Лични/Интимни отношения с колега/колежка

• 6 540
  • 101
  •   1
Отговори
# 45
  • Обран бостан ;)
Дето има една приказка: докато умните се наумуват (ние тука), лудите се налудуват (дори и в работно време Wink ). Любовта е лудост, а днес баш и празнува.

Ам тъй де. Колежките нямат ли право на щастие ? А ?

# 46
  • София
Честно казано, много според зависи е ситуацията.

Ако се подхожда интелигентно - тоест двамата замесени си се харесват, не пречат на никого, не натрапват връзката си и нямат отношение за конфликт на интереси - не виждам проблем.
Ако говорим за отношения шеф - подчинен - твърдо не, но то това си е конфликт на интереси.
Ако хората са в различни отдели на голяма фирма, нямащи общи дейности - вярвам, че на никого не пречат. Макар и да сме много милиарди на планетата трудно човек си намира половинката.
Ако са в едно помощение - твърдо не, защото то си личи, а в един момент се появиха проблеми във връзката им и на мен  ми беше много неприятно да слушам сопканията им и физиономиите, които си правеха.

В нашата фирма връзките не са забранени, но хората трябва да са в два различни отдела. Имаме и много семейства, хората си работят, най-много в обедната да се видят, но по-често - идват заедно на работа и си тръгват заедно от работа, а през деня всеки прекарва времето с неговите си колеги.

Отново да кажа - много зависи от интелигентността на участниците.

# 47
  • София
В моята фирма няма таква забрана и никога няма да наложа. Имаме над 20 семейни двойки (и от тях сигурно 40на деца родени) от хора, които са работили при нас през годините. Даже сме се разляли по света - имаме две семейни двойки от наши момчета с девойки, работещи при клиентите ни. //Много сме, силни сме Smiley//

В англоезичните страни има термин fraternalization, който се отнася до връзки между мениджъри и подчинени. Идеята на забраните е, че подчинената страна, от страх да не си загуби работата, не може да каже не при сексуален тормоз. Не всяка връзка на работното място обаче е сексуален тормоз, повечето са консенсусни...SmileSmiley

# 48
  • Обран бостан ;)

В англоезичните страни има термин fraternalization, който се отнася до връзки между мениджъри и подчинени. Идеята на забраните е, че подчинената страна, от страх да не си загуби работата, не може да каже не при сексуален тормоз. Не всяка връзка на работното място обаче е сексуален тормоз, повечето са консенсусни...SmileSmiley
Тук му викаме "полов стаж" или "интимен стаж". Trollface

# 49
  • SF
Не му викаме тук така. На тебе като мъж ти се струва атрактивно предложение от шефката.

# 50
  • Обран бостан ;)
Не му викаме тук така. На тебе като мъж ти се струва атрактивно предложение от шефката.
Нямам шефка , но ако имах щях да поискам двойна заплата. Wink

# 51
  • SF
Да де, ама така съсипваш темата.

# 52
Нямам шефка , но ако имах щях да поискам двойна заплата. Wink
Гладна кокошка просо сънува Stuck Out Tongue Winking Eye

# 53
  • Обран бостан ;)
Искаш да ми станеш шефка ли ? Trollface

# 54
Ако ще си ползвам подчинените по този начин, бих избрала малко по-свежи от мои връстници Wink
Скрит текст:
Бънди, знам че имаш чувство за хумор, но хайде да го напиша за други, които усещат липса: майтап бе, Уили Simple Smile)) Не съм фен на подобни зависимости.

# 55
  • Обран бостан ;)
Ако ще си ползвам подчинените по този начин, бих избрала малко по-свежи от мои връстници Wink
Скрит текст:
Бънди, знам че имаш чувство за хумор, но хайде да го напиша за други, които усещат липса: майтап бе, Уили Simple Smile)) Не съм фен на подобни зависимости.

Абе, дето има един лаф - "Стар кон бразда не криви".

По-грубо казано - шпакловката се усъвършества с годините практика.  Trollface

Пък младите - нека са млади. Зор за мен - никакъв.

# 56
Като цяло не одобрявам и не поддържам идеята за интимни отношения с колеги или други лица по йерархията. Лично на мен дори да сме колеги или по цял ден заедно би ме побъркало.

# 57
Скрит текст:

Абе, дето има един лаф - "Стар кон бразда не криви".

По-грубо казано - шпакловката се усъвършества с годините практика.  Trollface

Пък младите - нека са млади. Зор за мен - никакъв.
Знам, знам, 50-те са новите 30. Еле пък мъжете Simple Smile

# 58
  • Обран бостан ;)
Знам, знам, 50-те са новите 30. Еле пък мъжете Simple Smile

Аааа, не, не, не. 50 са си 50, в моя случай 55 са си 55. Няма да бачкам още 20 години за пенсия я. Trollface
Скрит текст:
Ако трябва да съм сериозен - едно от предимствата да си по-възрастен е, че на жените в един момент им идва акъла. Поумняват един вид и започват да разбират мъжете по-добре. То, не, че е сложно, но ... Wink
Даже бях споменал наскоро, че им идва акъла около 40. Ако не им дойде (акъла)- няма и да дойде.
Та, напоследък се обграждам с подобни поумняли жени, с които си говорим 1:1 все едно са мъже. Не можеш и да си представиш колко време и нерви се пестят и колко кеф си правим един на друг, вмсесто да си говорим с намеци, недомлъвки и т.н..
За момента не можеш да ме резбереш, но като навъртиш години (дай боже) 100 % ще ме разбереш за какво говоря. Wink       

# 59
Не е от годините. Някои са си такива и на 20, други и на 70 няма да бъдат.
Но нищо, де. Ако това те успокоява.

Общи условия

Активация на акаунт