АС и други романтични К-драми - тема 12

• 20 100
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
  • плевен
Здравейте,получих информация,че актьорът Сонг Дже Рим е намерен мъртъв в дома си.Дали е вярно,напрово настръхнах от новината.

# 31
# 32
  • плевен
Много жалко,още един млад човек си отиде.

# 33
  • Русе
Здравейте,получих информация,че актьорът Сонг Дже Рим е намерен мъртъв в дома си.Дали е вярно,напрово настръхнах от новината.
Гледали сме го! Поне аз - в  "Луната, която прегръща слънцето" и "Кралица Уу".
Пишат ли причината?

# 34
  • плевен
За сега не намирам нищо,може би по късно ще пуснат някаква информация.

# 35
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Засега всичко съобщено май е това - Почина актьорът Сонг Дже-рим.
Според отразяването на OSEN на 12-ти, Song Jae-rim е починал на този ден. Възраст 39.
Погребението на починалия беше организирано в стая 2 на погребалния дом Yeouido St. Mary. Погребението е насрочено за 12 часа на 14 ноември, като мястото на погребението все още не е определено.
Song Jae-rim дебютира през 2009 г. с филма „Актриси“. След това „Moon Embracing the Sun“ на MBC, „Tower of Fantasy“ на tvN, „Two Weeks“ на MBC, „Inspiring Age: The Birth of Fighting God“ на KBS2, „Unkid Women“, „Clean with Passion First!!“ на JTBC , KBS' Той се представи страстно, като се появи в "Handsome Man", филмите "Suspect", "Snobs", "Yacha", "Hello" и "Bait".
По-специално, доскоро тя се срещаше с публиката чрез различни произведения като „Queen Woo“ на TVING, „Peeta is Love“ на JTBC, пиесата „Wife“ и мюзикъла „The Rose of Versailles“. Новината за внезапната му смърт обаче предизвиква шок.

Аналогично и другата агенция NEWSEN -
Сонг Дже-рим, който почина, се хвалеше с духа си на предизвикателство до преди три месеца... SNS „започва дълго пътуване“
Почина покойният актьор Сонг Дже-рим.
В резултат на репортажа на Newsen на 12 ноември, покойният Song Jae-rim беше намерен мъртъв същия следобед. Възраст 39.
Погребението на починалия беше организирано в стая 2 на погребалния дом Yeouido St. Mary. Погребението е насрочено за 14 часа на обяд.
Покойният Song Jae-rim, роден през 1985 г., дебютира като актьор чрез „Pretty Boy Ramen Shop“ на tvN през 2011 г. и се появи в „Moon Embracing the Sun“ на MBC, „Two Weeks“, „Inspiring Age: Birth of“ на KBS 2TV Confidence“ и „Surplus Princess“ на tvN, създадох филмография. По-специално, в „The Moon Embracing the Sun“ той остави силно впечатление като Lee Hwon (изигран от Kim Soo-hyun) като лоялен воин-пазач.

Жалко за човека. Повече подробности явно ще излязат следващите дни.

# 36
  • Русе
Профи, благодаря ти! Имал е добра кариера...Жалко за младия мъж!
3-ма бодигарда съм запомнила от сериалите, той беше единия.
Ако научиш нещо в повече сподели, моля те!

# 37
Уин,
Според полицията Song Jae Rim е намерен мъртъв в апартамент в Seongdong-gu, Сеул. Въпреки че причината за смъртта не е потвърдена, на мястото на инцидента е намерено завещание от две страници и никотинов концентрат.

В Корея в момента по принцип витае напрежение заради предстоящия вдругиден изпит. Припомням.
Всяка година във втория четвъртък на ноември се провежда корейската матура. Повече от половин милион гимназисти в Южна Корея се изправят пред изпитанието на техния живот – скандалният Suneung, или CSAT.
"Това е изморителна осемчасова сесия от изпити, по времето на която учениците се тестват по корейски, английски, математика, физика, история на Корея и света, философия, химия, биология и други науки. Това е единственият най-важен тест, който всеки корейски ученик полага в живота си.
От него зависи приемът в университет, както и бъдещите перспективи за работа, доходи, дори местоживеене и възможности за брак, посочва Amusing Planet.
Това е толкова критичен изпит, че властите се опитват да направят максималното, за да улеснят деца и родители. В този единствен ден изпитът е приоритет на цялата нация.
Заради него служителите започват работа с час по-късно, а достъпът на превозни средства е забранен в радиус от 200м от сградите, където се провежда изпита на учениците.
Магазините, банките и дори фондовият пазар отварят по-късно. На самолетите е поставена забрана за кацане и излитане в 40-те минути, когато се провежда изпита по слушане с разбиране по Английски, за да не обезпокояват учениците, които се намират в близост до летища.
Открита е линия, на която успали се зрелостници могат да поискат полицейски ескорт до изпитното място.
Има толкова много социален натиск за прием в най-добрите колежи, че много студенти се явяват на изпита няколко пъти, което само по себе си е причина за срам, тъй като е предпоставка да бъдат смятани за недостатъчно интелигентни.
Натискът за добро представяне на CSAT води до стрес и депресия сред учениците. Невъзможността да се представят според собствените си очаквания и тези на родителите често води до опити за самоубийство, някои от които и с фатален край.
Подготовката за изпита също е ужасяваща. Тя продължава целодневно, дори и през уикенда. Въпреки правителствена наредба учебните центрове да затварят врати в 22:00 часа, някои все още нарушават закона, като преподаватели и ученици се потят до 2 часа през нощта."

# 38
  • Варненска клюкарка
От изброените заглавия съм гледала само Две седмици и от мъжкия каст осввен ГГ се сещам за проекто съпруга на бившата и дано не бъркам сериала с някой друг за едно много красиво момче което го играеше наемен убиец с латиноамериканско име, дали не е точно този актьор, възрастта преди 12 г може да се каже че отговаря... Има нещо там, от раждането си са програмирани в някой момент да теглят чертата, жалко че е взел такова крайно решение. Доколкото знам никотинов концентрат не се разпространява свободно, това си е чиста отрова, 1 грам от него за няколко минути  води до инфаркт.

Проф всеки път като прочета за ДЗИ в Корея и направо ми се доплаква заради уважението към труда на децата.
Скрит текст:
И как беше при нас - в деня на първия от 2та изпита започна национална стачка на транспортните работници, града блокиран, нашето място за изпит в единия край на града и един от организаторите излиза по телевизора и казва нещо ала "Знам че е денят на матурата ама без жертви не може....". В нашия случай с Медицина за пръв път бяха въвели в балообразуването и оценката от матурата по БЕЛ, беше с коефициент 1 но за специалност в която и стотните могат да провалят нещата си беше фактор. Подготовката за изпитите в университета е около 2 години, а вече беше минал успешно предварителните изпити, пък можеше да го спъне родната ни действитерност... В дните преди да стане ясно къде ще му бъде изпита, знаейки за предстоящата стачка се молех жребия да не го прати в Аспарухово, защото при национални стачки във Варна първо блокират моста. Отделно бях го спряла от училище 2 седмици преди матурите за да не попадне заедно с класа в някоя Ковид карантина-капан.....
Вече в няколко сериала виждам какво значение отдават на ДЗИ в Корея и какво означава класирането за правилния университет, ама там и университетите си имат рейтинги и оценката в дипломата от завършването им е много важна. В ЮК уважават децата, уважават възрастните, уважават се помежду си ... направо ми става жал за нас.

Пак имам проблем с Шортс и ЮТ - до някое време преглеждах коментари под едно видео и имах превод на български, отварям същото видео преди малко да си дочета и виждам че под коментарите на корейски и английски нямам превод на български. Под коментари на други езици испански, руски, арабски и прочие превод на български има Flushed

# 39
Не съм гледала Игра на калмари, ама Нетфликс промотира втория му сезон - https://www.youtube.com/watch?v=lQBmZBJCYcY&t=112s В момента вечно мрънкащите корейски нетизени се възмущават, че роля в сериала е дадена на Т.О.Р. от БигБанг. Щото, видиш ли, имал бил криминално досие, покрай признаването, че е употребявал марихуана. В кьоравите им очи това веднага прави човекът недостоен да работи. За чест на кастинг-режисьора не е мълчал, а открито е защитил избора на Т.О.Р.
Относно неговия кастинг, режисьорът говори защо е избран. Появата на T.O.P предизвика полемика поради миналите му записи за злоупотреба с наркотици. Според режисьора T.O.P е показал упоритост при прослушването за ролята.
 "Преглеждахме го много. Той показа силна воля и също се подложи на прослушвания. Помолихме го да изпрати касета и той изпрати видеозапис, в който работи усилено, за да заснеме как играе. Всеки път, когато показваше признаци на нестабилност [в актьорската игра] при четене, ние го проверявахме отново и той показа много усилия и талант. И той също е актьор, на когото съм хвърлил око от миналото... Въпреки че кастингът му беше скандален, минахме през твърде много процеси с него, така че не можахме да преобърнем [кастинга]. Решихме, че нямаме друг избор, освен да докажем на зрителите чрез крайния резултат защо този герой и творба трябваше да отидат в T.O.P. Затова не го отменихме и натиснахме с него." — Директор Хуанг

Във видеото от линка горе Т.О.Р. се появява в 30-тата секунда.

И да помрънкам за втората ми Пепеляшка. Сладък и забавен сериал-приказка, в който доста добре се вписват репликите на разказвача. Обаче граматиката на нашите преводачи е толкова зле, че на моменти изобщо не е ясно какво точно се казва в репликите. Да не ви казвам какви нерви ми образуват словосъчетания от типа "някоЙ неща". Но най-дразнещото и най-вече смислово безсмислено е използването на "за това" вместо "затова". Двете са граматически правилни, но със съвсем различно значение. Дали има да са уцелили правилно поне в 1% от употребата, не съм сигурна. Целият сериал е изпъстрен със "за това" вместо с правилното "затова". И други бисери има с липсата на съгласуваност по род и число. Английски може и да знаят, ама българският им е пълен мрак. Или са разчитали на автопревод. Каквото и да е, вгорчиха ми сладкото сериалче.

# 40
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/581577644285653
За всички фенове на Сокчо тук - дай, Боже, такъв подарък!

# 41
Корейските фенове са луди за връзване. Във видео от награждаване от 2012г.  във всички кадри в които камерата е уловила Ючон върху лицето му е сложена черна лента, вероятно заради нарко скандала от 2019г. Снощи докато гледахме Хрониките по повод ниския му рейтинг сред корейската публика си говорихме с тийна, че това е много странна нация. Имат капацитета да направят толкова добър сериал, имат и страхотни актьори, които да изградят така добре образите на героите, но публиката/феновете не могат да оценят продукта.
За сметка на това имат претенциите, че могат да казват кой има право да работи в развлекателната индустрия и кой не.

А какъв е подаръка за феновете на УСок?

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 09:20 от Рори72

# 42
Grin последният К-поп концерт за тази година SmileStuck Out Tongue Winking Eye
NCTDream
NCTDream
NCT Dream
NCT Dream

# 43
  • пустинен пъпеш

Това е подаръкът за фенката.

# 44
УСок ми е сред любимците, но никога не бих ползвала такъв подарък. Ако беше сцена с някой от героите му е по-приемливо някак, но снимка на актьора гол до кръста върху чадър за мен е много грозно и чисто естетически, и като идея.

Общи условия

Активация на акаунт