Сто и четвърта плетаческа тема

• 18 759
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • В полите на Пирин планина
Диорела, висок пълнеж е. Може да е с различен брой наметки и да се изплита на два, три или четири пъти, според това колко висок искаш да е и съответно преценяваш колко извита и плътна искаш да е арката.

# 556
  • Бургас
Алиса, много е симпатична. Тъкмо си търся плетка- вдъхновение за една блуза.

Доколкото съм гледала подобни се  плете направо част от орнамента заедно със синджира , но клипчето ще покаже.

# 557
Благодаря момичета. Изясних си нещата. Дали ще отиде много прежда ? Обмислям иили да изплета 4 квадрата, да ги сплета, а ръкавите да бъдат висок пълнеж. С кооченца или панелки отпред, но ще е жилетка, а не блуза. Замислям се защото с тази прежда много трябва да внимавам, че не се разплита после. От снощи съм се заела да си изплета дреха за книга, че чета и книги и постоянно ги мъкна и да си имат премяна. Аз имам много клипчета и снимки в Инстаграм и от там си харесвам куб неща.

# 558
Да, такава е, аз обаче клипчета не гледам за толкова нещо. Карам ги на усмотрение, махам, увеличавам или променям бримки при много от моделите и затова не можах да ти пратя клип.
‐--------------------------
Смених място на жълтото и цикламата и се получи точно каквото исках. Така цветето изглежда оптически по- голямо отколкото цикламеното окантено с жълто и има ясен контур.

Прекрасен квадрат!!! ПРЕКРАСЕН!!! Бих се радвала да споделиш схема, ако имаш такава де. Аз съм на "вие" все още с плетене на дрешки, ама имам желание. Съвсем скоро ще покажа какво се получи с моите квадрати, имам още малко за довършване.

# 559

И други подобни
Потърси африканско цвете и ще излязат

# 560
Хепи, тази не е същата. Пробвах я, не ми допадна.

Вкарала съм окантващия ред преди реда с въздушните бримки, сложих отметка на схемата. Навсякъде съм работила с единично стълбче, а при ъглите съответно 1бр нисък пълнеж, 1бр единично стълбче и 2бр двойни стълбчета.  С подобренията цветето стои като триизмерно и въздушно. Ако не се намали височината на стълбчетата като цяло, квадрата стои прекалено рехаво за моя вкус.

# 561
Оо, може, аз постнах последния запазен от мен квадрат с африканско цвете. Имат вариации, зависи от преждата, пък и търсения ефект

# 562
Хепи, тази не е същата. Пробвах я, не ми допадна.

Вкарала съм окантващия ред преди реда с въздушните бримки, сложих отметка на схемата. Навсякъде съм работила с единично стълбче, а при ъглите съответно 1бр нисък пълнеж, 1бр единично стълбче и 2бр двойни стълбчета.  С подобренията цветето стои като триизмерно и въздушно. Ако не се намали височината на стълбчетата като цяло, квадрата стои прекалено рехаво за моя вкус.
Висш пилотаж!!! Дано имам кураж да го пробвам някой ден.

# 563
Напредвам по малко
Скрит текст:

# 564
Оооо! Разкош! 😍

# 565
Прекрасно става блузата!

# 566
Красива!

# 567
  • Sofia
Много красиво се получава!
Как се постига двуцветния ефект, едно върху друго? Или се плете поотделно и се пришива?

# 568
Моля за помощ...
Тази сутрин си проверявам пощата и съответно поредното писъмце от пинтерест с предложения...
И тази снимка беше първа

Час и половина вече го търся това одеяло, тотално безуспешно.
Моля ви, кажете ми, че е дело на изкуствен интелект, че да мирясам Innocent

# 569
Това ми прилича на 3d maple.
Можеш да сложиш какъвто искаш шестоъгълен център , а после като ги съединиш ще се получи звездата. Принципа е същия като този, има и втора част.

https://youtu.be/VP_UxNxBKTk?si=xlz0ddFEfmoRBTOn

https://youtu.be/xF7GGqO2ccc?si=bM5pz7k8Q2v72NEJ

Мисля, че е достатъчно да се види самия бод, останалото е творчество.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 08:22 от •mimoza•

Общи условия

Активация на акаунт