АС и други романтични К-драми - тема 12

• 19 466
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
За любители на К-попа, ако някой го интересува.

# 91
Тези хлапета ги харесвам, но ще ги изчакам да дойдат в Пловдив.
JoyJoyJoy
звяр да видиш https://youtube.com/shorts/1jopOxhQuyk?si=yq7cg3Z0RjdgLzcC

# 92
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
И на мен там ще са ми най-удобни. Joy

Вчера не успях да ви метна една любопитна история от корейската матура в четвъртъка миналата седмица. Ето я сега.
83-годишна корейка стана най-възрастната студентка, участвала в „Suneung“
Южна Корея наскоро приключи своя годишен тест за студентски способности (CSAT) или Sunenung. Около половин милион абитуриенти и абсолвенти се явиха на теста, за да си осигурят място в мечтаните колежи. Сред тях една изпитвана влезе в новините благодарение на невероятната си постоянство. На 83 години Лим Те Су беше най-възрастният участник в теста тази година. Сутринта на 14 ноември, четвъртък, тя се яви на приемния си тест в гимназията за момичета на университета Хонгик в квартал Мапо в Сеул.

Лим, която е ученичка в женското средно и средно училище Ilsung, влезе на мястото за изпита, докато беше аплодирана от съучениците си. Според съобщения в местните медии тя е мечтала да стане учителка като млада. Но преди 70 години, когато баща й се разболява, трябва да се откаже от образованието си.
След това Лим се жени и ражда четири деца. Тя не само отглежда четиримата, но и прекарва по-късните си години, помагайки в отглеждането на тримата си внуци. След много години, когато най-накрая намира време за себе си, Лим се връща на училище.

"Отгледах всичките си деца и ги изпратих в колеж, така че сега трябва да уча и се забавлявам много, докато вземам Suneung. Наистина ми харесва да уча от всички аспекти. Въпреки че е късно, това е невероятно приятно и пълноценно."  — Лим Те Су
След като завърши гимназия, Лим има планове да учи бизнес в областта на грижите за възрастни хора в колежа.
Историята на Lim Tae Soo докосна сърцата на нетизените по целия свят, които сега я подкрепят, за да изпълни всичките си мечти.

Баба`с пауър! Hands Muscle Joy
Признавам си, че и сега трудно помня някои неща. Не мога да си представя да хукна да уча на над 80-годишна възраст. Свалям ѝ шапка за хъса и за способността да го реализира.

# 93
  • Варненска клюкарка
tiptoe

Профче мерси за статията! Нищо не помня напоследък, лошото че взех и да забравям неща които съм учила, явно началната форма на дъртоза си казва думата.
Що се отнася до матурите, онзи ден ми попадна статия за К-поп изпълнителите които миналата седмица са ходили на изпита Гугъл го нарече Изпит за академична правоспособност. Пишеше набор 96, мислех че тази година е ред на набор 95.

7 актьори в роля на ЛГБТ персонажи
https://www.youtube.com/shorts/oVy47pn68VU

Хе Юн в поредната реклама на LG
https://www.youtube.com/shorts/3T-EbSMANlY

От Планктона. В сериалите с каква лекота ги разнасят тези девойки сякаш са перца, но зад кадър си личи усилието
https://www.youtube.com/shorts/SomT9DZeasI
https://www.youtube.com/shorts/yUz5uD1dYN4

# 94
  • пак на Рив Гош
Белл, пълното име на теста е College Scholastic Ability Test (CSAT) (изпит за академична способност за университет), та Гугъл не е далеч от истината. Seunung му  е по-народното име.
В другата тема бях пуснала линк към едно видео, където имаше някои въпроси от тазгодишния им тест по анаглийски и по математика. С английския се справих, ама на математиката видях задачите и вдигнах бялото знаме Joy

Тези дни ми попадна с интервю на актьорите от "Планктона" и двамата казаха, че сцената в оризовото поле (второто клипче, което ти пусна) е била една от най-трудните им за заснемане, заради тинята и мокрите дрехи.

# 95
Видях клипчето с въпросите от теста. С английския нямах никакъв проблем, обаче математиката я гледах, както гледам китайските йероглифи Joy. Тотално съм забравила всички тези сложни изчисления. Може да звучи несериозно, но никога не са ми трябвали, че да се налага да ги помня.

Нищо не съм гледала, че имахме повечко работа и вечер не оставаше време за сериали.

# 96
  • Варненска клюкарка
А, то било оризово поле! Видях свежата зеленина, но не знаех подробности, никога не съм виждала блокове с ориз. Чудех се защо му помагат и го поздравяват, а той бил в тинята. Главния ми се видя симпатичен, може би все пак може да  погледна сериала.
Със сигурност има какво да си спомняат с умиление и да разказват като приключение акьорите един ден, в много сериали докато снимат преживяват такива неща дето ще ни е трудно да си ги представим. Онзи ден докато ровех по новините ми излезе интервю на Сокчо в което разказва как през зимата в реката са снимали лятна сцена. Няколко пъти се наложило да поливат главните с кофи студена вода защото след малко от топлите им тела видимо започвала да се изпарява влагата, подобно на топлия дъх излизащ от устата в студено време, но като процес било много по- интензивно и забележимо от дъха, направо се носели цели вълни от пара, в минусувите температури косите им буквално димели. И така няколко пъти получили по няколко ледени кофи. Нямало какво да се направи, чакали известно време да се затопли, но въпреки че времето омекнало, температурите вечер били все така минусови... В Моят демон с КимЮ толкова много са връщали дублите на една от сцените с тичане, че в крайна сметка актрисата получила дихателна недостатъчност, аритмия и почти загубила съзнание или даже беше загубила. Наложило се да получи медицинска помощ, не уточняваха каква, тя се шегувала със случката, но от екипа доста се стреснали. А в сериала влезли от вече записаните кадри, не са рискували повече здравето и..
Пак да кажа че в тазгодишните класации страно липсва 2 сериала които бяха с доста високи резултати- Омъжи се за съпруга ми и Моят Демон. Минаха ми като резултати в един Шортс, макар че цифрите им не видях заради бутоните в центъра на екрана, но явно и други се питат подобно на мен защо липсват сериали минали на екран през януари-март. А Минка едва я познах. Колкото беше слаба, толкова лицето и беше отекло, видимо си е правила някаква процедура, но не изглеждаше добре. Дано не се окаже в ситуация от зор да запазване на младостта да придобие някакъв нереален вид. От това което видях, лицето и стоеше като маска, неподвижно и отекло. Дано да е било временен ефект. Сещам се за 2 американски актриси които за дълго останаха без роли заради такива неща- Мег Райън и Рене Зелуегър.

Роце, мерси за подробностите името на изпита в Корея звучи много по-логично от нашето, а причитните за явяването са същите - да могат да кандидатстват в университет.

# 97
Ама теста по математика акго гледате на английски е нормално да изглежда супер сложен. Ако го имаше на бг щеше да ми е интересно тийна докъде би ги докарал тези задачи.

# 98
Рори, това е клипа. Някъде около 4-тата минута е математиката.

Новият сериал на Минчо - When the Stars Gossip ще започне на 4 януари. Тук повече инфо и снимки на героите.

Премиерата на драма-римейкът на Miss Granny/Who Is She! ще е на 18 декември. Филмът е забавен, дано и сериалът е такъв макар, че се вижда разлика в историята още в тийзъра. Джин Йонг, който тук е продуцент, във филма беше внукът на О Ду Ри/О Мал Сун.

И още едно превю за "финландците"

Катеричката отново е станал татко, този път на момиченце.

# 99
  • Варненска клюкарка
За корейския изпит по математика не знам,
Скрит текст:
но българската матура по математика много корейци би разплакала - на ниво СМГ е, а в някои години и до степен първа година ТУ.  Нашето образование от няколко години е профилирано и като изключим матурата по БЕЛ и профили като езици, философии и истории,  неща като математиката, физиката и химията са неоправдано трудни на изпита. Химията е на ниво първа-втора година факултет по химия. Езиковите изпити не са сложни, на ниво В2 са, само в Лайстунг паралелките е по-различен изпита, там е до С2.  Помня какво мазало обсъждахме в наборната тема, дори опит за самоубийство на дете с потенциален прием в МУ, а скъсано по химия на ДЗИ....

Каква хубава новина за семейството на Джунг Ки. Още през юни поздравленията за семейството бяха на картички
с розов цвят.

Какви прекрасни гледки видях във финландското видео, направо спират дъх.

А тука част от идилията беше че единият стърчеше до Ча подпрян на една метла и пееше с цяло гърло, но предпочетох да сложа близкия кадър с Ча.

# 100
Редактирах.
------------------------------------------------
Че има ли гледка с Ча, дето да не е красива? Stuck Out Tongue Winking Eye
Особено пък като запретне ръкавки чак до ключиците си. Blush

Останаха ми 6 епизода от Костюмарите. Бавно напредвам, ама тези дни много рано компютърът почваше да ме гледа. Joy

------------------------------------------------
Организирам си тази вечер корейска вечер.
Това в знак на протест, че сте се изпокрили в миша дупка и не пишете. Mr. Green
Взех си от Берьозката ето такъв рамен

и четвърт кило кимчи, ей сега ще си ги организирам в корейско-вечерно меню, и засядам с тях да си гледам Пакито. Дано раменът не е прекалено лют, че да не се наложи да сменя тематиката на вечерта. Joy

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 19:17 от profi_1

# 101
Красиви гледки споделяте! 😍
В последно време освен себе си няма какво друго да донеса понеже нищо не следя... Не мога да се наканя да довърша Сватбата невъзможна, по-скоро се оглеждам вече за нещо различно Embarassed 🤪

По БТВ Стори на мястото на "В търсене на любовта" започва "Паралелни светове".

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 22:33 от Margarita N.

# 102
Тия се утрепаха от повторения. Няма ли най-сетне нещо ново да пуснат! doh
Аз напредвам с Костюмари. Интересен е. Ама току що ги хванах в крачка създателите на драмата. Не ми се беше случвало от времето ни на турските сериали, в които постоянно се натъквахме на такива грешки/недоглеждания. В началото на 14 еп. на Пакито гаджето, в сериала, тича подире му, облечена с бяла пола до около коляното и с ефирна светлосива блуза. В следващите секунди същата сцена, погледната от друг ъгъл, и ... о, небеса! ... мацката е вече с по-къса синя пола и бяла ризка. Joy Да го погледнем от наша гледна точка ... изводът е, че на Пакито му е толкова интензивен погледът, че не само дрехи сваля, ами и преоблича. Wink Joy
П.П. В действителност сцената не е една и съща, т.е. кадрите са неща случили се по различно време в действието на сериала, но е така монтирано, че човек да го разбере чак в самия край на същия епизод.

Ето ОСТ от Пивоварите, до които не знам кога ще стигна. Попадна ми защото песента се изпълнява от група, която харесвам - ТХТ.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 02:24 от profi_1

# 103
  • пак на Рив Гош
Аз пък в момента имам повече сериали, отколкото време за тях Joy. А довечера започва още един, на който ще отделя внимание, с корейската ми любов (When the Phone Rings).

От Инстаграм нося:
- когато У Сок е навсякъде в Корея - https://www.instagram.com/reel/DCXUgb6PvTY/?igsh=N2ZmeDN5YmRjZ2Fw

- Ча и Роуун пеят - https://www.instagram.com/reel/DATAJxUtNsM/?igsh=eXkwcnc3dWN3Zm00

- Пак Со Джун открива ледена пързалка на Шанел в Сеул- https://www.instagram.com/reel/DCfeiFTTeSL/?igsh=dG54dDlzbDdrOTlp

# 104
  • пустинен пъпеш
А аз от известно време само започвам сериали и не ги доизглеждам .Като намеря нещо драматично,проследявам донякъде и към финала забавям темпото,започвам нещо по-оптимистично и весело,но и това бързо ми омръзва.Снощи споменахте Паралелни светове и веднага полюбопитствах,та засега ще го гледам.А последната серия на Планктона (,а харесвам сериала)още ме чака.Вие споменавате какво проследявате, обикновено поглеждам и оставям за после и така си и остават,та в момента отново си търся сериал.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 14:08 от rududu

Общи условия

Активация на акаунт