АС и други романтични К-драми - тема 12

• 19 541
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
  • Русе
Роци, сериозно се замислих...дали, ако го видя измит, ще го позная...?! Joy
Чета някакви дискусии тук кой коя артистка не харесва. Лично на мен не ми харесват две артистки Ким Седжонг(Kim Se Jeong) и И Сунг-Кьонг(Lee Sung-kyung) по една-единствена причина: играят изкуствено ( или прекалено, или недостатъчно) и никога убедително. Да, красиви са - по корейски стереотип- и били добри певици! Може! Но...постоянно си мисля коя ли би изиграла ролята й по-добре...Лоша работа, Спаске, Joy прекалено се вживявам! Confused

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 12:48 от winona

# 241
  • Варненска клюкарка
Аз снощи не можах да се въздържа и цъкнах линка от Марги за сериите в Плейтюб да видя как изглеждат субтитрите, слава Богу и двата им реда са си там и продължих с гледането и така до полунощ....И сега се обърках още повече. Главната я представиха като втората дъщеря на нам си кой медиен магнат т.е. тя е по-малката от двете сестри, както и аз писах вчера че така ми изглеждаха още като деца, с много малка разлика във възрастта, тогава как едната да е от един баща, а другата от друг и то по-малката да не е от магната? Моля някой да ме осветли майка и втори брак има ли, магната някой видя ли го досега, или той е същия тоя човек в дома за възрастни? Разбрах само че той е баща и, но как се оказа втора дъщеря ако има втори съпруг?
Ще се наложи да повтарям и втората серия защото както вече писах назад, в един момент след полунощ се оказа че по-скоро тя ме гледа, отколкото аз нея и за там съм сигурна че особено към края имам пропуски. Та ако някой е разбрал по-добре, моля да обясни и на мен.

Да сложа линкове за Телефонът  за да са на едно място за следващата тема.

В Плейтю с бг субтитри
The Phone Rings (Когато телефонът звънне)
https://playtube.tv/watch/%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%BE-% … t/IYrYSgOm9fF42xZ

И в ОК
When The Phone Rings (Когато телефонът звънне)
https://ok.ru/video/c25846169

Марги, точно това е, динамична история, с много неизвестни (я как ме обърка Joy) въпросителните се натрупват с всяка серия, бонус приятната външност на главния и особено излъчването му. За 4 серии напрежението се покачва непрекъснато, отговори още няма, а предстои да се запознаем и с нов герой, който вероятно също ще трови живота на главната - сестра и която се появи в края на 4та серия. Предполагам че паралено ще засилят и романтиката, хладният съпруг започна да забелязва жена си.

И аз много харесах тази песен, приготвям я като линк за първа страница

▪️See The Light - When The Phone Rings ▪️ OST
https://youtu.be/T1NSgx_7k70?si=odi7CPWuHCCZ6rd5

Каква сладка Коледна реклама със Сокчо
https://www.youtube.com/shorts/0l90Oi_mvpw

За случващото се в ЮК не мога да повярвам че някой може да е толкова глупав да си мисли че това ще му се размине, тоя президент вероятно скоро няма да е такъв, но успя да развали на хората предстоящите празници, а на по-възрастните припомни ужаса от военното положение преди 50 г.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 13:09 от Беллора

# 242
Президентът на ЮК си направи едно политическо "самоубийство" с действията си. Вече го призоваха да си подаде оставката доброволно или ще предложат импийчмънт. Не е като да нямат опит. Преди 6-7 години пратиха зад решетките първата си жена-президент.

Само преди няколко дни филмът 12.12: The Day спечели наградата Blue Dragon и хората неминуемо правят паралел с настоящите събития. Чувствителни са на тази тема корейците и няма да позволят някой да се заиграва с тях заради собствените си облаги.

Стига с политика Close.

Нова песен на И Сънг Ги с участието на Lyn. Нея може и да не я познавате, но сте я чували в доста сериали.

И един Ви, тануващ на токчета Wink.

# 243
  • Русе
Белл, по някои от въпросите ти - не са разкривани подробно досега. Аз поне се досещах от репликите. Гледам на руски в Дорама и ако бъркам, приемам критика.
Та : В ретроспекция - по време на катастрофа е загинал синът на Магната, а дъщеря му оглушава. Майката недоумява защо и как е оцеляла ХиДжу, затиска устата й и й заповядва да мълчи, за да ги съжаляват и оставят. Затова ГГ-я се преструва на няма. Да, тя е имала този синдром, който е отшумял.
Че не са истински сестри се разбира ( поне аз де) от 2 фактора: 1.Когато СеОн говори със "Онни" по телефона - тя му казва, че майката готви сватба за ХиДжу  и казва "само майка Й може да я даде/ изтъргува на такъв боклук." Такъв беше превода и смисъла. 2.В старческия дом се разбира, че бащата на ГГ-ня е бил в развлекателния бизнес, това не може да е Медийния Магнат. А наричат ХиДжу "малката дъщеря", защото явно е по-малка на години и навярно е осиновена от ММ.
Кой тогава ще изнудва Бъдещия Президент/ бащата на СеОн?
Голямата сестра/ "Онни" сега ще я видим - с кого е в играта. Само ми се струва, че тя е толкова глуха, колкото сестра й - няма.
Белл, благодаря за бг-субтитрите! В линка на ОК как се намират следващите епизоди?

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 17:47 от winona

# 244
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
...
И един Ви, танцуващ на токчета Wink.

Много го обичам това изпълнение на ВИ. Purple Heart
Страхотен танцьор е, освен чувствения глас, с който омайва.

# 245
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/542153125295176
Не ми беше достатъчен в "Болничен плейлист", да ви го покажа и тук! Heart Eyes

# 246
Уин, само два епизода на Телефона има преведени на бг и качени в ОК, затова в линка от Белл и само два се виждат.

Роце, много ме впечатли превъплъщението на твоя любимец в мадама. И гримът си казва думата, но човекът успяваше наистина да се държи като изпечена бар дама, да внуши женското, да придаде женско излъчване. При това без някакви видими актьорски трикове или чутовни усилия.

# 247
  • Русе
Профи, благодаря! Когато кликнах на линка ОК имаше качен само 1-ви епизод, затова попитах. Сега всичко е наистина ок и на двата линка. Simple Smile
За сметка на това още няма руски превод на "Лицето".
...............
Както си и мислех, възможно е, предвид миналите събития, да имаме малки отклонения от обичайното излъчване на сериалите ни. Дай, Боже, всичко да се успокои и нормализира!

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 22:52 от winona

# 248
За сега сериалите нямат промяна в излъчването. Само някои от днешните шоу-предавания.

# 249
Бел, колкото гледам повече се обърквам, та напълно възможно е да съм схванала грешно🤪
Разбрах го отчасти както го е описала и Уинона - ГГероиня и "сестра ѝ" са деца от предишни връзки на родителите си, т.е. помежду им няма родство. Стана ясно когато Хи Джу посети баща си, че той е работил в нощен клуб. Не е могъл да задържи жена си, тя е потърсила щастието другаде и т.н. Хи Джу е доведена дъщеря на медийния магнат. А той явно ѝ е дал името си щом от На Хи Джу се е превърнала в Хонг Хи Джу.
Да, прави впечатление, че в ретроспекция майката споменава за инцидента при който дъщерята на магната е оглушала, а единственият му син е загинал. Предполагам двамата нямат общи деца. Впоследствие Хи Джу е заела мястото на сестра си Хонг Ин А и се е превърнала в заложница... Поне в това се опитва да я убеди главния, но на мен ми прилича на един много влюбен мъж. Дотолкова влюбен, че сам е уредил брака си с нея, за да не я тикне майка ѝ в ръцете на някакъв боклук. Не разбирам защо е толкова дистанциран и на моменти груб, но определено действията му противоречат на думите 🤔 След обаждането от похитителя привидно запази хладнокръвие, но обезумя от тревога дали жена му действително не е пострадала и почувства облекчение едва когато я видя вкъщи. След експлозията в офиса по същия начин. Още щом се събуди се притесни да не би да е пострадала.
Думите пред посланика, че неговата слабост е съпругата му изречени в нейно присъствие си бяха като обяснение в любов макар тя самата да не им придаде значимост.

Предполагам че паралено ще засилят и романтиката, хладният съпруг започна да забелязва жена си.

Мисля, че отдавна я е забелязал Mr. Green Има някаква специална връзка между тях, подозирам познават се от деца или поне той нея...

# 250
  • пак на Рив Гош
Не разбирам защо е толкова дистанциран и на моменти груб, но определено действията му противоречат на думите
Според мен, това е начин да я предпази да не я използват (манипулират) и вкарат в разни политически интриги, или да влияят и върху него. Особено баща му. Мисля, че ако покаже, че държи на нея и са истинска двойка, е все едно да обяви, че има слабо място, което може да бъде използвано.

Профи, аз затова много го харесвам - понеже има изключително разнообразни роли, като героите му обикновено не са 100% положителни (може би с изключение на доктор Андреа от "Болничния плейлист").

# 251
Роце, звучи правдоподобно и съм склонна да се съглася. Добре прикрива чувствата си, но няма да успее още дълго...
О, и аз съм впечатлена от превъплъщението му. Ако не бяхте казали, че в мюзикъла е той естествено нямаше да го позная. С това мъжкарско излъчване чудно как е влязъл в образа на жена. И то с лекота. Гримът си е грим, но го докарва и откъм държание. Hands Clap

След 3:38 не удържах смеха си, че се сетих за един пресен случай 😆 Лицевото разпознаване на телефона му се бъгна, но поне човека не прилича на себе си. Сестра ми добре се подреди преди няколко дни - какво ли не опита, за да си отключи телефона 😆 Върза си косата по същия начин, облече същата дреха, с която е била когато е задала настройката. Аз подобно нещо не съм опитвала и не знам как стоят нещата, само раздавам акъл 🤣 Питам я с бебето в ръце ли е била или без, да не би да трябва да покажем него 🤣 Но накрая чрез някакъв пин код успяхме... Късопаметни са смартфоните понякога 😁

Профи, аз затова много го харесвам - понеже има изключително разнообразни роли, като героите му обикновено не са 100% положителни (може би с изключение на доктор Андреа от "Болничния плейлист").
Точно тези образи са ми за предпочитане и на мен. Скучни са когато са изцяло положителни или отрицателни.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 11:24 от Margarita N.

# 252
  • Русе
Ю ми се вижда отслабнал, възможно е да е точно заради тази "женска" роля. Да го докара  откъм крак, визия...си е сериозно предизвикателство.  Ама как му ходи тази руса перука, не е истина?!!

# 253
  • Варненска клюкарка
А, ето какво съм пропуснала значи, аз мислех че родителката е майка и на двете момичета, а те дори нямали кръвна връзка, затова никак не можех да си наместя информацията че главната е втора дъщеря пък е от друг баща, така я наричат в сериала, а не по-малката. Другото за бащата го видях.

Аз пък още не виждам любов, химия да, но любов не. Реакцията му на информацията за отвличането беше в стил "абе я все пак да проверя..." някак се забави проверката, а и не се разбърза към вкъщи. На коктейла в посолството като вървяха под ръка и каза да не си въобразява несъществуващи неща, а с булчинската рокля пак беше подобно, каза и че тя не и принадлежи, което условно е вярно, но тя вече му беше жена и условията отпадат, беше ненужно грубо, едно е да се прави на безразличен, но той я нараняваше.. Една жена винаги може да почувства интереса на мъжа, особено за  3 г. под един покрив, а у нея нямаше и грам съмнение че е там просто по договор. Отношетнието на майка и към нея не е от вчера, а сватбата със сестрата а отменип той едва предния ден, т.е. години е виждал отношенията майка и дъщеря, още от детството и. Но все пак утре предстои (предполагам)  някакво изясняване на историята с брака щом "сестричката" се появи, освен ако не ни затрупат с още неизвестни.

Дано с нашите обсъждания не сме развалили филма на тези които още не са го започнали. Проф, не го ли свърши това Уайкики, я виж каква седянка сме си заформили с Телефонът!  За Крис знам че не би започнала нещо което не е завършено, на Рори не смея да го препоръчвам.

И аз се посмях за лицевото разпознаване, добра метаморфоза щом и ИИ не е разбрал ко става Joy

# 254
Аз съм с лицево разпознаване на телефона и понякога се случва да не ме познае. Но пък си знам кода. А ако не ми е непременно спешно да ползвам телефона в момента, просто го зарязвам. След 5-10 минути вече е като нов Mr. Green и веднага се сеща коя съм. Joy Т.е., ако лицевото разпознаване не сработи веднага, всеки следващ опит да се самоподнесе човек кара машинката още по-упорито да се съпротивлява. Така че ... оставете го да си почине. Wink
Белл, ММ е в болница и търча по два пъти на ден до там. Вечер едвам успявам да прегледам в Маммата какво имам. Почвам епизод, ама я го добутам докрай, я не. Толкова съм каталясала. Изгледала съм всъщност 11 епизода, остават ми още 9. На мен не ми пречи, че си коментирате Телефона. Не държа да бъда изненадвана от съдържанието. Във всеки случай няма да го почна сега, определено.

Общи условия

Активация на акаунт