Подготовка за малкия човек - тема 27

• 27 263
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
Това мъжът да търчи да взима всичко след раждането само до стрес може да доведе. Ако са само дрешки, не е кой знае какво, но мебели, количка, кошница за кола ще дойде нанагорно. А и е добре всичко да е готово, а таткото ако може да е с майката в болницата и да се учи как да сменя памперси и да и помага.

Аз се радвам, че от петия месец почнахме с подготовката и до 7-8 вече бяхме почти готови. Аз на края на осмия и в деветия нямах сили за нищо, дори да гледам онлайн ми беше натоварващо. И имах още малко за подготовка, когато изненадващо ми изтекоха водите в 36, почти 37 гс. Ами добре, че имахме повечето неща готови. Пак се оказа, че трябваше да взимаме дрешки, защото бебенцето беше много малко и трябваше по-мъничък размер, но пак имахме едно-две малки неща, дадени от познати. Та не препоръчвам в последния момент да взимате всичко.

Препоръчвам и помпа за кърма да си вземете, че да ви е под ръка, като се наложи

# 691
За помпите питах да сподели някой мнение за hands free , но май повечето сте на стандартни. Още се чудя каква да взимам. В един магазин се опитаха да ме откажат от тях, че правели по-малко вакуум не вършели работа и да съм взимала стандартна.

# 692
Пълнолуние, и аз така съм чувала за хендсфри помпите, мисля, че хубавите такива са доста скъпи. Иначе за стандартна препоръчвам спектра.

За шишета, ние ползваме Филипс авент и бебка няма проблем с това да се хваща на гърда след шише. Чувала съм, че и на Lansinoh са хубави, но не съм ги ползвала

# 693
Бях се насочила към Momcozy, но именно за тази марка ми бяха споменали в магазина, че и на нея вакуума не е бил достатъчен и конкретният клиент после е купил стандартна.

# 694
Аз още нищо не съм купила, от няколко дни започнахме да разглеждаме бебешки неща, но не е от суеверие. Може да ви се стори странно, но като бях на 18 с приятелки бяхме отишли на първата си почивка в чужбина сами и в едно магазинче много ми хареса един бебешки комплект - бежов, става и за момче и момиче и си го купих, а тогава дори бях в друга връзка. Та това ми е единствената бебешка покупка Smiley
Аз по-скоро го приемам все едно съм си манифестнала бебчо, отколкото тогава да съм се притеснявала, че не е хубаво да се купуват дрешки като не си бременна.

Колко броя шишета мислите да взимате на първо време?

# 695
  • Варна
Подкрепям мнението на Zimk02.
Бащата да тръгне до купува…. Ами пране, гладене евентуално… мерси, не! Аз обичам да съм подготвена и да няма изненади.
Както си го усеща всеки така да направи.

Аз започнах да купувам още от 4-5 месец. Купих малко неща, защото получих доста неща от познати- дрехи, обувки, чаршафи, одеала,стерилизатор, шезлонг, некст ту ми, играчки. После докупувах каквото трябваше още. Големите неща като мебели и количка си бях набелязала и ги взехме в 7месец. Започнах да пера, гладя в края на 8 месец и го считам за грешка. Късно ми беше, с подуващи се крака, едвам - едвам се справих. Ако знаех щях да почна по- рано.
Помпа имам хендс фри ще видя как ще се спогодим с нея още не съм я ползвала.
Шишета имам на Нук и Филипс, ще и видя какво ще пасне.

# 696
И аз взех на Нук и Филипс анти-колик са, имам едно резерва на Canpool, бяха ни го подарили на една лекция.

# 697
Ако оставя моя мъж да купува всички неща за бебето, докато съм в болница, той ще изпадне в нервна криза. Отделно, че тук се стои в болница само 2 дни след раждане. Не е в човешките сили дори на много оправна жена да купи всички неща за бебето от креватче, през количка, стол за кола, та до дрехи и биберони и да изпере, изглади и оправи всичко за 48 часа. Абсурд. А пък за мъж, който нищо не разбира от бебета, още повече. Не си го представям изобщо.
Шишета ние взехме на НУК - комплект от 3 броя, отделно 1 подарък от акушерката и стерилизатор за микровълнова също на НУК.

# 698
Аз взех 3 стъклени на Philips natural response. Имаме едно обикновено на Nuk подарък от събитие. Но още умувам дали да не вземе едно и на Dr. Brown.  Първоначално реших да взема стъкло, но после ще взимаме пластмасови, че все пак са по-устойчиви на падане.

# 699
Аз в средата на 8ми месец започнах да планирам и купувам, преди това не ми се е занимавало или съм имала разни други задачки

# 700
И аз изобщо не си представям моя да тръгне да купува сам. Вчера ми праща една лятна количка за доста по-голямо бебе, негов колега му я препоръчал. Вика "Е, нали ще имаме лятно бебе, количката е лятна, значи е перфектна" мъже... Laughing

# 701
Аз все виждам това за летни и зимни колички, какво значи това? Не живея в България и тук никой не им казва така.

Колко броя шишета са нужни зависи от това колко често ги ползвате. То реално може и с едно, ако го миете след всяко ядене. Мъжът ми основно ползва две, които редува и това е. Аз шише не ползвам, само кърмя, което е доста по-удобно и няма нужда от миене, шишета и тн

# 702
Че моят до магазина за хляб да иде и ше ми се обади 273637 пъти. Представям си със списък за бебе. Мерси съм.
Моят начин повече ми хареса - изпрах, прибрах, постлах и зачаках. Като се прибрахме от болницата сложих бебето в креватчето и се зачудих какво да правя сега Grinning За следващо бебе бих постъпила по същия начин.
Иначе ние купувахме масово втора ръка и започнах от 3ти месец да дебна дали ще се появи нещо хубаво. Така още в четвъртия месец се сдобихме с количка и креватче.

# 703
Един съвет - естествено, че трябва да се изперат всички дрешки, нови или не, но гладенето е напълно излишно. Спестете си го освен ако не изгаряте от желание да гладите.

# 704
В средата на 7-ми месец купих дрешките , антистрес пелени, хавлийки, няколко одеяла, поръчах и чаршафи днес. В почти 32 г.с. съм и нищо друго не съм купувала. Терминът ми е на 10.03. Минах феталната и засега не се очаква раждане скоро, че се бях притеснила, заради едни болки, дори си купих сак и нощница.
Към края на месеца ще поръчам кошарата, ще взема биберони, шишета и нещата за багажа за болницата. Понеже довършваме ремонта в новата къща и предстои преместване количката няма да я купувам още. Ако трябва след изписването ще я взема, така или иначе няма да тръгнем на разходки от първият ден, а и аз бързо пазарувам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт