АС и други романтични К-драми - тема 12

• 20 333
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
В момента не следя и не гледам никакви сериали заради ангажираността ми около здравословната ситуация на ММ. Вчера го изписаха за пореден път от софийска болница и се надявам поне месец всичко да е добре и при контролния преглед след това да кажат, че е ОК.

Но пък си развличам сивото вещество с четене на клюките по сайтовете.

Белл, като чета как всъщност Джи Су вече е снимал в няколко проекта във Филипините, мисля че там има шансове за доста добра кариера. Е, не е ЮК, но е доста по-добре от нищо.
ОСТ-а изпълняван от Джин мисля отдавна го замъкнах в темата за к-попа.

За "Клюкарещите звезди" в язвителна рецензия Нюсен са изброили три причини за лошото представяне на водената от Netflix K-драма на Lee Min Ho и Gong Hyo Jin: твърде нишов жанр, твърде високо очакване и секс сцени, твърде случайни и дори неприятни.
Въпреки огромната инвестиция от ₩50,0 милиарда KRW (около $34,1 милиона щатски долара) в продукцията, When The Stars Gossip е наричан „разочароващо представяне с рейтинг на гледаемостта в диапазона от 2%“.
 "Премиерният епизод отбеляза 3,3% гледаемост, следван от 3,9% за втория епизод. Въпреки това, епизоди 3 и 4 отбелязаха спад на рейтинга до 2%. За сравнение, Love Scout на SBS започна силно с 5,2% рейтинг и оттогава достигна 10% до третия епизод. The Tale of Lady Ok на JTBC също достигна 10%, запазвайки стабилно представяне. Въз основа на това колко добре се представи Queen of Tears през 2024 г., която започна с 5,9% и завърши със зашеметяващите 24,9% зрителски рейтинг, нещата не изглеждат добре за When The Stars Gossip." — Нюсен
Когато продуцентският екип популяризира When The Stars Gossip, той беше рекламиран като „първата по рода си космическа станция K-Drama с нулева гравитация“ в Корея. Според Нюсен това в крайна сметка се превърна в критична слабост за шоуто. Въпреки че създаването на жанр, който съчетава научна фантастика, rom-com и работна драма, е оригинално, то изобщо не резонира сред зрителите.
 "Похвално е, че продуцентският екип се опита да се откъсне от клиширания мелодраматичен сюжет и измисли нещо иновативно. Но каква е ползата от това, ако не успее да привлече вниманието на публиката?" — Нюсен
The Stars Gossip също привлече вниманието, когато беше разкрит производственият му бюджет от ₩50,0 милиарда KRW (около $34,1 милиона USD). Предвид разговорите за екстравагантно пресъздаване на космоса и декорите на космическата станция, както и CGI и VFX, струващи най-малко ₩10,0 милиарда KRW (около $6,82 милиона USD), зрителите бяха накарани да имат някои високи очаквания. И, отбеляза Нюсен, „с големите очаквания идва голямо разочарование“.
Най-вече обаче зрителите се съгласиха с Нюсен, че "Когато звездите клюкарят" имаше твърде много ненужни секс (или свързани със секс) сцени.
 "Излишните и ненужни секс сцени нарушават потапянето на зрителите в разказа. Още от първия епизод се разиграха неочаквани секс сцени между Lee Min Ho и Han Ji Eun, както и Gong Hyo Jin и Kim Soo Heon. Сцената на космическата станция, включваща чифтосване на плодови мушици, също изглеждаше странна. Между всички произволни разговори за форми на сперматозоиди и матки, When The Stars Gossip е залят от секс. С още една секс сцена между Lee El и Kim Joo Heon в четвъртия епизод, зрителите остават да се питат: Какво се е случило с характерния rom-com стил на сценариста Seo Sook Hyang – наблюдаван в произведения като Pasta и Don't Dare To Dream (Jealousy Incarnate) )?" — Нюсен

От този сериал се отказах, още когато прочетох синопсиса му. Не е моето нещо, ама като гледам и на доста други зрители не е. За сметка на това след тази статия съм заинтригувана от Love Scout. Ако случайно разберете дали някой от нашите преводачи се е захванал се него, драснете тук някой ред.

Хубавият Ча избухва с нова фотосесия за ELLE Korea барнат с S/S 2025 collection на Saint Laurent. Струва ми се много отслабнал. Thinking
3 снимки тук - https://www.instagram.com/ellekorea/?hl=en

Иначе ей го как се мотае покрай някой от мостовете на река Хан.

Очакват се няколко нови шоу програми, водени и с участието на по-по-най от айдълите.
G-Dragon е готов да се завърне на малкия екран с чисто ново вариететно шоу, озаглавено Добър/хубав ден (Good Day, а не като поздрава), чиято премиера ще бъде на 16 февруари от 21:10 ч. KST по MBC. Новата дългоочаквана програма е „музикален проект“, където G-Dragon си сътрудничи с видни фигури от различни индустрии, за да създаде песен, която представя годината. Зрителите могат да очакват с нетърпение изявите на Hwang Kwanghee, актьорите Hwang Jung Min, Kim Go Eun, Kim Soo Hyun, Jung Hae In и Im Si Wan.

Ако попадна на още нещо любопитно, сигурно ще дописвам и редактирам, че едва ли ще се включили с нещо.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 19:21 от profi_1

# 556
Какво да очакваме от Disney + Korea през 2025

Unmasked (Kim Hye Soo, Jung Sung Il, Joo Jong Hyuk)
Hyper Knife (Park Eun Bin, Sol Kyung Gu)
Knock Off (Kim Soo Hyun, Jo Bo Ah)
Nine Puzzles (Kim Da Mi, Son Suk Ku)
Low Life (Ryu Seung Ryong, Im Soo Jung, Yang Se Jong)
Tempest (Kang Dong Won, Jun Ji Hyun)  
Made in Korea (Hyun Bin, Jung Woo Sung)

Първият, Unmasked, започна днес. Излезли са два епизода

На някой, ако му се е догледало нещо историческо, но не приказка или романтично фентъзи, може да пробва The Queen Who Crowns. Два епизода съм изгледала, но започва обещаващо.

The Tale of Lady Ok също става, но той не е за конкретна историческа личност, а е измислена история, която се развива по чосонско време. Действието се развива извън двореца и са спестени дворцовите интриги. Малко нереалистично е, че по онова време жена се изявява като адвокат, но пък им се получава. А и Им Джи Йон добре се справя с ролята, но аз по принцип я харесвам.

Sorry Not Sorry
Тя разбира в деня на сватбата си, че мъжът ѝ си има друга. И понеже са регистрирали брака си предварително, за да теглят кредит за жилище, сега трябва да изплаща ипотеката. Работи на сто места, за да върже двата края. Мести се в нов град. Сестра ѝ се завръща от чужбина заедно със сина си и заживяват при нея. В градината, където записват малкия си мислят, че Тя е майка му. За да се впише в средата на другите майки Тя се преструва на женена и майка на хлапето.
Той е бракоразводен адвокат. Циничен и прагматичен, вярва, че бързата и безпроблемна раздяла е най-доброто решение. Ще видим какви ще ги накъдрят тези двамата, а и има още 2-3 мами, които също си имат техните истории.

Who Is She, който е драма версията на  Miss Granny не ми върви. Нищо общо със забавния първообраз. Главната е дразнеща, вкарали са разни измишльотини, колкото да напълнят 12 епизода, но от това само губят. Превъртам го на бързи обороти само заради някои от актьорите.

When the Stars Gossip не оправдава очакванията, макар че и корейчетата малко преиграват с критиките си. Минчо май не съм го гледала да играе такъв льольо, но пък направи сърдечна операция на плъх в космоса нищо, че по принцип е гинеколог Joy, а и спаси главната като излезе в открития космос въпреки, че е на космическата станция просто като турист, но за това пък има тайна мисия.
Големи фантасмагории са, но за момента продължавам да гледам, макар и да не чакам с нетърпение епизодите.

Check in Hanyang става за разтоварка без да е нещо изумително. Оприличават го малко на Скандала, но освен трите момъка и преоблечената девойка, нямат нищо общо.

Гонг Ю и Сонг Хье Гьо са започнали снимки на нов сериал , действието на който ще се развива в 60-те/70-те години на миналия век и ще разказва за началото на развлекателната индустрия в ЮК. Режисьорката е тази на Кафе-принца, а сценаристката е доста позната със заглавията си Worlds Within, That Winter, The Wind Blows, It’s Okay, That’s Love, Dear My Friends, Our Blues, Padam Padam...
Видно е, че екипът се познава от предишните заглавия, та да се надяваме да излезе нещо добро. Сериалът вероятно ще се излъчи по към края на годината.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 14:08 от 2в1

# 557
  • Варненска клюкарка
2в1, благодаря за информацията!

Проф, май трябва да отбележим и че 34 млн. долара в ЮК означават много повече от същата сума в САЩ, защото в ЮК за тези пари може да се свърши много повече работа. Жалко че е провал. Аз пък се шокирах че Минчо имал секс сцени Joy Три сеериала съм гледала с него и даже целувки нямаше, леко се колебая дали нямаха с русалката, ама щом не се сещам, значи не е било нещо дето трябва да се запомни. Явно че от Нетфликс идва тази вълна и в Корея, ама дали корейците са готови да гледат такива неща, помня какви потресии бяха от сцените в Кралица У. Не съм някоя косерва, но като ги видях и на мен ми дойдоха в повече. Все примери с Бегача давам, ама понеже най-много инфо за него съм чела, та помня как втория режисьор или оператор каза че с романтиките  в корейските сериали много трябва да се внимава, защото много бързо от харесване, нещата  могат да отидат в сдругата крайност и нещо такова дори да провали някой сериал и как виждайки суровия материал се е налагало да преснимат някои моменти заради както той го нарече "твърде много химия".... Mr. Green

Вече за кой път Ча в реклама на модели на Ив Сен Лоран, но не съм срищала информация да е станал тяхно лице, ако на някой му попадне, нещо по въпроса моля да пише.
И на мен Ча ми се вижда поотслабнал, но ппреди около 3 седмици доста го критикуваха заради бузите му във финландското приключение, но там видът му е от август и общо взето кса едни упражнения колкото да има да дъвчат нещо.... Ча за големи бузи, Усокчо наобратно- вече нямал трапчинки, а вместо тях дебели вертикални бръчки  и можел да реже ябълки с брадичката си. В статия след наградите ААА бяха коментирали че Минка се е възстановила от загубата на тегло от 2023-24 тодина, особено като ги снимаха двете с Хе Юн една до друга, много и се радваха на Минка за загладените форми - по-широки рамене и талия, даже изчислиха теглото и на около 48 кг, т.е. с +10 кг от онзи период с болнавия и вид.  За Хе Юн писаха 42 кг....

Загубих едно видео в което рускиня говореше защо не е прието в ЮК жените да приемат фамилиите на мъжете си, но че ако някой има желание законът позволява  фамилията на някой от съпрузите да се добавя към останалите 3 имена и се получавало малко като с латино имената Joy Рускинята каза че най популярните фамилии са Ким, на второ място Ли (И) на трето Парк (Пак). Самата тя много харесваше как звучи името и с новата добавка Алина

Най попульрната прическа в ЮК прическа айдъл за 50 долара. Скъпички са им разкрасителнитеподдържащите услуги
https://youtube.com/shorts/9xz1j8nJNzk?si=XZPh9bsd0t0UFZGP

Ръст - знаех си че е само по сериалите Joy
https://youtube.com/shorts/UDdRZQXEezU?si=Ds9tOGT-V1kj9Be3

първият рожден ден на детето в ЮК
https://www.youtube.com/shorts/8XkCItko1Cc

Ча
https://www.youtube.com/shorts/nwmH1qbN9WI

# 558
Ооо, Минчо хич не е от свенливите в цуни-гуни сцените и добре му се получава, стига партньорката му да не е от "скумриите" макар, че и тогава дава всичко от себе си Smile.

Със Сончето в Personal Taste, с Минка в Ловеца, с Русалката, с каката от Вяра, в Пачинко... и една компилация от няколко сериала.

Ето ви го и в When the Stars Gossip.

# 559
Ще мога да видя какво сте пуснали чак като се прибера у нас. Ама ми минава през ума, че днес го броите за почти петък. Stuck Out Tongue Winking Eye Joy

# 560
  • Варненска клюкарка
Профче, ами то четвъртък си е малък петък и нали все още избирам от менюто.... Joy

Баш с Минка от Ловеца съм го пропуснала, но помня че май 19-та серия не я намерих във ВБокс, но и сега като ги видях не са ми уау, много мразя като вземат да се целуват безкрайно изненадани с отворени очи. Ама тези корейци не знаят какво искат откъса от космическата сага ми хареса, особено как го награби дамата Joy Прочитайки "секс ссцени" очаквах нещо ала Кралица У че там беше наистина много брутално, а то Минчовото  даже леко смешно.

Днес забравих да отразя че песента Sаy  My Name в изпълнение на Ю Йон Сок е влязла в  Billboard World Digital Song Sales на 7ма позиция. Това май е нещо различно от Билборд Хот 100 и Билборд 200 или 1000. На 3.01 на 10-та позиция в някой си Билборд е влязла песента See The Light в изпълнение на Hyunshik. Явно за МаМА 2025 в категорията за ОСТ вече има поне един актьор претендент за наградата, но пък има още 11 месеца до тогава и предстоящи сериали, съответно с нови ОСТ. Дано не "забравят" излъчените сериали в края на предната и началото на настоящата година, дано не забравят за Ю Юон Сок.

За пореден път с право се оказва че се пазят да не се разчува нищо около личния им живот и най-вече около романтичния. Оказва се че Хан Со Хи и Рю Джун Йол ще бъдат заменени като водеща двойка в престоящия им исторически трилър с работно заглавие Delusion, а на тяхно място ще застанат като екранна двойка бившите колеги от  Startup Сузи и Ким Сон Хо. То не стига че като ги разкрият започват да отнасят хейт и траурни венци заради т.н. " скандал свързан с личната им връзка", защото са големи и свободни хора, та  по същата причина губят и работата си. В случая двамата отстранени са подписали договори миналия март, но по същото време се е разкрила и  романтичната им връзка. Той е бившия на Хьори (двете дами се излагаха в мрежите) а продуцентите още тогава са замразили придвижването на продукцията, сега са решили направо да прекратят договорите на първоначално избраните за главни. Ха нека някой друг посмее да се разкрие!

Коментират че по време на сесия с въпроси след прожекцията на филма му Богота  и разочароващия боксофис Сонг Джонг -ки  не е успял да сдържи сълзите си. Казал е че празния паркинг и зала са много разочароващи.
За тази седмица не знам, но до предната Бинчовия Харбин водеше боксофиса.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 21:37 от Беллора

# 561
Мярнах вчера или даже още онзи ден някакво заглавие със сълзите на Сонг Джонг-Ки, но не кликнах да прочета за какво става въпрос. Много е тъжно, че не са отдали нужното внимание на филма му.

Батко Рейн влиза във втория сезон на “Bloodhounds” и се заформя звездно актьорско трио. Crazy
Другите двама са Woo Do Hwan и Lee Sang Yi, които продължават участието си в ролите си от първия сезон на драмата.

Woo Do Hwan ще играе Gun Woo, който мечтае да стане шампион по бокс, но се хвърля в света на лихварите, за да изплати дълговете на майка си. Lee Sang Yi също ще се върне към ролята си на Woo Jin, увереният и смел приятел на Gun Woo, както и колега боксьор. Rain ще поеме първата си роля на злодей от 20 години, като най-великия злодей Baek Jeong, който въвлича Gun Woo и Woo Jin в света на подземния бокс.

# 562
Сцени като в Кралица У не са хич обичайни за корейските драми. То и за това сериалът там не се радваше на добри отзиви и отнесе доста критики.
И в момента върви полемика покрай The Queen Who Crowns, защото има малко по-така сцени, които изобщо не са нещо кой знае какво (кралят и кралицата малко се превъзбудиха при едни танци и завършиха в постелите като се видя малко гола плът), но се оказва, че това дразни някои зрители и започнали да питат как тези сцени са заснети, имало ли ги е първоначално в сценария, дали актьорите са знаели какво ще снимат, дали са използвали дубльори или са компютърно генерирани при монтажа. Ча Джу Йонг, която играе кралицата, и в The Glory се показа малко по-разголена, но за там казаха, че е било правено на компютър. Оказва се, че и сега са ползвали същия метод.
По Tving се е излъчвала пълната версия с ограничение 19+, а по tvN е било 15+, но са орязали пикантните сцени.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 22:44 от 2в1

# 563
Почнах Love Scout (Мой идеальный секретарь), ама почнах е силно казано. Серия и половина, като от първата серия нищо не разбрах, а втората я отлагам за доглеждане утре. Май досега не бях попадала на сериал, в който въвеждащият епизод да е с толкова разхвърляно действие. Трудно може да се ориентира човек кое е сегашно и кое в минал момент. Така са ги нанизали сцените, че няма какво да ти го подскаже. Ни обстановка, ни диалози. Тук-таме, в края на някоя, вземе та проблесне нещо, че да се досети човек, че това не е сега, а е вече случило се. Като сложили и две аджошита, почти близнаци, съвсем да се объркаме кой кум, кой сват, кой на булката брат. Същата работа и с най-близкия кръг около главните герои. Изключвайки дясната ръка на главната героиня, която е ясна и разпознаваема приятелка и служителка, в останалите изобщо не се ориентирах.
Накратко, утре трябва наново да изгледам всичко от тази вечер, ако искам да разбера какво точно гледам.

# 564
  • Варненска клюкарка
Профче да сложим линка за който иска да го гледа, а не смее да пише

Love Scout (Мой идеальный секретарь)
https://11.doramalive.news/dorama/moy_idealnyy_sekretar_83876/series1/

Смятах да го погледна утре, ама като те прочетох, май ще изчакам още впечатления.... Аз и без това трудно се коцентрирам в първите 2 серии, докато се опитвам да запомня кой кой е и какъв му е проблема, а казваш че  тук има приличащи си герои, прелитане от едно в друго време, ако има и много имена, сигурно нищо няма да разбера.

Един много красив Ча от Прекрасен свят
https://www.youtube.com/shorts/2msQHF13FMM

# 565
Разкошен Ча. Heart Eyes

Щях да го слагам снощи линка за Love Scout, ама съм пропуснала. Добре, че си го метнала Белл. Hug
От нашите преводачи никой не се е захванал с него. Видях, че от сега излъчваните сериали са заложили за превод само Клюкарещите звезди(фенки са на Минчо) и може би още 1-2 заглавия, от които не съм се интересувала. Не помня дали проверих при Мечтателите, та отново приканвам, ако някой види какво ще превеждат Духчетата, Мечтателите и Вещичките, да пише тук.
За Идеалния секретар да обясня, че не става въпрос за фантастични скокове във времето напред-назад. Ами дават примерно днес какво се случва и после какво е ставало примерно преди 2 месеца или 2 седмици. Ама така го дават, че трудно проследяваш и разбираш, че са от различно време, кое кога е било, кое действие е предхождащото и т.н. Вероятно и възприятията ми нощес са били по-притъпени предвид среднощните часове на гледане и умората. Почти всички други сериали съм гледала все нощем, ама взема та се размърдам, върна малко продряманото, че ми е интересно и гледам да не загубя нишката. Тук изобщо не хванах нишка и не се почувствах заинтригувана. То и действието в епизодите ми се видя заспало почти колкото мен. Затова ще го почна още веднъж, в по-човешки час, че може причината да е в мен, а двамата главни са симпатични и не ми се ще да ги захвърлям с лека ръка. То и без това няма много други предложения като за нас.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 15:26 от profi_1

# 566
Хвърлете по едно око на Namib, ако имате желание. Не е романтика, но ще видите малко от реалността в средите на певците. Нито е прекалено розово, нито прекалено черно. Действието върви сравнително стегнато и няма излишно разтягане на локуми. Тук на руски.

# 567
Редактирано.
----------------------------------------------------
Намиб съм си го предвидила за гледане, както вече неколкократно писах тук. Но исках първо нещо по-романтично да изгледам, затова подхванах Лав скаут. Иначе съм решила да пробвам и с чисто комедийния "Кучето знае всичко". Все пак отнесе доста от наградите за миналата година на излъчващата го телевизия, със сигурност ще става за гледане.
Ето го -
Dog Knows Everything (Пёсель знает всё) 2024 г. 12 х 60 мин.
https://11.doramalive.news/dorama/pyesel_znaet_vsye_2024/

-------------------------------------------------------
Изгледах повторно 1 серия на Лав скаут, като намерих цака да не ми скучнее. А се оказа, че даже така въртенето напред-назад, преди-сега, става доста по-разбираемо. Просто пуснах да гледам озвучката на скорост 1,25 и за мен така нещата си дойдоха на мястото. Смятам да продължа да гледам сериала на тази скорост.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 17:09 от profi_1

# 568
  • Варненска клюкарка
Проф, още първия път те разбрах, за прелитането аз съм се изразила грешно. Мен всяко малко изместване на основната времева ос ме обърква, та ако е в повече и неразграничимо може би ще потърся нещо друго.

Ето го -
Dog Knows Everything (Пёсель знает всё) 2024 г. 12 х 60 мин.
https://11.doramalive.news/dorama/pyesel_znaet_vsye_2024/

Чакай да го запазя. Това със скоростта на звука е добра идея, гледам озвучки когато ми е трудно да се филмирам, ама има една дама дубльорка която едва я изтрайвам и почти нищо не и разбирам, направо се задъхвам от скоростта и и имам чувството че непрекъснато дъвче и преглъща. С мъжете дубльори всичко ми е точно, ама с някои от жените трудно свиквам с истеричните им гласове.
От новите нищо не ме грабва, или още преживявам Телефона, но може тези дни да потърся Висше общество, дано Телеграм не ме е забравил, че отдавна не съм влизала там Joy

Ча като сватбар Joy
https://youtube.com/shorts/9JMD2Cdwov8?si=xXrMh6VmboHsXe_4

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 19:36 от Беллора

# 569
Белл, аз изгледах и втория епизод на Идеалния секретар. Определено нямам такива забележки като тези от вчерашното ми гледане. Едно, че днес гледам, докато съм още свежарка. Друго, че ретроспекциите тук бяха по-малко или поне по-ненатрапчиви. Но най-вече заради това, че ги гледам на по-висока скорост, от което за мен сериалът само печели. Така не усещам мудността, а от озвучаването нищо не се губи, че в оригинал всичко е достатъчно флегматично. Даже когато ми говорят по-бързо на руски, по-лесно възприемам казаното. Иначе, докато стигнат края на изречението, съм му загубила смисъла в началото. Joy
Озвучката тук си е много добре, нищо не ме дразни. Освен това в сюжета почват да се промъкват нишки, по които ще вървят някакви интриги, като бизнес сблъсъци, целящи отмъщение; емоционални наследства и тайни от миналото, влачени с годините и тормозещи психиката; женска конкуренция коя да грабне сърцето на Главния ... Сценаристите са си пуснали доста пътечки, по които да могат да тръгнат. Според мен ще е по малко от всяка.
Мисля, че можеш спокойно да го почнеш. И пак да кажа, ако ти идва мудно, вдигни си скоростта на 1,25.

Много хубав сватбар си донесла. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт