетка.

Simple Smile

Благодаря, но не ми върши работа. Тук границите между цветовете са хоризонтални или вертикални. Трябва ми да върви диагонално различния цвят, защото ще правя триъгълници.

# 101
Не можеш ли да редуваш цветовете? Честно казано не разбрах как хем диагонално, хем на триъгълници.

# 102
Здравейте Майстори!
Следя ви отдавна, радвам ви се много!
Преди известно време, съпругът ми стана ловец  и трябваше и аз да открия своето хоби, с което да си запълвам времето. Спрях се на чанти на 1 кука. С много гледане на клипове и проби се научих.
Сега любимото ми преживяване е да си пусна аудио книга и да си плета нов модел чанта.
Чак сега, след публикацията на mimoza на изплетените чанти Mochila, набрах смелост да ви споделя за първите ми произведения.
Скрит текст:

Mimoza, прекрасни чанти! Аз мога да преценя колко труд е вложен!

# 103
  • София
Искам фигурата да е канатица. Тя е съставена от триъгълници, чиито страни са по диагонал на плетивото.

# 104
Освен да плетеш с два цвята - един за фона и другия за триъгълниците, но пък да не стане много дебело. Ализе пуфи е дебела прежда. Опитай и прецени.

Общи условия

Активация на акаунт