WIZZAIR - 49

• 37 586
  • 780
  •   1
Отговори
# 705
  • Русе
Стана ми любопитно как изглеждат съмнителните пътници, които биват проверявани. Нещо във външния ви вид, или в поведението ви ви прави съмнителен пътник.

# 706
в моя конкретен случай, идващ от Бразилия с летни панталони и сандали през януари Simple Smile
в смисъл като видиш в списъка, че идва някой от Бразилия и ме видиш мене, ясно че съм аз.
пак казвам, не е забранено, няма никакъв проблем освен може би 10-15 минути повече за проверка. Или ако се притеснявате от нещо. А за полет в Европа не се минава митница и никой няма да гледа какво има в багажа, ако не изглежда опасно на рентгена.

# 707
Моля за помощ Simple Smile

Уцелих късата клечка и след минимална промяна в часа на тръгване от Сф, сега имам съобщение за промяна часа на връщане, което според мен е ужасно рано и не зная как ще се придвижим до летището, ако трябва ще го мисля, НО искам да видя дали мога да сменя датата, излиза ми това:

Въпросът е, ако кликна върху НАЧАЛО НА ПОВТОРНА РЕЗЕРВАЦИЯ автоматично ли отпада другата /старата с промяната на часа/ или има следващата стъпка?
Да си "поиграя ли или е опасно да си остана без билети?

# 708
първо смени езика на английски
никой не знае какво се има предвид, преди преводача да е оплескал нещата
би трябвало да  е промяна, но е така написано, че не бих се подписал под твърдението
трябва да имаш право на промяна, щом може и отказ, но не вярвам да има няколко полета на ден или подобни, тоест избора е ограничен

# 709
  • София
Стана ми любопитно как изглеждат съмнителните пътници, които биват проверявани. Нещо във външния ви вид, или в поведението ви ви прави съмнителен пътник.

Ето ме - много съмнителна пътничка. Когато летяхме всеки месец ММ се правеше, че не ме познава. Bowtie
Външния ми вид - жена към 60 г, чиста, добре облечена, къносана.  Но с дълга пола или рокля на волани, спортни обувки и връхна дреха. Дрехите също са изпрани и изгладени с кротко, възпитано поведение съм.  Преди да ми дойде реда за проверка за сигурност съм готова - извадени моб. устройства и течности от ръчния багаж. Самия багаж е в рамките на позволените размери.Количеството цигари съответства на изискванията на приемащата страна.  И всеки път ме отделят настрани - натривки по ръцете, опипване, повторно сканиране на багажа. Обувки и ботуши винаги сканират и шляпам по чорапи при проверката. Често ме проверява една съфорумка и винаги ме съветва да си купя сутиен без банели. Не споря, съгласявам се, но не купувам.
Същата процедура се повтаря когато отлитах от Герм.

# 710
Frowning1 Не мога да сменя езика, не откривам откъде. То на всяко място, на което го отворя е на български, в приложението на тел е също така. Отметки за автоматичн превод нямам ...

# 711
на сайта горната лента в десния край едно знаменце
ако си на телефон, цъкаш на трите чертички, в менюто най-отдолу е езика
приложението го нямам, ама трябва да има някакви настройки

# 712
neuromancer, много съм зле, търсих в Профил, отдолу в сайта, знамето си го виждах през цялото време, но хч не ми дойде на ума, че там е за езика Relaxed
Ето цялата промяна:
Скрит текст:
Същото си е и на англ, мога да приема или променя, но цъкна ли на Промяната, логично е да има следващи стъпки за потвърждения, нали?

# 713
  • Пловдив
Здравейте, ще нося хранителна добавка на прах. За да не прави обем кутията, пресипах в найлоново пликче за фризер. Ама си мисля да не провокирам мъчителни проверки... - бяло прахообразно вещество - притеснително звучи. Има ли ентусиаст с подобен опит? Формално не е забранено.

Редовно мъкна някоя и друга добавка с мен и досега никога не съм имала проблеми. Последният път , тоест преди 2 седмици  носех магнезиев цитрат , а той е бял прах , сложен в шише от витамин Б комплекс.
Носела съм и натриев  аскорбат , който също е бял прах , отново пресипан в шише от друга добавка или витамин.

# 714
Моля за помощ Simple Smile

Уцелих късата клечка и след минимална промяна в часа на тръгване от Сф, сега имам съобщение за промяна часа на връщане, което според мен е ужасно рано и не зная как ще се придвижим до летището, ако трябва ще го мисля, НО искам да видя дали мога да сменя датата, излиза ми това:

Въпросът е, ако кликна върху НАЧАЛО НА ПОВТОРНА РЕЗЕРВАЦИЯ автоматично ли отпада другата /старата с промяната на часа/ или има следващата стъпка?
Да си "поиграя ли или е опасно да си остана без билети?
Може да се проиграе "начало на нова резервация". Дава възможности и за смяна на дата ,също и за друга възможна дестинация. Спокойно разгледайте,докато не натиснете да потвърдите избора нищо няма да стане,т.е. не отпада старата.

# 715
Благодаря за съдйствието!

ev55, имате прдвид повторна, нали?
Прочетох пак в профила и получения мел, но там никъде не казват до кое време "мога да го мисля това", освен това:
НОВА РЕЗЕРВАЦИЯ ЗА ПОЛЕТА(ИТЕ) ВИ
Ние ще презаверим Вашата резервация за друг полет, изпълняван от нас по същия или – ако е необходимо – по подобен маршрут, 14 дни преди или 30 дни след предвидената дата на заминаване на забавения или отменен полет, при условие че има свободни места.

т.е. мога за някой и друг ден да проуча и размисля?

# 716

Прочетох пак в профила и получения мел, но там никъде не казват до кое време "мога да го мисля това", освен това:
Ние ще презаверим Вашата резервация за друг полет, изпълняван от нас по същия или – ако е необходимо – по подобен маршрут, 14 дни преди или 30 дни след предвидената дата на заминаване на забавения или отменен полет, при условие че има свободни места.

Да, повторна .
До три часа преди полета. Но все пак не чакайте до последно. Може да се окаже,че полетът е продаден. Ако сте решили коя е удобната Ви дата(с удобен час) сменяйте. Тези граници-14 дни преди и 30 след касаят датата за която може да смените безплатно.

# 717
До три часа преди полета може да решите. Обаче ако ще сменяте, ако е много близо до полета може и да няма места.
Практически когато те правят промяна получавате гъвкав билет, докато потвърдите или смените датата, тогава спира да е гъвкав.

# 718
А при смяната, предполагам трябва да доплатя, нали? Защото, когато пробвах да видя еднопосочен билет колко струва, виждам, че полетът на следващия ден е по-скъп, отколкото съм купила моя...макар, че "моят" сега  още повече, в сравнение с платеното от мен Simple Smile

# 719
Когато смяната се налага по тяхна вина, вие не доплащате, дори новият полет да е по-скъп.

Общи условия

Активация на акаунт