АС и други романтични К-драми - тема 12

• 19 398
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
  • Русе
Профи, ДжонКук имам предвид. (BTS forever) Joy На щафетата беше последен. И спечелиха.

# 706
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
И за мен инициалите JK, т.е. Джей Кей значат точно Кукенцето ми, но се зачудих ти защо го споменаваш и в какъв аспект.
Иначе, да. В айдъл шампионата тогава, точно ги отвя всичките в последния пост на щафетата. Не е като в другите отбори да няма и по-бързи от него, все пак не успя да победи в спринта на 60 м. Но като цяло всички в отбора на BTS  са бързи, затова щафетно победиха. Останалите групи имат по един бърз, хайде двама, и другите не стават за спринтьори.
Ама какво си ходила да гледаш! Joy

Цяла вечер гледам стари парфюми, които предлага някаква виенчанка. Открих си и някои от моите аромати от ... хм ... 80-те години на миналия век. Ако разбирах поне малко немски, че да мога да си поръчам като хората, сигурно щях да гръмна няколко стотака, в евро Mr. Green.

Снощи бях на вълна "зяпай каквото ютюб ти предлага" и още не мога да се пренастроя сериално.

# 707
  • Русе
A, аз никъде не ходя и гледам каквото ми мине пред очите,  набързо, от кратките клипчета...Simple Smile...Аспекта беше "финал", а сравнението - шега. Мнението за системата - непроменено, приятните изненади са редки.
Профи, като цяло съм си мрънкало и не ми обръщай толкова внимание! Simple Smile

# 708
Уин, в днешни дни 90% от населението ни са мрънкала. Joy

Снощи изгледах 10-ия епизод на Идеалния секретар. Видях, че и 11 е излязъл, но си го оставих за довечера. Много мудна история. Главните са ми симпатични, а и намирам за много сладък сина на председателя. Екстра двойка са със съседката леля-майка, има хляб в тях. Обаче този потенциал си остава неразвит от сценаристите. А образите на двамата главни са много скучни и предвидими. Всъщност не съм сигурна дали и самите актьори не играят твърде еднопластово. Последното по-скоро заради режисьорско решение и от недоимък на сценария. Нейсе, останаха ми само две серии, със сигурност ще си ги изгледам. И не, не се оплаквам. Все пак в сериала съм намерила достатъчното нещо, че да го харесам за гледане. Просто се присъединявам към процента мрънкала. Joy

# 709
  • пак на Рив Гош
Мотелът много ми хареса как започна и го похвалих в началото, но с всичките измислени драми го съсипаха. Сега го доглеждам само от инат.
Същата работа и при мен! Много ми хареса в началото, даже нямах нищо против здравословно количество драма, ама в последните епизоди съвсем се оляха. Като нямат материал за 12 епизода, не е нужно да правят 12, може да го концентрират в 8. Или 6. Добре, че свършва този уикенд.

От новите сигурно ще пропусна "Вещицата", но ще хвърля по едно око на другите, особено на Melo Movie Grinning.

Междувременно се просвещавам за състоянието на браковете (и разводите) в Китай. На моменти репортажите са по-интересни от сериал Joy

П.П. Профи, за мен единственото интересно в образите на Главните от "Секретаря" са разменените роли (Тя е шефката, Той е подчинения, за разлика от обичайното съотношение шеф-секретарка), както и наличието на децата в картинката, което виждаме доста рядко в романсите. Останалото е предвидимо до болка.

# 710
  • Варненска клюкарка
Аз след Планктона и Травматологията искам да видя нещо сладко и розово с красив главен, засега ще изчакам реакциите на сериала с Парк Бо Йонг.

Онзи ден видях че Джуно е пострадал нещо, снимали са го с патерици на летището на път за Токио, но агенцията му не уточнява каво е станало, само едно лаконично съобщение че в момента се лекува.

Една дълга традиция в Корея ще остане в историята и слава Богу.

Четири от 10 ферми за кучета в Корея са затворени, откакто страната прие закон, забраняващ консумацията на кучешко месо миналата година, съобщи министерството на земеделието в понеделник .
От 1537 ферми за кучета 623, или 40 процента, са затворени, след като правителството прие специален законопроект, забраняващ консумацията на кучешко месо през август, според Министерството на земеделието.
Законопроектът ще забрани развъждането, клането, разпространението и продажбата на кучета за месо и ще предостави субсидии, за да помогне на хората в индустрията за кучешко месо да сменят работата си.

След тригодишен гратисен период нарушителите на закона ще бъдат изправени пред максимално наказание от две години затвор или глоба до 30 милиона вона (20 583 долара), считано

Очаква се около 60 процента от всички ферми да бъдат затворени до края на 2025 г.

какви сладки бавачки!
https://www.youtube.com/shorts/X_FAmyX2Xww

# 711
  • Русе
Роца, споделям мнението ти за тема "количество - качество"! Одобрявам количеството, когато има малки детайли, които като пъзел допълват или веднага, или в последствие цялостната картина.
Ще ми е интересно, ако споделиш, нещичко от репортажите. Когато ти е удобно. Simple Smile
Профи, не само ми четеш мислите, ами  ги  пишеш! Grinning Визирам двете двойки в "Секретаря". И аз мисля, че нямат време да развиват образите, защото се омоткаха и забавиха действието ( решение на сценарист или режисьор - без значение). А можеше да е различно, имаше потенциал и добри артисти.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 10:44 от winona

# 712
От 11 до 20 на TOP 20 BEST BROMANCE IN K-DRAMA
https://www.youtube.com/watch?v=oGduRxOsvKU
Първата десятка още не са я пуснали.
Нося и втората част
https://youtu.be/emFLlPucD_8?si=cKZFvvOiI8_5hkrk
Бях почти сигурна, че тези от Гоблин оглавяват класацията. Е, не познах, но гледам че са на второ място 😀

Спрях се на един по-стар сериал Padam Padam - романтика с фентъзи елемент. Двама бивши затворници са като скачени съдове. Към единия от тях съдбата не е никак благосклонна - последните 16 години от живота си ги прекарва в затвора заради престъпление което не е извършил, а щом излиза на свобода разбира, че е болен от рак. Цялостното му поведение е някак странно, но той на практика е изкарал почти половината от живота си в затвора и не знае много за действителността извън него. Тепърва ще стопля отношенията с майка си, която не е била до него в най-трудните му моменти, ще се научи да бъде баща на дете което се е родило в негово отсъствие (т.е. от мимолетна връзка) и ще разгадава знаците на любовта, защото досега не е имал възможността да изпита нещо подобно.🤪

Приятелчето му от затвора му е ангел пазител. За свръхестествените му способности по-нататък предполагам ще се разкрият повече подробности.
А ГГероиня дотук поне е изненадващо адекватна като за корейски сериал.😍 Обаче за 20 епизода е възможно и да са оплескали нещата...

Има го в Телеграм. Насича малко, но е поносимо.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 13:17 от Margarita N.

# 713
А ГГероиня дотук поне е изненадващо адекватна като за корейски сериал.😍 Обаче за 20 епизода е възможно и да са оплескали нещата...
Не успяха, до края е много приятен. Главният /скорошният млад татко Grinning /  има преведени и 2 филма в телеграм с него, също поне за мен добри.  https://mydramalist.com/164-a-moment-to-remember   и https://mydramalist.com/11123-scarlet-innocence

# 714
Снощи изгледах 11 епизод на Идеалния секретар. Божке, това е първият епизод, който беше достатъчно интересен и прилично динамичен. По тази причина ми бе и първият за този сериал, който изгледах на нормална скорост. Освен това в ОСТ-а прозвуча една много хубава песен, която обаче не открих в клипчетата в ютюб. Не е сред тези, които ги има като ОСТ на сериала. Довечера може да поровя още или поне ще опитам да си отбележа времето в серията, когато тя звучи.

# 715
Главният /скорошният млад татко Grinning /  има преведени и 2 филма в телеграм с него, също поне за мен добри.  https://mydramalist.com/164-a-moment-to-remember   
Помня, че го беше препоръчала и 2в1. Започнах го преди около... две години 😅 Така и не го изгледах, но май наближава времето да се върна към него.
Главният наскоро станал татко в реала, така ли? 😀

Този сериал (Single's Inferno), май не сме го споменавали, но разхождат из Туитър един кон, който ме подсети за моят 😂

# 716
  • пак на Рив Гош
Марги, това не е сериал, а риалити  за свалки. Пардон, за млади несемейни и красиви хора, в търсене на любовта на тропически остров (или поне така беше в първия сезон Joy). И с коментатори в студиото.

# 717
A Moment to Remember е класика, но си пригответе кърпички. И, въпреки, че знаеш какво да очакваш на финал, го завършиха с известна доза оптимизъм. Нещо като американския Тетрадката.

"Младият" Mr. Green татко, освен в Падам, падам..., който Марги гледа, може да пробвате и в Daisy. По принцип има какво да се гледа с него. Аз съм предвидила 12.12: The Day, но чакам да ми дойде музата за подобен сюжет.
А и нов сериал ще има с него и Бини - Made in Korea.

# 718
Марги, това не е сериал, а риалити  за свалки. Пардон, за млади несемейни и красиви хора, в търсене на любовта на тропически остров (или поне така беше в първия сезон Joy). И с коментатори в студиото.
Риалити било значи... Пък аз помислих, че е сериал и се зачудих, че сред корейските има и такива с повече от три сезона.😀

Днес Парк Бо Йонг е рожденичка, става на 35, но не ѝ личат Birthday

От пресконференцията на Melo Movie

# 719
От грумърката, на Ча сладураната -

Ех, защо в сериала не показаха такава енергия!

Общи условия

Активация на акаунт