Лични/Интимни отношения с колега/колежка

• 5 734
  • 101
  •   1
Отговори
Привет! Бих искал да ви попитам дали някой от вас е имал лични или интимни отношения с колега в работата или пък някакви чувства? И какво мислите за тези чувства? Дали трябва да ги скрием или да ги показваме.

# 1
  • София
Трудно можеш да ги скриеш, но поне не позволявай да се превърнат в действие, защото не си струва. Иде рецесия освен това.

# 2
  • София
Най-важно е какво мисли работодателят ви и дали подобни връзки са допустими от вътрешния ви етичен кодекс.
В някои фирми се приема нормално и дори подобни отношения се ценят или поне се толерират (разрешава се едновременно ползване на отпуски, например). В други категорично не се приема, особено при налична зависимост на длъжностите или единият да е подчинен на другия.
Колегата/колежката е добре да има същото отношение към връзката, а не после да замените продуктивността в работата с драми.

# 3
Между лични отношения/интимни отношения/връзка/споделени чувства/несподелени чувства има разлика като между мусака, къртица, църковна свещ и фолксваген голф.
Без подробности няма кой да ви каже кое е добре във вашата ситуация и кое не е.

# 4
  • София
Когато става дума само за интимни отношения, по-добре е да не се демонстрират, независимо в работна или в извънработна среда.
Не е нужно всеки да знае кой с кого си ляга.
Вече за другите отношения - зависи.

# 5
  • София
Категорично не си заслужава.
На един положителен пример за здрава връзка, започнала така, идват поне 10 отрицателни.

# 6
Имала съм такива взаимоотношения, в момента сме семейство Simple SmileОпределено не е за всеки,при нас не е имало проблем от страна на работодателя,бяхме служители с дългогодишен стаж във фирмата и не е имало проблем. Въпроса е дали ще успеете да запазите личните си отношения встрани от служебните. На работа общувате само служебно,не демонстрирате личните отношения и си вършите работата.

# 7
Винаги възникват проблеми-Ако нещата се задълбочат,е добре единия да смени работата.

# 8
  • Най-красивата страна
,,Там където си вадиш хляба,не си вади оная работа,,
Често шефовете гледат лошо на такива отношения.
Може да повлияе зле на работата..
Останалите колеги гледат сеира.
Накрая се налага единия да напусне .

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 20:08 от Veronikaaa

# 9
Да. Мисля, че няма нищо лошо стига да не се прекалява с близостите на работното място.

# 10
  • SF
Аз съм за дискретността. Много очи, много съветници, много въпросници... Ако си падаш по плямпането и разнасянето на пикантни истории, впускай се. Ако обаче не обичаш да разказваш или да поясняваш кое, какво и как било, по-добре се крийте.
Шефовете имат двойни аршини. Работех във фирма, в която такива отношения не се толерираха. В същото време имаше няколко двойки гаджета и 2 семейни двойки. Не беше удобно да питам дали и за тях се отнася това правило. А мениджър на висока позиция си хвана колежка, за издигането на която лично се беше постарал. Връзката им стана публична, много одумвана, а и двамата бяха женени с деца. Ама иначе не се толерираха такива отношения.

# 11
  • София
Имала съм както 2 забивки (не се отрази по някакъв начин на работата), така и връзка, която се превърна в брак и деца. В едната ми фирма има около 6-7 двойки, които се запознаха така и станаха семейни след това.

Интимности, показване на личните отношения в професионална среда - не. Да излезете заедно на обяд, пуш или кафе пауза на терасата - да. Да ходите заедно до офиса и да си тръгвате - да. Но целувки, прегръдки, държане на ръце, милувки - има си място за това и не е на работата. Също и трябва умело да се разделя личен и професионален живот и да не се отразяват един на друг.

# 12
  • Между гори и планини
Ако искате да станете дъвка в устите на колегите си - давайте.
Лично аз не съм имала такава връзка и съм против. На работа се ходи, за да се работи, а не сваля колега/колежка. Много фирми не гледат с добро око на това и с право .

# 13
Не познавам човек, който да не е имал. Такива взаимоотношения са си съвсем в реда на нещата, като първоначално се крият, докъдето се успее, след това някой разбира, информира останалите и няма нужда от криене. Масово така се постъпва, си мисля, много народ е във връзки на работното място, като прекарвате много часове заедно и… Те сигурно 2/3 от семействата така възникват.

# 14
  • София
Не познавам човек, който да не е имал. Такива взаимоотношения са си съвсем в реда на нещата, като първоначално се крият, докъдето се успее, след това някой разбира, информира останалите и няма нужда от криене. Масово така се постъпва, си мисля, много народ е във връзки на работното място, като прекарвате много часове заедно и… Те сигурно 2/3 от семействата така възникват.

Привет! Да се запознаем?
Не е в реда на нещата да си имаш вземане-даване с колеги. Приказките за ваденето на хляба и на оная работа са стари като света.
А като стане “Ох” и се почва драма по 2 - хем с работата, хем интимно.

Общи условия

Активация на акаунт