Мъжът ми играе непрестанно на телефона си

• 8 097
  • 212
  •   1
Отговори
# 135
Само на високи длъжности ли може да се работи? И не е ли нормалното човек да си я заслужи с нещо? Труд, образование, опит, стаж? Аз също започнах като продавачка хем образованието ми е доооста над това. Понеже сега съм в позиция да избирам хора за назначаване, склададжия/продавач/рецепционист и тн изобщо не ме притесняват в ничие CV и не са пречка да викнем човек на интервю. Виж, 3 поредни години с по няколко месеца стаж и после мистериозно напускане, са ми червен флаг. Бих се запитала тоя човек какво всъщност е правил през 3те години, как се е издържал без да работи толкова дълъг период, дали няма сериозни причини да не се справя с работна среда, умерен стрес и тн.

На мен лично не ми се връзва депресия с неговото поведение, но добре. Ако наистина е депресиран, на лекар и то бързичко. Ама някакси съм забелязала подобно поведение у доста мъже и жени, които разчитат редовно на инжекции от роднини и не се притесняват особено за следващия ден без да имат тежки депресии.

# 136
Авторката не отговори какво е работил мъжът до сега. Това има основно значение при намирането на работа. Както и къде живеят. Ама чак раздяла заради това че не си е намерил работа за три месеца.. много злост, много нещо от съфорумките. И то все от разведени, дето години наред са търпели изневери и насилие, преди да си тръгнат. А ако жена беше без работа, цеели три месеца,и взимаше пари от родителите си, щото заплатата на мъжа не стига , пак ли съветите щяха да бъдат да я зарязва, въпреки наличието на дете? Не, нали. Или да се хваща веднага каквото намери. Чистачка, камериерка... нищо че има образование, не са им спрели тока и не гладуват

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 13:54 от Прекрасная Василиса

# 137
Без да съм специалист, мисля че пича просто го мързи.
За 3 години тази депресия щеше да се задълбочи и да си покаже. Но не е това. Той си лежкуни, техните му дават кинти, жената върти къщата. За какво му е да бачка, като може да си цъка игрите.

# 138
Василиса, интересно щеше ли да си толкова широко скроена, ако ти беше в идентична ситуация? Без значение каква е причината, не е приемливо дълги периоди на неработене да се повтарят редовно и то когато има дете и жената е в майчинство. Депресия - осъзнаване - лекар, терапия. Мързел - сериозен разговор и търсене на работа. Как я вижда той с нищоправене не знам. Авторката така и не отговори, от което съдя, че той изобщо не търси работа. Още не е ясна и причината за всичко това. Най-яко е ако сам си напуска, защото примерно е неоценен неоправдан и не знам още какво. Защото ако теб те освободят, то обикновено под някаква форма имаш право на доход от борса. Тя писа, че борса няма. Значи най-вероятно той напуска и после виси вкъщи. Втори вариант се сетих, ползвал е борса скоро и сега няма право на адекватна сума. Все е зле да се стига дотук. Сигурна съм ,че ако имаше сериозна причина, която да оправдае това, щеше да го е написала авторката. Е кой би бил толерантен и докога??

# 139
И аз смятам, че дупките в трудовия стаж са много по-страшни от която и да е ниска работна позиция.
Надявам се авторката сериозно да се замисли върху думите на Гугъл76 по-горе.
Преди много години за кратко се занимавах с подбор на кадри и това беше едно от нещата, за които трябваше да следим при кандидатстване.

# 140
Аз даже леко завиждам, не е чак толкова лошо да имаш осигурен дом от мама и тате и после и заплата да ти дават. Че обикновено масово хората имат наем/ипотека, кредит, сметки, някакви планове и  само се надяват да са здрави, че стане ли  нещо и за няколко месеца всичко отива по дяволите. По време на ковид голяма част си загубиха работата, не съм разбрала за вълна от самоубийства. Депресия обикновено следва когато човек е имал много и рязко е загубил всичко, и е завлякъл и семейството си. Да работиш за 1000-1500 и да се депресираш, че все не си дооценен, нещо не пасва.

# 141
Ми, като е толкова мързелив този мъж и не може да си намери работа, да се хваща тя на работа. Щото 780 лева на месец не покриват само нейната издръжка. Ама е по лесно да чака на свекърите и да мрънка по форумите. Пък тук да й дават съвети как да го зареже, че ще цъфне и върже после. Реално колкото пари вкарва в домакинството тя, толкова и той, че и жилището е чуждо. Не е задължително да ползва втората година майчинство, щом има кой да гледа детето,след като не може да си го позволи, аз се върнах и двата пъти след първата, а можех да си позволя и втората да си седя вкъщи. Или на нея й се полага, пък на него не. Щото тя е снесла златното яйце. И тя чака на неговите родители да я хранят, ама не се сеща, че може да се върне на работа, нали.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 18:12 от Прекрасная Василиса

# 142
Да хвърля детето и майчинството, за да почне да работи и да издържа и тя търтея! Перфектно - през деня ще работи, вечер ще чисти, готви, пере и гледа дете.
Ще се лиши от 780 и ще вкарва 1500 примерно. Това е с 720 лв повече. Вместо търтея да се хване за 1500 чисти.
Ако го направи - ще обявя този мъж за гениален!

# 143
Скрит текст:
Само на високи длъжности ли може да се работи? И не е ли нормалното човек да си я заслужи с нещо? Труд, образование, опит, стаж? Аз също започнах като продавачка хем образованието ми е доооста над това.
Понеже сега съм в позиция да избирам хора за назначаване, склададжия/продавач/рецепционист и тн изобщо не ме притесняват в ничие CV и не са пречка да викнем човек на интервю. Виж, 3 поредни години с по няколко месеца стаж и после мистериозно напускане, са ми червен флаг.
Скрит текст:
Бих се запитала тоя човек какво всъщност е правил през 3те години, как се е издържал без да работи толкова дълъг период, дали няма сериозни причини да не се справя с работна среда, умерен стрес и тн.

На мен лично не ми се връзва депресия с неговото поведение, но добре. Ако наистина е депресиран, на лекар и то бързичко. Ама някакси съм забелязала подобно поведение у доста мъже и жени, които разчитат редовно на инжекции от роднини и не се притесняват особено за следващия ден без да имат тежки депресии.
Всички, които наемат хора, от собственици на малки бизнеси до HR на големи корпорации го казват това - честа смяна на работа, дълги периоди без стаж, дупки в СВ-то без причина са червен флаг. Хората искат трудолюбиви и лоялни към фирмата хора, всичко друго се учи. Иначе тези "търсачи на себе си" звучат като мързеливи и трудно адаптивни служители, които никъде не са удовлетворени и просто ги мързи.
Ако съответният мъж не е единственият специалист в неговата област и няма конкуренция (което ме съмнява, не четох цялата тема, ама ми се струва, че си е обикновен бачкатор), няма никакво оправдание да си взима такива почивки всяка година. Ако изпитва бърнаут, което не подценявам, да потърси помощ.

# 144
Хахаххха депресиран бил хахаххаха
Ма като прави дете и взема кинти от мама не е депресиран, нали...
Ееейййй шута отзад и да се депресира някъде другаде, викам аз

# 145
За мен е изумителен съвет жената да търси работа с малко дете докато още е в майчинство, за да може господина да си цъка телефона вкъщи. Наистина изумителен. Той, ако за 2те години майчинство не е в състояние да се грижи за семейството си, уау.

Аз пак (или вече за трети път) ще кажа: не са драма трите месеца. Драма е, че редовно напуска работа. 3 месеца всеки може да има дупка по уважителни причини, че и просто да си почине между 2 натоварващи позиции. 3 години на 3 работни места с дупки между тях е нещо съвсем различно.

# 146
Около мен много жени работят на минимална заплата, тя е някъде колкото майчинството. Няма смисъл да се връща.

# 147
Има сектори с много текучество (хотелиерство, ресторантьорство), почваш, оказва различно от договорено, тръгваш си. Но обикновено в тези сектори и лесно се почва работа, понеже все някой си тръгва, а хора няма. Та зависи от сектора.

# 148
Тя пари получава, и има работа - в майчинство е. Той е на издръжка от техните.
Да е боец жената, та да може мъжът тотално да се отпусне. Нищо хубаво не носи това, от опит казвам. Като види, че и жената работи и техните дават, хич изобщо и няма да си помръдне пръста.

# 149
Хахаххха депресиран бил хахаххаха
Ма като прави дете и взема кинти от мама не е депресиран, нали...
Ееейййй шута отзад и да се депресира някъде другаде, викам аз
Къде? Той живее в жилището на родителите си. Които не са длъжни да издържат семейството му, нали? Ама го правят.
Що, не може ли да му прехвърли майчинството и той да гледа детето, м? Като я е толкова срам друг да я храни. Или на нея й се полага, пък на него не? Да цъка цял ден на телефона, имам предвид.
Едно семейство е за това, двамата да се подкрепят. Тя си го е избрала, какъвто такъв.
Много лесно раздавате шутове на чужди мъже. То, и авторката сигурно кой знае каква професия има, нали, щом не бърза да се връща на работа.

Общи условия

Активация на акаунт