АС и други романтични К-драми - тема 12

• 19 419
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
Марги, теб по-те бива с търсенето, малко помощ? Не ми е спешно, че сега нямам време да седна и да гледам, но опитах, а не успях да намеря втори сезон на Полунощ в Пера Палас. Не помня точно, но първи сезон май с бг превод беше във Вбокса, но в Плейтубето го няма нито 1, нито 2 сезон. Но аз и с руски превод не знам къде да го търся. К-сериали и филми мога да намеря в руски сайтове, а този не знам къде да го търся.

# 76
Рори, я виж тук - на руски е. Има го и с дублаж, и със субтитри.
https://rezka.ag/series/drama/47225-polnoch-v-otele-pera-palas-2 … tml#t:238-s:2-e:1
Аз даже не знаех, че има и втори сезон.

Споменаваме Пакито тези дни и ме заляха шортчета с него 😍
Силната ДБС
https://youtu.be/pDF0s-Optg0?si=xXM9z35iGLKRElsV

Песента от Хуаранг
https://youtu.be/V-oSF4Qlj7M?si=Ga7jZs7NUcJY_N_B

Паковци
https://youtube.com/shorts/EDF3X4GUH-M?si=JQIKhIRwPZGDlXW1

# 77
  • пустинен пъпеш
За Пакито при рускините бях чела,че актрисата,партнирала му в Силната ДБС,казвала,че по време на снимачния период се страхувала от интензивността в погледа му( за какви емоции е имала предвид ,остава неуточнено).

# 78
  • Русе
За Пакито при рускините бях чела,че актрисата,партнирала му в Силната ДБС,казвала,че по време на снимачния период се страхувала от интензивността( за какви емоции е имала предвид ,остава неуточнено) в погледа му.
Joy Joy Joy Най-вероятно се страхува от замайване на главата и подгъване на коленете.

# 79
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Гледаме се два дни с внука, щерката и зетя, и ще гледам Пакито чак довечера.
Оказа се, че им е по-евтино да дойдат на гости при нас и тук да идат на кино, вместо за двойно повече пари да гледат същото нещо в Пловдив. Да ви светна, в мола детски билети като за 5-годишно няма, дори за детските филмчета. За да се нарадва малкият с "Миньоните 2" за него и баща му двата билета (на цена за възрастни) + два пакета малки пуканки са стрували 44 лв. (колкото излиза дневната минимална работна заплата за страната)!
Бонус у нас им дойдоха и сутрешните палачинки на баба :bowuuu:. Е, нямаше начин да не се повъртя около Света Печка. Joy Ама довечера ще си наваксам с костюмарите, освен ако не ми се прииска да го разредя с нещо розово-бозаво. Все ще си намеря кое да е. Laughing
 Hug

Ами още в Хуаранг, когато за първи път се "срещнах" с Пакито, писах че очите му са с необичайно дълги за мъж мигли и това прави погледът му такъв, че наистина да ти се подгънат коленцата. Crazy Напълно вярвам на колежката му.

# 80
  • пак на Рив Гош
Като сте казали Пакито, амиииии... това ми излезе вчера в Инстаграм - Пак Хьон Шик (Пакито) за разпределението на ролите в "семейството" на Wooga Squad: https://www.instagram.com/reel/DBOYe1lvNPd/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
Накратко:
- Пак Со Джун (Пако) е "бащината фигура"
- Пийкбой е големият брат
- Че У Шик е средният пакостлив и обичащ да се забавлява брат
- Ви е най-малкият и незрял брат
- Пак Хьон Шик е "майката", понеже се грижи за другите и често им помага
Но независимо от това, всичките са един до друг и се подкрепят взаимно.

# 81
  • Варненска клюкарка
Роце посмяхсе за бащината и майчина фигури Joy Много готино приятелство.

За нещата по-горе- Пакито сам е казвал че е влюбен в нея, при това не общи приказки, че да става забавно по шоутата, бил е сериозен, допълнил е че харесва нежни и дребни момичета, обичал да се чувства като закрилник, но е бил и много млад, по близо до канадското си юнушество. Повече за никоя дама не е говорил такива неща, той е химичен, но със заспалата от Хуаранг видимо в общите им сцени, грам пламъче не се усещаше... Мъжете като не харесват някоя им личи и като харесват някоя жена още повече им личи Joy
Наскоро като ги снимаха с Бойка да му почиства нещо по лицето ли, по дългите мигли ли и като ги приближи камерата, изглеждаха като хванати на местопрестъплението Joy Не знам защо беше тази реакция. Не съм фенка на общия им сериал, но на двойката да.

Това-онова от новините...

АйЮ е споделила наскоро защо вече не общува с феновете си в мрежата, оказва се че все повече хора и искат пари представят се с лъжлива самоличност, наскоро е хванала някого на когото е помогнала преди, за пореден път с нова самоличност и отново с молба за пари...

Последният филм на Сонг Дже Рим "The Fall" ще излезе през януари, т.е. покойният не е страдал от липса на работа. Фенове наскоро са забелязали в интервю докато е снимал "Hello"  въпроси за смъртта тъй като във филма имало безнадеждно болен герой. Не разбрах всичко от отговора, защото се използваха корейски идиоми, нещо наречено пълни кофи, та казва че неговите още не са се напълнили т.е. тълкувам го че има още да трупа докато дойде време за умиране и въпросите за смърт са далеч от него, казал е че не можел да си тръгне преди родителите си. Явно обаче нещо го е подтикнало да напише прощалното писмо и да си посегне преждевременно.

Агенцията на Сокчо е обявила на 15.11 че предприема правни действия за защита на актьора от злонамерени  съобщения, клевети, обидни действия  в т.ч и сексуален тормоз към него, споразумения не се предвиждат, ще се търсят наказания.. Другото свързано с него е че ще бъде хардлайнер с ексклузивно изпълнение на наградите МАМА 2024 В Kyocera Dome в Осака-Япония. Ще изпълни песента Sudden Shower. Участието му ще е на третия ден, ще се появи за да връчи награда, също и като специален изпълнител. Песента е оглавила главната корейска класация Melon (копирам ама защо ми звучи като пъпеш) и е пробила в Billboard.
Melon Music Awards също обявиха тазгодишните номинации (по нашата част са тези в раздел Саундтрак)
1.10СМ Пролетен сняг (Grab Sung Jae  and Run)
2.Cruch- Love You With All My Heart (Queen of Tears)
3. Eсlipse -Sudden Shower (Grab  Sung Jae  and Run)
3 Рой Ким - Whenever, Wherever (My Demon)

Наградите МАМА ще стартира следващата седмица от САШ на 21 11 Лос Анжелис Dolby Theater (домът на Оскарите) а на 22 и 23 ще се преместят в Kyocera Dome в Осака-Японияс водещ Пак Бо Гъм. Събитието ще бъде излъчено на живо по целия свят в Mnet, Mnet- K-Pop,  You Tube канал и Mnet Plus. Беше обявен впечатляващ списък от звезди, които ще поднесат награди (видях Паковците, Джуно, Агънцето  Ма Донг Сок, Со Ин Гук  Сокчо, другите ги забравих)

Сузи е новият глобален посланик на Celine. На 15.11.компанията го е обявил в официалните си социални мрежи,  същия ден са пуснати и първите снимки с нея.
 Ким Су Хьон (Звездолин) е новия посланик на марката Jo Malone London Азия. Съобщението е направено от генералния директор на марката в официалните им канали, кампаниите ще бъдат съобщени по-късно.

Това не мога да го пропусна
Ерик от The Boyz по погрешка публикувал снимка на пакет презервативи на деня на  Pepero. Написал че може да купи 4,03 млн стикчета за фандома си и сложил снимката на презервативите. Оказало се че двете опаковки много си приличат. С това се и оправдал. Купил си тази лимитирана серия носеща името "Love Day11.11" която се продавала до въпросната дата, празника сповменат по-горе. След това е последвало извинение с думите че толкова го е срам че му идва да се скрие поне за седмица Joy

Не знам защо това го пускат на час по лъжичка но ето още малко от онези 200 експерти които дават мнение за тазгодишните сериали, този път в категорията за двойки. Без изненади на първото място са Бьон У Сок и Ким Хе Юн с 94 гласа, следват коментарите за химията на двойката и запазване на привлекателността на драмата, дори 6 месеца след излъчването и. На второто са Ким Су Хьон и Ким Джи Уон със 76 гласа,  въпреки смесените отзиви за мелодраматичните елементи на сериала които са много повече от обичайното, както и на драматични клишета като нелечима болест и амнезия, коментират незабравимата романтика и емоционални сцени на двойката, които правят сериала  все така любим на зрителите от цял свят. Третото място е за Джунг Хе Ин и Чон Со Мин които получават 13 гласа за създадената очарователна история отекнала в душите назрителите.
целия списък
1.Byun Woo seok/ Kim Hye Yoon - "Grab  Sung Jae  and Run" (94)
2= Kim  Soo Hyun/ Kim Ji Won - "Queen of Tears" (76)
3. Jung Hae In/Jeon So Min- "Moms Friends Son" (13)
4. Shin Min A/Kim Young Dae - "I Dont Want to Lose Anything" (7)
5. Park Seo Joon/ Han So Hee  "Gyeongsungs Creature" (4)
6. Uhm Tae Goo/ Han  Song Hwa - "The Girl Who Loves to Play" (4)
7.  Jang Na Ra/Nam Ji  Hyun "Good Partner" (2)
8. Son Hyun Joo/ Kim Myung Min (2)

Чудя се защо никъде не отбелязват "Моя Демон", той мина с високи резултати, все още ми минават видеа с него, чак се изненадах че в номинациите за музика влиза песен от него. Или това че е приключил в края на януари и главния е в казармата автоматично прави експертите късопаметни ли? Жалко ако е така, резултатите му са по добри от поне от половината изброени по-горе....

Друго
Международното летище Инчеон е преразгледало намерението си  за създаване на оделен вход за знаменитости след критиките за прекомерни и неоправдани привилегии към определени категории хора. Засега специалната процедура за влизане и излизане на VIP лица, която е трябвало да стартира от 28.10 се отлага за неопределено време, докато се проучва опитът на чуждестранни летища и се събират мнения на посетители. Тъй като летището е обект с национално значение, парламентът също ще трябва да гласува промените.
Решението е взето първоначално след скандала с охраната на УСок. След спешно обсъждане са изпратени  уведомления до много агенции и са установени двупосочни съгласия от летищната управа и ВИП-овете  да ползват новия вход, но тъй като на някои е отказано и там се е получило ново напрежение... Засега нещата остават постарому.

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 10:50 от Беллора

# 82
Приключих с A Virtuous Business. Нищо специално, но става за разтоварка, ако имате време за губене.

Бел, Пакито никога не е живял в Канада. Може би се бъркаш с някой друг.

# 83
  • Русе
Добро утро на всички!
Някой знае ли дали някъде има бг- превод на две класики  "Лунна светлина" и "Луната прегръща слънцето"? Много ми се искаше един бърз преговор, но в каталозите на 3-те преводачи ги няма.
Марги, на стр.1 има линк на "Лунна светлина", чието съдържание е променено.

# 84
Под лунна светлина кой точно сериал имаш предвид. Аз наричам така и сериала на КимЮ и Бо, но той има по-различни заглавия като превод и може да не си уцелила заглавието му с което е качен. Спомням си, че когато го гледахме с тийна имаше момент в който нещо връщахме за да го видим отново, но не съм сигурна в плейтубето ли го пускаше или връщаше часове на онлайн ТВ. Потърси го през страницата му в сайта на спирита. Там има сложени връзки към превод на БГ и на други места освен плейубето. Друг е въпроса, че мойто у-во влиза само в плейтубето и само там мога да гледам нещо на БГ, ако го има качено. Слънце и луна и аз го бях търсила в плейтубето неуспешно, но допускам че отново има несъответствие между заглавието с което е качен и заглавието с което го търся.

# 85
  • Русе
Рори, прегледах каталозите снимка по снимка. Дори да са били с други заглавия поне снимката щеше да помогне. Гледала съм ги във Вбокса, но не са пренесени преводите. Е, за мен са класика, но за някои може да не са...та затова са на изчакване.

# 86
?Уин, това ли имаш предвид  за лунна светлина https://mydramalist.com/16973-love-in-the-moonlight
не помня ползваше ли телеграм, и двата ги има там.

# 87
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Редактирах.
--------------------------------------------------
Сериалът с Бо и КимЮ нашите преводачи го водят озаглавен и Moonlight Drawn by Clouds (Лунна светлина нарисувана от облаци). Факт е, че всичките му линкове с бг преводи са счупени. С Телеграма съм на ВИЕ, та там не знам как е.
Ако някъде в нета има сериите без субтитри и може да се изтеглят, то тук - https://stupiddreambg.com/archives/1410 ги има само самите суб на бг (от бутона downloadsubs). После остава на компа да си ги пусне човек с какъвто има плейър.
Нямам достъп до плейтюб от работата, ама би трябвало да се търси при мечтателите.

---------------------------------------------------
Уин, другият сериал е със заглавие ЛУНАТА, ОБГРЪЩАЩА СЛЪНЦЕТО (The Moon embracing the Sun) или (Moon that Embraces the Sun). Преводът също е на мечтателите. Ето тук - https://stupiddreambg.com/archives/1736 могат да се свалят субтитрите на бг.
Довечера ще потърся дали ще се намерят качени някъде за гледане онлайн на нашенски.

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 14:45 от profi_1

# 88
  • Русе
Да, това са имената на двата сериала. Крис, Профи, благодаря! Flowers Hibiscus
Нямам Телеграм, нещо упорито не ме приемаше и накрая се отказах. Сега ми остава по-"забавната " работа - да се уча да тегля и слагам субтитри. Simple Smile
Снощи изгледах 1 еп. на "Marry you" и ми се струва , че ще бъде голям майтап. Някой започна ли го?

# 89
...
Марги, на стр.1 има линк на "Лунна светлина", чието съдържание е променено.
Уин, наистина е променено 🤔 Иначе по-рано там си бяха епизодите на Лунна светлина с бг дублаж. Впоследствие ги затриха, но като няма как да се замести линка с друг си остана същия...

Погледнах в Телеграм - The Moon embracing the Sun и Moonlight Drawn by Clouds ги има качени в канала "Любими азиатски филми и сериали".

Общи условия

Активация на акаунт