BETL

• 35 363
  • 167
  •   1
Отговори
# 120
Тъпи са хората и това не зависи от възрастта им. Преди 3 месеца бивша колежка (от небанкова финансова институция, с икономическо образование) ме пита какво мисля за BETL, влязох, разгледах им сайта и й казах, че са пирамида. На всеки мой аргумент, тя имаше готов отговор - даден й от представителите им в Бг. Това също е типично за този вид схеми. Има предварително подготвени отговори и оправдания за всеки въпрос. Попитах я защо няма регистрирана фирма в България. Чакали да наберат повече инвеститорите и тогава....Все едно да създадеш фирма с 2 лв капитал не е лесно като детска игра и по-евтино от вечеря за трима в Хепи...
Като излезе първата статия в Капитал, каза, че просто е в шок какви глупости се пишат по вестниците.
На 7 декември престана да й смешно. Оказа се, че много хора са изтеглили кредити, за са се включат в схемата...
В Сторител има поредица за Ружа Игнатова и Onecoin. Много ми беше интересна. Който има възможност, нека я чуе. Схемата Понци наистина работи безотказно от векове и хората не са поумняли и на милиметър...

# 121
Само едно не ми е ясно. Как точно са очаквали голямото забогатяване от батерийки, които се продават за 5 лева, в промоция за два.....
В какво инвестират? Понеже не е ясно изобщо.

# 122
  • Mediterraneo
Потребител Monadirs, нещо по темата за партито?

Чакам и я аз да се включи да разкаже от първо лице. Толкова убедено звучаха първите й постове по темата, сега е мълчание.

Винаги се възхищавам на човешката глупост. Безкрайна е, безкрайна!

# 123
Само едно не ми е ясно. Как точно са очаквали голямото забогатяване от батерийки, които се продават за 5 лева, в промоция за два.....
В какво инвестират? Понеже не е ясно изобщо.
И коя земна сила ще ме накара да си връзвам телефона за нещо си, което не знам дали не ми точи информация, и за което трябва да плащам, вместо да си включа зарядно в контакт във всяко заведение или USB в градски транспорт....

# 124
Точно. Пък дори и да решиш да си купиш външна батерия, що да е тяхната? Да не говорим, че вече ги дават и без пари като реклама. Вкъщи се мотаят поне 3-4 такива, които единствено детето ползва и то, щото му е интересно, не че има нужда....

# 125
  • София
Скрит текст:
Потребител Monadirs, нещо по темата за партито?

Чакам и я аз да се включи да разкаже от първо лице. Толкова убедено звучаха първите й постове по темата, сега е мълчание.

Винаги се възхищавам на човешката глупост. Безкрайна е, безкрайна!
[/spoiler]
Според мен,  дано греша, потребителката е една от първите, които често са обучавани как да зарибяват. Препечелила е малко, и вече е в подфорума за пътувания. Smiley
След това се насочва към следващите балъци.
Има и такива хора, цял живот се издържат така.
Иначе Айнщайн го е казал отдавна:
"Само две неща са безкрайни − Вселената и човешката глупост. За първото не съм сигурен."

Скрит текст:
Аз напр. съм скептична и към банкови институции от типа на TBI напр., но това си е мой проблем. Като не се чувствам уверена във финансовата си грамотнист, имам персонален банкер, с когото работим от години по моите финанси, съветва ме, знае докъде ми е границата, и не ми налага да правя това или онова. За всяко нещо си има начин. Не може да си всичкознаещ.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 16:23 от missence

# 126

По-нагоре някой спомена за тази поредица в Storytel, определено всеки съфорумник, като споменатата преди две-три мнения трябва да чуе.

# 127
Е не е BETL но е пак в тая връзка. ЛИНК.
Общото тук е алчността, но и доверчивост. Липсата на всякаква финансова култура. Изкарала жената парици, сигурно от частни уроци ... умеят да ни омайват ... Simple Smile.

# 128
Голям смях беше това с Устата, приел да участва ама не знаел къде, и Нели Петкова и тя един месец не знаела къде ще участва.
В крайна сметка те бяха включени в програмата като певци, които са част от списъка, предлаган от рекламната агенция, която помага за организацията на партито. Пеят си песните и си тръгват. Не са били поканени в качеството си на някакви гурота, експерти или някой, от който се очаква да дава мнение за БЕТЛ. Не бил част от БЕТЛ, все едно ако изпее една песен ще стане.
Нашумя доста БЕТЛ и много хора търсят евтина популярност и си вдигат рейтинга на наш гръб с общи, популистки приказки.  Няма да казвам още на колко глупости се начетох последните дни. Който се интересува ще потърси партньор, който да му предостави информация за фирмата и ще му отговори на въпросите.

Доста си вдигнаха рейтинга на ваш гръб. Смях.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 07:22 от xlord91

# 129
  • София
Скрит текст:
Голям смях беше това с Устата, приел да участва ама не знаел къде, и Нели Петкова и тя един месец не знаела къде ще участва.
В крайна сметка те бяха включени в програмата като певци, които са част от списъка, предлаган от рекламната агенция, която помага за организацията на партито. Пеят си песните и си тръгват. Не са били поканени в качеството си на някакви гурота, експерти или някой, от който се очаква да дава мнение за БЕТЛ. Не бил част от БЕТЛ, все едно ако изпее една песен ще стане.
Нашумя доста БЕТЛ и много хора търсят евтина популярност и си вдигат рейтинга на наш гръб с общи, популистки приказки.  Няма да казвам още на колко глупости се начетох последните дни. Който се интересува ще потърси партньор, който да му предостави информация за фирмата и ще му отговори на въпросите.

Сега обърнах внимание, че "смешното" мнение е написано в последния ден на BETL. Нали в петък, май, се сгромолясаха?

# 130
Скрит текст:

Сега обърнах внимание, че "смешното" мнение е написано в последния ден на BETL. Нали в петък, май, се сгромолясаха?

В петък още ги убеждаваха "че правят подобрения
по системата" и всичко е наред. Абе смях да пада 😀

# 131
Е то каквито инвеститорите, такива и рекламите - ЧАЛГА. Това е било голяма пародия. И аз не бях чувал за тях до фалита им. Много е било смешно даже по време на зарибяването. Слепи, алчни хора.

# 132
Олеле, каква пародия....
Чудя се как са им се връзвали.

# 133
  • София
За мен връзването е напълно осъзната печалба на чужд гръб. Но не всички са имали инфо къде са в пирамидата и откога функционира.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 15:43 от Cuckoo

# 134
Видеото със тоя смачканак е покъртително. Безумен диалог...

Общи условия

Активация на акаунт