Лични/Интимни отношения с колега/колежка

• 6 536
  • 101
  •   1
Отговори
# 15
И много семейства са създадени от работни места и още толкова разбити...

# 16
  • София
Не съм имала връзка с колега, но много колеги се изпожениха, защото натоварена работа, без много лично време.
На много места не одобряват, дори е забранено, и не е случайно, защото пречи на работата. Все пак зависи и от естеството на работата и позициите на двамата.

# 17
Лично аз не съм имала и за себе си не съм окей. Но има много хора, които се ожениха и имат деца като запознанството им е точно в работна среда. Има и също толкова хора, чиито отношения не се получиха и имаше драми, сълзи и клюки. Та общо взето май няма правило. За мен ключово е запазване на дискретност. В компаниите, в които съм работила се изисква уведомяване на ЧР, ако връзката е между мениджър и подчинен или по някакъв начин предполага облагодетелстване но служебна линия. За мен това е проформа, иначе това облагодетелстване си се случва дори само на ниво толерантност към глупости.

# 18
Какво е "работна среда" силно се промени след пандемията, особено с хибридния 3 дни офис/ 2 от вкъщи.
Страхотна промяна, дано младите я узаконят и се възползват на макс.
С когото каквито отношения си искаш имай. Никой няма право да ти посочва къде е правилно или неправилно да си харесаш жена.
Ако не потръгне, вие ще му берете ядовете, но това се случва и дори да не работите заедно.

# 19
  • София
Ние винаги сме работили заедно със съпруга ми. Навремето още бяхме гаджета, когато работехме лятно време. После заедно започнахме в голяма държавна агенция. Оженихме се. Преместихме се в международна корпорация в чужбина. Вече се появиха първите деца. Сега кантората ни е семейна и сме няколко дългогодишни двойки. Единствено никога не сме смесвали работата с личния живот. Дори и работейки от дома през последните години. Даже някои наши клиенти сега и колеги навремето с изненада разбираха, че сме семейство, когато се срещнем някъде случайно в извънработно време.
Лошото е, че не всеки успява да не смесва. Имали сме колеги и от двата пола, които, без да имат връзка на работното място, нон стоп са занимавали всички с личния си живот, драмите си, битовизмите си и какво ли не.
Та зависи от хората.

# 20
  • SF
Ако не потръгне, вие ще му берете ядовете, но това се случва и дори да не работите заедно.
Да, да, това се случва след всяка раздяла. С колега обаче, раздялата не може да бъде съвсем раздяла. Ако пък и новата връзка на единия се развива пред очите на другия, става още по-неприятно. Брои се с коя ял, 2 пъти пил кафе с нея, 3 пъти влиза в нейния екип, 5 пъти си тръгват заедно и сърцето се разбива. Накрая може да загуби работата си, ако не издържа на поведението на другия. И съвети раздават щедро хора, които не понася и даже смята за глупави, но и те са в манджата.
Има мъже, които се закачат ту с едната, ту с другата колежка и така си помпат самочувствието. А жените страдат и се намразват. Трудно ми е да си представя да работя в такава среда - някой да ме мрази, защото Петър ме харесва и се влачи по мене.
А най-пък неприятно ми е било, когато шеф злоупотребява с личното ми пространство. Или приемаш и вървиш напред, или показваш, че не става и си стоиш на позиция джуниър, но пък горда!

# 21
  • София
Скрит текст:
Какво е "работна среда" силно се промени след пандемията, особено с хибридния 3 дни офис/ 2 от вкъщи.
Страхотна промяна, дано младите я узаконят и се възползват на макс.
С когото каквито отношения си искаш имай. Никой няма право да ти посочва къде е правилно или неправилно да си харесаш жена.

Хем е така, хем... едно е да береш ядове сам вкъщи, докато си подсмърчаш заради разбито сърце, друго е да береш ядовете, докато си на работа и трябва да си вършиш задълженията.
Отделно тъй като с колегите се прекарва много време, лесно се бърка близостта с нещо повече и после - ау, какво стана...

# 22
Изненадвам се колко хора смятат това за нормално. На текущото си място съм от осем години, нито веднъж досега не съм чула колега да си има вземане/даване с друг. Нито веднъж. Какво говорим за чувства, ние тук да работим ли сме дошли или да чувстваме? Grinning Струва ми се твърде инфантилно такова поведение.

# 23
  • София
Най-важно е какво мисли работодателят ви и дали подобни връзки са допустими от вътрешния ви етичен кодекс.
За какъв вътрешен етичен кодекс говорим?
С мъжа ми бяхме млади и необвързани, когато се запознахме в офиса. Това беше преди 24 г. Изобщо не ми е пукало за никакви етични кодекси. Работата и любовта могат чудесно да си вървят така или иначе.
Да не би се предполага, че трябва да искам позволение от шефа дали мога да си легна с някой от колегите? Ако не се създават драми на работното място, не си стига до ред сълзи и сополи, и работата си върви нормално, не виждам нищо лошо.

# 24
Влюбвала съм се в колега, разлюбвала съм го, не знам от първо лице ли се дават страшните примери, но не е драма. И човек не е закован на работното място; ако прави кариера там, да, да си опича акъла, но да си спре чувствата към някой, няма да стане, само защото се виждаме всеки ден
Варианти след разлюбване - бол

# 25
Точно такава "връзка" между мъжа ми и една колежка съсипа брака ми. Всички гледаха  изпълненията им и беше страшно. Докара до нулата, съсипа го и тя си живее с мъжа си, а той да е свободен и на разположение. Жените са хитри, а мъжете... да ме извинят присъстващите.

# 26
аз съм на принципа "Не с**и там, където ядеш". любовта не пита, но клюките също. аз имам колега дето си доведе любовницата от предната работа. аху-иху, след години изневяра на работно място, чак в края на мин се разведе.

# 27
  • София
Ние тук за любовници ли говорим или за необвързани хора? Хубаво е да се направи разграничение.
Необвързаните защо трябва да се съобразяват с каквото и да било? Да не би да са женени за работата си. Утре я те уволнили, я те съкратили... Защо човек трябва да си изпусне шанса да си намери половинка, пък било то и на работното място. То щото дискотеката или онлайн са много по-яки места за запознанства.

# 28
Аз също за любовници приех въпроса, извинявам се, просто така асоциирах Grinning

# 29
  • София
Пък аз приех, че е за необвързани. Затова писах, че много колеги се изпожениха, то рядко имаше време човек за други контакти. За любовници не мога да коментирам, защото не съм в състояние да следя кой с кого и тн, даже не само на работа. Нула съм като клюкарка..

Общи условия

Активация на акаунт