Сто и четвърта плетаческа тема

• 18 791
  • 754
  •   2
Отговори
# 465
Sultan Pastel на Cotton Kings от сайта на hobbii.com

# 466
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много нежен, много ефирен. Simple Smile
аз съм по по-простите работи.
Kissing Face на 11 юли съм.

# 467
  • София
Моля за мнение относно комплектите игли /тези за плетене на две игли със сменяеми игли на кордите/ за плетене на Knit Pro. Имат два размера 10 см. игли и 13 см. игли. Двоумя се коя дължина ще е по-удобна. Имам комплект на ADDI, но размера им е някъде към 14 см. и при плетене на ръкав в кръг изобщо не е удобно.

# 468
Имам KnitPro и въобще не са ми удобни. Съжалявам че похарчих толкова пари за тях.
Най-удобните игли, на обръч, са ми едни китайски от Алиекспрес. Изключително съм доволна от тях.
Другите, които също много харесвам са турските Гюл с метална корда.

# 469
  • Бургас
Купих си такъв комплект, но не бих казала, че са толкова удобни. Може би с по-малки ще е по-удобно и ако нямат най-малката корда не стават за ръкав. При мен нямаше най-малката  в комплекта. Моите са Zing. Хубаво се плъзгат, но това е и нож с две остриета.

Гледах в алиекспрес има и се чудя дали да не си поръчам от късите куки и късите корди, но не ми се плете на две куки като цяло.

# 470
Защо не си вземеш от Тему, има такива комплекти  със сменяеми игли за плетене, на много по-изгодни цени?
Според мен 13 см са по-удобни. Колкото е по-дълга иглата, по-удобно ляга в ръцете. Но ако искаш да плетеш малки неща в кръг - примерно ръкавици, чорапи, тогава по-късите игли са по-удобни.

Ето едни примерни за 31 лева, 13 чифта игли.
https://www.temu.com/bg/a-set-of-13pcs-pu-packaging-aluminum-oxi … ssn_id=3xle5ltawb

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 20:15 от Diorela

# 471
За ръкав и 10см може да са твърде дълги. Виждала съм съвсем къси, точно за такава цел, но не помня марка или къде съм ги виждала.
За протокола, аз съм доволна от моите Книт про. Хлъзгави са наистина, за мен това е голям плюс.

# 472
Игли от този тип няма ли да свършат работа?
https://www.pleta.bg/bg/addicrasytrio/

# 473
Имам тези от китайците. Обръча е 80 см, много са ми удобни, 11 броя за почти 11 лв

А тези са къси, стават идеално за плетене на чорапи. Имам няколко номера от тях

# 474

Температурно одеало от страница във фейсбук. Не знам дали сте я засичали тази чуждестранна страница. Реших да ви покажа.

# 475
Има много. И много ми харесват такива шаренки, но щерката си искаше монохром. А после ми беше по-лесно да продължа със същите цветове и за двамата сина.
Второто е много по-жизнерадостно жълтичко. Blush ако знаех, щях да махна единия светло сив на дъщерята и нейното щеше да е такова.
Надявам се да не ви досаждам като показвам.

Допълвам се. Запалих се за идеята когато видях едно такова.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 08:05 от st. Dobri

# 476
Добри, няма такова нещо, като досаждане. На мен ми е супер интересно как върви проекта.
Ще използвам момента да споделя един шал, който плетох преди
Скрит текст:

# 477
Добри, няма такова нещо, като досаждане. На мен ми е супер интересно как върви проекта.
Ще използвам момента да споделя един шал, който плетох преди
Скрит текст:

Добри нее. На мен ми стана интересно.
Тоя шал ако не е с Май Ярн главата си режа.

# 478
BlushHeart

Благодаря, момичета.
Само един триъгълен шал съм плела и все ми се струваше, че нещо греша. Много... триъгълен ставаше, а ми се струваше, че трябва да е малко по-несиметричен. Все се каних да питам мьос, тя е про по шаловете и все забравях.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 09:14 от st. Dobri

# 479
֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍ недей, моля Sweat Smile
Шалът е плетен с  прежда GAZZAL -  ROCK'N'ROLL преди 3 години.
Скрит текст:
По тази схема съм го започнала

Това съм си записала:  кука № 4,5. Шалът тежи 326 грама, едно кълбенце прежда от тази, която използвах е 50гр. Не мога да направя точна разбивка и да кажа колко кълбенца от цвят са влезли и колко е останало от всеки цвят, понеже го започнах с налични останали ми от преди 3г., някои от които бяха започнати и поръчах още, за да го довърша.

Общи условия

Активация на акаунт