АС и други романтични К-драми - тема 12

• 19 403
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Я я виж колко е щастлива! Joy
Впрочем не е ясно колко я хапе главата, та като нищо може просто да си го отваря над себе си, докато си ляга. Главният във втората Пепеляшка е постоянно, наистина постоянно, с чадър в ръката, ама го ползва за други работи, не толкова за навън при дъжд.

# 46
  • Варненска клюкарка
Рори, знаеш ли фенките какви са щастливи от такива подаръци. Някои дават дори пари за подобни неща - примерно поразхвърляни айдъли щампирани по чаршафи и хавлии Не случайно правят почти еротични шоута по сцените най вероятно дамата ще си го закачи на полюлея в спалнята и ще заспива с неговия образ всяка нощ, тъкмо е тематичен в тоя вид Mr. Green Едва ли би посмяла да ходи на работа или в университета с него, чак толкова откачени не са.

Аз изгледах  девета и десета серии на Семейство по избор, но усещането което ми оставиха е сякаш лапнах нещо много гнусно - братчето призна на сестричката че от 10 г копнее по нея, тя пък до края на 8ма говореше пред всички че са и братя, че са семейство, а от 9та вече не са, само признание от другото братче липсва сега. doh Актрисата като и промениха прическата без бретон ми заприлича на някаква версия на на КимЮ, но Хуанг ин Йоп не прилича на себе си, толкова слаб, чак ми изглежда смален на ръст. И някак ми  липсват емоции в играта му, ни рманс ни броманс виждам, дори да не е това основната тема, някак ми е равно та равно откъм емоции. Засега ми остава неясно и желанието на майката на героя в предните серии да си го прибере, при положение че имаше мъж и дете и видимо не беше заритала за сина си, когото остави зад гърба си заедно с първия си брак. Някакво егоистично чувство на любов ли, вина ли, какво беше онова настояване ела та ела...

Марги, интересна рождена дата има Парк Соломон,  само единици и девятки, но този път Хе Юн няма да може да го нарича Оппа, с 3 години е по-млад от нея. Преди време се шегуваха че в сериала можело да му пуснат няколко реплики на руски, бил роден в Узбекистан и имал доста фенове сред рускоговорящите, общо взето шегата се въртеше около куция английски койтто говорят по К-сериалите, ама и руски се опитвали и там било голяма греда, но на това поне му е роден.

За диспансера се сещам единствено когато се хиля на някой сериал и ми залипсва една потребителка дето сега много точно щеше да опише ситуацията която разказва  Проф за другата Пепеляшка в стил напрежението на онова място. Проф, имах чувството че описа сцена от Силната ДБС с Пакито правещ лицеви опори, коремни преси и как овърша диваните търкалящ се на кълбета по тях... и студения душ душ не помогна, хубаво че по някое време се появи Бойка да му оправи напрежението Joy Сетих се за Зиза и докато гледах Паковците в Хуаранг да висят от тавана както тя би казала  "овързани като хамбургски салами" Joy
Впрочем на мен продължават да ми излизат кадри от онази вечеринка на която присъстваха Пакито и Бойка, пишат че изглеждат доста близки, като хора които често се виждат, напомнят за изказването му навремето че бил влюбен в нея и се чудят защо и сега когато камерата приближи той изглеждаше като хванат на местопрестъплението Joy Направо не мога да повярвам че тя през януари ще навърши 35, заради ръста и ли, не знам, но ми изглежда много по-млада.Много е нжна на вид.

Сокчо в  2-измерен модел насред магазин на Джордано, а зад него на стената се вижда и  постер на Ча в реклама на марката.
https://www.youtube.com/shorts/VofJ4WrWCMI

ПП Проф тези с правописа да не са някои от случайно превеждащите? Помня че превода на 6-те серии на Вътрешна красота беше с подобен потресаващ правопис и там множественото число беше с Й, да не говорим че после го бяха и зарязали.
Като се знам аз как пиша от няколко години- скачам от тема в тема, цъкам по 2 клавиша едновременно,  А и Я с лявата ръка също не ги доглеждам много, но от телефон на работа толкоз мога.

За лягането с чадърчето наоколо съм написала почти същото като теб Joy Joy Joy

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 13:14 от Беллора

# 47
Редактирано.
--------------------------------------------------------------------
В канала на Спирита е качен сериалът, но не съм се заглеждала екипът кой е. А и все едно кой е, щом си тръгнал с претенцията да предлагаш на хората нещо за гледане, трябва да го правиш по правилния начин. Не може да пишеш "Удобрила", не можеш да слагаш в устата на мъж "не съм казалА" или пък на жена "не съм видял" ... пълно е с такива грешки. Чукането на съседни клавиши е съвсем друга история. Знам какъв труд е субтитрирането, и че всичко това го правят на доброволни начала, ама в меда не трябва да има катран, колкото и да са нетърпеливи самите потребители.

----------------------------------------------------------------
Приключих я втората Пепеляшка.
Сладки главни, забавни моменти, розов край, достатъчно кратки серии и достатъчно кратки на брой. Почти перфектно за разпускане вечер. Почти-то е ясно защо е. Помрънках вече доста по въпроса. Нека все пак да кажа, че има и далеч по-нормално направени преводи на някои епизоди.
Ако някой реши да го гледа, нека има предвид, че има нещо оплескано с качването на 7 епизод, та се пригответе него да го гледате на руски.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 22:45 от profi_1

# 48
Честно казано, учудвам се, че Спирита са пуснали такъв превод. Не е характерно за тях.

Звездните корейчета във Финландия Smile.

# 49
Бел, за коментарите в Ютюб и автоматичния превод на български да ти кажа, че и при мен е същото - веднъж го има, друг път не.

Нали, много интересна дата и година на раждане на Лимончо - пет единици и три девятки Crazy

Пакито и колежката от Силната ДБС са ми сред най-сладките двойки от к-сериалите 😘

# 50
Кой е Лимончо?

# 51
  • Русе
2в1, благодаря! Видно е, че и без съвременни средства за комуникация, нашите "финландчета" добре си прекарват времето. Или на нас това показват, де?! Simple Smile Ще видим през декември.
За тези, които се интересуват от текущите сериали "Face me" и "Семейството":
"Лицето" все още ми засилва интереса и , май ставам банална, но актьорите играят много достоверно. Като една спирала, постепенно затягана, влизат нови персонажи, които по някакъв странен начин се свързват с Началото. Или на мен така ми се струва и търся под вола теле...
"Семейство по избор" постепенно премахва загадката около двете майки, защо са постъпили така. Изумих се колко различен стереотип на мислене ги движи: едната - казва, че е убила ( а дали е така?) и иска сина й да води нормален, спокоен живот ; другата, егоистична и егоцентрична  натура - смята, че всички са й длъжни, че трябва да й осигуряват добър живот, че нямат право на собствен такъв. Аз поне това разбрах досега!
На мен ми харесва как се развиват отношенията между ГГ + приятелката, и нямам горчилка в устата! Те нямат кръвна връзка и е съвсем обяснимо защо единия "брат" е влюбен в "сестрата". Очаквах по-рано да й се разкрие, за мен 10 години са много, ама много време!
Интересно ми е ( и дали ще ни покажат) какво е правил през тези години другия ГГ, в Америка...После се е върнал и изкарал службата си в Армията, с този осакатен крак как стават тези неща...Направо си е бил в нелегалност или май е подържал контакт с другия "брат"...
На автоматичен превод това съм разбрала.

# 52
Парк Соломон. Новият партньор на Ким Хе Юн.

# 53
  • Варненска клюкарка
Рори, лимончо (Ломон) е Парк Соломон, онзи който над Марги споменавам с интересната дата на раждане,  колегата на Хе Юн в новия и сериал. Освен интересната рождена дата която споменава Марги с 3 девятки и 5 единици, беше и рожденик на следващия ден след колежката си.

Сокчо пък на 11.11 са го снимали в магазин някъде в Япония придружаван от някакъв мъж, нямам представа какво е Фукуока, бутик ли, име на град ли, но повтарят това име.... Някак е успял да мине инкогнито през летището.Чудят се по работа или частно посещение, другия човек им приличаше на някакъв режисьор. Преди месец и половина двата му концерта в Токио в 2 последователни дни бяха посетени от 25 000 души, отвън пред залата са останали стотици желаещи да го видят и които не са успели да си купят билети и беше излязъл да ги поздрави и да раздаде атографи, та може да са намислили някакво продължение за Япония, кой знае....

Вече писах за липсата на превод от корейски та не ми е ясно каква точно е новината, но Еклипс и Усокчо май ще правят концерт, но не знам ни дата, ни други подробности. Много ми хареса идеята да са облечени в еднакви костюми, но в различни цветове🤪 Дори на снимка изглждат забавно подредени като аптекарски шишета от най високото, към най.ниското 😆
https://www.youtube.com/shorts/UOas8TVFPkA

Доста позакъсняха с тази идея, дано не са пропуснали шанса си, много ми беше харесала музиката им в т.ч и тази която озвучава видеото.

Марги, значи и при теб се получава така. При мен липсваха бутоните за преводпод от английски и  корейски коментари, тази сутрин забелязах че бутона за превод под английските се е завърнал, но бутов под корейските коментари все так липсва, а точно в тях са новините, другите са просто като ехо на корейците. Това което описах е на телефона, на компа на Хрома бутон за превод липсва тотално за всякакви езици, на Опера корейските коментари ми ги превежда на английски, там превод на български никога не съм имала.

Уин може да нямат кръвна възръзка, но какво означава това, че в едно семейство в което се отглеждат 2-3 деца и им се втълпява че са братя и сестри могат да прекрачат червената линия ли? Според мен трябва да им е ясно на мозъчно-клетъно ниво какви са, щом бяха расли така 15г. Майки нямаха, но имаха двама бащи и на закуска и на вечеря се хранеха заедно, спяха в един дом, бащата на девойката ги наричаше синове и не ги делеше от собкствената си щерка. Засега виждам само себична родителка, още нищо страшно не е направила, все пак не се осакати доброволно и синът и за да има филм се наложи да се грижи за нея. Виждаме и че е станал ортопед, или поне специализира това, вероятно подтикнат от травмите на майка си и "брат" си дето предвид чувствата му към сестричката, не се знае колко му е брат другото дете с което порасна. Девойката се стовари отгоре му и айде обект на трепетите му, при това до онзи момент сам я  възприемаше като сестра и подобен извратен обрат не ми е нормален😳Мисля че съм гледала и по гадни майки.Тя доколкото виждам е същата и към дъщеря си - остра и егоистична, реагираща на останалите само според  собствените си нужди. Но това по никакъв начин не ми дава яснота какви и бяха зоровете да прибере порасналото синче при себе си преди да загине съпругът и.

А, аз докато напиша, Марги отговорила, но няма да се трия.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 12:31 от Беллора

# 54
  • Русе
Белл, нямам намерение да споря с теб, но "Съседския" не беше ли подобен? Кой кого хранеше? Кой къде расна?
Как ги чувстваха и приемаха родителите? Пак не бяха осъзнати чувствата и им трябваше време...
Намирам го като клише в сериалите вече.

# 55
Може би не е точно клише, а отражение на тамошната действителност. Децата са длъжни да се грижат за родителите си, като задължаването май е доста преекспонирано. От Пепеляшка се очакваше да плати присаждането на коса на баща си, който, по мое мнение, си беше един обикновен търтей.

Белл, според клипчето ти Сокчо с Еклипс ще участват в шоуто по връчването на наградите МАМА 2024. Обаче аз не съм впечатлена от цветните им костюми, защото за мен са просто копие на цветно-пастелната концепция на BTS.

# 56
  • Варненска клюкарка
Проф аз и някакви други 4ма видях с еднакви ризи в различни цветове, синьо, розово, жълто и зелено, позагледах се, защото много ми хареса песента им, та може да е мода сред айдълите. А и това е за рекламния постер, на сцената едва ли ще са облечени по същия начин. Миналата година Сокчо се е развял на МАМА с Ив Сен Лоран, като преди това е снимл фотосесия за марката
https://www.youtube.com/shorts/S8KAwVI75iw

Ако следва логикат че  сега представлява Прада и вероятно на такова голямо събитие ще  е с нещо на марката индивидуално и забелязващо се. поне неговия вид със сигурност няма да е като на постера, то вече е видяно и предстои нещо ново.

Уин на мен Съседския не ми хареса по други причини, но там на главните не им говореха че са брат и сестра и поне в началото майката на главната получаваше пари за да се грижи за съседа. В тинейджърските си години не живееха в един дом нито деляха семейните пари нито самите те се представяха пред хората като брат и сестра.

Най близкото за което се сещам не е корейско, щом си гледала турски сериали сигурно се сещаш какво беше Забранения плод. Втората главна никога не беше възприемала ГГ като братовчед, никога не беше го наричала батко, обратното, цял живот беше мечтала за него и беше го ревнувала от приятелките му. Чичото не беше истински чичо а беше взел сирачето, отгледа го без да го лишава от нищо, но имаше ясна граница че всичко ще остане за децата му. т.е. сирачето не беше баш като син. щеше да получи пост в компанията, но не и паче от баницата. От другата страна момчето благодарно че са го отгледали в семейството а не са го пратили в сиропиталище или при прислугата, възприемаше двете деца на чичо си като свои брат и сестра, прие да се ожени за девойката, само защото нямаше друг избор, но беше потресен, направо му се преобръщаше душата като се сетеше какво трябва да направи, защото сам беше решил че тя е негова сестричка и не искаше да мисли за нея по друг начин. Беше го срам да я гледа в очите и дори се закле пред себе си, че това ще е единствения път когато ще я нарани, изпитваше вина че я лъже.  Но ситуацията за нея беше различна- тя никога не беше гледала на него като на брат казваше че е влюбена в него от 7 годишна.. . И двамата бяха прави, тя възприемайки го като обект на чувствата си, намираше за естествено продължение на живота си да се омъжи за него, той беше прав да не я иска като жена, защото цял живот му е била сестра. После както знаем всичко хвръкна във въздуха и до брак не се стигна, дори сценаристите не посмяха да бръктнат толкова дълбоко, но до ден днешен някои не могат да простят на актрисата как може да мисли такива неща на почти брат си. А в Семейството  и най вече децата на всяка крачка обясняваха че са братя и сестра, до степен че възникваха спорове за фамилните им имена. Просто ми остави неприятен вкус в устата. Остава сега да се хванат с другия брат за гушите щото и той може да се окаже влюбен.

# 57
Понеже Уин го спомена, да сложа линка към преведените серии на Бирен романс (Пивоварите) в плейтюб -
https://playtube.tv/search?keyword=%D0%91%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%B … D0%B0%D0%BD%D1%81

След гифчетата на Марги ми се догледа Пакито. И без това съм назад с материала от първа страница, ще почна Костюмари.

# 58
Фукуока е град в Япония. Една от най-близките точки между Япония и континентална Азия. От Пусан до там е по-малко от час със самолет. А Сокчо вероятно е бил с личния си мениджър.

За Семейството съм на мнението на Уин. Не виждам проблем, че ще се влюбят. Нямат кръвна връзка, просто са отраснали заедно. Хайде, с Хе Джун живееха в един дом, но Сан Ха живееше с баща си в съседен апартамент.

# 59
Профче, само да вметна, че Пакито много ми хареса и във Висше общество. Е, ядосвах се на героя му, защото беше мамино синче и без одобрението ѝ нищо не предприемаше, но пък е страшно въздействащ Такъв влюбен поглед вади, че често се сещах за думите в едно предаване по негов адрес "Той винаги гледа влюбено. Даже и рамьона" 😂

Следя с интерес какво споделяте за Семейство по избор. Бел, мисля, че и на мен ще ми е трудно да възприема любовна история в която замесените са отраснали като брат и сестра.
Забраненият плод е един от любимите ми турски сериали, но и там изпитах подобно чувство при първото гледане. Питах се как е възможно малката глезла да е толкова наивна и да бърка привързаността с любов или защото е свикнала да получава всичко, което пожелае...
На втори прочит обаче започнах да ѝ съчувствам. В крайна сметка любовта не се подчинява на правила - влюбила се е, пазила е любовта си в тайна години наред от всички, но това не е нещо, което да се скрие и постепенно около (и заради) него започна да се променя. Но докато тя летеше в облаците от щастие мислейки, че чувствата им са взаимни, той продължаваше да я вижда като по-малка сестра. А за да прикрие грешките си допусна още една спрямо нея, като сам повярва, че ще му помогне да се пречисти... и ѝ причини още по-голямо страдание. С трагичен, но логичен финал е ЗП. Там нямаше как просто да си простят и да заживеят щастливо...

Общи условия

Активация на акаунт