💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 9 (11.11 - 18.11)

• 66 595
  • 1 268
  •   1
Отговори
# 1 140
Глупости , Силвия никога не е била харесвана. Вменяваха и се сякакви безумия , по разголена от другите , любовни афери с женени и малолетни и каква ли не кал изсмукана от ноктите .

# 1 141
То вече си имахме слабак на финал - Елвиса, и да, не беше никак интересно. Добре, че бяха трима тогава, да има все пак някаква интрига.

# 1 142
Добре де, хайде да си представим този "идеален" свят в който имаме 30+ супер силни и достойни участници ( а "слабаците" си остават вкъщи). Всичко е сила и чест, всяка игра за да е честна трябва да включва всички компоненти, защото нали някой е плувец, друг пъргав, трети носи тежко и прочие. Финалът разбира се винаги ще е "коч парти", защото все пак мъжете сме ехе, къде-къде по силния пол. Joy Няма разбира се коалиции, защото нали, не е "достойно" да стигнеш напред с коалиция, трябва само на арената да се доказваш. И така-нататък, и така нататък....
Та сега: колко епизода ще може да се извадят от такъв сезон: те игрите ще станат напълно еднообрази (като в едно друго предаване, по една друга телевизия), кой ще изгледа този сезон до края, и най-важното, в края на деня кого ще дойдете да оплюете в тази или други теми (все пак нали всички са силни и достойни).

Миналият сезон ми беше супер интересен и в този, сравнен с предишния, липсват няколко неша:
1. Злодеи от класа, а не дечковци - дори Кралев с цветущия си на моменти речник беше слаба ракия, сравнен с Мартин от предишния сезон.
2. Шутове от класа - амазонката Гатьо така да липсва този сезон.
3. Злодейки от класа, тип Круела де Вил. Нарочно ги слагам в друга категория, защото дават различен вайб на предаването.
4. Красиви силни атлетични мъже от категорията на Мастагарков. Жалко, че не спечели!
5. Умни силни и независими състезатели, които докрая остават верни на принципа, че и сам воинът е воин - да си припомним Момчил.
6. Супер нахъсаните хрътки тип Иван Рълев.

# 1 143
Тук не се говори да има 30+ участници от еднакъв тип, а че хората им се гледат силни участници на финал. Също, че симпатизират на "достойни" участници, никой тук не е казвал, че иска еднотипни образи от началото, а и това е меко казано невъзможно, защото хората не са еднакви и всеки си има характер. Винаги ще има злодеи и герои, независимо какви участници вкараш.

Точно, защото все повече хора се опитват да са стратези и образите им са еднотипни, за това хората нямат изявени фаворити.

И за всяко нещо си има публика. Ако в ИВ фокуса е силно доминиращ от спорта и си се превърне в спортно предаване, то аудиторията ще е по-различна от сегашната, но не е 100% сигурно, че няма да я има. Все едно да кажеш, че всеки спорт е скучен, защото всички на световно ниво са много добри и близко като ниво и не се джафкат и не правят сеир пред камера, а само ритат топка за определено време.

# 1 144
Никой не е споменал да участват САМО супер атлети. Разбира се, че трябва да има и по-слаби физически участници, но да имат други качества и да ни ги показват до някакъв етап на игрите ( напр. Павката - не силен физически, но интелигентен, жилав и без пораженчески мислене). Но да се бутат до последно и до финал хора с недотам добри качества, но само и само да се отъркат в "славата" ( за един сезон)... И зрителите не хейтят САМО. Забелязват се и подобаващо се оценяват добри постижения, адаптивност по време на игра и т.н.

# 1 145
  • Sofia
Скрит текст:
Добре де, хайде да си представим този "идеален" свят в който имаме 30+ супер силни и достойни участници ( а "слабаците" си остават вкъщи). Всичко е сила и чест, всяка игра за да е честна трябва да включва всички компоненти, защото нали някой е плувец, друг пъргав, трети носи тежко и прочие. Финалът разбира се винаги ще е "коч парти", защото все пак мъжете сме ехе, къде-къде по силния пол. Joy Няма разбира се коалиции, защото нали, не е "достойно" да стигнеш напред с коалиция, трябва само на арената да се доказваш. И така-нататък, и така нататък....
Та сега: колко епизода ще може да се извадят от такъв сезон: те игрите ще станат напълно еднообрази (като в едно друго предаване, по една друга телевизия), кой ще изгледа този сезон до края, и най-важното, в края на деня кого ще дойдете да оплюете в тази или други теми (все пак нали всички са силни и достойни).
Не, всичко е до комплексност! И не, игрите няма да са еднообразни, при наличието на комплексни играчи. Мисля, че точно на теб не е нужно да ти изброявам комплексните играчи за 6-те сезона, както и да ти припомням колко интересни бяха сезоните, в които участваха тези играчи. Мисля, че много добре знаеш. 😃

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 11:42 от Crystal_Noir

# 1 146
Виктория и Пелипенко дори и да стигнеха до топ 8, срещу кого точно биха имали шанс, на опонента не само жилетка и вериги, ами и превръзка на очите ще трябва да му сложат. Видяхме лекотата, с която беше преодоляна първата снощи, и с компонент плуване резултатът щеше да е същият. Стратегиите са до определен момент, оттам нататък е според възможностите на терен.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 11:05 от trippingdaisy

# 1 147
  • София
То вече си имахме слабак на финал - Елвиса, и да, не беше никак интересно. Добре, че бяха трима тогава, да има все пак някаква интрига.
Е то и на последните два финала на Шампионската Лига имахе два "слабака" (извинявам се на феновете на тези отбори) и не бяха никак интересни тези финали.
Един такъв формат като ИВ не е само финал, преди това има 14 седмици, или казваш дай направо един финал и това да бъде целия сезон Joy

Миналият сезон ми беше супер интересен и в този, сравнен с предишния, липсват няколко неша:
....
Нали разбираш, че ако повторят същите образи както миналия сезон, тогава ще кажете, ама "това вече сме го гледали" JoyJoy

Тук не се говори да има 30+ участници от еднакъв тип, а че хората им се гледат силни участници на финал.
За теб "силни" са едни, за мен те може да са съвсем различни, така че по скоро перефразираме "хората искат да видят своите любимци на финал"

Не, всичко е до комплексност! И не, игрите няма да са еднообразни, при наличието на комплексни играчи. Мисля, че точно на теб не е нужно да ти изброявам комплексните играчи за 6-те сезона, ти много добре ги знаеш. 😃
Аз поне предпочитам да няма толкова "комплексни" състезатели. Мен не са ми интересни такива каквито могат всичко. Предпочитам всеки да има поне по 2-3 слаби страни за да има някаква интрига. Освен всичко аз винаги искам по-слабият да победи, а фаворитът да падне, но масата хора искат винаги да са със силните на деня. И точно поради тази причина този сезон ми харесва повече от останалите, защото никой от фаворитите за победата не е харесван и обожествяван.

# 1 148
  • София
Силвия яко се омота, беше ми болно да я гледам как се мъчи.
Тя е сложен човек, имала е тежък живот и е сама, много малко хора биха я разбрали.
Според мен тя послуша сърцето си, а и беше тежко, защото разби коалицията, а с нея можеше да достигне с лекота до топ 8, само че начина по който би достигнала до този топ 8 не е нейния. Това е общо взето.
Аз като фен на жените в ИВ ме е яд, защото исках тази коалиция да пребъде до последно и вече във финалната седмица, който каквото може на Арената, да го демонстрира.

Калояне, що стана? Нали си против коалициите и винаги гледаш племето да пребъде и слабите звена да се чистят, ама сключваш коалиция с Пелипенко? Поредния лицемер. С лопата да ги ринеш в Игри на волята.

Правилно нямаше съюзническа битка, защото щеше да е смешно да гледаме Калоян срещу Поли. От продукцията са се надявали на Калоян и Борисенко.

Елиминационната битка щеше да бъде спечелена от Кантарджиева дори ако тя беше стартирала с пасив от 3 минути. Интересно обаче, продукцията не желае Вики да остане (а нали ги обвиняваме, че бута напред именно женската коалиция), защото колкото и да е слаба на сушата очеизвадно не и дават плуване, а на бившата баскетболистка и дават да мята топка. Без повече коментар!
Голям смях с думите на продукцията за кралицата на амазонките. Кантарджиева е комплексна и до там. Нищо специално. Комплексни има много. И притежава точно нулева харизма и излъчване. Поредния пейзаж.

Вики беше мъка да се гледа. За първи път виждам профи плувец да е толкова трагичен, да не кажа неадекватен на сушата. Много, много странно и абсолютно нелогично.

Гледах промото (само петък срещу събота гледам), интересно, интересно. Кантарджиева ще заложи 100% на Денислава. Не знам противничката и какво умее и не мога да направя прогноза, но Денислава е със слаба двигателна култура и като нищо може да се пребие по трасето.
Няма да е приятна за гледане битка.

# 1 149
  • Буркина Фасо
те го дадоха пребиването ѝ в  промото. не е нищо съществено.

# 1 150
Глупости , Силвия никога не е била харесвана. Вменяваха и се сякакви безумия , по разголена от другите , любовни афери с женени и малолетни и каква ли не кал изсмукана от ноктите .

Абсолютно, игнорираха се качествата и на арената, а после с глада и отслабването нормално и способностите и намаляха и съвсем я заръфаха . Като се започна от възрастта и какво може да облича, как да гледа , да говори,едни диагнози дистанционно се раздават ...При всичките си грешки и кусури не заслужаваше тоя линч 🙁

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 11:41 от araselia

# 1 151
"Кантарджиева е комплексна и до там. Нищо специално. Комплексни има много. И притежава точно нулева харизма и излъчване. Поредния пейзаж."

Тя щото Виктория е 184 см харизма 😁😄😄. Предпочитам да гледам Деси и не я намирам за пейзаж ( това не е ли е обида към жена , подобна на "пернатите"). Това, че не е лапнала микрофона нонстоп не я прави безинтересна. Малко пъти си отвори устата, но навреме, и отговори, и се защити адекватно.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 14:42 от mery_poppins1

# 1 152
Точно така, хората си имат фаворити и такива, които не харесват. Доста често нехаресваните са тези, които се фокусират най-вече върху стратегии и често се случва хората, които не ги харесват да бъдат изкарвани глупави и да се правят всякакви аналогии и примери защо това било така и как играта трябвало да се играе точно така.

Не съм гледал предаването, но доколкото знам Сървайвър е по-фокусирано върху социална и не е изненада, че все хора, които са гледали и харесват Сървайвър постоянно адвокират за най-мазните стратегии в ИВ при положение, че форматите макар и сходни не са абсолютно същите.

Факт е, че ИВ е доста фокусирано върху битки. С битки се определят територии, с битки се определя дали ще отпаднеш или не(в повечето случай), с битка се става победител( пак в повечето случай) и за това доста хора се кефят именно на битките в предаването.

Чувал съм и хора, които не се кефят на Гривните например, защото игрите там не са кой знае колко зрелищни. Не съм гледал предаването особено много, не знам дали наистина е така.

# 1 153
Аз си признавам, че на мен ще ми е скучен такъв сезон и няма да го гледам 😏 В ИВ ме привлича комбинацията от спортни умения и социална игра.
Чист спорт има къде другаде да гледам, ако искам.
Единственото, което не одобрявам е, че малко се преиграва с мизерията. Нека си ги има гадните локации, но да им дават и малко храна. Другото е обезопасяването на битките и плаващите правила за минаване на някои от компонентите. Искам и малко повече разнообразие в игрите. По-горе беше даден хубав пример, да решат състезателите сами как да си пренесат торбите с пясък. Трасетата да се строят така, че да има възможност за различен ред на преминаване на компонентите и всеки да мисли своя стратегия как да ги премине.

# 1 154
Наистина ли се очаква Калоян да пази Силвия и Анджела след всичко случило се?

Ами разбира се, не следите ли какво казва Калоян? Силвия и Анджи бяха единствените, които подкрепиха тезата му първо гласом, а сега и на съвет, както той ги умоляваше от страх да не отиде на номинация и да трябва да се докаже за първи път. Joy

Иначе за малко по-ранните му разговори с Виктория разбрахме, че за вас не са се случвали. Виждам, че пак сменяте аргументите в движение като Калоян, защото и той не ви дава шанс да се запази блаженото постоянство, ама за това не е виновен “дадения потребител”. Пелипенко за него е също толкова слаб играч, колкото и Виктория, и той за пореден път ви опровергава и иска да играе с тях срещу Силвия и Анджи. Хубаво ще е да търсите отговорност както в жените, така и в него хихи.

Общи условия

Активация на акаунт