Подготовка за малкия човек - тема 27

• 27 121
  • 760
  •   1
Отговори
# 15
Дух, тук в родилното използват бебешко олио за почистване на дупе както и го мажат преди да сложат памперса, конкретно за първите дни, защото изпражненията тогава са страшно лепкави.

Не знам дали това ти помага, а и техните практики не винаги са най-добрите, но просто споделям Blush

# 16
Благодаря ти, Сиси

# 17
При нас помагат. Имаше един период, където само в люлката заспиваше 😃
Момичета, люлките помагат ли ако бебето не иска да заспива?

# 18
Здравейте, гледам чувалчетата от Angel baby и се чудя кое да взема - зимно или пролетно-есенно, терминът ми е началото на февруари. Какво бихте посъветвали?

# 19
Чувалчетата се избират според температурата, която се поддържа в стаята, а не според сезона.
Angel baby имат таблица, според която да се ориентирате кое ще е подходящо.

# 20
Зависи и каква Т поддържате. Зимното не съм го виждала, но сега моето бебе спи с пролетно-есенното и с боди с дълъг ръкав. Аз предпочитам по-ниски градуси, но заради бебето поддържаме около 23-24 градуса. Ако спи на по-ниска Т ме притеснява да не й е студено на ръчичките. Те са й винаги вдигнати нагоре. И сега и аз се колебая дали да взема зимно или есенно, защото това скоро ще й отеснее.

# 21
С чувалчетата в кошарата ли спят?

# 22
Да. Много се отвиват и ритат одеялцето, за това с чувалче е чиста работа. Но има бебета, които не ги понасят и реват в тях.

# 23
  • Пловдив
И ние ще сме с чувалчета. Даже мама е запазила мое чувалче за сън, но в началото ще им е голямо.

# 24
И аз ще се запиша в темата. Аз взех суадъли. Мен друго ме притеснява, аз и бащата не понасяме топло, над 20 градуса зимата не ни е комфортно, за спане забравете. Като споделих на майка ми, че мислим първо да е 22-23 градуса, както препоръчват, а след първия месец 20-21, тя направо полудя. Иска да държим 26-28, да не кажа направо твърдо 28, което няма да стане.

Вие каква температура поддържате/обмисляте да поддържате?

# 25
  • Варна
Претоплянето на бебе не е препоръчително. 28 градуса не е добра температура, дори за новородено.
Има много информация от медицински източници, както и препоръки на СЗО.
Не помня каква температура поддържах с голямото дете, но той беше лятно бебе. Сега очаквам ранно пролетно, но едва ли ще поддържам високи температури. Мисля, че между 21-24 е оптимално съчетано и с подходящо облекло.

# 26
През деня обичам да ми е топло, дори 25-26 градуса.  Но вечер винаги спим на хладно. И децата са свикнали така от бебета. Зимата спим на 19-20 градуса,не можем да спим на горещо.

# 27
Вие каква температура поддържате/обмисляте да поддържате?
Ние затова не коментираме с роднини и приятели какво и защо правим, освен ако изрично не попитат, и дори тогава сме на "аха, да, може и така да е" и това е, или изобщо оставям без отговор и човекът със съвета се усеща, става му неловко.

Поддържаме между 24 и 27 градуса. На 20 градуса ние ще умрем от студ, не знам за бебето Joy Обаче ние ходим по тениски вкъщи дори и през зимата.

# 28
Вие вкъщи поддържаме 22-23 градуса, така и ще остане за бебето. 28 градуса си е направо убийство. Особено да спиш на тях

# 29
  • Пловдив
Ние дори обичаме да спим без отопление зимата. Вече ще го пускаме през нощта климатика, но на нощен режим. Зимно време стоим на 25-26 градуса денем като температура на климатика, но в стаята е около 22. В момента също не съм го пуснала и съм по тениска и суичър, а надолу тънко долнище. Навън ми показва, ме е десет градуса.

Общи условия

Активация на акаунт