АС и други романтични К-драми - тема 12

• 16 888
  • 735
  •   1
Отговори
# 15
  • Варненска клюкарка
Аз имам нужда от някоя хуабава драма от време на време да сменям розовите облаци и ако може да е до 8 ссерии, та може да хвърля едно око. На руски с какво заглавие го търсите?

Изгледах Сватбата. Ако можех щях от двата сериала на Агънцето да направя един- в Пепеляшката усещах любовта на героя му към главната и стремежа да си я върне, дори трепета от очакването му да я види на вечеря или на обяд, а в Сватбата не усетих чувства, само по завъртяна история. По принцип на мен рядко нещо ми харесва от първа до последна серия, още по рядко да ми хареса повече във втората част на сериала, та излишни очаквания не съм имала. Чудя се обаче защо Агънцето не играе някой студент, а тръгнал да се жени на 23-24 даже в Сватбата невъзможна току-що ги е навършил 23... И някой от двамата главни имаше нещо против целуването, отдавна не бях виждала целувка по брадичката, но доста се разминаха докато седяха на една пейка, а ситуацията вечер, сами навън предпролагаше по успешна романтика Joy Но пък за година се е показал в 3 сериала от които 2 главни роли и това е добре.
Посмях се в последна серия когато главната му каза че ще снима сцена с целувка, прималя му, грижел се за нейната безопасност, а сега тя искала да го убие него - ролята била твърде близко до характера на колегата и, значи било опасно да правят такива неща Joy

От 2 години съм на корейска вълна, а подобно за някои други неща чак наскоро разбрах че това което често виждам  в чашите не е кола с лед, а кафе с лед, добре че любимците взеха да рекламиррат кафета та се позагледах. После в някакво видео чух че когато чужденци си купуват кафе в Корея изрично трябва да уточнят  ако искат да е топло, пият и топло, но като цяло го предпочитат студено. Видях че в хранителните магазини във фризерите се продават чаши 300-400 мл. с кубчета лед, на място сипват някакви миксове от пакетчета според вкуса си и доливат със студена вода.

тц не е кола

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 16:28 от Беллора

# 16
  • пак на Рив Гош
Белл, това кафе даже си има име "Ice(d) Americano" Grinning. И може да си купиш чашката с ледени кубчета и вместо с готов микс, да я допълниш с кафе от машина на място (поне в Япония беше така). В кафенетата го правят като в чаша с лед и вода, сипват еспресо.
Аз следя в Ютуб един бариста (действа ми много зен Wink ), та той редовно го сервира. Ето тук, на 6:30 някъде - https://youtu.be/f3Jf0cbwS18?si=FIn37GDXDqz5K4-0
Изобщо, кафето е голяма институция в Корея, имат невероятни неща, и откъм кафе, и откъм печива (и които искам да опитам всичките Grinning)

# 17
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Айс американо. Не си ли обръщала внимание колко често пращаният за кафе получава точно такава поръчка? На мен само от американото (разбирай на макдоналдс бливоча) ми се изправя косата, да не говорим и айс-нато с четвърт кило лед. Не разбирам как на някого изобщо може това да му харесва, ама ... вкусове разни.

Белл, ама Агънцето в Сватбата го играеше покорител, а се оказа покорен. Докато в Пепеляшка концепцията не е на противопоставяне и е логично там повече да се усеща любов.
Мен в Сватбата ме впечатли липсата на тоалетен хумор. Чак съм благодарна, че са го пропуснали.
А Агънцето е много симпатичен, с много хубав глас, чудесен актьор е и дай боже в още много нови проекти да го гледаме. Heart Eyes

Оффф, докато напиша един пост, Роци вече е обяснила, ама няма да се трия.

# 18
  • пак на Рив Гош
Не разбирам как на някого изобщо може това да му харесва, ама ... вкусове разни.
Профи, честно казано, не е чак толкова зле Joy. Особено за хора като мен, които пият основно чай и които едно еспресо ги праща в небитието Joy. Но отделно, аз съм от чешитите, които пият студени топлите напитки (чай, кафе), та концепцията за еспресо с лед не ме притеснява особено.

# 19
Изгледах и аз Планктона, но ще кажа само, че не беше моят сериал.

Ще подхващам тези, които почнаха минлата седмица - Бираджиите, Face Me и втория сезон на The Fiery Priest.

Лятно време пия студено кафе, т.е. двойно еспресо с лед, а понякога и топка сладолед newsm03, но точно айс американо не бих си причинила. То е все едно да съм си измила кафе-машината Mr. Green.

# 20
.... точно айс американо не бих си причинила. То е все едно да съм си измила кафе-машината Mr. Green.
Hands Thumbsup Точно това имам предвид. Joy
Пия кафето си студено и не ми е проблемът в температурата и леда, а в разреждането. Изобщо това нещо има ли вкус?!

Докато не съм забравила. Старите кримки сме тук, в тази тема, някъде от 2011 г. И не ни е събрал розов сериал, а такъв дето много ни е ядосвал, и много ни е разплаквал. Преориентирането ни също започна със сериал, на който проляхме много сълзи. Това, че в момента Профа bowuu е настроена на по-лежерни сюжети, е заради по-напрегнатото ѝ ежедневие. Както каза Роца, искам да си оставя главата на нощното шкафче и да потъна в нещо душевно меко, топло, уютно, розово, сладко и каквото още ви дойде на ума, което да ми насочи мисленето в друга посока, без да ме изцежда емоционално. Пък ако може и съвсем да не мисля, в обикновен работен режим, още по-добре. Че иначе не мога да заспя от служебни обмисляния.

# 21
  • Варненска клюкарка
Общо взето най близкото до представите ми в такава тъмно прозрачна течност с лед беше Кока-кола, чак наскоро дойде до мозъка ми това което редовно чувам да си поръчват по сериалите - Айс американо.Това в чашите  изглежда точно като от измита кафе машина.Но аз не съм някаква почитателка на кафето и не бях обръщала внимание досега. На първа линия ми е сред напитките за повишаване на кръвното. Пия кафето само с мляко, като самото мляко не обичам, само кафе също не обичам, но в комбинация мога да ипия литър наведнъж. Вкъщи имаме само нес и готови миксове. Денят ми всяка сутрин започва с 2 пакетчета микс + още половин лъжичка нес разтворени с половин литър гореща вода през зимата, през лятото същото го пия студено, а понятието ми за Айс каэфе е както го пие синът ми - със сладолед. Обичам разните десертни с шоколад, сметана, лед, поръски,  поливки и т.н.но то това си е като течна торта, последното което съдържа е кафе Joy

Проф, така е Агънцето има бъдеще, но засега му  трябва хубав проект и читав режисьор. А целуването си е целуване, независимо кой след кого тича, особено пък в такъв тип сериали не може без това. На тоалетния хумор отдавна съм му свикнала и дори се забавлявам след първоначалния ми шок от Хуаранг, ТГ и По моя начин, от там нататък не им забелязвам. От как видях в някакъв документален филм онзи тематичен парк някъде край Сеул, за онова което излиза от другия край, в заведенията на територията на парка кафето се предлагаше в чаши във формата на тоалетни чинии, по скоро това ми беше най-потресно Flushed

един красив и търпелив татко Joy видео с 226 547 525 показвания...
https://www.youtube.com/shorts/QMDmKZDY_VY

На мен няколкото големи Т драми ми стигат, супер на място ми дойдоха розАвките и забавни К сериали, или от онези в които има от всичко по малко. Радвам им се на чувството за хумор, макар и толкова различни езици да говорим, долавям много близка интонация с нашата и като цяло реакциите им на всичко някак са ми много по-близки от онези които на километри са по-близо до нас. За красотата, чистотата и добрия вкус който предлагат да не говорим. Имало е серии които съм гледала от-до с усмивка до ушите а после ми е едно хубаво Heart

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 10:11 от Беллора

# 22
"Dreaming of a Freaking Fairytale". На български бих озаглавила сериала "Искам да съм Пепеляшка".
JoyJoyJoy  "В търсене на Пепеляшка" се води на Бг. Имаше пухкава сестра и се запозна с главният като го нацели с токче.  Забавен беше Joy
..........................
Марги благодаря за темата , много се отплесвам тези дни Joy
..........................
Аз имам нужда от някоя хуабава драма от време на време да сменям розовите облаци и ако може да е до 8
Бел , пробвай Пачинко. Драма е, осем е , хубава е /поне аз така си го маркирах/

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 00:14 от Krissttinna

# 23
Бел, в началото и аз така, студеното американо го взех за кола, но после схванах. Хич не ми вдъхва доверие и не бих пробвала даже от любопитство. Иначе съм кафеджийка, за предпочитане ми е силно и без захар 🤪

Профче, много мило ми стана както си го описала "старите кримки сме тук, в тази тема..." - сегашната не я възприемам като продължение на предишната, чувството е сякаш сме си на същото място, а към нас се присъединиха още хора ❤️
Драмите оставят трайна следа - доста ги предъвкахме и турската, и корейската, не е като да не сме проронили по някоя сълза. Обаче откакто преминахме на разтоварващите кратки и сладки к-сериалчета другите започнахме да ги заобикаляме. Аз поне така 😝

Вчера Хе Юн беше рожденичка, а днес колегата ѝ от сериала, който снимат в момента - Парк Соломон.

# 24
Благодаря Крисс, ще го потърся на бг. Едва се сдържам да не се захиля на глас, че ще изкарам и малкото акъл на ММ. Главният скочи да прави лицеви опори посред нощ, че не можеше да заспи. Ама в главата му други неща се въртяха и напрежението в ... знаете къде Joy, надделя. Рухна на пода засрамен. Joy
Не мога да направя читав скрийншот, извинете.

А, ето го в плейтюб -  "В търсене на Пепеляшка" - https://playtube.tv/search?keyword=%D0%92+%D1%82%D1%8A%D1%80%D1% … D1%88%D0%BA%D0%B0

Марги, ако кажа "диспансера" не всички ще ме разберат. Нито пък "кафенето". Сега сме вече "сладкарницата". Ама както и да му променяме името, и "дрешките" Wink, през годините, все си е нашето уютно място. Другото го е казал Мечо Пух - "Колкото повече, толкова повече". Hug

# 25
То денят вече мина, но все пак да го отбележим. На 11.11 в Корея празнуват Pepero Day, който е "побратим" на св.Валентин, само че си подаряват Пеперо. Това са нещо като нашите солети, но покрити с шоколад.

# 26
  • Русе
"Малките вещици" са превели 2 епизода на "Бирен романс" в Плейтуба.
Пъргавелки...Simple Smile

# 27
Пачинко всъщност е 16 серии. Два сезона по осем серии. Но пък сериите са по-кратки от час.

Мразя кафе, от миризмата му понякога ми се гади и дори не мога да варя кафе (освен 3 в 1), но някога, някой ми направи кафе със сладолед и това си беше направо друга напитка. Промотираха ми я като айс кафе. Винаги когато в сериал са си поръчвали айс американо съм си мислела, че става въпрос за кафето със сладолед.

# 28
Айс кафето е точно кафе с лед. Това със сладолед е афогато.
В момента, в който си отворя очите първата ми работа е да си направя кафе. После е всичко останало Blush.

Все забравям да спомена, че от миналата седмица хванах по Нешънъл Джиографик предаване за Северна Корея. Няколко епизода изгледах, но са от 12:00 часа през нощта. Сега погледнах, че довечера пак ще дават първи и втори епизод, та явно ще ги повторят.

# 29
  • Варненска клюкарка
Крис мерси, но  Минчо ще го пропусна.

2в1 мерси за интересната информация.
В същото видео с кафето, където една рускиня обикаляше по магазини и обясняваше за типичните за корейците храни и напитки, показа и шоколад, дори Милка, но нямал нищо общо с текстурата която познаваме тук, общо взето без краве масло и мляко.
Дано да мога да гледам филма за Северна Корея, то пък по тези канали най-интересното е по нощите, през останалото време, някакви риалита и самолетни катастрофи... За СК съм попадала  на филми и по ТЛС

За кафето ако не беше документалното филмче как от суперите си купуват чаши с лед, или Сокчо и Ча да дрънчат  едни чаши с лед, а на тях да пише марка кафе, можеше и да не забележа. Май имат нещо като правило- студено кафе и горещ чай.

Общи условия

Активация на акаунт