Лични/Интимни отношения с колега/колежка

• 6 535
  • 101
  •   1
Отговори
# 30
Според мен, няма лошо да се създават такива отношения на работното място. Стига и двамата да са достатъчно адекватни, при евентуално прекратяване на тези взаимоотношения. Също така, мисля, че те трябва да бъдат дискретни, другите да не знаят и да не разбират за тях, докато евентуално не се развият в нещо сериозно. Пък колегите да си говорят, колкото искат.

# 31
  • София
Тонка, явно не си ме разбрала.
Въпросът е в демонстрирането.
И да, в някои фирми не се допускат връзки и единият бива "помолен" да напусне, затова в такива фирми е добре и двамата да преценят дали връзката или работата им е с предимство.
Има места, където нямат против връзките, стига хората да не са в един отдел или управление.
Не разрешение на шефа, но има места, където подписваш декларация, че нямаш лични отношения.
Зависи от професията понякога.
Слава Богу, на повечето места не е така.
Както писах, ние със съпруга ми винаги сме работили заедно.
Сега заедно работят и най-голямата ни дъщеря със съпруга ѝ.
Имали сме обаче клиенти, уволнени, заради връзката си. И да, във вътрешния им етичен кодекс фигурираше писмено такова ограничение.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 13:51 от Fever Ray

# 32
Да, ние подписваме такава. По принцип се касае до едно и също звено, но пък обхваща и конфликт на интереси, та дори и в друго да е - нямаш право, в случай че се установи такъв конфликт.

# 33
  • SF
Ако на някой не му пука от реакциите на другите хора, справя се безпроблемно с разделите, не се връзва на приказки и не се притеснява да прави, каквото си иска, вероятно с лекота си започва и приключва отношения с колеги. За по-притеснителните не е препоръчително, защото хем си с гаджето, хем се правите, че нямате нищо общо. А пък ако сте по-чувствителни и едва преодолявате раздели, имайте предвид, че след това все ще ви е пред очите. И да не е, някой ще ви каже къде ходи и какво с кого прави.
Лично на мене не ми е все тая и не бих искала на работното ми място да са наясно какви ги върша, когато не съм там.
Гледах как една се издига, съответно и заплатата и бонусите й растяха.  Зае длъжност, за която се изискваше много добър английски, без да знае умее да го говори. А то какво било - спала с шефа!!
И поради конфликт на интереси, някои фирми предпочитат служителите да не си "мешат" шапките. Да няма влюбени, разведени, разсърдени, идващи на работа, за да пият кафета и да се пощипват, вместо да работят. И да няма искам в тоя екип, щото там са готините мацки, вместо оня екип с бастуните.

# 34
  • Варна
Мъжете като почнем да мислим с долната глава,горната спира да върши работа и само секса ни е в главата.

# 35
  • София
Много е относителна тая работа. Аз, тъй като я пречупвам през личния си опит, и затова съм възмутена от евентуални забрани за връзка на работното място. С мъжа ми (тогава прясно гадже) бяхме в различни отдели и почти не се засичахме през деня. Той на обяд си излизаше с неговата групичка, аз - с моята. Набързо ни разконспирира една стара лисица, колежка. Тя беше от по-възрастните колежки, а мъжът ми беше много обгрижван и ухажван от тях. Та тя го беше почерпила с много засукан шоколадов бонбон, а той помолил за втори, който ми беше оставил на бюрото. И тя, хиената, минавайки покрай кабинета, където работех, видяла бонбона. Grin Така навързала нещата и съответно след 5 мин офисът беше гръмнал. Обаче всички ни се радваха. По-малко от година вече не работех там, затова споменах, че човек не е женен за фирмата, където работи. В моя случай - фирми и компании много, но мъж - един. Joy

# 36
  • Обран бостан ;)
Привет! Бих искал да ви попитам дали някой от вас е имал лични или интимни отношения с колега в работата или пък някакви чувства? И какво мислите за тези чувства? Дали трябва да ги скрием или да ги показваме.
Действай Тоше !
После ела да кажеш как е минало. Wink

# 37
Любовните  отношения на работното място са доста често срещани. Е, има различни случаи. Някой си намират половинка и създават семейство, други само се забавляват. Лошото на такива връзки е, че околните се дразнят. Те се дразнят, дори да няма връзка, само да видят, че някой те харесва.
Интересно ми е как на местата,  на които са забранени,. доказват че действително има. Grinning
По тази логика, трябва и приятелствата да са забранени. В същото време правят тиймбилдинги за сплотяване на колектива. А точно на тези събирания, често стават здрави спойки.

# 38
Никой не ги гони и никой не се опитва да доказва, освен ако не е възникнал проблем по тази линия. Но тази "забрана" тук спира хората да се показват и насърчава да се фокусират върху работата си, а не върху отношенията си. Аз лично нямам информация да е имало уволнен служител заради отношения с някого.

# 39
нека се обичат хората. аз не се дразня. просто ми беше неудобно като го научих, понеже се запознах с жената и децата на колегата преди време. убедена съм, че тя е била наясно какво става. няма как да пропуснеш такова нещо с години, но си е търпяла я заради децата, я заради срама.
кофти ми стана, че един ден ми обяснява за семейни ценности, доверие, а-у, а иначе самият той не ги прилага.
любовта няма как да я спре човек, но малко дискретност не е за изпускане.
може би не му пука на човекът, ок. на мен обаче такива индивиди са ми неприятни. явно имаме голяме засечка в ценностните системи.

# 40
Ако е между НЕобвързани колеги и се спазват норми за поведение и работна етика на работното място, няма нищо лошо в това. Разбира се - като са написали по-нагоре, важно е да си дадете сметка, че тази ситуация е по-деликатна при евентуален край на взаимоотношенията. Едно е да си с човек, който след това няма да виждаш, ако стане нещо, друго е да се налага да работите заедно.
Това е "игра" за хора със сериозна психика и силни нерви, имайки предвид, че тази история може и да не приключи с щастлив край.

# 41
С въпросния колега даже очакваме бебче  в момента, така че ако има истински чувства не мисля, че е проблем, че сте колеги.
Уточнявам, че работим в различни отдели и не сме по цял ден заедно.

# 42
Е като не може да се докаже, защо има забрана.
То така все може да пусне слух.
Много близки отношения може да има между хора и без да имат сексуална връзка. Какво може да пречи на работата. Имала съм колеги, които са били във връзка, на много места където съм работила, да не казвам всички. Неприятно е единствено за тях, ако се разделят и не им е комфортно. По тази логика и приятелството трябва да се забрани.

# 43
  • Обран бостан ;)
Що за дискриминация. Ако е колежка - не може, ако е комшийка- може. Imp

# 44
Дето има една приказка: докато умните се наумуват (ние тука), лудите се налудуват (дори и в работно време Wink ). Любовта е лудост, а днес баш и празнува.

Общи условия

Активация на акаунт