Сто и четвърта плетаческа тема

• 18 800
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
mimosa, страхотни са ти нещата, останаха ми очите в жилетката и последния пуловер! На ръка ли са плетени? Направо са извънземни за моите възможности Expressionless

Добре че има и някой друг с натрупани прежди, да не се срамувам сама в ъгъла - накупила съм за поне 30 шапки и постоянно ми харесват нови и нови, а в главата ми са поне 10 проекта. И за чанти през лятото съм накупила вкл. и една рафия, да видим как ще я плета. Ако някой има изпитан модел, моля да сподели. Взех и една макраме котън преливаща, за нея ще трябва доста да смятам, за да стане прилична и да ми стигне гранката.

# 406
Благодаря! Да, на ръка са плетени 🙂
Вчера приключих с елементите /107бр./и промушвам конци. Бързичко вървят нещата- вижда му се края 😃 Надявам се да успея да я сглобя почивните дни.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 13:13 от •mimoza•

# 407
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Края на май Blush

За вълничките трябва да намеря още светло синьо.
Спрях го засега.

# 408

Добре че има и някой друг с натрупани прежди, да не се срамувам сама в ъгъла - накупила съм за поне 30 шапки и постоянно ми харесват нови и нови, а в главата ми са поне 10 проекта. И за чанти през лятото съм накупила вкл. и една рафия, да видим как ще я плета. Ако някой има изпитан модел, моля да сподели. Взех и една макраме котън преливаща, за нея ще трябва доста да смятам, за да стане прилична и да ми стигне гранката.
Хаха, и аз си помислих същото. Натрупала съм прежда за следващите 2 живота поне, но все ми харесва нещо ново. Започнати проекти имам да не казвам колко, че е срамота. Е, и завършени имам, така че нещата се уравновесяват донякъде.

# 409
  • в сърцето на един мъж...
Края на май Blush

За вълничките трябва да намеря още светло синьо.
Спрях го засега.

Ох, Добри, разкошно е! Heart

Момичета, аз ви хвърлям по едно око от известно време по покана на Диорела. Преди плетях доста, на две куки, сега съм зарязала всичко, понеже имам и друго хоби. Баба ми плетеше страхотни неща на една кука, обаче аз така и не се научих, докато беше жива Sad И сега всичко си отиде с нея. Много ми се искаше да се науча, обаче изобщо не знам от къде се започва и как. С двете куки е лесно Simple Smile Преди все майка ми захващаше, обаче един ден се ядосах и седнах сама с ютюб и се научих как става. Обаче с едната кука ми се струва висш пилотаж. Много ви се възхищавам какви прекрасни неща правите, а това одеалце ми остана на очите!

# 410
На 1 кука заплиташ със синджир, или в кръг, има много клипове в youtube. Тук може да видиш и начините, които Добри е показала.
https://bg-mam.ma/p/1707022/49140437

А аз тук сложих няколко варианта на заплитане на 2 игли
https://bg-mam.ma/p/1707022/49154928

Добри, много добре върви и това одеало. А какво стана с бебешкото?

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 16:38 от Diorela

# 411
Ма то хората плетат на една кука сега, защото е по-лесно Simple Smile

# 412
  • в сърцето на един мъж...
Ма то хората плетат на една кука сега, защото е по-лесно Simple Smile

Ама как ще е по-лесно, аз като ви гледам какво плетете, ми се струва висш пилотаж!

Диорела, мерси, ще разгледам!

# 413
Всичко е лесно и всичко е трудно. До настроение е.
Simple Smile
На една кука отива много повече прежда. Да си го имате предвид.
Боцкам си одеалцето, мисля за вълнистото, а очите ми все в пуловера на мъжО. Ще го довърша и него някой ден
 Simple Smile изобщо няма да споменавам колко прежда имам тук, колко у дома в София. Плетачен цех мога да отворя.  А до него един за гоблени.
И няколко шевни машини имам...

# 414
Плетенето на една кука изобщо не е по-лесно, като изключим базовите модели. Има и доста творчество. Нещата не се получават сами само от хубава прежда.
Само за пример, следих известно време Деница,  но аз лично от тази жена няма какво да науча. Взела се е много на сериозно / да ме прощава, ако чете или пише в тази тема - лично мнение/.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 16:01 от •mimoza•

# 415
Всичко е лесно и всичко е трудно. До настроение е.
Simple Smile
На една кука отива много повече прежда. Да си го имате предвид.
Боцкам си одеалцето, мисля за вълнистото, а очите ми все в пуловера на мъжО. Ще го довърша и него някой ден
 Simple Smile изобщо няма да споменавам колко прежда имам тук, колко у дома в София. Плетачен цех мога да отворя.  А до него един за гоблени.
И няколко шевни машини имам...
Нали знаеш,че има различни начини за плетене на една кука при които се харчи по малко прежда?

# 416
Добри, твоето заплитане как го започваш? Връзваш ли двете нишки заедно?

# 417
За какво ми трябваше да влизам в тази тема?! Само се подкокоросах да плета и дрехи, щото иначе играчки плета. Вече взех едната пратка с прежди, утре - другата. Дано не ме изгонят от вкъщи Simple Smile

# 418
Добри, твоето заплитане как го започваш? Връзваш ли двете нишки заедно?

Връзвам ги. Вероятно може и да са оставени свободни, не съм пробвала..
Замислила съм да направя така мартеници.
Само ще им добавя, я паричка, я синец.

# 419
И на мене ми хрумна, че става за мартенички, като гледах клипа.
Точно навреме. Simple Smile

pticasprujina, не се ядосвай. Ще си изплетеш хубави дрехи, по-полезно плетиво са от играчките.

От всичките разговори тук, пак извадих дропс алпака и аха да започна  да плета мостра за жилетка. Само се чудя тази шал-яка дали ще стои добре на по-тънка прежда. Тя е 167 метра в 50 грама.

Общи условия

Активация на акаунт