Подготовка за малкия човек - тема 27

• 28 281
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Купувайте, откогато ви се иска. Ваше бебе си е, вие си решавате Grinning
Аз не помня, 4-5 месец май започнах с малкия. С големия нищо не бях купувала, майка ми и сестра ми ми стовариха огромен брой дрехи. Май два пухкави ромпъра успях да си купя и това е.
Но малкият ми син беше с килограм по-тежък от батко си и някои дрехи въобще не ги носи.

# 676
След феталната морфология

# 677
Аз от суеверие не бях купила почти нищо преди раждането Grinning Само най-най-основни неща - кошарка, 1 комплект спално бельо, комплект за изписването, стерилизатор и нагревател Joy Количката я бяхме поръчали онлайн и я чакахме да пристигне, дрешки ми бяха дали мои приятелки. След като родих, направих на мъжа ми списък и докато бях в болницата той купи нещата.

# 678
Според мен единствено няма смисъл да се купува през първия триместър на бременността, но след това защо не? Купувайте, когато Ви е кеф, и най-вече когато има добри намаления.
Ако нещо лошо е казано да се случи, то ще се случи, без значение дали сте купили дрешки и други неща за бебето или не. Това е реалността.

# 679
  • България
Мисля, че има известни суеверия от преди. На мен ми казаха да си направя списък и като родя, тогава моя да ходи на купува. Това ми стори неудобно. Аз исках да си избера какво ще ми е полезно и на намаления, разбира се. Изпрах и подредих както исках.

# 680
Аз в края на 5ти месец започнах да купувам дрешки, защото пуснаха намаления и се изкуших. Но взехме само няколко бройки. Като мина 2ФМ взех още дрешки и се осмелих да вземем и други неща. Иначе взехме и кошара и матрак. Количка ни дадоха, но нямаше зимен кош. Имахме код за намаление в един магазин и взехме и коша. Аз не си представям мъжа ми да купува дрешки докато съм в болница, ще ме побърка по телефона 😀  Знае, че ако не ми харесват ще има мрънкане, затова решихме да ги избираме заедно. Имаме списък какво още трябва да се вземе, но колкото по-малко пазарува сам толкова по-добре и за двамата ни.

Момичета какви шишета взимате. За сега съм взела на Philips, но на едно събитие похвалиха Dr. Brown и се чудя дали да не взема и на тази марка. Какво ще препоръчате за стерилизация. Чудех се дали да вземем такъв с функция за сушене. Моя мъж пък ме навива да вземем 2ра употреба, че на Филипс не са евтини, но не знам дали е удачно.

# 681
  • България
Купих едно на Нук и едно от Дм за тест. Не знам дали ще му харесат на бебчо, та в последствие сигурно ще докупувам. Grinning

# 682
Аз в края на 5ти месец започнах да купувам дрешки, защото пуснаха намаления и се изкуших. Но взехме само няколко бройки. Като мина 2ФМ взех още дрешки и се осмелих да вземем и други неща. Иначе взехме и кошара и матрак. Количка ни дадоха, но нямаше зимен кош. Имахме код за намаление в един магазин и взехме и коша. Аз не си представям мъжа ми да купува дрешки докато съм в болница, ще ме побърка по телефона 😀  Знае, че ако не ми харесват ще има мрънкане, затова решихме да ги избираме заедно. Имаме списък какво още трябва да се вземе, но колкото по-малко пазарува сам толкова по-добре и за двамата ни.

Момичета какви шишета взимате. За сега съм взела на Philips, но на едно събитие похвалиха Dr. Brown и се чудя дали да не взема и на тази марка. Какво ще препоръчате за стерилизация. Чудех се дали да вземем такъв с функция за сушене. Моя мъж пък ме навива да вземем 2ра употреба, че на Филипс не са евтини, но не знам дали е удачно.

Стерилизатор на philips avent с функция сушене. Ако го хванеш на промоция е към 140-160 лв

# 683
Шишетата на ДМ са голям боклук. Купих едно и веднага го хвърлих. Млякото шуртеше със стабилна струя и бебето (на 6 месеца тогава) се давеше ужасно.

# 684
  • България
Шанс Grinning Grinning За това и не се изхвърлих с твърде много шишета. Ще пробваме и ще видим колко често моя ще търчи за ново шише. Grinning

# 685
Абсурд е да се купуват неща от мъжа като жената роди. Аз чак толкова суеверна не съм. Количката взехме на промоция, както и повечето неща. Не си представям да се взима всичко, докато съм в болницата. Исках да си организирам аз нещата. То така или иначе покупките не спират, за това че не се притеснявайте, ако нещо пропуснете. Важните неща са дрехи, памперси, храна.

# 686
На ДМ шишето в началото ми беше много полезно на мен, защото децата ми се родиха малки и едното нямаше достатъчно сила да засмуче и само с такова шише успяваше да се нахрани.

# 687
  • София
Купувайте когато си харесате нещо за бъдещето бебе. Когато видите хубави промоции.
С първото дете ми дадоха доста неща. Дрехите изпрах, прибрах.
Роди се по-рано, изненада ни... В деня на изписването ММ тичаше да купува легло, а аз рева у дома на майка ми "олеле, сега какво ще правя" Joy
И 2то ни изненада, но легло си имахме. Може би към 7ми месец започнах с покупките.

# 688
Умишлено изчаках с шишетата и бибероните - исках да видя в родилното с какви ще я хранят, за да взема същите, да не й се налага да свиква с нови.
Стерилизатор взех на Филипс втора употреба, според мен няма смисъл да се инвестира в нов, и без това се използва не повече от 6-7 месеца.
Лично аз реших да инвестирам в качествена и хубава количка, защото тя е нещото, което се ползва ежедневно 2-3 години, и е супер важно да е удобна както за бебето, така и за майката.

# 689
Относно шишетата, ние бяхме с NUK антиколик, но по-удобни на бебка ѝ бяха  бюджетните Canpol anticolic от DM, съответно с подходящите биберони - 0+ и 3+.
Пиеше без да се дави.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 22:26 от bubastet

Общи условия

Активация на акаунт