Сто и четвърта плетаческа тема

• 18 756
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Много сте добри в плетките и бързи с наметките.
Аз съм в началото на ново детско одеяло. Жълтото е до средата още 🙃, няколко седмици не бях пипала иглата.
Тази плетка харесах за пролетно одеяло, цвета е малко по-наситен отколкото като го гледах онлайн, но нищо. Форума също го прави блед Може да не плета много нито бързо но съм си напълнила телефона със снимки.

С нов ник съм, позната като слънце, луна..., следя си ви от миналата година.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 21:00 от Джа̀нъм

# 541
  • Бургас
Аз си бях казала никакви квадрати повече, но сега като видях на Мимоза,  пак взех да се заглеждам. Иска ми се нещо бяло-черно. Май, май  имам слабост към дрехи с орнаменти.

# 542
Виж какво, направи една балаклава със 7 квадрата и ще ти мине мерака за квадрвти. Хем бързо, хем удобно, хем няма да виси проекта в шкафа, бързо се довършва.

# 543
А не подарявате ли (продавате)? Аз нямам нужда от нещата, които плета. Само се успокоявам в процеса.

# 544
  • Бургас
Виж какво, направи една балаклава със 7 квадрата и ще ти мине мерака за квадрвти. Хем бързо, хем удобно, хем няма да виси проекта в шкафа, бързо се довършва.

А, моля те, Хепи. По-добре сто квадрата да изплета отколкото да ям Smiley, че то и баницата е на квадрати...тя ми е по-съблазнителна.

Джанъм, аз плета и подарявам на този етап, разбира се неща, които са използваеми като шапки, разни коледни неща, чанти. Всичко друго си ползвам.

# 545
Измислих го, мотива остава същия с лека корекция, която взе превес- работим! 😃

# 546
# 547
Мислех, че балаклава  е квартал в Севастопол, а то било шапка . Laughing

Благодаря, Мимоза, ще видя как се плетат тези бримки. Не им зная наименованията и знаците на бримките на 1 кука. Като видя на на клип как се плете, ще го направя, но не ми се учи повече на 1 кука. Предпочитам на 2 и  5 игли.

Джа̀нъм, подарявам - на родата, на приятели. Ама на дъщеря ми вече ми е писнало, голям каприз, не ги носи и не слуша как се перат, сви 2 хубави пуловера от 100 % алпака.

# 548
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добре завърнала се, джанъм!
Ще ви кажа като в гобленарската - колкото по-често показвате, толкова по- бързо върви Wink
Спорни плетки.

# 549
  • Бургас
Sweat Smile  балаклава, баклава... гледах и  едни рецепти за банички вчера Rolling Eyes

Интересна е тази шапка. Едно време имахме такъв модел-шал-шапка, даже бяха много модерни ако помните.

# 550

Момичета как да започна тази плетка? Май трябва заедно да и плета синджир и първи ред, но как?Имам прежда Май Ярн зелено и бих искала да изплета една блуза с тази плетка защото преждата е хубава и нежна и мека и бих искала и плетката да е такава. И тъй като обожавам цветя си харесах тази.

# 551
Това видео дали ще помогне https://www.youtube.com/watch?v=YJK5d_e5G7s

# 552
Виж тази, не съм сигурна дали е същата или много подобна. Не разполагам с време в момента да я гледам в детайли.
https://youtu.be/YJK5d_e5G7s?si=tymNQfTL6Z_-u3yp

# 553
Не знам дали ще намеря клип...
1. Нисък пълнеж
2. 3 въздушни бримки, прескачам 3 и на 4-тата 1бр.нисък пълнеж. Ако ти стяга прескочи само 2бр.
3. 7бр единично стълбче, 1бр нисък пълнеж.

Това ли е плетката от наплитането?
Разликата, която виждам , че ти си писала нисък пълнеж, а в описанието е висок пълнеж. Така ли е, или греша?
https://na2kuki.com/033-%d0%bf%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%ba%d0%b0-%d0 … 1%83%d0%ba%d0%b0/

ПС Това от клипчетата, е почти същата плетка, като от снимката на ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍. Разликата е съвсем малка, предполагам зависи от това, в коя стена на бримките се бърка.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 12:42 от Diorela

# 554
Да, такава е, аз обаче клипчета не гледам за толкова нещо. Карам ги на усмотрение, махам, увеличавам или променям бримки при много от моделите и затова не можах да ти пратя клип.
‐--------------------------
Смених място на жълтото и цикламата и се получи точно каквото исках. Така цветето изглежда оптически по- голямо отколкото цикламеното окантено с жълто и има ясен контур.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 12:56 от •mimoza•

Общи условия

Активация на акаунт