Подготовка за малкия човек - тема 27

• 27 123
  • 760
  •   1
Отговори
# 750
  • София
В кошницата/стола за кола бебетата не трябва да са с якета или космонавти. Може да е с някакъв ромпър и като се закопчае хубаво(под хубаво с еима предвид презрамките да са толкова стегнати, че да не успявате да стиснете част от тях с два пръста, т.е. да се направи гънка) може да се завие отгоре да не му е студено, ако климатикът на колата още не е загрял хубаво. Аз лично бих избрала пелена/одеялце, някоя мекичка. Cotton hug имат от мерино, вълната е прекрасна материя за зимата.
Моите са родени декември, и двамата ги обличах с боди с къс ръкав и без крачоли, след това ромпър с копчета/цип. И пелени, които бяха тънки, не онези огромни месести одеяла/пелени, където бебето изчезва някъде между гънките.

# 751
Благодаря за съвета, имам и едно одеало зашито като джобче, то се води принципно за количка, но може и него да понеса и да направим бебето на вързопче, ако не е ок с космонавта.

# 752
  • до най-прекрасния мъж
Одеяло е най-добре. Известно време след като се родят, бебетата стоят свити, както са в утробата. А и идват толкова мънички, не ги мъчете с космонавти, както и себе си. За самото изписване може такова одеялце, тип джоб или обикновено на вързопче. А вече в колата, като се закопчее, да се завие. Нас като ни изписваха, акушерката ми предложи, ако сме с кошничка, мъжът ми да я качи пред родилното и направо след снимките да разположим бебето вътре на спокойствие. Добра идея, особено за първо дете. Махнахме одеялцето, с което я увиха в стаята, сложихме си я, закопчахме я и я завихме добре. После само прикрепихме кошницата в колата. Моето дете е родено през декември и това беше добър вариант, за да не го оголваме на студа.

# 753
Ние за изписването сме подготвили ромпърче/гащеризонче и дебело одеяло.
Одеялото ще го използвам после за разходки навън, когато е студено. Междудругото е много хубаво одеяло - вълна и цената беше добра, около 65 лв. Мога да дам линк, ако някой иска.

Момичета, какво мислите за кошчетата за памперси на Томи Типи? Взехме от Нотино, заедно с касетка. Самите торбички миришат на химия и като цяло обещават, че дезинфекцират и убиват миризми. Дали е така или е маркетинг?

Санколик - силно препоръчани от педиатър капки за колики.

# 754
  • София
Дъщеря ми беше зимно бебе.
Бях купила комплект за изписване. Лично за мен имаше доста излишни неща в него. Някой от дрехите никога не използвах.
Акушерката избра с какво да я облече. Майка ми беше ушила чувал за изписването, както е писала esmeralda23, като джобче. Използвах го само за изписването.

Пуснете нова тема, моля.

# 755
И аз взех зимно одеяло, което ще ползвам и след това. Някак не ми е оправдано да купувам портове/чували за едното изписване и 10-те метра до колата. Мисля, че писах и миналата седмица - в Шейново едно бебче го изписаха с плюшено гащеризонче и без никакви одеяла и си беше напълно ок в не краймо студен ден като сегашните.

# 756
KPP Ще пуснеш ли линк към одеалото, моля.

# 757
Вие какъв бебефон взехте?

# 758
И аз мислех да взимам кош за памперси, но се отказах. После касетките идват много скъпи. А си отиват бая памперси. Особено после със захранването.

От Санколик не видях ефект. От нищо не видях. Да поясня, че не давах капки със симетикон. Докато не му минат на детето, няма спасение от коликите. За щастие бързо се разминахме - до към 2-я месец имаше колики, но някои се мъчат по-дълго. Капките за колики са за успокоение на майката, че прави нещо за детето си, когато го вижда, че се мъчи.

# 759
Кошът не Chicco не изисква касети. Слагат се обикновени торби. Доволна съм. Още си го ползваме.

# 760

Общи условия

Активация на акаунт