Сто и четвърта плетаческа тема

• 18 796
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
И на мен ми се виждаше висш пилотаж, когато не можех. Сега на две ми се вижда по-висш.

•mimoza• на същото мнение съм, не е моя работа, но мога да правя разлика кое какво е.

Тази година не съм купувала много прежди, но ми се въртят разни работи из главата.

Чудих се колко прежда ще ми трябва за една такава рокля. Над 1кг предполагам. И каква? Гледам ализе котон голд като че ли. На една кука отива повече прежда.

Скрит текст:

bri_k, кои са тези начини?

# 421
На една кука отива около 1/3 повече прежда.

# 422
Тази блуза я плетох с бюджетна прежда Ализе. Много си я харесвам, заради слънчевия цвят, носи ми настроение.

# 423
Мисля, че килограм ще е предостатъчно за рокля. Плетох си от Ализе Дива батик и остана да се пипне малко бието и е готова, но съм я зарязала. Бях взела 700 грама, отидоха около 600, но е малко по- къса и без ръкав, или с нещо като паднал ръкав. Айде ще ви я покажа. Не е готова още обаче. Зашита е, но не е зачистена по краищата и висят конци. На бието ще сложа поне още един ред, защото искам да стои както съм я дала на втората снимка. Това са ми първите по- мащабни проекти и изобщо с куката. Обикновено въртя двете игли.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 20:00 от •mimoza•

# 424
Много красива рокля! И тази прежда много я отваря.

# 425
  • Бургас
Много ефектно, никога не съм плела с такива прежди. Плете се странично, нали?

# 426
Плетена е на вертикални елементи. Имаше гранки с разнотоние и с различна дължина на цвета и се наложи да импровизирам, и напасвам, за да не стоят цветовете с резки хоризонтални граници. Сглобяването също е доста тегаво.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 20:12 от •mimoza•

# 427
Добри, твоето заплитане как го започваш? Връзваш ли двете нишки заедно?

Връзвам ги. Вероятно може и да са оставени свободни, не съм пробвала..
....
Момичета, само да кажа, че със започването на Добри стартирах одеалото, шеврон ( зиг-загчета) и направих няколко екстра бримки, че не бях сигурна как ще ми паснат свивки и наддавки.
Оставих краищата свободни ( защото не се сетих да ги вържа) и след първия изплетен ред се видя колко бримки остават излишни от започването.
Много лесно ги "разплетох", сигурно защото не бяха вързани.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 20:12 от dany_nik

# 428
dany_nik, благодаря за информацията.

Mila, много слънчева блуза. пазиш ли схемата?

•mimoza•, ти и на деколтето ще трябва да напаснеш добре, че сега е много красиво. Евентуално може д ае интересно този път светлото да дойде на раменете, а тъмното, над  светлото петно сега.

# 429
Елемента ще е по- къс и няма да е толкова лесно. Може и два да са, защото при зашиване влизат един в друг и не става просто така, колкото и да изглежда елементарно.  Ще стане като ми дойде музата за нея. Тази рокля ми изпи силите. Мислех, че ще плета и после само ще зашия, а плетенето се оказа най - лесната работа. Шиенето също мотае и е тегаво, защото елементите се сбръчкват от шева, а трябва да стоят гладко едно до друго като дантела. Абе ужас! Та заради такива и други непредвидени греди още не е довършена.
Търсех работна снимка да покажа на Галчудо и намерих само тази. Тук елементите са само поставени един до друг и опитвам да визуализирам пъзела в главата си 😂

Мислех си, че ще вървят така до края. Да, ама не! Като взеха да излизат гранки от една партида с повече червено или кафяво, а бежовото никакво го няма и ми стана ясно, че работата отива на свободни съчинения 🙃

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 21:52 от •mimoza•

# 430
  • Балчик
Плетенето на една кука изобщо не е по-лесно, като изключим базовите модели. Има и доста творчество. Нещата не се получават сами само от хубава прежда.
Само за пример, следих известно време Деница,  но аз лично от тази жена няма какво да науча. Взела се е много на сериозно / да ме прощава, ако чете или пише в тази тема - лично мнение/.
За тази жена и аз съм на същото мнение... следвам много наши плетачки, които са класи над нея дори, но само тя се откроява с надменно държание.

# 431
Е, тя е "майстор" художествено плетиво, но аз нейното изкуство или не го виждам или не го разбирам или и двете. Стана ми много интересно обаче как защитава модели - общодостъпни и взаимствани от Пинтерест като свои собствени чак с авторски права 🤐 Изгуби ме преди да ме е спечелила, но аз по принцип си търся друг вид информация и нейната не представлява интерес за мен.

# 432
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
24 юни Joy ако карам така, още пет-шест дена и ще е завършено.

# 433
  • Най-красивата страна
Сама се научих да плета на една кука.
Докато бях бременна започнах да гледам клипове в you tube.
Първо изплетох един дълъг синджир...после шал,после шапка,терлици.
Харесвам големи триъгълни шалове.
Знам руски,намирам много схеми в руските сайтове.

Прежди-предимно турски.
На две куки плета от дете.
По-лесно ми е,по-бързо става .

# 434
Мимоза, много оригинално и красиво Simple Smile действай, нямам търпение да видя готова 👗

Общи условия

Активация на акаунт