АС и други романтични К-драми - тема 12

• 19 563
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
  • Русе
Та...за "Телефона" ми е думата...Stuck Out Tongue Winking Eye

Гледаш го основно заради сюжета, нали? Joy

П.П. Тази сутрин видях в МДЛ, че IU и У Сок ще са главни в сериал с работно име Wife of a 21st Century Prince (Съпруга на принц от 21ви век). Действието се развива в свят, където Корея е конституционна монархия. Планира се за излъчване през втората половина на 2025та.
И заради сюжета, Роци! Blush За сега пакета е пълен и нямам оплаквания. Stuck Out Tongue Winking Eye
Относно АйЮ и УСок-чо съм раздвоена - малко различни са по натюрел, но тя е професионален бетон и, ако го наритва по кокалчетата, може и да се справят.

# 211
  • Варненска клюкарка
Рори, извинявай, но последното ти изказване звучи като да е камък в моята градина. Не помня да съм обсъждала някой как си избира любимците, отговарям само за себе си и да, имам нужда и по външност да ми отговарят на вкуса. Доколкото съм разбрала не само аз съм така. Не знаех че толкова съм те подразнила като си казвам къде какво ми харесва, ззщо ми харесва или не ми харесва.
За Хьорито вече казах че един смях не можа да изиграе като хората където съм я видяла и просто описах как съм я запомнила, не ми пука за личния и живот, така както не ми пука за личния живот на другата с която се бяха хванали за косите, нея си я харесвам там където съм я глеала. Но Крис е гледала сериал с другата и описах ситуацията, по едно време както казах двете се появяваха като новина каквото и корейско съдържание да потърси човек и аз така без да съм искала съм запомнила Хьори.

# 212
  • Русе
Корейските предложения на Дорама за декември 2024 година.
Малко са, но има известни лица на артисти тук. Simple Smile

02.12 Игра в Золушку / Cinderella Game /- 100 епизода
04.12 Магазин ламп / Light Shop /- 8 епизода,  мистика, трилър, фентъзи
05.12 Ещё раз прости / Sorry Not Sorry / - 12 еп., романт.комедия
18.12 Мисс Бабуля (2024) / Who Is She / - 12 еп., романт.фантаст.музик.семейна комедия - римейк
21.12 Гостевой дом в Ханьяне / Check In Hanyang / - 16 еп, истор. романт.драма
23.12 Намиб / Namib / - 12 еп.
26.12 Игра в кальмара 2 / Squid Game 2 / - 6 епизода. За тези, които го следят, ще има 3 сезон 2025

# 213
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аууу, 100 епизода Пепеляшка!   Shocked  Аз съм по Пепеляшките, ама цифрата на епизодите ме отказва още преди да е почнал.

И аз обичам лицата на екрана да ми задоволяват и естетическите потребности, не само емоционалните. Не, че ще върна нещо интересно, само защото играещите не са ми баш от красивите. Но, ако са и красиви, просто получавам двойно удоволствие. Приемам си го като промоция, а аз обичам промоции. Wink Laughing Особено в последно време имам нужда от красота и чар на екрана. Това си е моя вътрешна необходимост и смятам, че си е мое право да си я задоволявам, както намеря за добре. В крайна сметка това, какво гледам аз, не виждам как би пречило на някой друг да гледа каквото иска той. Красивото в моите очи може да не е красиво във вашите очи, и обратно. И какво от това! Нека всеки споделя какво е гледал, какво го е впечатлило, какво му е харесало, какво не е. Амин!  bishop

# 214
  • Русе
Профи, погледни дали някое лице ще те заинтригува...
https://2.doramatv.live/news/show_koreiskie_doramy_v_dekabre_2024_goda_11784

# 215
  • пак на Рив Гош
Профи, на мен 100те епизода ми навяват на семейна сапунка с всичките там екстри Joy. Обикновено тези епизоди са по 30 минути, та ако ги обединят по два, ето ти 50 от по час.

Добре, че през декември нама да има много нови сериали, иначе сериозно ще го закъсам  Joy
Аз засега съм си харесала Check In Hanyang, Light Shop и Sorry Not Sorry. Сигурно ще изгледаме фамилно и вторият сезон на Squid Game.

Моите критерии за любимци (и влизане в "оня списък") са няколко: външен вид (да ми харесва визуално), актьорско майсторство (да "вярвам" в героите, които играе), харизма, да участва в сериали, които са ми харесали и, не на последно място, достоверни екранни целувки Joy.  И това, в главна роля в поне 3 изгледани от мен сериала Joy. Проста работа Joy

# 216
Белл, върни се и виж на кой пост - цитиран е и на кого съм отговорила. Не знам  къде видя да става въпрос за теб. Но иначе, да, въпросния пост много ме подразни.

# 217
GrinningGrinning Рори, приеми че цитираният дразнител е слабо интуитивен и му трябват повече думички, за да схване за какво става въпрос.
.....................................
Моите критерии за любимци (и влизане в "оня списък") са няколко: външен вид (да ми харесва визуално), актьорско майсторство (да "вярвам" в героите, които играе), харизма, да участва в сериали, които са ми харесали и, не на последно място, достоверни екранни целувки Joy.  И това, в главна роля в поне 3 изгледани от мен сериала Joy. Проста работа Joy
JoyJoy  при мен по 1ви критерий всички минават, при 2ри обаче започва едно буксуване , а след като подхванах и японските съвсем. Това се отремонтира обаче бързо с някой китайски и после всичко корейско за известен период ми е като за Оскар.

# 218
Cinderella Game е от сериалите, които се излъчват всеки ден през седмицата в ранната вечер. Епизодите са по 30 мин., но въпреки това разтягат много локуми и все са за разни семейни тайни, отмъщения, объркани връзки и подобни.

# 219
  • Русе
Крисс, това с Оскара много ми хареса! Joy
Аз моите критерии си ги намествам лесно: корейско съвременно - корейско костюмно...скок...китайско костюмно - съвременно и обратно. До тай и японско не стигам, ще ме изгонят от дома?! Rolling Eyes

# 220
  • Варненска клюкарка
Рори, отговаряш на Крис, но повтаряш всичко  което съм казала аз и то с тежък сарказъм на всяка дума. Нека се уважаваме, нито твоя вкус е с нещо по специален от моя, нито моя от твоя и не си струва спорове в стил кой как си избирал сериалите. От уважение към твоя вкус аз от повече от 1,5 г. надписвам видеата от Шортс, за да не отваряш Ча и Пакито, които знам че не харесваш.
Относно клюки и новини не ги измислям аз, големи хора са, имат си глави на раменете, но  щом не знаят кога да спрат да се излагат, нямам намерение да ги пазя аз. След като можем да обсъждаме самоубийства, не виждам защо да не обсъждаме и живота им. Още в предишната тема сме говорили че нищо  не бева да се  да не се приема  лично, тогавашните  любимци често се излагаха и не помня да си била против, пък  новините не бяха в телеграфен стил, а доста по напоителни.    

По въпроса за външността, аз съм на принципа на Марги - по красотата посрещам, по таланта изпращам. Слава Богу най-често се оказват и красиви и талантливи.

Няма как да намеря цитатите  след толкова време, забравих и името на режисьора на Бегача (който е режисьор и на Цвете на злото та имаше стари и нови неща, дори  свързани с  шоута които е режисирал) но в компилация от няколко цитата много откровено се беше изказал за значението на мъжката красота за индустрията. А кои сме ние, че
да спорим с професионалиста? Смисълът че красотата е важна колкото таланта, а в някои случаи и по-важна. Имаше и как е видял У Сок за пръв път. На фестивала в Пусан, докато седял сред публиката и се оглеждал за познати, погледът му  попаднал на красив млад мъж на сцената, зад гърба му вървяли рекламни кадри от Момиче от 20 век, разбрал че младия мъж и момчето на екрана са един и същ човек, погледнал проспекта и се изненадал че е на 31 (във филма  на 30 в роля на 19 годишен) точно такава метаморфоза  го впечатлила много!  Продължил да го наблюдава и когато после седнал наблизо, говореше, че наблюдавал движенията му, видял че е   атлетичен, че има харизма, която жените около него харесват... А  Сокчо с ръст, красота и харизма, накратко атрактивната му външност получил ролята на живота си🤪 Напомняха се и резките думи на режисьора относно външността на Ким Хе Юн как в началото не я харесал...
Важна си е красотата и още как, затова умират от глад, скъсват се от спорт и всякакви поддръжки, усъвършенстването  на таланта  отделно...

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 08:45 от Беллора

# 221
# 222
  • Русе
Не съм го гледала, но винаги ми е тъжно, когато млади хора ни напускат. CryВ следващия си живот да живее дълго и щастливо!
...................................
Дорама е пропуснала два сериала, слагам новите имена:
2. KBS #The Road in Between- Dec. 3
5. KBS #To My Lonely Sister - Dec. 10
....................................
Оле, пак ли се вързах? Възможно ли е да е истина?
"Южнокорейският президент Юн Сок Йол е обявил военно положение.
Това се е случило в извънредно късно вечерно телевизионно обръщение във вторник вечер - (т.е. днес), обвинявайки основната опозиционна партия в страната в симпатии към Северна Корея и в противодържавна дейност.
Президентът не съобщава какви конкретни мерки ще бъдат предприети.
Според свидетелства на граждани на Сеул, улиците в центъра на столицата са пусти. Специални части обграждат сградата на южнокорейския парламент. Хората напомнят, че последния път, когато в Южна Корея е било обявено военно положение (през 80-е години), в страната е имало стотици жертви."

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 17:26 от winona

# 223
  • Варненска клюкарка
И аз съжалявам като прочета нещо такова, смъртта винаги е тъжна.

Уин прилича да си се вързала, предполагам че тази сутрин по новините щяха да кажат ако имаше такова нещо, все си мисля че такива мерки могат да вземат ако нещо се разбеснее лудият от север...

Аз снощи изгледах двете серии от Телефона и съм съгласна с теб, взривяващи бяха, в буквалния смисъл. Доколкото разбрах Хи Джу е по-голяма, и няма логика Ин-На да ми изглежда така, но те и като деца ми изглеждат като много близки по възраст. Чудя се когато много ми се спеше като гледах първа и втора да не съм пропуснала нещо, защо между сестрите разликата е толкова малка. Стана ясно че и каквато злополука/катастрофа да се е случила в детството на главната, състоянието и с невъзможността да говори е дело на майка и т.е. психически проблем, натиск когато и каза да замълчи завинаги - ето защо дъщерята може да чува, но не и да говори, тя нама физическо увреждане. Но има хора които при стрес замлъкват за години или завинаги. Но мамето има пръст в състоянието на щерката. Чудя се и дали всъщност бащата на главната не беше пострадал с нея, може би не е деменция, а мозъчно усреждане след злополука...... Така или иначе ГГ вече разбра че женичката му може да говори. Стана ясно че не само свекървата не я обича, но и сввекърът, а там е по лошо, защото се е запътил към президентския стол и дефекта и както той го нарече я прави много уязвима пред него. Вероятно предстои и огромен скандал, когато се разбере че всъщност ГГ е назначил женичката си на работа в своя екип като прессекретар на президентството. Все още не е, но тя вече мина най важния кръг. Сериалът е много интересен, аз определено имам нужда от такава история да ме изтръгне от апатията ми от последните неща които гледах. Съжалявам че не мога да го препоръчам на Марги, дано да го преведат де...

Обаче в медиите и сацеалните мрежи доста критикуват жестомимичния превод в сериала, не разбрах дали актрисата влиза в тази категория. Тъкмо вчера се чудех как се научава такова нещо когато не си го практикувал от дете, че трябва да е доста трудно. Помня когато четох за ГГ от Блестящата диня който в интервю беше казал че когато се съсредоточел върху жестомеимичния език му се получавало перфектно, но тогава не можел да играе и обратното - когато влезел в образа на героя си и потънел там, жестомимичния език не се получавал добре, започвал да греши, т.е. едното винаги било за сметка на другото. Но от прочетените критики не можах със сигурност да разбера към кого беше насочено недоволството. Ама вярно че нямат угодия корейските зрители, а на главната и се е стоварила двойна работа с усвояването на жестовете.
Ох така си приличат тези корейски имена - в Телефонът главната е Хонг Хи Джу и аз докато гледам по нощите се чудя що ми се върти Сонг Хи Джу, какво съм пропуснала пък то така ще се казва героинята на АйЮ от вчеращната новина....

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 18:39 от Беллора

# 224
  • Русе
https://x.com/visegrad24/status/1863960217387467111
Много ми се иска да са ме вързали пак, но го срещам в официалните новини...

Общи условия

Активация на акаунт