Сто и четвърта плетаческа тема

• 17 888
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте на всички!
Отдавно ме нямаше тук. Тема върви, плетете красиви неща, идват нови - браво!
Малко за преждата. Внос на прежда не е лесна работа. Има определени изисквания. Ние сме страна с малко потребители, заразлика от съседните. Да работиш с някоя фабрика те и мат изисквания за мин. Например чорапената прежда не е евтина, преди време купавах Регия, беше магазин на Граф Игнатиев, май беше близо и поща, беше 6 лв за 50 гр., сега гледам по магазините средно около 10 лв за 50 гр.   и да заредиш голяма палитра за всеки избор става много солено. Но да заредиш едно, но да продадеш бързо зада завертиш парите да платиш данъци, разноски по магазина, по сайта, заплата това вече е друго. И затова по-големи магазини внасят това, което се търси.

Но знаете за тази година, като повече общуваме с клиенти, доста променихме мислене. В България има много жени, които плетат на високо ниво, просто никъде не показват нещата. А на нас показват😉. Обикновенно, като ме питат какво работя, казвам плета, и веднага мислят търлици и бебешки акрилините елечета (основно това по групите виждам)   Само да кажа, никой не искам да обидя, надявам се ме разбрахте.
И ние имахме предложение за бобина чорапена прежда, по-дебела от стандартната ( май беше 350 м/100гр), но беше скъпа и отказахме.
Малко от мен проекти, нещо по-бавно плета

Кашмирен костюм

Снимките не са добри, бяха на бързо и клиент чакал

# 661
anji75 това на ръка ли е плетено или на машина?

# 662
Жилетка с качулка на ръка, други на плетачна машина.
Но плетене с битова плетачна машина е много ръчна работа.

# 663
За тези които обичат Бабини квадрати. Показват нашите клиенти

# 664
  • в сърцето на един мъж...
Еха, разкош! А това с бабините квадрати е прекрасно!

# 665
Ехеее, Анжи, ти се появи. Как ми липсваше в темата с твоите ценни съвети.

# 666
Ехеее, Анжи, ти се появи. Как ми липсваше в темата с твоите ценни съвети.
Доирела, благодаря. Да знаеш, от 3 месяца вече сме в Люлин живеем.

# 667
Жилетка с качулка на ръка, други на плетачна машина.
Но плетене с битова плетачна машина е много ръчна работа.
О, да, несъмнено.  Много са красиви 😀

# 668
  • Варна - Черна гора
anji75, твоето присъствие в темата много ми липсва.
Показвай по-често творенията си, наобикаляйни.

# 669
Вече си имам ръкавчета
Скрит текст:

# 670
pticasprujina, много красиво става. Трудната част си я изплела вече, остава по-лесната.  Очаквам с нетърпение цялата блуза!

# 671
Между другото, накарах Chat GPT, да ми направи схема за амигуруми играчка. Като казах само да е на симпатично животинче. Веднага ми измисли схема за зайче. След това му зададох да ми направи схема на мишле. Казах да е женско и да е кокетка. И пак ми даде схема. След това му казах, че схемите вървят със снимка обикновено, да ми визуализира как ще изглежда мишлето. И  наистина ми даде снимка. Ха-ха, не знам колко ще са успешни схемите, но ми е любопитно да пробвам. Иначе преди това го питах за схема на цяла рокля, но там явно е по сложно и може да изнамери само мотив, но не и да измисли рокля.

# 672
Онзи ден и аз го разпитвах за звездата, но въпреки моите обяснения, въпреки снимката ми даваше само един вариант, който нямаше нищо общо с търсеното от мен и пак се извиняваше и пак повтаряше същата схема. Не се разбрахме.

# 673
Не разчитайте на Chat GPT. И на мен ми стана интересно и го пробвах с жилетка. Даде ми точно наобратно където се свива  - за ръкави, деколте искаше да наддавам. Joy

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 17:44 от Diorela

# 674
  • Свети Влас
Интересно ми е китайският, какво ще даде.

Общи условия

Активация на акаунт