Сто и четвърта плетаческа тема

• 18 401
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Диорела, аз определено го забравих. Не знам дали ще успея да се науча да плета без да премятам конеца през врата. Тогава може и да ми хареса отново.

Как ме подсети - едно време майка ми, за да не и прежулва преждата, си беше направила нещо като кука от безопасна игла и си я закачаше на дрехата като брошка. Там преминаваше преждата. Може би сега има някакви осъвременени варианти, гледам едни пръстени за плетене на една кука, ама дали е удобно?

# 241
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Joy оставила съм пуловера на миУто на нощното шкафче, но само се гледаме.
Като приключа с одеалата пак ще го подхвана. А може да стане за мен, че той ме ядосва нещо.

# 242
Подхващам от време на време две, че и пет игли. За разнообразие. Последно един шал с ръкави си оплетох, дето не виждам кога точно ще го нося, ама...

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 13:03 от Без цел

# 243
Имам голямо желание да се науча да плета на две игли. Миналата година си купих този комплект

Изплетох 1 чифт терлици. Ще си призная, че не ми беше лесно.
Сега имам огромно желание да си изплета пуловер и съм в търсене на клипче за супер начинаещи. Ще съм благодарна на всякаква помощ.
Затрупала съм се с прежда.
Тази съм избрала от наличните ми https://www.pleta.bg/bg/madzhik-star-9513/?gad_source=1&gclid=Cj … 3CSRoCCPEQAvD_BwE

# 244
rallii, тази прежда не е най-подходящата за начинаещи. Трудно се разплита при грешка.

# 245
давай смело.
Simple Smile преждата ми харесва. мисля, че на дебели игли ще е чудесна лятно-нощна паяжинка.

най-просто
два правоъгълника, в зависимост от фигурата ще са или пейзажна или портретна ориентация Simple Smile свързване на раменете, съотношение  1/3 зашито, 1/3 за отвор за главата, 1/3 зашито.
след това нанизване на бримки за ръкавите и изплитане на ръкави. Simple Smile
ластикът е по желание. аз не се харесвам с прибрани дрехи.
размерите си ги мериш по теб, броя бримки се изчисляват лесно като направиш мостричка 10х10 или 20х20 измериш и след това си изчисли колко ти трябват.

и това не е лошо

# 246
Най - лесния вариант за блуза е на шестоъгълник 2 броя и ги сплиташ . Забравих какво беше наименованието .
Добри това с изчислението не го разбрах я дай пак . Имам нужда да разбера , че съм решила по - нататък да изплета такъв тип блуза
https://www.youtube.com/watch?v=i6wfPz6lWEI&t=2228s
с друг тип прежда де .

# 247
  • Балчик
Пристигам с първото плетиво за 2025г. За първи път плетох триъгълен шал, преждата е мохер, на един кат и работа на две куки/ любимо ми е/.
В последно време плетенето на една кука е особено актуално сред младежите, моят син има две приятелчета, момчета, които въртят куката. Обещали са ми да си направим среща на плетачите, много са сладки..😁

# 248
  • Бургас
Ава, това направо ме изумява? Какво плетат?

Виждала съм из ютюб мъже, но не са често срещано явление. Чувала съм и за мъже, които плетат, но като прецедент. Аз не познавам такива. Дори жени познавам малко. Около мен има хора, които и копче не знаят да зашият.

# 249
Didia, да, няма да ми е изобщо лесно с нея, но искам да "заблестя" Smile за Коледа. Цвета е 36 - червено и златно. Голям мерак ми е и няма да се отказвам.
st. Dobri, точно нещо такова си представях - семпло и широко. На по-голям номер игли ще бъде задължително, определено ще стои добре с тази прежда, а и ще плета по-малко редове Smiley Ще изгледам по-късно клипа и ще се захвана за работа.
֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍, шестоъгълник на две игли ми звучи, като за напреднали. На 1 кука бих се справила без проблем.
Благодаря Ви Heartpulse

AVA ROSE, шалът изглежда много топъл, лек и гушкав Heartbeat

# 250
  • Балчик
Ава, това направо ме изумява? Какво плетат?

Виждала съм из ютюб мъже, но не са често срещано явление. Чувала съм и за мъже, които плетат, но като прецедент. Аз не познавам такива. Дори жени познавам малко. Около мен има хора, които и копче не знаят да зашият.
Аз също се изненадах, когато разбрах, че и даже много им харесва...плетат леки неща - шал, шапка, едното пък беше започнало да плете октоподче на една кука и ме пита за свивките...хахахха. Между 20 - 25 годишни са, младички много.

# 251
В Инстаграм следвам един мъж плетач, който се радва на особена популярност. https://www.instagram.com/kurochkinandrei/?hl=bg

Иначе, приятелката на сина ми, 21 годишна госпожица, също плете, за моя най-голяма радост. Каза, че са ги учили в училище, (не е българка)но тогава й се видяло много трудно, и не се справяла добре. Но наскоро, решила, че не може току-така да й се опре едно плетене, седнала пред компютъра, отворила ютуб и се самонаучила.

# 252
  • Бургас
Тя като мен значи.Аз синджир само можех в началото. Сега купих едни уроци за бродерия, излязоха ми във ФБ и съвсем импулсивно ги взех, но още не съм купила материалите. Както казах у нас всички са едни сръчни, и аз да не остана по-назад...Satisfied

# 253
... .
Добри това с изчислението не го разбрах я дай пак . Имам нужда да разбера , че съм решила по - нататък да изплета такъв тип блуза
https://www.youtube.com/watch?v=i6wfPz6lWEI&t=2228s
с друг тип прежда де .

Правиш мостричка 10 бримки на 10 реда.
Ако е тънка прежда по-добре 20х20 за да се намали грешката.
Измерваш мострата и така изчисляваш колко бримки ти трябват.
Примерно
 Гръдната ти обиколка (с резерва) е 100см
Ако размерите на изплетената мостричка 10бр.х10 реда са 10х10см

За да направиш предница/гръб по 50 см трябва да започнеш гърба/предницата по 50 бримки.

Ако мострата се получи 5х5см
Трябва да започнеш със 100 бримки

Просто тройно правило

10бр. = 10см
Хбр. = 50см

Х = (10х50)/10

Шалът много ми харесва. Каква е преждата? Много нежно стои.

# 254
Племенникът ми плете много интензивно на една кука, предимно лесни проекти, но доста е задобрял и има усет. 10 годишен е, живее на място без предразсъдъци към плетящи мъже.
Приятелката на големия ми син също плете, последния неин проект е чанта от много красиви релефни квадратчета. Ако я видя скоро готова, ще ви я снимам, мен ме впечатли много в процеса на работа.

Ава, красив шал. Наистина е много нежен.

Общи условия

Активация на акаунт