АС и други романтични К-драми - тема 12

• 19 398
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Марги, по-нататък сигурно и Висшето общество ще погледна.
Сега оставям линк към Костюмари и в Однокласники - https://ok.ru/video/c10320861 да го добавиш в първия пост за следващата тема.
Изгледах първи епизод и ми задържа вниманието. То как да не ми го задържи, като Пакито е там. Crazy Joy
Линк връзката на екрана в края на епизода обаче води към рекламните сайтове, не към мястото на видеото.

# 61
Костюмари е сполучлив римейк. На мен ми хареса.

А, във Висше общество, Пакито беше мамино синче, но в същото време винаги успяваше да постигне своето. Много хитро манипулираше майка си като използваше факта, че той беше любимият ѝ син.

# 62
Като гледам поздравителните картички в Туитър, Пакито днес май е рожденик 😘🎉

# 63
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Пускам ви една много хубава песен от излезлия днес албум на Джин (BTS).

И още една Heart Eyes

И изчезвам, че Пакито Heart Eyes ме чака. Wink

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 19:41 от profi_1

# 64
  • Варненска клюкарка
2в1 технически момчето си има дом, но бащата помня като благодареше на съседа от долния етаж че благодарение на него синът му е имал семейство, не се е тревожил дори когато е бил на нощно дежурство, той съседа е бил повече баща за него и децата негови брат и сестра  и т.н.в този смисъл.  Но хайде да речем пиянските му благодарности една вечер докато си наливаха соджу, но исля че беше в 8ма серия когато момчето  се опитваше да изгони сестричката от стаята за да се преоблече, успя да я изтика от стаята а някъде отвън тя попадна на баща си, та не ми беше много ясно кой къде живее. Със сигурност във въпросната сцена бяха в жилището на момичето. Както и да е, май ще си мина на розАвките, повече ги харесвам.

Марги, къде го гледа Висшето общество, в Телеграм ли беше?
Забравих да те питам след като и на теб се е случвало после появили ти се бутона за превод от корейскив Шортс? Тези дни излизат интересни неща, пък аз съм У мъглата...

За Пакито по-скоро поздравленията започват от предните дни.  Напред от нас са с 7-8 часа така че там вече е 16.11.

За ЗП
Скрит текст:
на мен ми беше мъчно и за двете момичета, едната отказваше да види реалността, другата пък я виждаше прекалено добре, но бяха залепнали за ГГ. За малката, тя освен че никога в съзнанието си не прие че той и е братовчед нито пък някой се напъваше особено да и го натяква, но и той имаше период в който не беше живял в дома им- казармата и после първите години в университета беше пожелал да живее на общежитие, та съвсем беше го идеализирала във влюбения си мозък. Както и да е, един от любимите ми сериали е.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 20:11 от Беллора

# 65
Бел, случвало се е неведнъж - автоматичния превод от корейски ми изчезва, а от други езици не. Онзи ден като описа проблема веднага проверих и положението беше същото и при мен. Тази вечер пак е така.
Със сигурност има интересни неща, ама напоследък не ми достига енергия за всичко и поглеждам само оттук-оттам...

Висше общество в Телеграм го гледах, но точно на теб не ти го препоръчвам. Падаш си по динамични истории...

И пак малко встрани от темата...
ЗП е класика в жанра Heart Бях любопитна в какъв филм се събраха главните 12 години след края му, но останах разочарована...

Рори, доколкото си спомням гледаше и повторенията на т-сериала, който ни събра - от 20.11. всяка сутрин от 7:00ч. по БТВ Стори.

# 66
В 7 сутринта единствено излъчване ли е?
Вярно е, че гледам и повторенията когато имам възможност, но този час е направо невъзможен. Поне за мен...
Младежът смята че нещо ми е сбъркано задето обичам да знам какво става дори и на филм/сериал, който не съм гледала и обичам да гледам по много пъти това, което ми е харесало.
Ми сбъркана съм явно. Ето сега при второто гледане Хрониките ми харесаха още повече в сравнение с първата ми среща със сериала.

# 67
Крис мерси, но  Минчо ще го пропусна.
 Seриалът не е с МинХо, един от многото главни е. Историята си заслужава. Разбрах го като да ти се гледа нещо сериозно.  Идея с Джи
иф you wish upon me https://youtu.be/yesM8OouKnE?si=Xc_0L4p920P5ZBnQ
 и без Джи
move to heaven https://youtu.be/A-er_AJioOA?si=_RPzvcmSFwBaCWBZ
Joy първият ми зарязан сериал поради невъзможността  да оценя актьорската "дарба" на главната , въпреки че ГГой ми е безкрайно симпатичен, и вторият ГГ и целият пълнеж Joy
introverted boss    https://youtu.be/uMsfSWPGF58?si=YjPt4aeuazYk8nPY

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 13:49 от Krissttinna

# 68
  • Варненска клюкарка
Проф, първата песен много ми хареса.

Крис, да, това имах предвид, нещо да ме поразтърси че съм се поОспала с последните сериали, нещо не успяха да ми харесат, или не ми бяха точно главните, или историяата не беше от тези които ми допадат, или и двете.... Ще имам предвид заглавията. Марги ме предупреждава за Висше общество, но май първо него искам да погледна, още миналата година бях разглеждала кадри.

И аз гледам повторно че и потретвам сериали, не баш от-до, най често с акцент на главните, но с Бегача бях на не знам коя обиколка и то от-до и така ми хареса повече, защото историята ми беше доста объркана в първите 4 серии, бях си го изкарала на актрисата, а всъщност това скачане в минало и настояще и многото герои беше което ме объркваше. Гледах всичко и така видях и броманса. И Любими книги съм чела по няколко пъти, срам ме е да кажа за Отнесени от вихъра и Вечната Амбър като съм ги хванала за пръв път на 16 г.  нататък още колко пъти се връщах, но отворените им финали не ми даваха мира Joy А любими песни и сега въртя нон стоп, свършва и пускам отначало пак и пак и така отива към месец, добре че не се изтриват:joy: Но като цяло рядко нещо ми влиза в категория любими и в този смисъл не повтарям често.

Не разбрах какво ще повтарят в 7 сутринта АФК или корейски сериал? Не че мога да гледам и аз, към 8 без нещо излизам от нас, но ако е К- сериал мога да погледна и ако ме "хване" да го потърся.

Марги, ясно, имах нужда и друг да каже как е при него че в опит да рачистя бутоните от екрана в Шортс си помислих да не съм омазала друго. При мен на всички места е различно- на сегашния ми телефон нямам бутон за превод на български под корейските коментари. Първия ден липсваше и под английските. После от английски се завърна, но в момента отново  го е хванала  липсата😳 На стария ми телефон в момента има бутон за превод под корейските, но превежда на английски, на компа на Хром изобщо никакъв превод в Шортс, на Опера има под всички останали езици, само от корейски няма.... На телефона на сина ми под корейските преводът е само на английски, а е купуван тази година та на електрониката която проверих все различни неща ми даваше...
Доскоро имах прблем с ИГ но разбрах че не е бил само при мен,  после от самосебе си се оправи и мога да търся през Гугъл, да влизам, и разглждам, но все така не приема регистрацията ми на компютъра с която съм в  телефона. Логика умри, странно е дори като го обяснявам.

Една тортичка. Не разбрах в началото 3те Милки пържиха ли ги?
https://www.youtube.com/shorts/x6dVXMXvZjA

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 13:52 от Беллора

# 69
  • пустинен пъпеш
за Отнесени от вихъра и Вечната Амбър като съм ги хванала за пръв път на 16 г.  нататък още колко пъти се връщах, но отворените им финали не ми даваха мира
За отворения финал на ,,Отнесени от вихъра"  има  написано продължение ,, Скарлет"в 2 части,но не от Маргарет Мичъл,а от Александра Рипли с доста нови герои,по-голяма част от действието е в Англия и Ирландия,лично за мен доста посредствено спрямо оригинала.А с образа на Рет Бътлър четох,че авторката Мичъл описва свой бивш възлюбен,който срещайки я след публикуването на книгата й казва,че тя още не го е забравила.

Поотклоних се,някой да не реши,че е объркал темата.Blush

# 70
Бел, при мен днес превода от корейски се е появил.
Сериалът, за който пишем с Рори е АФК (Рори,  потърсих в програмата, но не видях да се излъчва и по друго време освен сутринта).

Бел, за Висшето общество забравих да кажа, че го има в Телеграм - групата е Любими азиатски филми и сериали.
Нещо не ме хващат и мен последните сериали, които гледах - три последователни, в които се говори за фиктивен брак... Последния е с Агънцето, започнах го с голямо желание, но май не уцелих момента...

Скрит текст:
за Отнесени от вихъра и Вечната Амбър като съм ги хванала за пръв път на 16 г.  нататък още колко пъти се връщах, но отворените им финали не ми даваха мира
За отворения финал на ,,Отнесени от вихъра"  има  написано продължение ,, Скарлет"в 2 части,но не от Маргарет Мичъл,а от Александра Рипли с доста нови герои,по-голяма част от действието е в Англия и Ирландия,лично за мен доста посредствено спрямо оригинала.А с образа на Рет Бътлър четох,че авторката Мичъл описва свой бивш възлюбен,който срещайки я след публикуването на книгата й казва,че тя още не го е забравила.

Поотклоних се,някой да не реши,че е объркал темата.Blush
Няма такава опасност, дори когато си говорим за различни неща пак се разбираме.🙃

# 71
  • Варненска клюкарка
Рудуду няма проблем, понякога споделяме и странични неща. Чела съм Скарлет- по времето когато хванах за пръв път оригинала, в САЩ течеше конкурс за избиране на автор на продължението. Дори на онази ми възраст ми беше малко откачено като четях за очакванията от нея, но все пак си купих двата тома. За мен беше нова история с тук-там някое познато име - не ми хареса, особено частта с живота на главната героиня в Ирландя. Имам чувството че ако сега дадат същата задача на изкуствения интелект произведението му  стилово би имало много повече общо с оригинала. Другите 2 книги на Александра Рипли по същата тема, които е писала както самата тя казва като репетиция "Чарлстън" и " Савана" ми бяха много по-интересни. Гледала съм и сериала по "Скарлет" - главните бяха добри атьори, Тимъти Далтън и не се сещам името на първата жена на Вал Килмър, но абсолютно неподходящи като визия и игра за изобразяване на онези образи...

Марги, при мен не само липсва превод, ами днес отново изчезна и този който се беше завърнал под изказванията на английски.
Благодаря, спестяваш ми търсенето в каналите на преводачките. И аз така много еднотипни истории видях напоследък, някак  действието ми е равно, гланите не ми въздействат. С Агънцето повече ми хареса Пепеляшка, защото в Сватбата не почувствах нищо от чувствата които би трябвало да тресат ГГ. В Сватбата освен че грам трепет не усетих от него, от нейна страна още по-зле, отделно че и втората им целувка яко се размина, не знам кой от двамата главни имаше проблем с това. Далеч съм от мисълта за някоя тежка химия, то за това рецепта няма, понякога се случва, по-често не, но определено още му е рано за такива сюжети. Другите пък които гледах преди него още по-малко ми харесаха, затова търся нещо което да ми поизбие апатията.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 18:59 от Беллора

# 72
  • Русе
Никой ли не гледа "Съдия от Ада"? На 5 епизод съм от 14 възможни. Сериалът е завършен и преведен до края. Пак Шин-Хе ми харесва повече тук, отколкото в "Лекари в криза", а  Ким Дже Йон все още го гледам под лупа. Тя, Юстиция- демон, а той, детектив от Полицията. Тя - трябва да прати в Ада 20 убийци на всяка цена, той - иска това да става по законен начин. Кой как и доколко ще се променя, предстои да видя. Филмът ми е интересен!

# 73
Никой ли не гледа "Съдия от Ада"? Филмът ми е интересен!
Smile Аз отдавна го изгледах. Наистина е интересен.

# 74
Бел, между Пепеляшката и Сватбата невъзможна без много да го мисля предпочетох втория понеже там главната ми изглежда по-симпатична. Пък и заради постепенно зараждащата се любов реших да му дам шанс. Такава не усетих обаче, нещо не ми достига. Агънцето тръгна с нагласата да я съблазнява и зарязва само за да не се омъжи за брат му. Думите естествено не съответстват на действията му и я опознава докато се опитва да я разкара, обиква я такава каквато е... Но аз така и не мога да се потопя изцяло във филма.

Общи условия

Активация на акаунт