Подготовка за малкия човек - тема 27

• 27 269
  • 760
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
В Кауфланд пускат същите неща- имаше чувалчета за спане, дрехи за бременни, бодита, ританки, ескимоси….
Иначе в Лидл идната седмица също има бебешки неща.
Биберон с термометър ми подариха от Лидл.

# 736
Когато започнах да захранвам малката, купих няколко тениски от Лидл - органичен памук. Бяха 2 броя за 7лв комплект. Не очаквах да са толкова издръжливи - може да си представите колко пюре видяха и съответно колко пране. Нито цветовете смениха, нито се свиха. От тогава съм фен на детските им неща. Определено ги предпочитам пред да речем тези на Синсей. Последните също са памук, но имат ужасни картинки върху всичко - мики мауси, пепа пиг и т.н, а на мен не ми допада детето да е като ходещ дисни чанъл и не купувам нищо с такива.

# 737
  • до най-прекрасния мъж
Имат доста богат избор на детски стоки - виждала съм повивалници, играчки, поставка за сушене на шишета, чували за сън моето дете ползва основно техни през лятото, а последните една-две години и зимни. Размерите са 70, 90 и 110 на чувалите. Моето дете е на 3 г, висока е почти 100 см и в момента спи с техни чували. Това ще е последна зима и ще умалеят, но са хубави за парите си. А дрехите им са много хубави и издържливи. Втора зима носи тяхно ски яке, не е мръднало, а аз го обличам редовно и в градски условия. Блузи, панталони, бодита, рокли, доста неща купувам от тях. Поне те засега са със запазено качество. Доста по-добро от Пепко и Синсей, дори от някои неща на Уайкики.

# 738
Здравейте,
някой да даде отзив за тази книжка, моля? Заслужава ли си?
"Мамо, тате, хайде да играем"

https://bgbooks.eu/books

# 739
  • София
Момичета,
Не срещнах да сте обсъждали конкретно легълца тип next to me.
Аз понеже съм решила да взема такова, докато аз си свикна с бебето и го виждам до 3 месеца, след което да го прехвърля в легълцето му, което е на метър от нас. Също размера е по-компактен и може би ще му е по-удобно отначало да не е на толкова широко. А и ще го местя с мен по стаи, вили и баби.. Та по този повод гледам тези на Cangaroo, като най-бюджетни, но изглеждат доста прилично.

Колебая се между :
https://www.cangaroo-bg.com/m/productView.php?id=1207&lang=bg
И
https://cangaroo-bg.com/m/productView.php?id=725&lang=bg

И сега въпросът ми е дали всъщност стоят залепени до леглото?
Нашето е до долу с борд, с чекмеджета (malm ikea). Не знам до колко ми е нужно да ми е залепено до леглото, че да го мисля толкова. Но ми се струва, че 2рия вариант, един вид позволява да е по-близо. Освен това има функция люлеене.
Обаче този вариант е и по-проветрив. Бебето е юнско, но да не му духа през тези мрежи, знам ли.

Много се обърках, моля който вече е проучвал да даде мнение.

# 740
Аз в момента проучвам. Това, което разбрах е, че има с по-голяма дължина /около 90-100 см./, което би ми позволило да го използвам по-дълго време. Всички от този тип имат едни колани, чрез които се закрепват към таблата на леглото. Нашето легло също е до долу и смятам да подпъхвам колана под матрака, ако се наложи. Иначе новородените не се обръщат и няма опасност да падне. За по-нататък /след третия месец/ ще мисля вариант в движение, а най-вероятно просто ще вдигам преградата. С първото дете не съм вземала такава кошара, но го отчитам като грешка.

# 741
Разгледайте и дървени next to me кошарки. Могат да се ползват по-дълго време. Моето бебе е на 5м и половина (почти 8кг) и още я ползваме (на Fabimax).
За марки се сещам на Baby Bay и Fabimax, сигурно има и други. Височината се регулира, с кукички се прикрепва идеално към борда на родителското легло (ако няма борд - тогава с колани).
Моето поръчвах с доставчик от Германия, но може и директно от Амазон с доставка до България.

# 742
  • Sofia
На мен ми трябва легло с размери на next to me но за след 6 месеца. Търся вариант детето да е с нас в други стаи.

# 743
На мен ми трябва легло с размери на next to me но за след 6 месеца. Търся вариант детето да е с нас в други стаи.

Chicco next2me forever. Но за мен цената не се оправдава.

Ние бяхме с next2me magic и съм доволна. По принцип има колани за прикрепване към родителското легло, но ми беше много удобно просто да бутна бебешкото легло, за да мога да лягам и ставам нормално.

# 744
Здравейте ,много ще се радвам ако някоя родила вече мама ми обясни какво да взема за изписването. Взела съм нормални дрешки (шапка, ръкавички, боди с дълго ръкавче ,боди потниче, панталонки и цяло боди) .Проблема ми е ,че не мога да разбера какво одеало  да купя за отгоре или космонавт  ? Също като го облекат от болницата после когато се слага в коша и е с одеало маха ли се или трябва да е повито и одеалото да има специално дупки за колан ?

# 745
Здравейте ,много ще се радвам ако някоя родила вече мама ми обясни какво да взема за изписването. Взела съм нормални дрешки (шапка, ръкавички, боди с дълго ръкавче ,боди потниче, панталонки и цяло боди) .Проблема ми е ,че не мога да разбера какво одеало  да купя за отгоре или космонавт  ? Също като го облекат от болницата после когато се слага в коша и е с одеало маха ли се или трябва да е повито и одеалото да има специално дупки за колан ?
Одеалото се води “ Порт за бебе”, гледайте да е по-плътно, ако ще раждате скоро, в хиполенд има хубави,предполагам и по другите бебешки магазини.
Относно коша за кола, доколкото знам е хубаво да го закопчаете без одеалото, да е закопчано и загънато отгоре над колата с одеалото, иначе може да не е безопасно закопчаването.

# 746

https://e-chipolino.com/p/43669-%D0%BA%D0%BE%D1%88%D0%B0%D1%80%D … D0%BB%D0%B5%D0%BD

тази гледах аз за бюджетен вариант

# 747
Порт бебе или зимна пелена за повиване, едно и също с различно наименование, аз така намерих онлайн повече варианти.

Аз си го представям да му сложа едно боди с дълъг ръкав, гащеризон пак с дълъг ръкав, връхно и Порт бебето, Шапка, ръкавички. Малко ли ще му е? Това за февруари, надявам се да изчака дотогава бебчо де

Одеалото се води “ Порт за бебе”, гледайте да е по-плътно, ако ще раждате скоро, в хиполенд има хубави,предполагам и по другите бебешки магазини.
Относно коша за кола, доколкото знам е хубаво да го закопчаете без одеалото, да е закопчано и загънато отгоре над колата с одеалото, иначе може да не е безопасно закопчаването.

# 748
Аз моето мисля да го обличам за изписването с боди с дълъг ръкав, плетен комплект пуловерче и панталонки и отгоре космонавт. Отново за февруари месец. В колата трябва да се свали космонавта, за да е добре закопчано в столчето, но може да се завие отгоре с него или с одеалце.
Ние взехме кошарка Next to me на Kindercraft, бюджетна е и изглежда доста стабилна. Единствено матракът е твърде тънък и не по моя вкус, затова поръчахме друг. Тази кошарка е една идея по-голяма от повечето на пазара (размери 90х52 см, повечето стандартни са 80х40 см.), но така или иначе бебе в нея може да спи само до 9 кг или докато започне да седи. Около 6 месеца макс се използват. След това мисля да вземем дървено легло от Икеа.

# 749
С космонавтите не е много удобно за баш новородено при изписване. Общо взето си свиват ръцете и краката и крачолите и ръкавите са празни, в случая не е много и удобно за носене, те са свити на топка някъде из дрехата. Най-добре е с дрешки и одеалце мекичко ако е зимни бебе.

Общи условия

Активация на акаунт